- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
válasz
bigdee888 #8227 üzenetére
pár napja próbáltam ki, a system-et felraktam az adata n005 pro 32gb 3.0-s kulcsomra (ami egy kib gyors 3.0-ás pendrive) és annyival lett lett gyorsabb hogy induláskor kb 5 másodperccel előbb megjelenik a főmenü, ezenkívül sehol máshol nem észleltem gyorsulást, bár nem is kell mert alapból eléggé hasít a sandisc kártyáról
amikor pedig elindítottam egy filmet a hálózatról (csakis azon keresztül filmezek) egyből újraindult a pi, azon nyomban ment is vissza a kártyára a rendszer, azóta semmi probléma
szóval nálam gyakorlatilag 0 előnye az usb-ről futtatásnak, sőt -
trance89
őstag
válasz
bigdee888 #8215 üzenetére
nincs értelme usb-vel szórakozni, kell egy fasza class 10-es kártya és no problem
én egy ilyet használok: SanDisk SDHC 8GB Ultra Class 10
csak úgy hasít vele az openelek, amúgy jobb sebességeket produkál mint bármelyik usb 2.0-ás pendrive ami eddig nálam járt, mindenki csak dícséri ezt a kártyát és még csak nem is drága, 6 euróért vettem itt szlovákiában -
polcsa
aktív tag
-
polcsa
aktív tag
válasz
bigdee888 #7827 üzenetére
Az RPi HDMI-vel összekötve a TV-vel.
A TV optikaival összekötve az erősítővel (DD és DTS képes)
Egy filmet dughatok az RPi-be és a TV-be is.
A TV-be dugva szépen átmegy a DD5.1,
viszont RPi-be dugva (RPi->TV->erősítő) csak Dolby Surround megy át az erősítőbe, gondolom valamelyik downmixeli.
Lehet, hogy a TV-m nem tudja passzolni HDMI-ről a DD5.1-et, csak ő játsza le? -
Kroni1
veterán
válasz
bigdee888 #7702 üzenetére
háát, ha majd kész lesz és lesz rá időm is, (nem mostanában lesz) akkor megpróbálom. Konkrétan 6k volt a WS2801 50-es ledsor és még 2.5k egy 5v 5A tápegység hozzá, ugyanattól az eladótól ebay-en. Egyenlőre ennyit költöttem, a Pi ugyebár már megvolt..
Igazából ma reggel jött meg, már összeszereltem, csak fel kéne tenni vhogy a tv mögé, ugyh ha nekem igy sikerült akkor sztem kb pár óra melóval akárki meg tudja csinálni a felszerelést és a beállítást is OE alatt.
-
_Petya_
őstag
válasz
bigdee888 #7621 üzenetére
Szia,
Itt írtad, hogy neked rendesen megy OpenELEC-el az 1080p video lejátszás.
KIpróbáltam most az OpenELEC-et (egyelőre csak SD kártyával, pendrive nem volt kéznél), a UI tényleg számottevően fürgébb, de ugyanúgy akadnak az 1080p-s filmek, mindegyik. Ráadásul valami codec probléma is lehet, a prohardveres tesz videók közül több esetben nem volt kép, olyanoknál, amelyeket a RaspBMC lejátsztott, igaz akadozva.
Te is hálózatról játszod le a filmeket? Milyen szerverről, milyen protokollon?
Petya
-
azbest
félisten
válasz
bigdee888 #7595 üzenetére
Ha a felbontást átállítód 720p-re, akkor a videó is annyival látszik.
A 256 MB-os pi-k miatt van egy kis trükközés, de az nem a felbontásnál van, hanem egy pipa valahol a menüben, hogy a gui-t is teljes felbontásal renderelje-e.
A gui-t 720p-ben renderelik, hogy kevesebb memóriát foglaljon a gpu-ban, így marad elég hely a film dekódolásához. Viszont ettől a a képernyő és a film felbontása még 1080 marad, csak a gui elemek nem annyira élesek (de ez kb észre sem vehető). [link]
-
stopperos
senior tag
válasz
bigdee888 #7565 üzenetére
Ez a logout-os írásomban elkészült hőmérséklet és azóta páratartalom monitorozó, nekem raspbian-on fut. A cpu hőmérséklet és frekvencia rész egy melléktermék csak, mert ha már azt is lehet grafikonozni, akkor miért ne.
Openelec-en nem fog menni, mert ott nagyon le van csupaszítva a rendszer.Mostanság készül a konfiguráció menedzsmentes írásom, ott már egy bonyolultabb monitorozót telepítek be más webszerverrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged