Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok. Szeretek kísérletezgetni és úgy gondolom talán hasznát is tudnám venni egy ilyen kütyünek ezért gondoltam beszerzek egyet magamnak karácsonyra. Elolvastam pár cikket, fórumot és két megállapítást tettem. Az első, hogy a Raspberry Pi-nek a legnagyobb a támogatottsága, és, hogy a legtöbbeknek az USB és Ethernet egy buszon lévőségével van problémájuk amiből fakadóan például seedbox-nak nem feltétlen volna alkalmas. Természetesen nem ez volna az elsődleges használati célja, de azért nem szeretném megbánni a vásárlásomat. Kinéztem magamnak egy Orange Pi Plus 2 (2gb ram)-os változatot. Egy kommentben azt írták itt már külön buszon van a két eszköz így nem lesznek IO sebesség gondok.
Valaki ezt meg tudná erősíteni? Valamint érdeklődnék a support felől is. A Raspberry-hez készült ilyen-olyan tutorialok mennyire alkalmazhatóak ehhez az eszközhöz? Vagy ha már sikerült felraknom rá egy Raspbian-t akkor probléma nem lehet? Valamint honnan érné meg beszerezni a készüléket? Ahogy látom kishazánkban drágábban árulják a viszonteladók. Szeretném 20ezer forint alatt a lehető legjobb ár/érték arányú mini számítógépet megvenni.
Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe, előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen monitort vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Robogó, kismotor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Asztalos klub
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 16GB DDR5 RTX3080 10GB!
- MONITOR + R7 7800X3D/RX6900XT 16GB/ (32GB) 2X16GB 6000MHZ DDR5/ 1,5TB SSD/ 1000W
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest