- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- ASUS ROG Ally
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ASUS notebook topic
- Projektor topic
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
CharlieDrop #7665 üzenetére
Ez persze relatív hogy kinek mi a drága, de már ennyiért is vannak jó megoldások: [link] - 4 éve még több mint a duplájáért voltam kénytelen megvenni a 10.1 colos FA1011-est - ha most vennék akkor egy fenti kit-et választanék CarPC-s célra...
A multimédiás oldal el is kerülte a figyelmemet az előző válasznál - tény hogy ilyen célra nem alkalmas egy kisebb OpenWrt-s router - de nem is biztos hogy érdemes keverni a két funkciót, lehet jobb ha két egymástól független autonóm rendszer adja, max egyik leosztja a netet a másiknak...
szerk: az FM rádió kérdése megoldható pl egy TEA5767 modullal - nem lesz a csúcsok csúcsa, de arra hogy híreket halgasson az ember arra elmegy...
Az "élő" adásokra pedig én mást agyaltam ki, a megvalósításig még nem jutottam el de kb már megvan hogy mit hogyan: a MusicFM MusicKillers esti szettjeit szoktam hallgatni - van amelyik tetszik, van amelyik picit távolabb áll tőlem, de azért általában jók - és ezeket le lehet tölteni utólag a hivatalos oldalukról. Egy egyszerű perl progival végigfésülöm a letöltő oldalt, kiválogatom belőle az aktuális .mp3 linkeket, megnézem hogy esetleg nem lett e már letöltve előbbre és ha nem akkor lehúzza a fájlokat. Mindezt persze csak otthoni wifi kapcsolaton. Így automatikusan meglesznek a háttértáron mindig a legújabb mixek - ami tetszik az megmarad, ami meg nem az én stílusom azt törlöm kézzel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Revolut
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android szakmai topik
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- További aktív témák...
- GAMER Alap! i7-14700K / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / B760 / 1000w Gold! BeszámítOK
- Mac Mini M4 Pro 14c/20c/48GB/512SSD/3X Thunderbolt 5 + Logitech MX Key S bill
- Lenovo Ideacentre AIO 5 24ALC6 PC Ryzen 7 5700U 6 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD Gar.
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest