-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok. Szeretek kísérletezgetni és úgy gondolom talán hasznát is tudnám venni egy ilyen kütyünek ezért gondoltam beszerzek egyet magamnak karácsonyra. Elolvastam pár cikket, fórumot és két megállapítást tettem. Az első, hogy a Raspberry Pi-nek a legnagyobb a támogatottsága, és, hogy a legtöbbeknek az USB és Ethernet egy buszon lévőségével van problémájuk amiből fakadóan például seedbox-nak nem feltétlen volna alkalmas. Természetesen nem ez volna az elsődleges használati célja, de azért nem szeretném megbánni a vásárlásomat. Kinéztem magamnak egy Orange Pi Plus 2 (2gb ram)-os változatot. Egy kommentben azt írták itt már külön buszon van a két eszköz így nem lesznek IO sebesség gondok.
Valaki ezt meg tudná erősíteni? Valamint érdeklődnék a support felől is. A Raspberry-hez készült ilyen-olyan tutorialok mennyire alkalmazhatóak ehhez az eszközhöz? Vagy ha már sikerült felraknom rá egy Raspbian-t akkor probléma nem lehet? Valamint honnan érné meg beszerezni a készüléket? Ahogy látom kishazánkban drágábban árulják a viszonteladók. Szeretném 20ezer forint alatt a lehető legjobb ár/érték arányú mini számítógépet megvenni.
Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe, előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R5 4500, RTX 2060 Super és 16gb RAM + GARANCIA
- Asus RGB gamer pc Z790 i5/i7/i9 13600k 32GB DDR5 6400MHz nvidia RTX 5050 + garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! LENOVO ThinkCentre M800 - i7, 8GB/120GB
- ASRock X570M + Ryzen 5 5600X + 32GB DDR4 + MasterBox MB320L ARGB félkonfig
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann