Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, szép jó napot
lenne egy kérdésem. jól gondolom e hálózat üzemeltetését?
adott egy T-s router modem wifi egyben.
ezen van négy egyenértékű utp aljzat. kettőből jön a ip tv közvetlen a boxba.
a másik kettőre rá van kötve két tp-link router, fix ip-n, swich módban. be tudok e közé rakni egy harmadikat?
ugyebár a T-s eszközön nincsen több utp aljzat, így az lenne a tervem hogy a harmadik ugyancsak switch módba állított routernek a LAN aljzatába rádugnám a T-s eszközből jövő lan kábelt, majd ugyanennek a routernek a lan alzatából jönne egy utp kábel ami menne egy másik szoba switch módban működő router lan alzatába az utp kábel.
mivel switch módba menne az össze router, így arra gondoltam hogy ez esetben egy hálózat lenne mind a három router, látnák egymást a gépek, úgy mint eddig a jelenlegi rét routerrel, ami itteni Gézengúz Mester állított be nekem időt, energiát nem kímélve, telefonos távsegítséggel, majd két óra alatt
jól gondolom, vagy nem működne és marhaságokat írok
előre is köszönöm a tanácsot és a válaszokat -
Doky586
félisten
válasz
kosaga #33795 üzenetére
De-hiszen ez csak egy telefon: felhívod az cég internetszolgáltatóját, és közlöd velük hogy azonnali hatállyal felmondod a cég internet-előfizetését.. A biztonság kedvéért kimész az udvarra és egy csípőfogóval minden telefon és optikai kábelt elvágsz...
Ennek meg lesz a hatása !
-
jerry311
nagyúr
válasz
kosaga #33795 üzenetére
Pl. BlueCoat K9
De egyébként meg ott kezdődik, hogy ne legyen admin joguk a gépen, akkor majd a Windows tűzfalat sem tudják piszkálni. -
kosaga
tag
Sziasztok!
Munkahelyi gépen(Win7)szeretnék internetet blokkolni úgy,hogy közben a szerver egyéb alkalmazásai hozzáférhetőek legyenek.A windows tűzfal beállításai nem vezetnek eredményre,simán rájöttek,hogy azon keresztül blokkoltam a netet,amit néhány kattintással vissza lehet állítani.Erre a döntésre azért kell kényszerülni,ugyanis a kolléga a munka helyett szeret egyéb felnőtt tartalmakat böngészni,ami nem ide való.
Tudtok segíteni valami programmal,amit mondjuk egy kód beírásával lehet be-,illetve kikapcsolni? -
válasz
djkongmester #33792 üzenetére
ÍGY kell beállítani a másodlagos eszközt.
-
djkongmester
újonc
Sziasztok Nekem egy olyan Kérdésem lenne hogy Tesómék le költöztek a mellék épületbe és onnan lentről nem tudják fogni az én wifimet és vettünk egy 30 méteres kábelt (lan) levezettük a kábelt és be dugtuk a fenti wifi.s elosztóba és van egy másik wifi amit arra szeretnék használni hogy amit rá dugtam a fenti wifire a másik végét a másik wifi be és én azt szeretném hogy legyen lent is wifi nekik meg legyen fent is nekem és hogy ez megoldható lenne? ha igen akor hogyan ?
Ha lehetséges akor valaki le tudná írni hogy most hogyan kell be állítani? mert nem nagyon értek az ilyenek -hez
és angol tudás nulla
Ami fent van Wifi elosztó TP-LINK -WR740N ip.cim ( 192.168.1.1)
Amit lent szeretnék hogy legyen wifi - D-LINK Dir 600 ip.cim (192.168.0.1)
Előre is köszönöm
-
Gokardo
tag
válasz
Intruder2k5 #33790 üzenetére
hát sajnos nem jött be, amikor letiltom a hálózatfelderítést akkor megjelenik hogy csinálhatok újat csak szürke és nem lehet használni, ha bekapcsolom egyből a régi jön elő, hiába van kihúzva a net.
Vagy én értelmeztem valamit félre -
-
Gokardo
tag
az én kérdésemre senki nem tudja a választ? :
-
krealon
veterán
válasz
tpeter77 #33783 üzenetére
"Windows7-es gépen szeretnék lefuttatni egy lekérdezést a megosztásokról.
- Felhasználókra lebontva ki hány MB fájlt tárol rajta,
- Fájltípusokra lebontva melyik fájlból hány db van és hány MB-ot foglalnak.
Ehhez keresnék valami programot."A fajltipus szerinti statisztikara a WinDirStat (portable) alkalmas.
A felhasznalo szerinti statisztikara nincs otletem.
-
jaki131313
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33785 üzenetére
Köszönöm szépen megpróbálkozom ott
-
válasz
jaki131313 #33784 üzenetére
Egy IP címet csak egy interfészre lehet kiosztani.
Inkább a Tomato topikba kérdezzél erre rá. -
jaki131313
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséges szeretnék kérni
Adott egy ASUS RT-N16-os router tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-120-AIO firmware-val ez alatt csücsül egy ZYXEL GS1900-8as switch (LAG,LACP-t tud )mely konfigurálható. A hálózatban van egy szerver 2lan kártyával ezeket server2012r2 alatt összerántottam egy nicteam-be (statikus terheléselosztás:dinamikus).
A kérdés a következő: hogyan konfigráljam a switch-router párost hogy jólegyen?
A hálózaton mac cím alapján osztom ki az ip-ket dhcp-vel.
Ha a switch-en Lagolom össze a két portot és Load Balance Algorithm MAC/IP -re állítom majd az asus-on a statikus dhcp-nél megadodm mindkét mac-et és ugyanazt a ip akkor jó lehet a dolog? -
-
And
veterán
válasz
Sickboy25 #33781 üzenetére
Miért kéne ehhez fix IP? A dinamikus DNS-szolgáltatások (noip.com, dyn.com és társaik) pont erre vannak kitalálva. Persze nem árt, ha a routered kezeli valamelyiket, vagy 3rd-party fw fut rajta, de még úgy is megoldható a dolog, hogy egy 'buta' szolgáltatói home gateway fogadja közvetlenül a netet.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
A kamera rendszert szeretném elérni munkából is! Ehhez szükségem lenne fix IP címre! Tudtok bejáratott helyet, ahol érdemes lenne beszerezni?
Köszönöm
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Gubek-Einste #33779 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget a beállításhoz.
-
válasz
Atlantisz48 #33778 üzenetére
Nem tudom, hogy az eszköz tudja-e a NAT Loopback-et ami szükséges ehhez. Általában a szolgáltatói eszközök nem tudják ezt.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Gubek-Einste #33775 üzenetére
-
-
bexinho23
őstag
Itt mit kell beállítanom ahhoz, hogy a Huawei telekomos modem-routerből (ebbe jön net) átküldjem az ASUS-nak a netfeldolgozást (tehát nem a Huawei készüléken adnám meg a PPPoE adatokat)?
Az addig oké, hogy a Huawei LAN portjába megy a kábel egyik fele, a másik pedig az ASUS WAN portjába.
Az oka, amiért...:
A Huawei router jól beállított DNS mellett nem küldi el a friss IP-t a DNS HOST-nak. -
válasz
Atlantisz48 #33774 üzenetére
Local IP - Amire a portot kell átirányítani
Local Start Port és Local End Port - port tartomány amit át akarsz irányítani
External IP - maradjon üresen
External Start Port és External End Port - ugyan az mint a Local Start Port és Local End Port
Protocol - BOTH
Description - maradjon üresen
Enabled - ON
Jobb lett volna egy képernyő mentés a beállítási oldalról. -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Portot szeretnék nyitni (FTP-nek) a telekomos D-link DCM-704 routeren, az erre rákötött Asus RT-N66U-nak amin megy az FTP.
Azaz így fest a helyzet:
Asus RT-N66U (Ezen megy az FTP és ezt szeretném elérni távolról)------>D-link DCM-704---->InternetCsak annyit szeretnék, hogy Kodi media playert segítségével FTP-ről filmet streamelhessek távolról.
Régebben sikerült portot nyitni a régebbi Telekomos Cisco routeren, de ennek a D-linknek a beállítási felületét nem nagyon értem.Találtam, egy régebbi hozzászólást, ahol el van magyarázva, hogy hogyan is kellene, de nekem csak az FTP-re volna szükségem. És ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit hogyan írjak át.
Local IP - Ide a saját géped belső hálózati címe jön pl.: 192.168.0.12
Local Start Port - ? (21?)
Local End Port - ? (21?)
External IP - 0.0.0.0 (Ezt hagyjam így?)
External Start Port - ?
External End Port - ?
Protocol - BOTH
Description - Ide akármit írhatok ugye?
Enabled ONElőre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
Gokardo
tag
hello mindenkinek.
volna 1 olyan problémám hogy újra tettem azt a gépet amelyikkel az otthoni csoport lett létrehozva, és most azt jelzi hogy az az otthoni csoport él még, és nem tudok bele lépni 1 géppel se itthon (4 gépen), minddel ki léptem a csoportból és még mindig megvan. Hogy tudok így újat létrehozni?
W10 pro rendszerenElőre is köszönöm!
-
-
Joker88
őstag
lenne egy érdekes problémám, a megoldásában szeretnék tőletek segítséget kérni.
Adva egy Win8.1 Phone rendszerű Lumia 640XL.
Semmi gondja nincsen,tökéletesen használható.
Az apró probléma az, hogy ha pl. este a telefont "repülőgép-üzemmódba" teszem, majd úgy döntök,hogy kicsit még neteznék,bekapcsolom a WiFI-t (repülőmód ugyanúgy aktív ). Ugye elméletileg a rep.módban külön-külön be lehet kapcsolni a Wifit,bluetooth-t. Namost,ott tartok,hogy a repmódban,aktívvá teszem a WiFI-t. Talál is hálózatokat (3 szomszéd) de a saját hálózatomat nem !
Ha kikapcsolom a rep.módot,egyből látja a saját hálózatomat, és csatlakozik is,használható a net. de repülőmódban nem találja meg a sajátomat..Hogy lehet ez ?
Egy kis változtatás történt a routernél,ki lett cserélve a "régi" DLink DIR501-es router,egy modernebb AC-s Asus RT-AC51U-ra. adatlapja
-
válasz
albinolynx #33769 üzenetére
A linkelt leírás az AP/Switch módba állítást írja le.
-
albinolynx
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33768 üzenetére
Két dolgot hagytam ki ebből:
- nem tudom hogyan állítsam ap/switch módba a tp-link routert
- várhatóan emiatt nem volt a tp-link wifi-re kapcsolódva internet elérés -
válasz
albinolynx #33760 üzenetére
Mivel a szolgáltatói eszköz router módban lesz így ÍGY kellene bekötni.
-
bexinho23
őstag
válasz
Intruder2k5 #33766 üzenetére
Akkor passz. Bár nem értem, hogy a DDNS beállításnál miért kell megadni port-ot?
Itt az oldal legalján lévő szöveg nem erről akar tájékoztatást adni? -
-
bexinho23
őstag
válasz
Intruder2k5 #33764 üzenetére
Igen, PC-n van a kliens program. De hamar megértettem, hogy az legfeljebb akkor játszik szerepet, ha a gép be van kapcsolva. Viszont esetemben kikapcsolt gépnél is frissülnie kellene az IP-nek, így a router feladata lesz.
Amúgy teljesen ingyenes szolgáltatás, nincs megkötés. Dynu.com
A Huawei pedig ismeri. Viszont azon gondolkodtam, hogy van egy úgynevezett "service port" a dynu-nak (3494). Esetleg a DDNS beállításnál ezt a portot kellene megadnom, illetve forwardolnom? Mert most egy teljesen random port van forwardolva, illetve beállítva a DDNS-nél. -
válasz
bexinho23 #33763 üzenetére
Ja, csak fentebb DDNS update programról írtál, amiről azt gondoltam, hogy jelenleg PC-n futtatod, és azt szeretnéd kiváltani routeren, de ezek szerint félreértettem.
Ha viszont a HGW-n van beállítva a frissítés, akkor annak működnie kéne, ha pedig mégsem működik, azzal sokat nem tudsz tenni, mivel azon Te nem tudsz fw-t sem cserélni, csak a szolgáltató.
Egyébként ez fizetős DDNS szolgáltatás? Csak mert amennyire tudom, a T-s HGW-k nem nagyon támogatnak jelenleg mást, persze lehet ez már változott.
-
bexinho23
őstag
válasz
Intruder2k5 #33762 üzenetére
Lehet rosszul értem a hálózat felépítését, de úgy gondoltam, hogy a Huawei modem-router (itt van a ddns beállítva) intézi a DDNS hostolást, nem pedig az access point.
-
-
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23 #33759 üzenetére
Még egy problémám van, amire tegnap nem gondoltam. Estére kikapcsoltam a gépet, így a DNS IP Updateing prograg az akkori IP-t még elküldte a HOST-omnak. Most 11kor be akartam kapcsolni, de nem tudtam, mert hajnalban a dinamikus IP változott. Viszont ez a HOST-ban nem frissült, az előző maradt benne. Úgy gondoltam, Routerre kellene telepíteni klienst (ha van ilyen lehetőség)? Már elképzelésem nincs...
-
albinolynx
senior tag
Szeretném beilleszteni az otthoni hálózatomba a routerem (tp-link tl-wr340gd).
Jelenlegi hálózat:
1. upc ubee evw3226 (wifi1)
- pc1 (lan)
- pc2 (lan) [közbe van iktatva egy lan toldó]
- laptop1 (wifi1)Amit szeretnék, hogy a több emeletes családi háznál, az alsó szinten is legyen wifi kapcsolódási lehetőség:
1. upc ubee evw3226 (wifi1)
- pc1 (lan)
- laptop1 (wifi1)
2. tp-link tl-wr340gd [lan toldó helyére, alsó szinten] (wifi2):
- pc2 (lan)
- mobil1-3, tablet1-2 (wifi2)Router wan portba kell csatlakoztatni a upc modemet. MAC clone, wifi menüpont beállítása és kész?
Pc1, pc2, laptop1 fix IP, minden más eszköz DHCP kap címzést. -
bexinho23
őstag
-
-
bexinho23
őstag
válasz
Intruder2k5 #33756 üzenetére
Igen, lan--lan porton vannak összekötve. Forwardolhatom a portot, viszont hogy érhetem el mobilról (mobilnettel) távolról a felületet, hogy belépve felébresszem a gépet WOL-lal?
-
-
bexinho23
őstag
válasz
Intruder2k5 #33754 üzenetére
Igen, tudja. Ezt a lehetőséget még nem vettem figyelembe. Viszont az esetemben, hogy a Huawei modem-router maga az útválasztó, az ASUS meg csak egy access point, így is megoldható? Tehát Huawei-en keresztül el tudom érni az ASUS felületét?
Esetleg itt kellene beállítanom a távoli elérését? (Miscellaneous)
Távoli elérésnél meg elvileg a külső IP-t kéne megadni + a beállított portot? Viszont ugye nekem dinamikus a külső port, így ha jól gondolom, akkor a (DNS) Host címet .....dynu.com:8080 ?
-
válasz
bexinho23 #33753 üzenetére
Az ASUS elvileg tud WOL-t. Ha megoldod, hogy a felületét elérd távolról, már tudod is ébreszteni a LAN-on lévő gépet.
-
bexinho23
őstag
válasz
Doky586 #33752 üzenetére
Én úgy gondoltam eddig, hogy kikapcsolt gép nem akadálya annak, hogy ha DHCP-ben fixálom Mac címhez a local IP-t. Most egy telekomos Huawei HG8245H típusú routeren próbálom a WOL-t. Az ASUS N56U pedig Access Point-ként működik. Huawei-en pedig DMZ-ben adtam meg az ASUS fix IP-jét 192.168.1.1.
Hogy lehet IP-t MAC-hez rendelni nem DHCP szerver megoldással? Vagy mi a neve (ezt a módot nem ismerem)?
Huawei-re nem tudok custom fw-t tenni, mert telekomé. Viszont az ASUS-ra tudnék PADAVAN-t, de akkor meg 2 NAT lenne a hálózatban, az meg megint csak a problémákat szüli. Ezért igyekezek a modem/routerrel megoldani a WOL-t. De ötletem sincs...
-
Doky586
félisten
válasz
bexinho23 #33751 üzenetére
Igen a .255 a broadcast cím. De erre nem lehet portforwardot irányítani..
A másik gond hogy kikapcsolt gépnek nincs IP címe.Ha a routereden össze lehet rendelni a mac címet IP-vel (nem a dhcp szerveren) akkor menni fog. ekkor nem kell broadcastolni, hanem lehet portforwardal.
Ha van DD vagy Open WRT firm rá akkor biztos meg tudod oldani.
-
bexinho23
őstag
Üdv!
A WOL topik nagyon nem pörög, de amúgy is inkább port nyitással kapcsolatos kérdésem lenne, mert már ötletem sincs a problémámra.
A probléma:
Helyi hálózatról működik a WOL ébresztés, internet keresztül nem (vodafone mobilinternet telefonról).Amit már megtettem a működés érdekében:
Mindent! Leírások alapján a win8.1-ben beállítottam minden magic packet-tel kapcsolatos opciókat. Nyitottam portot, amit nyitott is (49157).
A DNS (dynu) működik, még a DYNU IP UPDATE CLIENT-et is letöltöttem, és rendben frissíti a domain alá az aktuális dinamikus ip-t (t-online).Kérdésem:
Olvastam Broadcast address-ről is, na ez megkavart engem. 192.168.1... esetén 192.168.1.255 a routerem Broadcast címe, jól gondolom? Ennek is kellene portot nyitnom? Majd ezt a nyitott portot kellene rögzítenem a routerem DNS beállításánál a port mezőbe? -
spidersoft
senior tag
válasz
Feri1977 #33749 üzenetére
kattintsd meg a configot, linkoltam alább, vagy itt van az aláírásomban is ^_^ Szerintem nem régi, bár vannak régi komponensek (pl. a superpower ház, bár sanszos, hogy nem ez okozza
) ahogy írtam is: csak a másolásnál mered le, file összehasonlításnál (ami a kiszolgáló és egyben lemeredő gép szempontjából úgy gondoltam, hogy ugyanaz) nem. szóval akkor egyszerűsítve: #1 ami fagy, abban van egy winyó, amiről kell az adat. #2-n fut a TC, amivel másolok #1-ről, ez nem fagy. de #1 akkor nem fagy, ha nem másolok, hanem összehasonlítást végzek a #1-en lévő eredeti és a #2-re átmásolt fileok között, holott az adatátvitel hasonló sebességgel zajlik. mivel ezek után úgy gyanítom, hogy nem annyira hálózati, sokkal inkább TC probléma, így átvittem a problémát ide.
de kérdésedre a válasz: a belassuló gépben az Asus oldala szerint A78 chipset (FM2+) és Realtek 8111GR ethernet vezérlő van. Nemtom hány éves fejlesztés lehet, de szerintem 5 megfogja.
-
Feri1977
senior tag
válasz
spidersoft #33747 üzenetére
Hány éves géped van, 15? Azon szoktak így belassulni a dolgok, az adatátvitel azokon a chipsetű gépeken volt ilyen lassú, és okoztak akadást.
-
Savanya1234
újonc
Sziasztok!
A gépeimnek egyszerű hostneveik vannak, az Ubuntu szervernek ubuntu-pc, a Windows alapú gépemnek windows-pc.
Ha ezt írom be a böngészőbe (pl. http://ubuntu-pc), akkor bejön a webszerver, de ha a lokális IP címét 192.168.0.5, akkor már nem és ez vica versa így megy. (Megnézve, és ezek az IP címek azok.)
Valamint a Samba szerver is működik, stb.Szintén nem tudják a gépek egymást pingelni sem IP alapon, de host alapon igen.
A ping 192.168.0.5 nem dob ki semmit, elvesznek a csomagok, de a ping ubuntu-pc már működik.Mi a gond?
-
spidersoft
senior tag
válasz
spidersoft #33746 üzenetére
update (sorry, lejárt a szerk. idő...): ha nem másolok, hanem mappa szinkronizálást végzek (csak az összehasonlítás kell most belőle: kíváncsi vagyok rá, hogy bitről bitre minden egészségesen átért-e), akkor nem akad le a #1 gép, holott ha nagyobb fileokhoz érek ez is 60MB/s körüli sebességgel zajlik... lehet innentől kezdve total commander furcsaság lesz
Arra gyanakszok még, hogy másoláskor más másolási algoritmust használ, mint összehasonlításkor, de hogy ennek mi köze van a kiszolgáló géphez, azt nem értem -- ő csak adja a kért byteokat ugyanolyan sebességgel.
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Ma másoltam nagyobb mennyiségű adatot úgy, hogy a másolást a #2 gépen [config] indítottam el TC alatt, és az adat a #1 gépben lévő HDD-ről (az SSD a boot) a #2 SSD-jére ment. Ettől a #1 gép úgy kimeredt, hogy az egér nem mozdult, a képernyőtartalom nem változott (ph! gifek megálltak, eszközkezelő nem frissült (gondoltam majd meglátom jól, hogy melyik task akaszt...), sőt, a bitmeter2-ben se mozdult a görbe... ez utóbbi érdekes, mert mikor lepauseoltam a másolást, akkor a görbét onnan folytatta, ahol kimeredt, tehát nem dolgozott a háttérben, így nem csak a megjelenítés, hanem a komplett gép ledöglött... a másolás indítása után kb. fél másodpercig még van élet a gépben, utána már csak az adat kiszolgálást végzi (viszont azt 60-70MB/s sebességgel), mással nem tud foglalkozni, viszont ha lepauseolom a másolást, akkor ugyancsak fél sec alatt úgy megy, mintha mi sem történt volna. A HDD nem seekel őrült módjára, csak szépen adja az adatokat, tehát nem akar két task párhuzamosan dolgozni rajta, így szerintem nem a HDD lesz a ludas. Negyed órányi másolás alatt egyszer nem frissült a képernyőtartalom, szóval itt valami más gebasz lesz. Driverek fent, win8.1x64 mindkét gépen, avira+comodo telepítve (bár ezeket kilőve is ugyanez van).
Valakinek ötlet?
-
krealon
veterán
"Egyébként nem tudom hálózati meghajtóként csatlakoztatni, mert még mindig nem látja a hálózatban a PC a nas-t..."
Ha a "nem látja a hálózatban a PC a nas-t" ugy erted, hogy a halozati helyek kozott nem listazodik, akkor elarulom, hogy a kettonek nagyon keves koze van egymashoz.
Ha tudod ping-elni a PC-rol a NAS IP-jet, akkor IP cim segitsegevel a halozati meghajtokent csatolas is mukodik. Peldaul beirhatod a Windows Explorer (Win + E gomb) cimsoraba, hogy
\\<nas_IP_cime>
akkor be kellene jonnie az elerheto megosztasok listajanak, annak ellenere, hogy a halozatoknal nem listazodik.
Az ures halozati listanak leggyakrabban kovetkezo ket oka szokott lenni:
- hibas tuzfalbeallitasok a helyi halozat valamelyik gepen (a helyi kapcsolat publikus tipusunak van definialva, vagy az Internet Security program tul szigoru)
- tobb fele SMB verzioju eszkoz van a helyi haloban (WinXP, Win7, Linux samba ver 2 / 3 / 4), es azok nem hajlandok egymassal kommunikalni. -
krealon
veterán
"Márminthogy NAS nem támadható jobban azáltal, hogy hálózati meghajtóként csatlakoztatva van? Nagyon fontos adatok vannak rajt és mostanában igen sok rosszat hallok zsaroló és egyéb vírusokról."
Ha jelszo begepelese nelkul hozza lehet valamihez ferni irasi jogosultsagokkal, akkor tokmindegy, hogy fel van-e csatolva, vagy nincs. A zsarolo virusok ellen csak es kizarolag az offline biztonsagi mentes ved.
Nagyon fontos adat definicioja: legalabb 3, egymastol fizikailag elkulonitett helyen van belole masolat. Minden mas adat a nem fontos kategoriaba tartozik.
A "rajt", az a futoverseny elejen van. A szo, amit te keresel az a rajta.
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #33740 üzenetére
Márminthogy NAS nem támadható jobban azáltal, hogy hálózati meghajtóként csatlakoztatva van? Nagyon fontos adatok vannak rajt és mostanában igen sok rosszat hallok zsaroló és egyéb vírusokról.
-
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #33738 üzenetére
No de biztonság szempontjából nézve?
-
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #33732 üzenetére
Nem, nincs beállítva hálózati meghajtónak, csak a "Hálózat"-ban szoktuk tallózni.
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33734 üzenetére
A tv-t is bezavarja konkrétan meg a telókon a wifi-t. Ha kikapcsolom a gépet, minden jó.
CISCO EPC3925 a router.
Amióta meg van semmi gond nincs, múlt hét pénteken h*lyült meg az egész teljesen hirtelen.
Lehet format kéne...Köszi, amit linkeltél megpróbálom.
-
válasz
WongFeiHong #33733 üzenetére
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok, de van egy elég bosszantó internetes hibám. Teljesen random lelassultak a böngészőim, mármint az oldalak betöltése. (Mozilla és Chrome) A letöltések normálisan mennek max sebességgel.
Ha resizem a routert, vagy újrainditom a gépet, akkor egy darabig jó, de aztán hirtelen megint elkezd lassulni. Malware-t lefuttattam, hátha valami kártevő de nem segített. Próbáltam a " netsh winsock reset" de semmi változás. Sokan írják a neten, hogy ez DNS probléma lehet, de ahhoz én sajnos stupid vagyok.Valaki tudna esetleg segiteni, találkozott már ilyennel?
-
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Az miért, hogy volt áramkimaradásunk (pontosítva áramtalanítani kellett) majd mikor visszakapcsoltunk mindent a hálózaton egyik PC sem látja a NAS-unkat...egyébként a médialejátszók, tv-k látják és tudják is használni, webböngészőn keresztűl pc-kről is elérjük, de hálózatban TC-vel sem látjuk.
Mit lehet tenni, hogy mihamarabb láthatók legyenek?
Még egy furcsaság, hogy nem csak a NAS-t nem látja áramszünet utána PC, hanem egyáltalán a hálózatban lévő gépeket sem. Legutóbb ilyen alkalomnál nem állítottunk semmit és kb 3 óra eltelte után minden újra látszódott... -
krealon
veterán
válasz
lacy86 #33720 üzenetére
"A Win8-as geprol szeretnem elerni a Win10-es gep C: meghajtojat ( teljes hozzaferessel - users mappa, stb... )"
Ez csak jelszavas megosztas eseten mukodik (otthoni csoport eseten nem, es minden felhasznaloi fioknak jelszoval kell lennie vedve), az adminisztrativ megosztason keresztul, amit admisztrator jogu felhasznalo erhet el.
\\<Win10-es_gep_IP_cime_vagy_neve>\C$
-
krealon
veterán
válasz
kenny123 #33717 üzenetére
"Ismerosnel háztartáson belül először egy, majd több gépen is DNS hibát dobott a Facebook, holott van internet"
A Facebook elsodlegesen IPv6-ot hasznal, igy lehet, hogy az a problema forrasa, ahogy az IPv6 vagy a teredo (6to4) tuneling nem mukodik.
Megoldast nem tudok. -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket, hogyan lehetne megoldani hogy van két win7-es laptop amik wifi-n keresztül csatlakoznak a netre és úgy összekötni a hálózati kártyájukat, hogy egymás meghajtóit lássák?
-
válasz
VeryByte #33724 üzenetére
Maga a repeater üzemmódban mindig feleződik az elérhető link sebesség, függetlenül a MIMO képességtől. A Több antennás eszközöknél csak jobb a MIMO képesség és így nagyobb is az átengedése de továbbra is megtörténik az elérhető link sebesség felezés.
#33725 kenny123
Nagyjából igen, van a menüben egy gomb is ehhez. -
kenny123
addikt
válasz
Gubek-Einste #33723 üzenetére
Tehát nagyjából routerbol lenezem a számítógép Mac címet, és ezt megadom a routernek, ennyi?
Köszi!
-
VeryByte
őstag
válasz
Gubek-Einste #33719 üzenetére
Dupla antennás esetében is feleződik? (Mundjuk TP-Link 850RE és társai) Nem tudom, kérdezem.
-
-
kenny123
addikt
Sziasztok, ujra.
Znet beallitassal tud valaki segíteni?
Ha a modemet direktbe laptopra dugjuk, van net. Ha a modemet routerre, akkor nincs. Mit kellene beállítani?
Annyira rájöttem hogy ez a szolgáltató csak egy bizonyos Mac cím esetén ad netet(?).Tudom hogy valakinek ez rohadt triviális dolog, de nekem nem, hálózatból mindig hülye voltam.
Sokat jelentene. Köszi! -
Sickboy25
addikt
válasz
Gubek-Einste #33719 üzenetére
Köszi szépen a választ. Pincébe azért van, mert földkábelen hoztuk be a netet. Ez lenne a saját netem, most nem sajátot egy tp link 841N típusú, router osztja szét az emeletről! Nos most saját, nem saját nem nem is fontos, viszont az igen, hogy az emeleten van szintén wifi router és a pincébe össze van kötve a riasztó gépével vagyis az emelet és pince összeköttetésben van.
Kicsit bonyolult annak aki nem itt lakik
Ezt a routert tudnám használni repeaternek? És ha igen, hogy kell beállítani?
-
lacy86
addikt
Hello Skacok!
Megprobalom megfogalmazni mi a problemam
Adott egy Win8 es egy Win10 gep.
A Win8-as geprol szeretnem elerni a Win10-es gep C: meghajtojat ( teljes hozzaferessel - users mappa, stb... )
Mind a ket gep ugyanabban a munkacsoportban vannak.
A win10 C:meghajtojat megosztottam - teljes hozzaferessel ( meg az almappakat is! )
Latjuk is, viszont a User mappaban belul levo mappakat mar nem engedi megnyitni.
( minden egyeb mappat ami a C: meghajton van siman megnyitja - csak itt nem )
A Halozati reszben a jelszovalvedett megosztas is ki van mar kapcsolva.Itt teljesen lefagytam, egyszeruen nem tudok tovabb menni
Esetleg otletek?
( annyi hatraltat, hogy TeamViewer-el csinalom - nem tudok azonnal reagalni az otletekre )
Az en velemenyem, hogy a win8 es win10 nem "csipazza" egymast illetve, hogy a win8 "csak" alap verzio.
-
válasz
Sickboy25 #33716 üzenetére
A repeater üzemmódú működés során az elérhető link sebesség feleződik így egymás után több repeater üzem módú eszköz használat során ez az érték tovább csökken így ez a megoldás nem ajánlott megoldás.
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Minden szintre kikábelezett AP használat lenne az ajánlott.
Miért vannak az eszközök a pincében?#33717 kenny123
Milyen típusú a router?
Reset/firmware frissítés volt?
Szolgáltatói vagy custom DNS van használatban? -
kenny123
addikt
Sziasztok!
Ismerosnel háztartáson belül először egy, majd több gépen is DNS hibát dobott a Facebook, holott van internet, minden más rendben működik. Van valami univerzális igazság, hogy mit kellene megnézni?
Router újraindítás / aramtalanitas volt mar. -
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Van a pincémben egy WiFi router( Van egy tplink és van egy telekomos is) és annak a jelét szeretném felerősíteni, hogy a földszinten az emeleten is megfelelő legyen megfelelő jelerősség!
Olvastam, hogy konnektorba dugható erősítők léteznek. Ezek mennyire hatékonyak? Úgy szeretném, hogy minden szintre raknék egyet...
Vagy van más megoldás is? a Vezetékes megoldást hagynám utoljára, ha lehet!
Köszönöm
-
krealon
veterán
válasz
JoceeHunt #33712 üzenetére
"Azt tudja valaki mi a különbség a Desktop és az Ethernet Switchek között? Jól gondolom, hogy dizájn csak?"
Minden otthoni hasznalatra szant switch Ethernet switch, de nem mindegyik Desktop (asztalra tervezett), mert vannak rack szekrenybe szerelheto (akik komolyan gondoljak az otthoni kabelezes kiepiteset, azoknak alapveto igeny) valtozatok is.
A nem menedzseleheto switchek kozott nincs teljesitmenybeli elteres, csak a markanevet kell megfizetni a dragabb tipusoknal.
-
Doky586
félisten
válasz
Tsebacsi #33711 üzenetére
Ezért írtam azt amit írtam hogy eldönthesd, és utánaolvashass hogy miért adják el sokan pár héttel a vásárlás után, aztán dönthetsz. A jogászsílusú megfogalmazás ha neked többet mond akkor használd azt..
Egyébként se írtam olyat hogy "rossz" csak tévesen belemagyarázták..
-
Sziasztok,
Kinőttem a routerem port számát, switch-et kellene vennem, ezt néztem ki:
ZyXEL GS108Bv3 8port Gigabit LAN Unmanaged Desktop Switchszerintetek jó választás?
Gigabit és 8 port a lényeg illetve hogy 10.000.- Ft alatt megálljon.
Leginkább a NAS media állományát szolgálná TV-knek, laptopoknak.Azt tudja valaki mi a különbség a Desktop és az Ethernet Switchek között? Jól gondolom, hogy dizájn csak?
Menedzselésre nincs szükségem a switch esetében. -
woodworm
veterán
válasz
Doky586 #33707 üzenetére
"Az ócsó AC-sekre NEM rakható CFW, és nem sok jót hallani róluk"
Ez így, ebben a formában, nem igaz. Van cfw és bevált típus is, csak a felhasználói körnek nincs közös metszete a szakértőkkel, és ugye így nem ajánlott. Ettől nem lesz rossz az az eszköz, csak nem ajánlott.
-
válasz
Gubek-Einste #33705 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
válasz
Tsebacsi #33704 üzenetére
Természetesen meg lehet oldani a kábeles összekötést, ÍGY kell megcsinálni, sőt ajánlottabb is mert így nem lesz semmilyen vesztesség a kapcsolat során, végi gigabites belső hálózat lesz.
A tévének szerintem mindegy, hogy melyik interfészén keresztül megy az adás, csak az nem lesz mindegy, hogy a film mennyire fog akadozni, kábeles kapcsolat esetén a tévén fog múlni minden, wifi-nél pedig a környezeti tényezők is bele fognak szólni a dologba.
Mindig a kábelezés a legstabilabb megoldás. Mivel új az épület így mindenhova szépen ki kell építeni a gigabites kábeles hálózatot, egyszer megcsinálod jól és később már nem lesz erre gondod. A wifi-hez pedig már csak a megfelelő helyekre kell telepíteni az eszközöket. -
válasz
Gubek-Einste #33703 üzenetére
Utánanéztem, mert 5 éve nem foglalkoztam a témával, eszerint az AC-s routerek 2-3x gyorsabbak, mint a korábbi N-esek. Ez jó ötlet, mindenképpen ilyet fogok akkor keresni. Ha a dolgozószobában lévő routerbe kötöm a NAS-t, az a lenti routerrel csak wifin lesz összekötve, vagy meg tudom oldani a kettő kábeles összekötését is? Azért kérdezem, hogy ha wifin jönne a film, az mennyire terhelő a tv-nek? Gondolom a kábeles megoldás lenne jobb?!
-
válasz
Tsebacsi #33701 üzenetére
Ha már bevágsz akkor érdemes lenne a jelenlegi router-t lecserélni, a mostani mehet másik szintre AP/Switch módba így szintenként lenne legalább 1-1 AP. Új router-nek legalább egy TP-Link 1043NDv2/v3 vagy Asis N18U kellene de érdemes lenne megfontolni esetleg egy AC-s eszköz használatát, jövőre tervezés okán mindenképpen érdemes erre költeni.
-
-
Sziasztok!
Épül az új kuckó a családnak, és szeretnék egy problémáktól mentes, kényelmes otthoni hálózatot kiépíteni. Ebben kérném a segítségeteket, hogy az elképzelésekhez milyen eszközökre van szükségem, illetve mire figyeljek, hogyan kábelezzek, stb.
A ház 2 szintes (földszint+emelet).
Digitől jönne a tv+net, pontosabbat még nem tudok, de a szolgáltató 99%, hogy ez lesz!Jelenleg csak egy eszközöm van, ez egy TP-Link TL-WR1043ND V1 router.
De fontosabb, hogy mit szeretnék:
- Kábeles+Wifi internetet, NAS-t a tartalommegosztáshoz és lesz egy kamerarendszer aminek szintén van egy egysége (gondolom minipc HDD-vel)- Alul a nappaliban, felül pedig a kis dolgozószobában lenne kábeles internet, a többi szobába wifin keresztül szeretném a netet megosztani.
- A nappaliba szeretnék majd egy konzolt (Playstation), nem tudom, hogy a kábeles vagy a wifi net a jobb ehhez.
- A dolgozóban lenne a PC, a NAS és a kamerák tárolóegysége, gondolom ezeknek a kábeles net lenne szerencsésebb.
- A Digi is gondolom modemmel dolgozik, és utána tudok egy routert kapcsolni rá, ehhez megfelelő lenne a meglévő TP-Link vagy nézzek valami jobbat/erősebbet/megbízhatóbbat?
- A földszinten, illetve a kertben, hogy legyen wifi, mit használjak jelerősítőnek/továbbítónak?
- A NAS tartalmát TV-n, PC-n és akár kint a kertben laptopon is (Wifivel) szeretnénk élvezni, ehhez mi szükséges?
- A kamerák képe lehet, hogy kimenne a netre is, hogy ip-kameraként tudjanak működni. Itt is az a kérdés, ehhez mi kellhet hálózat szinten?
Sosem volt egyszerű wifinél bonyolultabb hálózatom otthon, ezért kérdezek ennyit, bocsánat érte
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Battlefield 6
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest