Új hozzászólás Aktív témák

• sontqq

csendes tag

Sziasztok. Szeretek kísérletezgetni és úgy gondolom talán hasznát is tudnám venni egy ilyen kütyünek ezért gondoltam beszerzek egyet magamnak karácsonyra. Elolvastam pár cikket, fórumot és két megállapítást tettem. Az első, hogy a Raspberry Pi-nek a legnagyobb a támogatottsága, és, hogy a legtöbbeknek az USB és Ethernet egy buszon lévőségével van problémájuk amiből fakadóan például seedbox-nak nem feltétlen volna alkalmas. Természetesen nem ez volna az elsődleges használati célja, de azért nem szeretném megbánni a vásárlásomat. Kinéztem magamnak egy Orange Pi Plus 2 (2gb ram)-os változatot. Egy kommentben azt írták itt már külön buszon van a két eszköz így nem lesznek IO sebesség gondok.
    Valaki ezt meg tudná erősíteni? Valamint érdeklődnék a support felől is. A Raspberry-hez készült ilyen-olyan tutorialok mennyire alkalmazhatóak ehhez az eszközhöz? Vagy ha már sikerült felraknom rá egy Raspbian-t akkor probléma nem lehet? Valamint honnan érné meg beszerezni a készüléket? Ahogy látom kishazánkban drágábban árulják a viszonteladók. Szeretném 20ezer forint alatt a lehető legjobb ár/érték arányú mini számítógépet megvenni.
    Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe, előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák