Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mana86

tag

Sziasztok!

Ismerkedem ezzel a kütyüvel és próbálok tájékozódni a témában mert nem szeretném túl nagy fába vágni a fejszém. A koncepcióm egy okos otthon lenne, melynél a világítást, fűtést, szellőztetést, riasztót, kamerákat, multimédiás eszközöket, sötétítést és egyéb dolgokat is egy Raspberry Pi 3 vezérelne. A rendszert úgy szeretném megtervezni, hogy minden eszköz a vezérlőtől függetlenül, redundánsan is tudjon működni, így ha letérdel a RP akkor is tudjak villanyt kapcsolni, működjön a riasztó, stb... Világ életemben windowsos rendszereket használtam, így sajnos nincs túl nagy tapasztalatom Linuxban és Pythonban. Olvasgattam a témában és egyelőre úgy látom, hogy ehhez a hardware-n kívül Raspbian-ra és valamiféle home assistant software-re lenne szükségem, mint pl. OpenHAB vagy PiDome. Még semmit sem vettem meg, így sajnos nem tudok próbálkozni, pontosan azért mert nem szeretném félbe hagyni a projektet abból kifolyólag, hogy képtelen vagyok összerakni.
    Két kérdésem merült fel egyelőre amire szeretnék választ kapni. Ezek a Home Assistant software-k olyanok, hogy nagyrészt össze tudom kattintgatni amit szeretnék és csak ha extrát szeretnék, akkor kell programozni vagy tulajdonképpen végig Pythonban kell lekódolnom azt amit szeretnék?
    Másik kérdés, hogy létezik olyan tesztkörnyezet ahol hardware-k nélkül ki tudom próbálni hogyan működhetne ez az egész?

Nagyon hálás lennék azért is ha valaki átfogóan le tudná írni, hogy mi kell ahhoz ha a fent említett ötletemet szeretném megvalósítani, továbbá a fontosabb lépéseket.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
    Üdv,
    Mana

Új hozzászólás Aktív témák