Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #24099 üzenetére
Az a baj, hogy a verzió zsákbamacska, így nem tudni, hogy milyen jön.
Köszönöm, akkor inkább egy 3600 lesz, nem sokkal drágább!
Az előzőhöz még megemlítve. Telekomos netről van szó. Tegnap este szenvedtem a beállításokkal egy 740N router-rel. Amikor kikapcsoltam a 740N-ben a DHCP-t, onnantól megfeküdt az egész hálózat, vagyis egészen pontosan az IPTV nem akart működni. Viszont ha bekötök egy sima switch-et, akkor működik tökéletesen.. Ami számomra kicsit érdekes..
Szóval, ha jól értettem a DMZ lényegét, ha DMZ-be teszem statikus IP-vel a tp-link-et a akkor csak a tp-linken kell forwardolni akkor is ha a cisco-ban be van kapcsolva a tűzfal?
-
válasz
hackeeeee #24098 üzenetére
Igen arra már nincsenek ilyenek panaszok, illetőleg van még a 1043ND v2, ami mostanában jelent meg, és teljesen más kívül-belül egyaránt, de erről nem sok tapasztalat van még! Viszont mivel közelítőleg egy árban van ez a kettő, és a 3600-ban van 5GHz is, és több RAM, ezért én azt ajánlanám!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #24097 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor, WDR3600 jobb választás volna?
-
válasz
hackeeeee #24095 üzenetére
Szia!
Először is, én semmiképpen nem javaslok 1043-mat úgy, hogy főként wifi a prioritás! Nézz be a topikjába, megmondják a tulajdonosok is, ez a leggyengébb pontja az említett tp-link-nek! Nagyon válogat a kliensek közt, sokat közülük eldobál dma hibával, stb... Én kétszer is meggondolnám ezt!
A cisco kérdésre annyit, hogy upc esetén át lehet kapcsolni bridge módba, ilyenkor csak mint modem funkcionál, és minden tűzfal feladat a routeré lesz! Ha mondjuk t-s neted van, ott ez az opció le lett tiltva, ebben az esetben lehet dmz, vagy dupla nat is akár, bár ez utóbbit feleslegesnek tartom! Sőt, harmadik opció, hogy nem wan, hanem lan porton switch-ként kötöd össze a cisco-val, így a tp-link értelemszerűen nem fog tűzfalként működni, csak mint ap/switch!
-
Tamy
őstag
Sajnos korai volt az örömöm, már minden le van tiltva, a fájlmegosztás is, most visszaálltam a Windows tűzfalára, abban kivettem a pipát a "Fájl- és nyomtatómegosztás" és a "Hálózati diagnosztika a Windows XP rendszerhez" elől, még a Távsegítség és a Távoli asztal is ki van kapcsolva, bár ezeknek elvileg nem sok közük van hozzá. Érdekes, hogy a pingre már egyáltalán nem válaszol egyik gépről sem, de a hálózat tallózása megtalálja (Win 7-es gépeken).
Találtam egy részletesebb biztonsági beállítást, amit a %systemRoot%\system32\gpedit.msc /s futtatásával lehet előcsalni, ott a Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Hálózati kapcsolatok/Windows tűzfal/Tartományon belüli profil, illetve a Szokásos profil alatt is letiltottam a következőt: "Windows tűzfal: Fájl és nyomtatómegosztási kivétel engedélyezése" Ez a magyarázat szerint még akkor is tiltja a az ehhez szükséges portokat, ha a tűzfalon engedélyezve lenne (de nincs).
Mit tiltsak még le? Felraknék másik tűzfalat is, de a Kerio-val se jutottam többre, azt viszonylag ismerem, régen sokáig használtam. Vakon próbálkozni nincs kedvem, és elég nehézkes is, mert a Win megjegyzi a megtalált gépeket, és csak egy bizonyos idő után hajlandó elfelejteni. Erre is jó lenne valami trükk.
Korábban ugyanez volt a cél (csak egyetlen gép lássa a helyi hálón a hálózat tallózásával) egy Ubuntu-s géppel is, ott a Firestarter szépen megoldotta a tiltást.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Gondoltam itt kérdezek, mivel nem "probléma", inkább két router összekötéséről volna szó, szóval:
Szóval, adott egy Cisco EPC3925 hgw. Nagyon úgy néz ki, hogy nyűgös benne a wifi, bár lehet, hogy nem, csak melege van, nem tudom, de ez most mellékes. Szóval gondolkoztam azon, hogy tennék mögé egy router-t. A Gigabit miatt valami komolyabb kell, így az 1043ND jutott az eszembe. Természetesen erről menne a wifi is, a cisco-ban letiltásra kerülne.
Szóval, a kérdésem az volna, hogyha a Cisco-ban bekapcsolva hagyom a tűzfalat, akkor, hogy érdemes az összekötést megoldani? Gondolok itt arra, hogy ebben az esetben érdemes DMZ-be tenni az 1043-at, hogy csak abban kelljen esetlegesen portot nyitni, ne kelljen a Ciscoba-n is, vagy így az 1043-ban ki is lehetne kapcsolni a tűzfalat, elég, ha a Cisco-ban megy?
Plz help!
Előre is köszönöm!
Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek! -
cyber86
őstag
válasz
Gubek-Einste #24090 üzenetére
Oké köszi.
-
Szia!
Nem teljesen értem. A tévét és a média lejátszót is be akarod kötni a hálózatba? Ha igen akkor inkább húzz be két kábelt. Ugyanis így hiába a GB-es router a két kábel félen 100-100 MB fog max. szaladgálni.
Egyébként így tudod szétosztani hosszában a kábelt:
[link]
Én PCX-nél szereztem be a hozzávalókat, valahol 4 és 5 ezer között volt félúton az ára. Lehetne kevesebb darabból is összerakni, de nem nagyon találtam, úgy látszik nincs a piacon rá kereslet.
Szóba jöhet még switch-es megoldás is, arra szerintem bármilyen, normális GB-es megfelel. Pl. ez: [link]Esetleg nézhetnél valami normálisabb routert is. Az Asus RT-N16 egy 5-sel több, de nagyságrendekkel jobb is. Nekem ilyen van már kb. 2 éve, atom stabil, nagyon jó custom fw van rá (tomato), gyakorlatilag nem téglásítható, nagyon jó a fóruma, a nem gyári támogatása. Igaz csak 2,4 GHz-n wifizik, ha ez is fontos, mert mondjuk lakótelepen vagy, akkor maradjon a TP Link, az Asus RT-N66 sajnos még mindig nagyon drága.
-
Jó az elgondolásod, megfelelőek lesznek a kinézett dolgok. A harmadik beszerzendő eszköz neve switch de ha elég a 100-as belső hálózat akkor a jelenlegi Linksys is használható AP/Switch módban így nem kell újat venni és még a wifi hatótávjának kiterjesztésére is használható lesz, igaz csak G-s szabvány szerint. Ha veszel valamit akkor az legyen egy gigabites switch, hogy nem ez legyen a szűk keresztmetszet, pl egy ilyen jó lesz-
-
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
A következő dologban szeretnék segítséget kérni.
Az egyik szobában lenne a NAS, az asztali számítógép és a router. Két szobával odébb lenne a TV és a médialejátszó.
A NAS-ról szeretnék filmeket lejátszani, de sajnos nincs a kettő között olyan erős wifi kapcsolat, ezért falfúrás és vezetékelés lesz. Jelenleg egy jó öreg Linksys wrt54gl routerem van.A következő dolgokra gondoltam, hogy szükségem lesz, kérlek javítsatok ki, ha tévedek:
- routercsere gigabitesre, tplink3600-ra gondoltam
- UTP CAT6 kábel
- valamilyen eszköz, amivel szétosztom az egy kábelen jövő jelet a két eszközre.Tudnátok ezekben a kérdésekben, de főleg az utolsóban (akár konkrét típus is) segítséget adni?
Köszönöm
-
krealon
veterán
válasz
cyber86 #24084 üzenetére
A maodik router-t AP / Switch modban legegyszerubb hasznalni. Az hogy kozte van-e switch, nem szamit.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
A mai napon a következő problémával szembesültem az otthoni asztali gépnél:
a routerhez kábelesen csatlakozik a gép (a csatlakozás az op. rendszer szerint létre is jön - Win 7 32 bit), azonban böngészés közben az oldalak nem igazán töltődnek be. Azért írom, hogy nem igazán, mert a cím beírása után az oldal Főcíme megjelenik, azonban ténylegesen nem látszik semmi a weblapból. Így a böngésző (IE, FF, Chrome) gondolkozik egy ideig és vagy betölti az oldal egy részét, vagy teljesen megáll. Annyit már leellenőriztem, hogy nem a kábellel van gond, mert az átdugva a notebookomba, az tökéletesen megy.
Ha az ominózus gépen esetlen pingelést hajtok végre (akár a router, akár más gép címét), a csomagok 100%-osan megérkeznek. A hálózati kártya driverét már frissítettem, de sajnos az nem segített...
Most kicsit tanácstalan vagyok, esetleg egy op. rendszer reinstall segítene?Amennyiben valakinek van/volt hasonló tapasztalata, kérem ossza meg velem.
Előre is köszönöm.
Üdv.
P1eTr0 -
cyber86
őstag
Helló. Egy olyan kérdésem lenne, hogy össze van kötve a tp-link routerem egy tp-link switchel és a switchre szeretnék rákötni egy linksys wrt610n-es routert és azt nem tudom, hogy ilyenkor a wan portba vagy hova kell bekötni a switchből jövő kábelt? Meg mit kell még beállítanom rajta, hogy tovább adjon netet kábelen meg wifin?
-
válasz
bopeti98 #24082 üzenetére
- A gyári fw webes felületén tudod feltenni, mint egy sima frissítést!
- http://code.google.com/p/rt-n56u/
- Nem, mert van recovery mód, amivel bármikor visszatölthető rá egy fw!Továbbiakat inkább a saját topikjába erről!
-
bopeti98
őstag
válasz
Intruder2k5 #24081 üzenetére
Hát, most hogy olvasom a transmission vs. gyári firmware problémát lehet felkerül rá egy custom firmware mivel örülnék ha nem kéne az asztali gépet éjjel-nappal járatni ha éppen letöltöttem egy 2 órás Full HD filmet az nCore-ról.
Ez a custom firmware telepítése hogyan működik? Honnan lehet beszerezni? Esélyes hogy téglásítom vele a routert?
-
bopeti98
őstag
válasz
Intruder2k5 #24071 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Most már minden működik. A fájlszervert is sikerült beállítanom egy 250 GB-os külső HDD-vel.
-
válasz
Fletch16 #24078 üzenetére
Milyen fw van rajta? Itt van egy letölthető...
http://download.modem-help.co.uk/mfcs-S/Siemens/Gigaset-SE551-WLAN-dsl-cable/Firmware/International/
-
Fletch16
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24076 üzenetére
siemens gigaset se511- azt hittem írtam
-
-
Fletch16
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24074 üzenetére
Frissítés aligha van, reset már megvolt.
Egy ismerős úgy adta vissza hogy összekötőm és pöpec lesz, max egy 30mp-s áramtalanításra lesz szüksége.
Szerintem alapból már hibás vagy a fene tudja -
-
Fletch16
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24072 üzenetére
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . : Packardbell-PC
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : NemVezeték nélküli hálózati kapcsolat 2 vezeték nélküli hálózati adapter:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR5B125 Wireless Network Adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 20-68-9D-72-4A-58
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::1929:e88f:5553:518c%15(Kívánt)
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 192.168.2.102(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Bérleti jog kezdete . . . . . . . : 2013. december 22. 14:48:23
Bérleti jog vége. . . . . . . . . : 2013. december 24. 18:03:56
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 192.168.2.1
DHCP-kiszolgáló . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 421554333
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-3F-2C-96-B8-88-
E3-D3-BA-D2
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 8.8.8.8
8.8.4.4
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : Engedélyezveaz alapméretezett átjáró egyezik a routerrel
-
-
-
Fletch16
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24068 üzenetére
laptopon
-
bopeti98
őstag
válasz
Intruder2k5 #24067 üzenetére
Elméletileg nem igényel a telefon semmilyen extra beállítást de mindegy. Meg tudom oldani hogy az Asus-ra kerüljön a telefon is.
Egyébként az Asus WAN oldali IP címe alapból Fix szóval ha be van kapcsolva a DHCP szerver a Cisco-ba akkor sem az ossza ki az Asus routernek az IP-t.Az Asus tűzfalát akkor hagyhatom alapbeállításon?
-
-
válasz
bopeti98 #24065 üzenetére
Ezekre én nem tudok válaszolni, mert nem ismerem a kérdéses video telefont! Ha a működéshez nincsen szüksége nyitott portra, akkor nem fog neki problémát okozni a DMZ, ha viszont igen, akkor ez nem járható út! Természetesen kipróbálhatod, baja nem lesz tőle! A CISCO DHCP szerverét abban az esetben kikapcsolhatod, ha mind a telefon, mind pedig az ASUS WAN portja fix IP címet kap! A hálózat többi tagja, vagyis az ASUS-on belüli eszközök egyébként is függetlenek a CISCO DHCP szerverétől, azok minden esetben az ASUS-tól fognak IP-t kapni! De vsz semmit nem nyersz azzal, ha kikapcsolod a CISCO DHCP szervert!
-
Fletch16
csendes tag
Üdv,
adott egy modem és egy router.
Összekötöm őket, a gépen van internet, wifire csatlakoznék laptoppal és telefonnal.
Mind2 csatlakozik, de internet ezeken nincs, laptopon hibaelhárítás hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol.Ez után beállítottam elsődleges és másodlagos dns kiszolgálónak 8.8.8.8 és 8.8.4.4 ez után már :"A windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel vagy forrással: elsődleges DNS-kiszolgáló" üzenetet írja ki
valaki ötlet ? -
bopeti98
őstag
válasz
Intruder2k5 #24064 üzenetére
Köszi!
Minden eszköz az ASUS-ra lenne csatlakoztatva kivéve egy videó telefont de annál csak annyi a lényeg hogy legyen internet hozzáférése.
Az ASUS tűzfalát hagyhatom alapbeállításokon vagy esetleg érdemes valamit állítani rajta?
És vissza térve a videó telefonra. Ha a Cisco-ba beállítom az ASUS-t DMZ-be attól még ráköthetem azt a telefont a Cisco-ra? Mert ha nem akkor valahogy megoldom hogy az ASUS-ra kerüljön az is.Szerk: És még valami. A Cisco-ba kilőhetem a DHCP szervert? Vagy menjen mind a kettő eszközön?
-
válasz
bopeti98 #24063 üzenetére
Nem, nem okoz gondot! És az én véleményem szerint a DMZ sem okozna gondot, mert bár igaz, hogy a CISCO ez esetben minden kérést továbbít az ASUS felé, de annak működik a tűzfala, így van védelem, és ez nem lenne másképp akkor sem, ha csak egy modem lenne az ASUS előtt, vagy éppen a kérdéses CISCO Bridge módban! Szóval szerintem kevesebb nyűgöd lenne a DMZ-vel, így legalább nem kell a dupla port forward!
Persze az ASUS file és nyomtató szerverét, illetve legtöbb szolgáltatását csak azok az eszközök tudják majd használni, amikkel az ASUS-ra csatlakozol, mert ha esetlegesen a CISCO-n is lógnak cuccok, azok felől tűzfal védi az ASUS-t!
-
bopeti98
őstag
válasz
Gubek-Einste #24062 üzenetére
Értem.
Hát ez így nem lenne valami jó.
És ha nem raknám be az ASUS-t DMZ-be csak simán megcsinálnám hogy routerként működjön akkor a dupla címfordítás okozna valami gondot? -
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS RT-N56U-t routert annak a reményében hogy én itt majd nyomtató meg fájlszervert üzemeltetek meg Qos beállítást végzek, de a Telekomos Cisco EPC3925 mindennek keresztbe tett ugyanis csak switch módban tudom használni az ASUS-t ( A Cisco-t nem lehet bridge módba tenni mert a kedves Telekom kiszedte ezt a lehetőséget belőle ). Viszont olvastam erről a DMZ-ről aminek a beállításával elméletileg működhet az ASUS normális router módban is. Valaki eltudná nekem magyarázni hogy mi is pontosan az a DMZ és hogyan kell beállítani?
-
Tamy
őstag
Úgy tűnik megoldódott, a Kerio-t jól állítottam be, csak meg kellett várnom míg a többi gép elfelejti, hogy van. Igaz egyik gépről sem válaszol a ping-re, és a hálózatfelderítés sem látja arról sem amit nem tiltottam le, de ez legyen a legkevesebb, az adott gépről célirányosan elérem a megosztását.
-
hibavissza
veterán
hi, adva van egy asztali gép és egy tv.
a gépen lévő full hd mkv-t szeretném megnézni a tévén. kábelezés nem opció a távolság miatt. van még egy gekko hd dvb-c egységem (ez nem képes lejátszani akadás mentesen).
mi lehet a megoldás? előre is köszönöm a segítséget. -
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Van egy gép, rajta XP SP3. Szeretném letiltani rajta, hogy a hálózat többi gépe megtalálhassa (hálózatfelderítés), de se a beépített tűzfalával, se a Kerio-val nem bírom letiltani. Igazából annyi lenne a lényeg, hogy a többi gépen a hálózat tallózása ne találja meg ezt, az, hogy pl. pingre válaszol-e részletkérdés. Van viszont egyetlen gép, aminek el kellene érje az XP-s gép megosztását. Már a helyi háló teljes ip tartományát letiltottam az összes porton, kivéve azt az egy gépet, amiről el kell majd érjem, de fütyül rá, mindegyik megtalálja továbbra is.
-
kircipeti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24055 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Pont egy ilyen leírásra gondoltam!
-
válasz
kircipeti #24054 üzenetére
Célszerű a két routert azonos alhálózatba tenni, így minden eszköz egy vlan-ban lesz! Ha abból indulunk ki, hogy a lenti 741nd ip címe 192.168.1.1, akkor a fentit beállítod mondjuk 192.168.1.254-re, majd a dhcp szervert kikapcsolod benne, és a lentről jövő kábelt bedugod az egyik lan portjába! Így minden erre csatlakozó eszköznek is a lenti router fog ip címet osztani! A wifi-t beállítod tetszőleges ssid-re, és egy olyan csatornára, ami a lenti routertől (és más routerektől is) a lehető legkevésbé zavartatva használhat! Az új router wan portja használaton kívül marad, így azt teljesen mindegy mire állítod be!
-
kircipeti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24053 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
A beállítással kapcsolatban merre találnék valami leírást? Illetve ha összekötöm a két routert, akkor az emeleten lévő újat milyen címen tudom elérni?
-
-
kircipeti
senior tag
Üdvözlet!
A következőkre szeretnék megoldást találni:
Egy kétgenerációs családi ház földszintén van egy ADSL modem + TL-WR741ND router, ami azt a szintet szépen le is fedi wifivel és vezetékkel rá van kötve egy asztali gép. A felső szinten szinten nagyon gyenge a wifi jel, viszont ki van már építve egy utp kábel, ami feljön ide egy asztali géphez, aminek maradnia kellene továbbra is, de persze kellene ide is wifi.Én egy TL-WR843ND eszközre gondoltam. Ezzel megoldható hogy a lenti routerrel összekötöm (azzal a vezetékkel, ami ment a fenti asztali gépbe), majd ebből menne tovább a jel az asztali gépbe és lenne egy külön wifi hálózat is az emeleten?
-
DonDennis
senior tag
Vettem egy switchet ( TP-LINK TL-SF1005D ), ahogy mondtátok és teljesen jól működik vele a cucc, bedugtam egyből kapta a ps a 30 megabitet meg a gép is a 93-t, szóval köszönet érte.
Viszont ma észre vettem egy furcsaságot, kicsit lassúnak éreztem a netet, felmentem speedtestre és beigazolódott a dolog, 10 megabit jött le és 9 fel csak de az atom stabilan, na mondom hát ez mi?! Kihúztam a switchet csak a gépet dugtam be a falba 93-10 jött, majd be a switchbe és akkor is kapta a 93-10-t és a ps meg a 30-t. Eltelt 1-2 óra és már csak 40-9 jön a gépen és folyamat szép lassan csökken egészen majd kb 1 nap alatt 10-9 ig, ha kihúzom és be akkor megint jön a 93-10. Ez mitől lehet? Kevés lenne a 10/100-s switch? 10/100/1000 kéne? Vagy router beállítás? Köszönöm.
-
freaghill
őstag
válasz
Intruder2k5 #24049 üzenetére
-
-
freaghill
őstag
válasz
Intruder2k5 #24047 üzenetére
-
-
freaghill
őstag
válasz
Intruder2k5 #24045 üzenetére
Értem én hogy csak 100Mbps-es LAN portok vannak rajta, de akkor a 20centisen miért 80?
-
-
freaghill
őstag
Wifisbe írtam már, csak figyelmetlen voltam, és kábelen zavarna.
Adott egy 80Mbps Digi internet, D-Link GO-RT-N300 Routerre kötve, WiFi-n szépen osztja (sajnos csak kb. 45Mbps) viszont Cat5e kábelen is csak ennyivel jön. Elvileg ugye a Cat5E 1Gbps sebességgel kellene hogy menjen...kellene.
A vicc, hogy amit adtak hozzá kis 20centis kábelt, azon jön a 80Mbps, viszont az meg csak 4!!! eres. Kérdésem volna. Érdemes e kipróbálni egy Cat6-os kábellel, vagy máshol van a bibi. Routertől 15m-re lenne a gép amire szeretném rávarázsolni a 80Mbps.
Segítséget előre is köszi, Kellemes Ünnepeket -
sziasztok, lehet rossz topikba írok sőt biztos de nem találtam megfelelő topikot.
Van egy file amit fel szeretnék tölteni az internetre valami helyre ami nem torrent oldal és olyan kellene, hogy számolja a letöltéseket. Esetleg valaki tudna ajánlani valami ilyen oldalt?
Köszönöm a segítséget előre is.
-
Dr. Romano
veterán
Régi problémám amire jóideje nem tudom a választ:
Van két gép. A bentire rá van csatlakoztatva egy nyomtató, ami meg van osztva a kintivel. Eddig nincs gond. Azonban van úgy, hogy a kintiről nyomtatni szeretnék és nem küldi rá a nyomtatóra, megnézem az eszközöket (a kintin) és a -megosztott- nyomtatót offline mutatja (pedig be van kapcsolva a géppel együtt).
Hálózat van, ugyanaz a munkacsoport, nincsenek jelszóval levédve, hálózatfelderítés nyomtatómegosztás be van kapcsolva. Már beállítottam mindkét gépnem fix IP-t és IP-vel osztottam meg a nyomtatót nem a gép nevével, de így is ugyanaz a helyzet.
Ha ilyenkor (offline) letörlöm a kintiről a nyomtatót és újra hozzáadom, akkor megint rendesen onlinenak mutatja és egyből megy a nyomtatás, azonban a legközelebbi gép bekapcsolásokkor (valszeg a sorrend is beleszól neki, nem tudom....) megint offline lesz.
Nah, remélem leírtam érthetően, szerintetek ez mi lehet? -
Pedro78
senior tag
Sziasztok!
Digi 20/10-es netem van, elozo helyen sosem volt gondom, most ha a kabel van a gepben akkor szinten nincs problema, ha viszont routert csatlakoztatok (Tp-Link) akkor 2/1 lesz a jo kis netem savszelessge. Otlet, hogy mi lehet a bibi? Elvileg mindent normalisan allitottam be szal nem tudom hol keressem a hibat.
-
-
H.Laci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24036 üzenetére
köszönöm a választ. A kültéri panel antennát tudnál javasolni?
Üdv.:Laci
-
válasz
H.Laci #24035 üzenetére
Első módozat:
A jelenlegi router-re 3 másik antenna kellene mert nem választhatóak külön. Vegyél egy normál egy antennás router/AP-t és azzal vegyed a szomszéd jelét, majd a jelenlegi eszközzel old meg a belső elosztást. Jó megoldás lenne a befogó eszközre egy kültéri panel antennát tenni a jobb vétel biztosítására.Második módozat:
Mindkét oldalra kell egy irányított antenna, a második jó is lenne, de a 12 méter nagyon sok. vegyél mindkét oldalra 1-1 antennával egybeépített kültéri AP és PoE megoldással tedd fel a tetőkre őket, majd a jelenlegi eszközzel old meg a belső elosztást. -
H.Laci
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítség kellene nekem. Adott egy otthoni wifis hálózat. A routerem Tp-link WR1043ND openwrt-vel. amit megszeretnék valósítani az a következő:
Az egyik módozat: A szomszéd wifis hálózatának a használata. (természetesen az ő beleegyezésével) A távolság legfeljebb 60méter. A jelet laptoppal kint az udvaron illetve a mi házunk legvégében lehet fogni bár nem a legacélosabban. az elképzelésem a következő. Veszek a meglévő routeremre egy kb 30cm-es antennát ami 12dbi-s. Majd a routerben beállítom hogy wifin keresztül csatlakozzon a szomszéd wifijére, majd egy másik wifis routerrel kábelesen összekötöm a és azzal megosztom a wifin a jelet a mi házunkba. A router és ahol mondjuk lehet fogni a szomszéd jelet (a házban illetve az udvarban) a távolság olyan 15-20méter és 3fal van közte. Szerintetek lehet-e elég nyereséget elérni ezzel az antennával?
Másik módozat.: Anyámék wifis hálózatára csatlakoznék. A távolság úgy 2km. Viszont optikai rálátás van az épületre. Szóval vennék egy http://szamitastechnika.vatera.hu/halozati_eszkoz/antenna/25_dbi_yagi_antenna_1839310451.html ilyen antennát vagy egy ilyen http://antennabolt.superwebaruhaz.hu/wifi-antenna-60cm-parabola24ghz-fejjel-t130589 antennát. (Igazábol nem tudom melyik lenne alkalmas arra hogy befogjam annak routernek a jelét.) Szóval ebben is kérnék segítséget. Ha ez megvan akkor kb 12méter kébellel összekötném a routerrel majd a fenti módon megosztanám a befogott jelet.
Ha van más ötletetek, akkor nagyon várom azt is.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.:Laci
-
DonDennis
senior tag
Amúgy akkor jól értem, hogy a fali ajzat UTP ->switch -> UTP gépbe – UTP PS4be, és akkor így simán menni fog? Ergo a switch azt csinálja amit hittem, hogy a Y elosztó fog? Csak valamiért a switch megtudja csinálni hogy 1 jelből kettőt csinál a Y elosztó meg nem?(már mint simán csak a falból kijövő jelből)
-
DonDennis
senior tag
Köszönöm a segítsetek így már mindent értek.
-
mezis
félisten
válasz
DonDennis #24029 üzenetére
Akár a szobádba, a jelenleg PC-dbe dugott UTP megy a swtch (ruoter) egyik LAN portjába, egy másik LAN porthoz meg egy újabb UTP kábellel csatlakozik a PC-d.
Egyébként egy UTP kábel bárhol "megszakítható" (közbe iktatott) switch -el (routerrel).
(Első közelítésben hasonlít a 230 V-os csatlakozó - elosztókhoz. A router előtte "hozzá kell állítani" a meglévő hálózathoz. Switch-nél még ilyen gond sincs. Csak az kevésbé piacképes.
-
DonDennis
senior tag
Hát ez úgy néz ki, hogy lent ahol bejön a T kábel ott van egy D Link docsis3.0 dcm301 valamint egy wifis Tp Link TL-WR1043ND router és ezek nyomják a netet a hálózati kábelbe ami végig fut a lakásban. Tehát nekem a switchet hova kéne raknom hogy az én szobámban a mostani 1 UTP helyett legyen több és mindegyiken jöjjön net. Most már csak ez a kérdés.
-
krealon
veterán
válasz
DonDennis #24021 üzenetére
"A probléma, hogy legtöbb esetben a szobákban 1db ilyen ajzat van. Nekem viszont az már foglalt mivel a gépem onnan kapja a netet, viszont szeretném, hogy a ps4 is utp tehát kábeles netet kapjon. Erre találtam ezt az UTP elosztót. Itt a problémám a következő, mikor bedugom a falba és bele dugom a két UTP kábelt akkor mindig csak az egyik kap netet, a másik nem."
A falban levo, nem cserelheto kabel mindket vegere kell ilyen, hogy 1 kabelen 2 switchport-ot at tudj vinni 100 Mnites maximalis sebesseggel.
Tehat ez az eloszo nem 1 switchport-bol csinal kettot, hanem a 100 Mbites kapcsolathoz elegendo 2-2 erparat hasznalja kulon-kulon. De ehhez a kabel mindket oldalan kell egy-egy ilyen.Itt egy sematikus abra egy patch kabeles osszekotesrol:
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok, remélem jó topicba írok. A problémám a következő.
A ház alsó szintjén jön be az internet ott a router is és onnan megy szét a ház hálózati kábelébe. Így ahol van kialakított hálózati ajzat a falban oda ha bedug az ember egy UTP-t akkor van net. A probléma, hogy legtöbb esetben a szobákban 1db ilyen ajzat van. Nekem viszont az már foglalt mivel a gépem onnan kapja a netet, viszont szeretném, hogy a ps4 is utp tehát kábeles netet kapjon. Erre találtam ezt az UTP elosztót. Itt a problémám a következő, mikor bedugom a falba és bele dugom a két UTP kábelt akkor mindig csak az egyik kap netet, a másik nem. Elvileg ez egy 8 szálból 4-4 csináló elosztó, az összes hálózati kábel 8 szálas vagy lehet az enyém mondjuk csak 6 és ezért nem kap az egyik UTP netet? Megoldás lehet? Ha nem ez az UTP elosztó akkor milyen más lehetőség van? Wifi nem játszik, mert nagyon hülyén kezelik a next genek a wifit, értsétek, hogy kb 120ből olyan 2-3-4 max 10 megabitet kapok wifin a PS4-n ami ha abból indulok ki, hogy 41 giga egy játék elég karcsú.Lehet a routeren kell valamit állítani? Bármilyen megoldást szívesen fogadok.
-
LonGleY
veterán
USB stickes mobilnet megosztása wifin keresztül laptopról...
Ezzel így egyszer sikerült, aztán már nem működött többé.
Minden egyes gépindításkor kell netmegosztás, nem csak egyszer.
Nem fogunk minden folyamat után a cmd-ben szórakozni.Most van egy letörölhetetlen Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter,
meg két cucc is, ami a mobilnetre vonatkozik (pont most volt cserélve egyébként).Van erre valami épkézláb, nem bloatware / reklámokkal nem teleszart program?
-
PumpkinSeed
addikt
Teljesen igazad van, de én egy szóval se mondtam, hogy nem látja a "megosztott mappák"-at. Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy én az Otthoni Csoport szolgáltatásról beszéltem, illetve nem azt mondtam, hogy nem látja, hanem, hogy nincs engedélye hozzá. Windows XP-n egyáltalán nem volt Otthoni Csoport, szóval számomra elképzelhetetlen hogy, hogyan látta volna a Windows XP az Otthoni Csoportot, mikor nem is volt rajta ilyen szolgáltatás. WORKGROUP-ot használt.
Az, hogy van egy adott megosztott mappa, amit nem otthoni csoport segítségével osztunk meg az lehetséges, hogy tudja használni.
Illetve
"Mindkét gépen van 1-1 mappa ami otthoni csoport részére meg van osztva, ezt mindkét gép látja és tudja használni is."
ezért adtam ezt a választ.
-
And
veterán
válasz
PumpkinSeed #24012 üzenetére
Egy átlag otthoni NAS-szerver is linux-alapú, és semmi gond nincs a Win-es, linuxos (samba) megosztott mappák elérésével android alól. Simán hozzáadtam az ES File Explorerben a "helyi hálózat" menüben a hálózatunkban lévő fájlmegosztó gépeket, és mindegyiken látta az android a megosztott tartalmat, legyen az PC-s linux, NAS (szintén linux-alapú) vagy Windows XP. Nem volna szép, ha nem látná. Természetesen az általa ismert kiterjesztésű fájlok megnyitására is képes volt a mobiltelefon.
-
dethroner
veterán
válasz
PumpkinSeed #24012 üzenetére
Oké, legyen
De a kérdésem attól még fenn áll, csak átfogalmazom. Mit és hogyan csináljak, hogy a pc megosztott mappáját el tudjam érni android alól? -
PumpkinSeed
addikt
"Ezt hogy csinálom?"
Nem tudom, nincs XBOX-om de gondolom Beállítások -> Hálózati beállítások.
"Azért szeretném beállítani ezeket a dolgokat, mert addig amíg "strict" (vagyis nem nyitom meg a portokat) módban van az xbox, nem tudok beszélni másokkal"
Akkor szerintem ezeket a portokat kell engedélyezni: 3074,3544,4500
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Otthoni hálózatban egy asztali gép vezetéken, egy laptop pedig wifin kapcsolódik a routerhez. Mindkét gépen van 1-1 mappa ami otthoni csoport részére meg van osztva, ezt mindkét gép látja és tudja használni is. Most szeretnék 2db androidos telefont is használni a hálózaton, megosztott mappát használni. Addig már eljutottam hogy a telefonra feltettem az es file xplorer-t, elvileg be is állítottam úgy ahogy a loguot cikkben van, látja ip alapján a pc-t, a megosztott mappát is, de nem tudja megnyitni, mert: The account has no permissionsMit cseszek el, segítsetek
-
Def26
félisten
válasz
PumpkinSeed #24008 üzenetére
Szia
"Először érdemes statikus IP-címet adni az XBOX-nak."
Ezt hogy csinálom?
Azért szeretném beállítani ezeket a dolgokat, mert addig amíg "strict" (vagyis nem nyitom meg a portokat) módban van az xbox, nem tudok beszélni másokkal:
-
PumpkinSeed
addikt
Először érdemes statikus IP-címet adni az XBOX-nak.
Ha ez megvan akkor a routeren be állítod azt, hogy milyen beérkező kéréseket küldjön az XBOX fele (ez attól függ, hogy mire használod, de maradjunk a leírásnál), ezt ha jól látom a NAT Virtual Servernél találod.
Itt a "Public IP Addres"-nél meg kell adni, hogy milyen kinti IP címekről érkező kérést továbbítson, 0.0.0.0 esetén mindent továbbit. "LAN IP Address" az a rész ahova az XBOX statikus IP címe kerül. "Protocol Type" itt adod meg, hogy milyen protokollt használ TCP & UDP-n maradhat. "LAN Port" "Public Port" itt adod meg, hogy milyen portokra érkező kéréseket akarod továbbítani az XBOX felé, az 53 a DNS kérések portja 80 a HTTP a többi nem jut az eszembe. Jó volna tudni, hogy miért szeretnéd ezt csinálni, és akkor a portoknál is tudunk segíteni. Az "Enable" értelemszerűen az engedélyezés. Majd végül Add és bent is lesz.
-
Def26
félisten
Sziasztok!
Teljesen hülye vagyok a hálózatokhoz és lenne pár kérdésem. Itthon van egy xbox one készülék amelynek a "current network status" részében "NAT Type: Strick" szerepel. Ezt kéne átvarázsolnom "NAT Type: Open" -re.
Nos egy thome -os Pirelli DRG-A225G routerem van és a port forwarding oldalon nem igazán tudom beállítani azt amit szájbarágósan leírnak.
Ha tudna valaki segíteni az elejétől fogva, hogy mit kell csinálni azt nagyon megköszönném.
-
válasz
Intruder2k5 #23990 üzenetére
Ez baromi érdekes. Ott ültem mellette. Ha megpróbáltam a WAN felől elérni, feldobta az autentikációs ablakot, beírtam a felhasználónevet és a jelszót, el kezdte megjeleníteni a GUI-t és abba írta ki, hogy nincs jogom a hozzáféréshez. Most viszont otthonról működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)