Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Dell notebook topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
megjavult!
immár akkor is a saját WAN-omon megyek kifelé, ha wifi eszközzel kapcsolódok a Telekom router AP-ra!
végre újra közös LAN-ban van az ethernet és a wifi!bementem a szolgáltatóhoz, és megkérdeztem, hogy a hibabejelentés keretében, amire ugye a 72 órát mondták, vajon mit csináltak
nos, a munkalapra ezt írták: "a Telekom eszköze ellenőrizve, rendben"
ennél többet nem tudott mondani az ügyfélszolgálatos hölgyszerintetek ez mennyire lesz tartós?
vajon véletlenül épült föl helyes ARP tábla, vagy konfigoltak is valamit és véglegesen van megoldva az ügy?van valakinek Telekomos ismerőse és meg tudná nézni az email címét / elérhetőségét annak a kollégájának, aki a 1257178 számú munkalapot csinálta?
olyan nagyon szívesen megtudnám valahogy, hogy mégis mit talált... -
valenteen12
csendes tag
válasz
valenteen12 #33193 üzenetére
A 2016-03-04 11:53:16 hozzászólásomat kiegészíteném azzal, hogy tegnap este kipróbáltam a switch-ként használt routerem (TL-WR2543ND, LAN-LAN összekötéssel) és a következő eredmény született.
Mint a switch-eknél, itt sem kell IP cím a működéshez. Kikapcsolt DHCP-vel csak összedugod a fő routerrel, ami a DHCP kiosztást végzi. A kezelő felület elérése azonban függ a maszktól, azonos alhálózaton kell lenni mindkét routernek. Így az IP címet a böngészőbe írva, a beállítások, pl. wifi, továbbra is menedzselhetők.
Üdv
valenteen -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
LAN hálózaton switch-en keresztül 14 gép osztozik a neten. Egyik gépről a másikra szeretnék fájlokat küldeni, de a hálózaton azon kívül, hogy látom mindegyik gép nevét, egyet kivéve nem látom a gépek tartalmát.
Win 8.1-es gépekről van szó. Mit kellene megnéznem?
Köszönöm!
-
mezis
félisten
válasz
MasterMind #33186 üzenetére
Nem lenne elég egy ilyen ?
-
valenteen12
csendes tag
válasz
csabsz13 #33163 üzenetére
Bocsánat, hogy belekontárkodok, (#33163) csabsz13 (2016-03-02 14:59:18) hozzászólásának a 2. bekezdéshez csak annyit tennék hozzá, hogy a linkben írt DHCP tartományon kívüli IP szerintem nem fog működni. Bár hozzáteszem, soha nem próbáltam ki így.
Tegnap este kapcsoltam össze két routert UTP-vel (LAN-LAN portokon keresztül). A fő router egy TD-W8970, itt kapom a UPC ADSL internetét a TD-W8970 modemén keresztül. LAN portjaira, egy számítógép és egy hálózatos nyomtató, egy NAS illetve most már egy TL-WR2543ND router van rákötve.Elsőként a 2543-ason az IP-t a fő router DHCP-je által kiosztható címek közül adtam meg és a DHCP-t kikapcsoltam. Megadtam a Wifi adatokat is, ami egyezik a fő router (TD-W8970) wifi adataival (SSID, jelszó, titkosítás). A Channel mindkét helyen Auto-n maradt, gondolom így nem zavarják egymást. Újraindítás, majd elvégeztem a bevezetőben írt LAN - LAN összekötést. A 2543-as egyik LAN-jára rákötöttem a másik számítógépemet és azóta működik minden. A telefonok a wifi-re felcsatlakoznak, probléma nincs.
Azt még megemlítem, hogy én a wifi-n használok MAC szűrést. Ezt a 2543-as végzi, de az IP-ket a TD-W8970-es router osztja ki. Egyébként a fő routeren használom az address reservation lehetőséget is, így a NAS-om és most már a "switch"-ként használt TL-WR2543ND routerem is mindig ugyanazt az IP-t kapja. Port forwarding esetén csak a fő routeren kell beállításokat elvégezni.
Azt javaslom, a DHCP által kiosztható IP tartományból használj egy IP-t a másik routerhez és akkor működni fog.
ha szükséges részletesen leírom a beállításokat.Üdv
valenteen -
-
jerry311
nagyúr
válasz
MasterMind #33184 üzenetére
Hát ilyet nekem is csinált a kutyám.
Egyszer.
Nem volt kedvem újrahúzni, meg toldót rakni, meg ilyesmi, úgyhogy simán összeforrasztottam az ereket. Messze van a szabványtól, de a 100M így is hiba nélkül megy.Na mindegy, is. Toldó kell neked, meg kutyanevelés. Ha máshogy nem, akkor elvágsz egy jó magyar erős paprikát és bedörzsölöd a kábelt. Az első harapás után elmegy a kedve tőle.
-
meone
tag
válasz
Gubek-Einste #33175 üzenetére
Rendben akkor át teszem az egészet oda, köszönöm a segítséget.
-
MasterMind
tag
válasz
Gubek-Einste #33185 üzenetére
Utánanéztem ennek a toldó kérdésnek. Úgy látom erre lesz szükségem. Köszönöm a válaszokat.
-
válasz
MasterMind #33184 üzenetére
A kábel végére egy UTP csatlakozó kell ami bele megy egy switch-be de annak áramra is szüksége lesz.
-
MasterMind
tag
Egy apró kis dobozkára, aminek az egyik oldalán bemegy a netkábel, a másik oldalán meg kijön. Azért van rá szükség, mert az újdonsült kutyánk elrágja a fent a kábelt és már 3x vettem 20m-es kábelt. Ha betudnék iktatni egy ilyen eszközt, akkor csak 3m-t kellene cserélgetnem a 20 helyett.
-
válasz
MasterMind #33180 üzenetére
Ami keresel az a switch de miért is akarod felosztani a kábelt?
-
mckay
aktív tag
válasz
MasterMind #33180 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy mire lenne szükséged. Gondolom el van vágva a vezeték. Vagy el fogod vágni. Egy 800 forintos UTP toldó nem megfelelő?
-
mckay
aktív tag
válasz
claire78 #33179 üzenetére
Gondolom, hogy a közösséged kérdezed.
:-)
De mivel te válaszoltál, tippet adtál nekem, megpróbálnám viszonozni.Nos, a nálam lévő "ONT"-ben a felhasználói felületen van egy nagy kérdés? DSL MODEM módban használom, vagy GateWay módban. Nekem az utóbbi van, az nem megy jól. És igen, ha leminősíteném DSL MODEM-mé, és vennék a boltban egy 10 ezres routert, minden megoldódna. De azt szeretném használni, amit adtak, mert ez egy kis lakás, és dupla áram, és különben is.
Nos, ha te is le tudom minősíteni modemmé a tiedet, akkor készen lehetsz, mert akkor szerintem nem NAT-olsz mégegyszer, és akkor a tűzfalakat sem kell kétszer állítgatnod. Van ilyen lehetőséged benne?
-
MasterMind
tag
Sziasztok, olyan problémával küzdök, hogy a 2 szintes lakásban egy 20m kábellel jön fel a net lentről, viszont keresek valami olyan eszközt amivel a 20m felosztható 2 részre, pl.: 15m-5m. A számok nem lényegesek, csak az eszköz maga, ami egy sima utp jeltovábbítást végezne, semmi egyéb feature nélkül. Guglizva csak, konnektorba dugható wifi-extenderek jönnek ki, meg egyéb bullshitek. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
claire78
senior tag
ONT: optical network terminal, eszköz, amit a szolgáltató adott. Alkalmas IPTV, Internet és kábeltv használatára. Emellett router funkciókat is ellát.
Ezt az eszközt szeretném mellőzni, mert hasonlóan működik (nem működik), mint a Te esetedben.
Kérdés: Neked mióta van ez a hiba?? Mert nekem kb. egy hónapja kezdődött, mikor egy addig kiválóan működő WIFI range extenderrel nem működött tovább, iszonyúan belassult rajta a sebesség és az is ingadozott.
Ezután kötöttem rá egy routert (AP-ként), de azzal sem úgy működik, mint kellene.A kérdésem igazából már nem csak Neked szólt.
-
mckay
aktív tag
válasz
claire78 #33177 üzenetére
pont most jutott eszembe, hogy benézek a fórumra, és elmondom, hogy nincs fejlemény
bejelentettem a hibát, eltelt a 72 óra, és ennyi
ha wifizek, akkor továbbra is a szoszéd LAN-ján és WAN-ján lógok
ha ethernetezek, akkor a saját LAN-onban vagyok és a saját internetelőfizetésemet használom
szerintem újra bemegyek, és lemondom az előfizetést, hiszen úgysem használomclaire78,
nem értem pontosan a saját kérdésedet, miről is van szó? mi az az ONT? -
claire78
senior tag
van e valami fejlemény a Telekom részéről?
Mivel ma sem tudom elérni az otthoni hálózatom, -ismerve a WAN ip címét és még pingre sem válaszol-, kénytelen vagyok egy saját routert utána kötni.Csak kiveszem a DHCP-t az ONT-ből és úgy működnie kell igaz? Vagy kell még valamit beállítanom?
Ha jól gondolom így majd duplán kell a portokat engedélyeznem? -
Geripapa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33175 üzenetére
Vagy inkább itt a saját topikjában.
-
-
meone
tag
Sziasztok!
Problémám adódott egy hálózat készítése közben.
Adott egy raspberryPpi2 megoldottam azt, hogy Wifi adapter segítségével az Ethernet csatlakozóján keresztül ha rá dugok egy pc-t akkor azon van internet. Tehát a Pi mint bridge funkcionál. Magában a Pi-ben látom mind a két oldal ip címét.
Azt szeretném megoldani, hogy mondjuk én rá csatlakozok a Pi-re wifin keresztül akkor eltudjam érni az eszközre hálókábellel rá csatlakoztatott eszközt IP cím alapján.
Ez a rendszer ad-hoc alkalmi lenne és szigetszerű.
Valakinek valamilyen ötlete, hogy hogyan tudnám ezt egyszerűen kivitelezni.
Minden ötletet szívesen veszek.Köszönöm.
-
ozakimaster
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #33171 üzenetére
Ezzel kezdtem,de nem működik,ezért is írtam ide
-
válasz
ozakimaster #33170 üzenetére
-
ozakimaster
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #33149 üzenetére
TC7200
Szoftververzió: STD6.02.11( ha érdekel vagy ha fontos)
-
mezis
félisten
válasz
Lacielvtárs #33168 üzenetére
PC-re Acrylic, okosra WiFi Analyzer.
-
mezis
félisten
válasz
Lacielvtárs #33160 üzenetére
Mindenképp érdemes WiFi "szkennerrel" tájékozódni az éteri viszonyokról (szomszédok ?) és olyan csatornákat választani, ahol a legkisebb a zavar. (Minden más WiFi számodra csak zavarforrás.)
-
jerry311
nagyúr
Ha függőlegesen áll a két antenna a routeremen, akkor az emeleten akadozik a Youtube. Ha az egyik függőlegesen áll a másik meg vízszintesen, akkor nem akadozik. Nekem ennyi térerő nyereség elég. A tudományos magyarázat, hogy ennek miért nem kellene működni, meg jó lesz esti mesének.
-
válasz
jerry311 #33161 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólókhoz:
A beamforming miatt tudtommal eleve függőlegesen illik tartani a külső antennákat is, legalábbis annyira bizonyosan, ami a függőleges terjedést még nem oldja meg.
Most egyébként tettem egy próbát az N18-asommal:
Pont fölötte és alatta egy-egy szinttel jóval gyengébb a vétel, mint pár méterrel távolabb. Ha megdöntöm a két külső antennát, ez ugyan javul, de a ház távolabbi sarkaiban sokkal erősebben romlik a vétel.MaCS
-
csabsz13
aktív tag
közben én is megnéztem, rákérdeztem a router-em topicjában, szóval úgy néz ki elsőnek kipróbálom az UTP-n keresztüli kapcsolatot és azzal a lenti wifi megküldését egy másik routerrel (fent amúgy nem szükséges a wifi-jel, csak azért kapcsoltam volna be, hogy lefele sugározzon, hogy legyen mit tovább lőni...)
az elhelyezés miatt kérdéses még nekem, hogy jó lesz-e az UTP, mert az a téglalap alapterületű ház egyik végében megoldható csak, míg a wifi-s jeladás ugye jobb lenne a közepén a téglalapnak, ahol egyébként az emeleti router is van. de ezt majd kimérem, melyik jobb.a linkhez: már láttam és használtam is ezt a leírást, de nekem nem sikerült a DHCP tartományon kívüli IP-vel működésre bírni a sorban második routert - (sajnos a t-home HGW-je, egy CISCO router nem ad ki IP-t a DHCP tartományon kívül, még static IP-t sem - ez a leírásában is benne van).
mondjuk most egy új router lesz az első számú (ASUS an56u), megnézem annál hogy működik.@MaCS_70 és Jerry311 és And: elvileg belső antennás az a router, ami fentről adná a jelet és ráadásul nem is variálható, hogy mondjuk vízszintesen vagy függőlegesen tartom. szóval majd meglátom mi lesz, ha esetleg az UTP megoldás nem működne és mindenképpen wifi kell.
nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
And
veterán
válasz
jerry311 #33161 üzenetére
Természetesen a jelterjedés iránya a nyalábolástól függ, ezért nem jelent kizárólagosságot a horizontális terjedés. A mikrohullámok jól nyalábolhatóak bármilyen irányba. Viszont a beltéri soho-eszközök körsugárzója nem az erős nyalábolási képességéről (alias: nagy nyereségéről) híres, ezért annyira nem jellemző rá az irányhatás sem. A szintek közötti gyenge jelet a födém árnyékolóképessége nagyságrendekkel jobban befolyásolja, mint az alacsony nyereségű antennák irányhatása. Írtak ebben a topikban is tapasztalatokat az antennák (körsugárzók) döntött, különböző szögű pozícióban való elhelyezéséről, és a várakozásokkal ellentétben illetve a fizikának megfelelően ennek nem nagyon volt érezhető hatása. Amúgy is zárt terekről van szó, beltéren a visszaverődések szanaszét torzíthatják a kisebb nyereségű antennák amúgy sem fajsúlyos irányhatását.
-
Lacielvtárs
nagyúr
ejjj de jó hogy betévedtem ide és olvastam amit írtál.
nekünk három szobás lakásban van kettő tp-link routerünk és egy T-s router és modem egyben.
Kábelen csatlakozik a két router a modemes routerhez
majd egy egy szobába adja le a wi-fi jelet az eszközöknek, mobil tablet, stb.
érdemes akkor a leírtak alapján a csatornát változtatni, hogy minél "távolabb" legyenek egymástól?
bár nem tapasztalok bezavaró tényezőt, de azért érdemes állítani? vagy ha rendben van, akkor nem bolygassam szerinted?
válaszod előre is köszönöm -
mezis
félisten
válasz
csabsz13 #33155 üzenetére
Az teljesen mindegy, hogy kábelen vagy WiFi-n csatlakozol a routeredhez, egyetlen alhálóhoz a beállítást így csináld meg.
Vagyis a beállítás után UTP kábellel kapcsolódsz a switch-é degradált WiFi-s eszközöddel a routeredhez.
A földszinti WiFi-t beállítod úgy, hogy véletlenül se zavarják egymást a tetőtéri WiFi-vel. (SSID különböző, password lehet azonos, frekvenciák (csatornák) távoliak.
(Acrylic WiFi Scanner, InSSIDer, WiFi Analyzer) -
válasz
csabsz13 #33152 üzenetére
A "közvetlenül alatta" eleve nem szerencsés elrendezés, mivel a rádiójelen ebben a frekvenciatartományban már nagyon erősen horizontálisan terjednek. Képzelj el egy fektetett nyolcast (végtelenjel), aminek a csomópontja pont a függőleges antennára esik -- na, ez a függőleges síkú térerőmetszet. Emiatt aztán a tetőtérben eleve nagyon rossz helyen van a router -- hacsak nem a tetőtér az elsődleges felhasználási terület.
Először érdemes a megfelelő elrendezéssel variálni, a kisegítő berendezések szerintem csak azután jöjjenek, ha már kimerítettük az egyéb lehetőségeket és pontosan látjuk, hogy mi hozható ki belőle, és pontosan hova is kéne több delej.MaCS
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33151 üzenetére
Ennyit korábban is értettem... Nem a felfogásommal van baj, hanem laikus vagyok, és nem tudtam, hogy a beállításokon belül hol keressem ezt.
De kis kínlódás után a gugli végül kisegített.
Beállítottam, de sajnos ez sem segített. A netszolgáltatótól kapott modem-routerre kötve a gépet azonnal összeáll a kapcsolat (ahogy a másikkal is alapból kellene), tehát nem nálam a hiba, hanem a routerrel van valami.
Ha esetleg van még ötlet/tipp amit kipróbálhatok, akkor tovább kísérletezek, ha nem akkor megy vissza a feladónak. -
And
veterán
válasz
Magnat #33154 üzenetére
(Részben igazad lehet, de te abból a feltételezésből indultál ki, hogy az eredeti kliens rádiós képességei gyengék. Ha viszont ez nem igaz, és eredetileg is normális vételi érzékenységgel megáldott, nem nyákra integrált apró antennával rendelkező klienssel, pl. notebook keretantennájával is alig használható a kapcsolat, akkor azon egy repeater sem tud igazán sokat dobni. Ha meg eleve gyenge a kliens, akkor repeater helyett egy valamire való kliens-eszközt is beszerezhet, mondjuk kihajtható antennás verziót, és akkor a jelismétlésből származó hátrányokkal sem kell számolnia. Azt sem tagadhatjuk, hogy hasonlóan a beltéri kamuantennák esetéhez, sokan mindenható csodaszerként tekintenek a repeaterre, hogy az minden jelerősség-problémát megold.)
-
csabsz13
aktív tag
egyéb hálózati beállítási okai vannak annak, hogy ott fent van a router.
illetve van lent is UTP, csak a fenti routeren van NAS funkció és olyan wifi kellene nekem a földszinten, amivel elérem a fenti router-re kötött HDD tartalmat.
(közben erre fele is próbálkozom, megnézem, hogy ha UTP-vel a fenti routerre kötök lent egy routert és csak a lenti fog wifi-t sugározni, akkor elérem-e azon a wifi-n keresztül a fenti routerre kötött HDD tartalmait)
nem egyszerű az élet nálunk -
Magnat
veterán
válasz
krealon #33114 üzenetére
Sejtettem, hogy nem akarod majd érteni
Tegyük fel, h az eredeti Ap és a kliens között csak 5mbs a stabil sebesség, mert a kliens antennája és az adóteljesítménye is kicsi. Ha beállítunk egy repeatert aminek a vételi érzékenysége is jobb és az adóteljesítménye is nagyobb mint a kliensé (plusz az elhelyezkedése is lehet jobb és ráadásul fix), akkor felépülhet mondjuk 150 mbs sebességgel egy stabil link, amit a repeater a klienshez való közelebbi pozíciójából kifolyólag szintén egy az 5mbs-nál sokkal nagyobb sebességgel fog tudni továbbítani. Szigorú értelemben véve persze nem az eredeti jelet erősítetted fel, de a repeater jobb tulajdonságaiból kifolyólag az eredeti jel is erősebb lesz az ap és a repeater között és persze végsősoron a kliens és az ap közötti teljes kapcsolat is gyorsabb lesz, mivel a leggyengébb láncszem is erősebb lett. Erre mondtam, hogy ezt az egész folyamatot akár jelerősítő funkciónak is hívhatjuk - persze nem egy Cisco konferencián. -
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
range extender-t szeretnék venni wifi-hez. egy tetőéri router jelét kellene felvennie szinte közvetlenül alatta (viszont jó sok vas van a födémben) és ezt szétszórni kb 8-10 méteres rádiuszban - sajnos van ahol ezen belül találkozik a jel egy 45cm vastag és két 10 cm vastag téglafallal.
ami fontos, hogy tudja az N-es 300Mbps-t és ne legyen 15.000 Ft-nál drágább. LAN nem szükséges.van valakinek jó tapasztalata, mit tudnátok ajánlani?
köszi előre is! -
-
Ayg0
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33146 üzenetére
Az IP kofig alapon, de a sebességet hol fixálom?
mezis
Többször is reseteltem, de hasztalan.
-
válasz
ozakimaster #33148 üzenetére
Szia!
Milyen típusú eszközről van szó? CISCO, Technicolor, Ubee, Hitron, egyéb...?
-
ozakimaster
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom,jó helyre írom,ha nem akkor előre is elnézést...a problémám a következő lenne:
Van egy UPC modem/routerem és van Utorrent,na most a torrent jobb alsó sarokban egy sárga háromszög van ami azt jelzi,hogy nincs átengedve a port,így seedelni sem tudok...rákerestem googleben,az ott leírtak alapján beléptem a routerbe és a porttovábbításban beírtam a torrent portját,de akkor se engedi át valamiért,valakinek valami ötlet esetleg?a választ előre is köszönöm
-
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék belépni a router kezelőfelületére, de nem látják egymást a hálókártyával: a Win7 folyamatosan azonosítatlan hálózatot dob, parancssorban az eszköz nem pingelhető. A router 0km-es, most venném használatba.
Mivel automatikus IP beállításra nem gerjedtek egymásra, ezért kézi ip-t kapott a hálókártya, alhálózati maszk default, alapértelmezett átjáró és elsődleges dns a router ip-je (mint a manual alapján), de semmi. Két különböző kábellel végigpróbáltam mind a 3 LAN portot, sikertelenül. A hálókártya driverét is újratelepítettem, de szintén zenész. Hol lehet a hiba?A segítséget előre is köszönöm!
-
g.killer
aktív tag
válasz
krealon #33143 üzenetére
Igen a ház egy 2002- es építésű családiház, amit mi építettünk/építtettünk és a lehető legjobb anyagokat használtuk mindenhol így az elektromos hálózatban is ezért is került már akkor 3-fázis a házba, úgyhogy ha valami akkor a vezetékelés a legkisebb buktató, akkor neki vágok és ha kész lesz a rendszer akkor írok beszámolót!
-
krealon
veterán
válasz
VeryByte #33123 üzenetére
"egy L3 switch és VLAN?"
Elvileg megoldas, viszont elegge "agyuval verebre" effektus...
(#33124) g.killer
"Nem szó sincs arról hogy össze vegyitenem az internetet a ip-tv vel ebbol kiindulva arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy az megoldható,hogy a powerline-os rendszeren megy az iptv, és így bárhova rakhatom a házban a vevőegységet, és wifin meg ugyanúgy marad a sima net mint eddig!"A "barhova rakhatom a vevoegyseget" csak akkor igaz, ha jo minosgu a kabelezes a falban.
Ha sikerult eletrekelteni a rendszert, irhatnal beszamolot. -
g.killer
aktív tag
-
mezis
félisten
válasz
Soulfly842 #33133 üzenetére
Elolvastam még egyszer. A UPC doboza Bridge módban. Ez egy dolog. És a D-Link routeredet mivel "lövöd" ? UTP kábellel vagy elektromágneses hullámokkal ?
-
woodworm
veterán
"Talán nem ilyen szépeket, de pont ennyiért azonnal is hazavihetsz egyet a sarki boltból, igaz, az csak N-t tud. Nem lenne elég?"
Ez nem igaz. Akinél valaha is járt egy ilyen router, az egyetért, hogy a xiaomi térerőben verhetetlen. Ebben az árkategóriában hasonlót sem veszel. Ha csak a wifi szóráskép javítása az elvárás, akkor nincs vetélytárs.
-
mckay
aktív tag
válasz
Soulfly842 #33136 üzenetére
elmeséled majd az usb share-t, ha lesz tapasztalatod?
-
Soulfly842
addikt
-
mckay
aktív tag
válasz
Soulfly842 #33133 üzenetére
Xiaomi, Aliexpressről?
Persze, megéri, hiszen csak 6 ezer forint, és csak két hónapot kell rá várni.
:-)
Talán nem ilyen szépeket, de pont ennyiért azonnal is hazavihetsz egyet a sarki boltból, igaz, az csak N-t tud. Nem lenne elég?
De ha rendelsz egy ilyent, és kipróbálod az USB-s sebességet (írás, olvasás, upnp döcögés), és megosztod velünk, hálás lesz mindenki! -
mezis
félisten
válasz
Soulfly842 #33129 üzenetére
"... használhatatlan Wi-fit adó..."
És ehhez csatlakozol. Az eredményen meg csodálkozol.1. Ennél nem sokkal több. Az igényed sokszorosa a WiFi-n optimális esetben elérhető sávszélességnek.
A WiFi nem kábel2., 3. : UTP kábel. (CAT5e)
-
Soulfly842
addikt
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Ubee-s használhatatlan Wi-fit adó UPC-s eszköz (120-as net). Egy D-Link-es DIR-600-as Router volt itthon kéznél, s arra tovább lőttem Bridge módban a netet.
1, Mi a maximum, amit így ebből ki lehet hozni? S milyen beállításokkal lehetne fokozni még a sebességet?
2, Universal Media Server-t preferálom a Smart TV-ken való filmnézéshez. Mit kell engedélyezni/beállítani, ahhoz, hogy ez működjön így ebben a formában is? (A TV-n nem jelenik meg a Media server ebben a formációban)
3, Ahhoz, hogy maximális sávszélességet lehessen megbízható minőségben továbbítani, mit ajánlanátok hozzá (amivel hosszútávon ki lehet váltani a D-linket). Kínai kütyü ötlet is megfelelne erre a célraÉn valami ilyesmire gondoltam, a Xiaomi-ban megbízok.
Repeaterben nem merek gondolkodni, mivel annyira gány a Technicolor/ubee kütyü, hogy időnként mellette ülve is elszáll egy pár percre a net
-
-
mckay
aktív tag
válasz
claire78 #33104 üzenetére
azt hiszem igazad van, nem biztos hogy nekem kell ezzel bármit is küzdenem
elfogadva meglátásodat, szépen besétáltam a szolgáltatóhoz, és jeleztem, hogy a router ARP táblájával gond van, kérem segítsenek
kíváncsi vagyok, hogy felhívnak-e egyáltalán a Telekomtólha nem javítják meg az ARP-t, akkor marad az, amit mondtok, megpróbálom egy másik típusú Powerline cuccal
-
mckay
aktív tag
jajj, de jól hangzó kis kütyü!
de ténylegesen van róla tapasztalata valakinek?én például egy olyan házba keresek minőségi javulást, ahol a powerline elveszíti a sávszél felét, és elveszíti a stabilitást - egy ilyen kütyü segíthetne a minőségen?
ebben a szóban forgó házban ugyanis a két óhajtott konnektor között kell lenni valami bibinek, pedig amúgy azonnal megtalálják egymást a powerline cuccok, szóval a fázis az megvan, de valahogy mégsem az igazi
viszont ugyanebben a házban, ha egy szobán belüli konnektorokra dugom a powerline-t (aminek ugye semmi értelme de próbának jó), akkor megvan a teljes sávszél, és nem is instabil
szóval erre a kihívásra jó lehet ez a kütyü? -
g.killer
aktív tag
válasz
krealon #33122 üzenetére
Szia, nem hogy nincs lehetőségem egy extra kábel behúzására a házbán egy szál utp kábel sincs!
Nem szó sincs arról hogy össze vegyitenem az internetet a ip-tv vel ebbol kiindulva arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy az megoldható,hogy a powerline-os rendszeren megy az iptv, és így bárhova rakhatom a házban a vevőegységet, és wifin meg ugyanúgy marad a sima net mint eddig!
-
krealon
veterán
válasz
g.killer #33117 üzenetére
"Iptv-re váltás miatt kell azt megoldani, hogy az első emeleten lévő t-home-os elosztóból lejuttassam a jelet a nappaliba"
IPTV-t csak dedikalt UTP kabelen erdemes vezetni a belteri es a szolgaltatos router kozott.
Ha osszekevered a normal net es az IPTV forgalmat ugyanazon az alhalozaton, akkor semmi jora se szamits (tapasztalat).Ha nincs lehetoseg egy extra UTP kabel behuzasara, akkor a meglevo 8 eres kabelen igy lehet egymas mellett az IPTV-t es a net-et vinni (up to 100 Mbps).
-
krealon
veterán
válasz
szjoci #33116 üzenetére
"Ilyen formátumban mit kell ide írnom (IP/netmask), hogy a helyi hálózaton ne legyen hitelesítés?"
A 192.168.1.100 - 192.168.1.191 tartomany lirasa:
192.168.1.100/255.255.255.252,192.168.1.104/255.255.255.248,192.168.1.112/255.255.255.240,192.168.1.128/255.255.255.192
vagy egyszeruen, de nagyon veszelyesen (a teljes tartomany 192.168.1.x):
192.168.1.0/255.255.255.0
vagy ha csak egy-egy gepet akarsz engedelyezni: (192.168.1.100 es 192.168.1.103)
192.168.1.100/255.255.255.255.255,192.168.1.103/255.255.255.255.255
Tovabbi szamolgatashoz egy latvanyos IP calkulator
-
g.killer
aktív tag
Szia, köszönöm a választ!
Ez valójában mitől függ, hogy működik-e? (az adó vevő távolságától a konnektorok számától és a hálózat minőségétől?) Mindezt csak azért kérdezem, hogy megéri-e vele elindulni tesztelni, vagy veszetfejszenyele? Mert a hálózat minősége tökéletes, de útban van kismegszakító és a három fázis is eléggé sanszos. Bár megérbé a hajcihőt mert mindennel együt így 20k-ban megálna míg ha wifi-re kényszerülök akkor az 40+k ami elég húzós nem beszélve a plusz hálózatról!
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
A következő idegesít de már nagyon:
Adott egy pc (win 10 x64) ami kábelen és egy noti (win 10 x86, ennek fix ip van kiosztva) ami wifin keresztül csatlakozik a routerre. Notin egy felhasználó van jelszóval, pc--n szintént egy felhasználó van jelszó nélkül.
Szeretném megosztani a noti és a pc egy egy könyvtárát , hogy mindegyik tartalmát láthassam a másik gépről, otthoni csoport létrehozása nélkül.
Itt kezdődnek a bajok mert ki gondolná, hogy ez olyan bonyolult lenne...
Kijelöltem a 2 gépen a 2 könytárat, tulajdonságok, megosztás, bepipálom, hogy ossza meg, speciális fül, mindenki-nek teljes hozzáférést adva. Hálózatfelderítés, fájlmegosztás, nyomtatómegosztás, nyilvános, és magánprofilon is beállítva, jelszavas megosztás kikapcsolva.
Addig eljut már, hogy látja a hálózaton a két gép egymást. De ha az egyik gépről a másik megosztott mappájába szeretnék belépni, hibaüzit dob ki, aminek a lényege, hogy nincs jogosultságom, kérjek a rendszergazdától.
Erre olyan megoldást találtam, hogy a megosztott mappák tulajdonságok/biztonság fülön hozzá kell adni egy Mindenki csoportot, és teljes hozzáférést bepipálni. Ezután tudtam tallózni a másik gép megosztott mappájában, de csak kiváncsi voltam, hogy restart után is ilyen remekül működik-e a dolog. Mindkét gép restartolva. Hát megint hibaüzi fogad, nem tud csatlakozni ismét... Hibakeresés elindít... Talált hiba: valamilyen protokoll vagy mi hiányzik.... Hibajavítást nyomok. Sikeres javítás, telepítve a hibádzó protokoll és ismét tudok tallózni a notiról a pc megosztott mappájában.
De egy restart után az egész cirkusz újraindul....
Le tudná valaki írni, hogy mi a túrót kell csinálni, hogy ez az egész már már utópisztikus vágyam gond nélkül működjön, még mielőtt kihull minden száll hajam, hála a redmondi boszorkánymestereknek?!
Köszönöm előre is.
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy hálózat, tp-link router, a kliensek wifin kapcsolódnak a hálózathoz. Iptv-re váltás miatt kell azt megoldani, hogy az első emeleten lévő t-home-os elosztóból lejuttassam a jelet a nappaliba, ennek vannak ugye megoldásai, kábel, wifi, powerline és nem szeretnék, még egy wifi hálózatot a házba ezért a pwerline mellet döntöttem, ugye ez jelen esetben a t-home saját megoldása úgy hogy tipust nem tudok mondani. A probléma az lenne, hogy a házban három fázis van ami ugye elvileg kiüti a powerline lehetőségét. Erre van már megoldás? Én ezt találtam.
A választ előre is köszönöm! -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Adott egy hálózat (192.168.1.1 a router, 100-tól vannak dhcp-vel kiosztva az ip-k, 192.168.1.150-en van egy nas), ahol a nason van egy Plex médiaszerver. Ki kellene a plexben kapcsolnom a hitelesítést a helyi hálózaton, ebben a formában (idézet a plex honlapjáról):
"List of networks that are allowed without auth
Networks allowed without authorization. Enter a comma separated (no spaces) list of ip/netmask for networks that are allowed access to PMS without authorization.
A value of "127.0.0.1/255.255.255.255" would be used for requiring authentication for all access outside the computer running the Plex Media Server."Ilyen formátumban mit kell ide írnom (IP/netmask), hogy a helyi hálózaton ne legyen hitelesítés?
-
krealon
veterán
"Adott egy társasház, 2 lakással. Egymástól függetlenül (egymással nem beszélve) mindkét tulaj úgy döntött, hogy lakásában powerline konnektoros megoldást alkalmaz, mert mindkettőnek van NAS, PC, stb... És bumm, a konnektoron keresztül a két hálózat látja egymást, sajnos."
Powerline ~= Wifi over Wire
Ha rendesen (nem quick setup, vagy push button modon) be lenne allitva a 2 Powerline halozat (egyedi jelszo az eszkoz-csoportoknak), akkor nem keverednenek ossze.
A masik megoldas, hogy a lakas nagyfeszultsegu betapjanal Ferritgyuruvel megfogod a nagyfrekvencias jeleket, de felo, hogy ettol fuggetlenul az elekromos vezetekek - mint antennak - kozti athallas reven amugy is kapcsoatban marad egymassal a ket kulon lakasban levo powerline eszkozcsoport.
-
krealon
veterán
válasz
Magnat #33113 üzenetére
"azért egy külső antennás repeater még vehet egészen jó térerővel ott, ahol egy adott esetben beépített antennás kliens már gyenge vagy szakadozó jelet találna - ezt akár jelerősítő funkciónak is hívhatjuk."
Az, hogy egy keszulek erzekenyebb, mint egy masik, attol meg nem erosoto.
Mint korabban N+1-szer leirtuk, a WiFi jelet nem lehet "erositeni" kulso eszkozzel.
A WiFi jelet meg lehet ismetelni az eredetitol eltero pozicioban, ami a kliens szempontjabol nagyobb tererot eredmenyez.
Az adat, a Kliens <--> Ismetlo <--> Access Point (router) utvonalon kozlekedik, es mint barmilyen soros atvitelnel, itt is a legszukebb keresztmetszet hatarozza a meg a sebesseget.
Ha a Kliens <--> Ismetlo kozti link pl 72 Mbps,
az Ismetlo <--> AP kozott viszont csak 5 Mbps a kapcsolati sebesseg, akkor az 5 Mbps szakasz fogja korlatozni a atvitelt, mikozben a Kliensen full terero latszik.
Az egysegsugaru felhasznalo pedig karomkodik, hogy "full terero mellett milyen sz@r a sebesseg", pedig csak az ismetlonek kellene jobb helyet talalni, ahol meg normalisan kepes venni az AP jelet. -
Gyurka6
őstag
válasz
Ciripke #33108 üzenetére
Szevasz!
Ugyan működnie kellene ahogyan leírtad is, amennyiben mégsem menne és a 4g-n .org a kiterjesztés, akkor a dyndns.hu oldalt javaslom. Nekem asus500 Oleg firm sikerült használni, ( most így nincs használatban mivel a digi csak egy ip-t ad, de most is frissíti magát.) -
And
veterán
válasz
Tasakkk #33107 üzenetére
A nagyon gyenge vagy teljesen eltűnő jelből egy repeater sem fog tudni értelmezhető térerőt produkálni. Sajnos ez (is) az egyik fő probléma a sokak által használt 'jelerősítő' megnevezéssel, mert ebből könnyen asszociálhatunk arra, hogy a repeater az valami olyan dolog, ami a gyenge jelből erőset csinál. Ez pedig csak abban a formában igaz, hogy ha köztes pontba telepíted (ahol a jelszint még megfelelő), akkor a távoli pontban jobb lehet általa a kapcsolat minősége. Az úgy nem nagyon működik, hogy a repeatert oda telepíted, ahol egy közönséges kliens eszköz már szenved a kapcsolattal, mert a repeater ugyanúgy szenvedni fog tőle és az ismételt hálózat sem lesz az igazi. Hiába kelt a jelismétlő maga körül jó térerőt, ha az első routerrel a linkje nem megfelelő és alig megy át rajta adat. Vastag födémnél szerintem is sokkal-sokkal jobban járnál, ha a szintek között inkább kábeleznél. A kábelre már lehet telepíteni egy újabb AP-t (vagy routert AP-ként kötve) a felsőbb emeleten, akkor nem lesz gond a jelszinttel és úgy a jelismétlés miatti sebességcsökkenés is elkerülhető.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
A következővben kérem a segítségeteket!
Van egy 4G routerem, amiben sajnos csak DynDNS DDNS van, ami ügye már nem ingyenes. Azért, hogy elérjem kívülről, arra gondoltam, hogy mögé kötök egy Linksys WRT54G-t, amind dd-wrt fut, azon be tudok állítani tetszőleges DDNS-t.
A problémám az, hogy akárhogy próbálom, nem sikerül távolról elérni az eszközöket, pedig a DDNS elvileg működik, jó IP-t kap, stb. (freeDNS)Aki már próbálta ezt és van tapasztalata, annak megköszönném a segítségét!
-
Tasakkk
csendes tag
Sziasztok!
Családi házban az emeleten (valószínűleg a vastag födém miatt) nagyon gyenge, vagy percekig nincsen wifi jel.
Egy wifi repeater vásárlásán gondolkodom.
Kb. 10e forintig áldoznék rá.
Tudtok ajánlani típust, illetve ez megoldhatja a problémát?Köszi!
-
mezis
félisten
- Power sz.rok nélkül rendben vannak az IP címek ?
- Cisc-on a DHCP menüpontban mit tudsz állítani ?
- A fázi csere kb 5 perc munka lehet egy szakembernek: 2 vezetéket kell felcserélni. (A 3 fázis miatt nem biztos, hogy egyből eltalálja. Ehhez mérni kellene a saját konnektorodban lévő fázis és a szomszéd konnektorában lévő fázis közti feszültséget. Ha közel 0, akkor azonos fázison vagytok, ha meg 400 V, akkor különbözőn. Ez egy kb 20 m-es hosszabbító kábellel megoldható.) -
mckay
aktív tag
válasz
claire78 #33104 üzenetére
no igen, a másik powerline eszköz, ami nem TP-Link, az tényleg jó lenne
el is határoztam egy hónappal ezelőtt, mikor először voltam náluk, hogy ha megint rendel nálam valaki powerline megoldást, akkor veszek másik márkát, és kicserélem a problémás helyen lévő TP-Link powerline-nal
de egy hónapja senki sem kér nálamilyent
-
claire78
senior tag
Ez valami hasonló anomália lesz, mint amivel én is küzdöttem.
Nekem meggyőződésem, hogy a szolgáltatói ONT (esetemben) nem úgy működik, mint az ésszerű lenne, ez kavar be és csinál olyan dolgokat, amik ellent mondanak a hálózatkezelés alapszabályainak.Esetedben talán egy más típusú powerline eszköz is megoldás lehetne. Persze, az befektetés.
-
mckay
aktív tag
van a szomszédnak saját wlan-ja, hogyne, és persze nem is tudom a jelszavát, ebből a szempontból minden úgy van, ahogy lennie kell
és higgyétek el, tényleg rosszul érzem magam, hogy a telefonomról tudom pingelni az ő NAS-át
bár a PC-ről tudnám, akkor áthúznék néhány klafa filmeta villanyszerelés lenne a tuti megoldás, kell lenni valami közös fázisnak...
de sajnos ez nagyon bonyolult lenne, és nem is tudom, hogy ki finanszírozná, hiszen mindkét családnak isten adta joga, hogy powerline eszközt használjon...
de oké, mondjuk összedobják a pénzt, de hát ki tudja ezt megcsinálni?...
ahogy ezekben a '80-as évek eleji házban minden mindennel össze van drótozva...meg egyáltalán, informatikailag nem értem, hogy veszi magának a bátorságot egy router wlanja, hogy ne a routeren keresztül forgalmazzon
hiszen egybe vannak építve!
szoftveres-konfigos megoldás kéne, ez tuti!
fázishoz nem nyúlok, az még tutibb! -
mckay
aktív tag
válasz
Smktrooper #33100 üzenetére
természetesen saját SSID van beállítva, titkos jelszóval, amit a szomszéd nem tud
és hát a térerőből is látom, hogy a nálunk lévő WLAN-ra csatlakozunk
csak hát a csatlakozás után a szomszéd IP tartományából kapunk IP címet, és a szomszéd eszközeit látom a hálózaton
Új hozzászólás Aktív témák
- Z790 / i5-13600KF / RTX 3080 / DDR5 32Gb / 2Tb SSD / 1000W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Vostro 15,6" FullHd IPS,Magyar vil.bill,core i5,8-32GB RAM,240GB-1TB SSD,Új akku,Új töltő,
- ASUS ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI Alaplap
- MSI MEG Z490 GODLIKE Alaplap
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest