Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Ismerkedem ezzel a kütyüvel és próbálok tájékozódni a témában mert nem szeretném túl nagy fába vágni a fejszém. A koncepcióm egy okos otthon lenne, melynél a világítást, fűtést, szellőztetést, riasztót, kamerákat, multimédiás eszközöket, sötétítést és egyéb dolgokat is egy Raspberry Pi 3 vezérelne. A rendszert úgy szeretném megtervezni, hogy minden eszköz a vezérlőtől függetlenül, redundánsan is tudjon működni, így ha letérdel a RP akkor is tudjak villanyt kapcsolni, működjön a riasztó, stb... Világ életemben windowsos rendszereket használtam, így sajnos nincs túl nagy tapasztalatom Linuxban és Pythonban. Olvasgattam a témában és egyelőre úgy látom, hogy ehhez a hardware-n kívül Raspbian-ra és valamiféle home assistant software-re lenne szükségem, mint pl. OpenHAB vagy PiDome. Még semmit sem vettem meg, így sajnos nem tudok próbálkozni, pontosan azért mert nem szeretném félbe hagyni a projektet abból kifolyólag, hogy képtelen vagyok összerakni.
Két kérdésem merült fel egyelőre amire szeretnék választ kapni. Ezek a Home Assistant software-k olyanok, hogy nagyrészt össze tudom kattintgatni amit szeretnék és csak ha extrát szeretnék, akkor kell programozni vagy tulajdonképpen végig Pythonban kell lekódolnom azt amit szeretnék?
Másik kérdés, hogy létezik olyan tesztkörnyezet ahol hardware-k nélkül ki tudom próbálni hogyan működhetne ez az egész?Nagyon hálás lennék azért is ha valaki átfogóan le tudná írni, hogy mi kell ahhoz ha a fent említett ötletemet szeretném megvalósítani, továbbá a fontosabb lépéseket.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Mana
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MIUI / HyperOS topik
- Bundle topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest