Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
(Ezt a kérdést már feltettem, de a szerver összeomlás ahogy látom eltüntette a hozzászólást és a rá adott választ is. Emiatt elnézést, ha ismerős a kérdés.)
Elöljáróban annyit, hogy nem értek a hálózatokhoz, hozzá kapcsolódó eszközökhöz.
Van egy emeletes ház, ahol a lépcső alatti térbe jön be a szolgáltató vezetéke, itt található a szolgáltató által adott modem. Jelenleg ez szórja a wifit, de az emeleten van olyan helyiség, ahol már nem tudunk csatlakozni, illetve a földszinten sem túl acélos a sebesség.
Milyen módon, milyen eszközökkel lehetne ezen javítani?
Ha jól emlékszem, az eltűnt válaszban mesh képes eszközöket említett a fórumtárs, de a pontos részletekre nem emlékszem.Fent az emeletre az egyik falra a mennyezet közelébe kértem egy utp kábel behúzását, hogy adott esetben oda tudjunk tenni valami eszközt, ami segíthet az emeleten a wifi jelerősségen. Itt viszont áram nincs.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
csaszi75
senior tag
Ha már van egy rendes AiMesh routered, akkor válassz hozzá kompatibilis AiMesh eszközt..
https://www.asus.com/hu/searchresult?searchType=products&pdLine=networking-iot-servers&category=whole-home-mesh-wifi-system&searchKey=ai%20mesh&page=1
Felejtsd el a sima extendereket.. azok gyengék,értelmetlenek.. -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Tökre hülye vagyok ehhez előre is bocsájtom.
Szóval, van itthon egy ASUS TUF Gaming AX6000 AiMesh Dual Band Wifi router.Erről megy a net a szobámban és még a másik szobában is egész jó a jel,de utána a 3 harmadik szobában már egy-két csík és néha el is megy
A ház falazata vegyes ezen a részen vertfal ilyen 50 cm vastagságokkal is,olvastam az is lehet a probléma.
Hogyan tudnám a jelet erősíteni a 3. szobában is?
Olvastam vannak ilyen Wi-Fi jelerősítő, range extender eszközök,azok erre valók és melyik ajánlott?
A ház nem nagy szoval igazából csak azt a 3 szobát kellene lefedni valahogy normálisan.
Remélem sok hülyeséget nem írtam.
Köszönöm. -
Furious
tag
válasz
Gubek-Einste #72050 üzenetére
Igen, azt szeretném, de valahogy nem sikerült, bestresszeltem. SagemCom F@st 3896 T Home Box
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
woodworm #72040 üzenetére
Igen, van egy NAS, ami a sávszélesség felére (11 Mbits) limitálva seedel, max 50 peer per torrent-el (global-t nem lehet állítani) és én is erre gyanakodtam először.
Korábban sokkal lassabb is volt az oldalak betöltése mint most, amin segített az, hogy a router-en kikapcsoltam az IP flood érzékelést, de ez csak javított a helyzeten meg nem oldotta. Ezután kikapcsoltam teljesen a NAS-t (más eszközön nem fut torrent kliens) egy napra, de azon a napon is ugyanúgy előjött ez a várakozás a betöltés előtt. Ezért gondolom, hogy nem az terheli túl a router-t.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
MasterMark #72038 üzenetére
Igen, pont ezeket próbáltam, de nem javult tőle. MTU-t most megnéztem, 1472-vel még tudtam ping-elni, 1473-nál már jött a hibaüzenet, hogy túl hosszú. 1500-ra van állítva a laptop-on is és a router-en is, úgyhogy elvileg ez is jó.
Annyira random a dolog, hogy attól félek, hogy vagy firmware bug lesz vagy valami időszakosan zavarja a jelet.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
MasterMark #72035 üzenetére
Egyelőre fantomot kergetek. Egy a One által adott modem-router-t használok: Compal CH7465VF és teljesen random (idő és csatlakozott eszköz vonatkozásában is) csinál olyat, hogy 2-3 másodpercet gondolkozik egy weboldal betöltésénél és utána hirtelen gyorsan betölt.
Gondoltam, hogy hátha túl van terhelve.
De már próbáltam, hogy csökkentem a forgalmat, a csatlakozott eszközök számát, a laptop-on beállítottam statikus IP-t és használható DNS-t, hogy kikerüljem a DHCP-t és a router belső DNS válaszait. De egyik se hozott változást. A jel minősége elvileg jó: RSSI: -40 dBm, Zaj: -90 dBm
Ping-el nem voltam képben, hogy mennyi a normális, de akkor ezek szerint az se rossz.
-
MasterMark
titán
válasz
///Krisz\\\ #72032 üzenetére
DTIM intervalt 1-re állítva kicsit tud javulni a késleltetés, de attól függ mit is akarsz elérni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #72032 üzenetére
Jó értékek....gyorsabb nem lesz.
-
///Krisz\\\
senior tag
Kábeles kapcsolat esetén 1-2 ms a ping, viszont WIFI esetén 12-13 ms az átlag és 6 ms a minimum. (Router és csatlakoztatott eszköz között, nem speedtest-el mérve.) Ezek WIFI esetén jó értékek vagy érdemes utána járni?
-
mrots
junior tag
válasz
Johnzy #72029 üzenetére
Szoval ha jol ertem van egy switched, ami ket masik tplink switchen keresztul kapcsolodik egy ugyanolyanhoz, mint sajat maga. Ez gyakorlatilag a kor lexikon szerinti definicioja. Ugye az megvan, hogy ha az egyik switch detektalja a kort es megszakitja azt, akkor a masik switchnek mar nincs mit detektalnia?
-
Johnzy
tag
válasz
Patice #72023 üzenetére
Igen, közben némi infó előkerült:
De a Spanning Tree meg üres:
Bár az még furább, hogy RSTP-vel megy a védelem és itt van némi infó, de ebbe már nem mentem bele, hogy itt mi jó és mi nem:
Az a röhej, hogy ez a GSS100TPP két TP Link CPE510-es keresztül egy másik szinte ugyanilyen GS110TPv3-hoz kapcsolódik, talán még a Firmware-je is ugyanez, ott semmi gond nincs, mondjuk az STP ott ki van kapcsolva, de Layer 2 védelem nem jelez semmit, ott minden jó...
Mi lehet a hiba?
Nagyon köszönöm!!!
-
mrots
junior tag
válasz
Pöttön #72024 üzenetére
A letezo legegyszerubb megoldas, ha az IP cimet statikusra allitod es nem allitasz be alapertelmezett atjarot.
A routerrel is lehetne DHCP-n IP-t osztani gateway nelkul, de ketlem, hogy a routered kepes lenne erre, szoval csak siman allits be egy tetszoleges pool-on kivuli cimet es ne allits be se atjarot, se dns szervert.
-
Reggie0
félisten
válasz
Pöttön #72024 üzenetére
Persze, csak egy jo router kell hozza. Meg extra halokartya se kell egyik gepbe se.
Nalam is hasonlo a konfig, csak raadasul nalam az nvidia shield kizarolag a NAS-t erheti el, a netre pedig csak VPN-en jut ki, amit a router intez anelkul, hogy marmirol is tudna a shield. Ezeken kivul semmi mast sem er el.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Az alábbi hálózatot szeretném kivitelezni.
Szeretnék 2 linuxos gépet amik netezősek, ezek egy internetes hálózaton lennének,
illetve ez mellett lenne 1 másik router által vezérelt teljesen offline lan hálózat, amiben egy retro (xp-s) gamer pc illetve egy okos tv lenne.
Ezeket azért szeretném hálózatba kötni, mert dlna-n ki szeretném streamelni vele a tv-re a családi képeket videókat. Igazából külön külön le lettek már tesztelve minden működik mindennel csak egyszerre nem volt még kivitelezve, ehhez kell vennem még egy router-t.A kérdésem az lenne, hogy ha az egyik linuxos netezős gépbe rakok egy második hálókártyát, és azt a gépet megcímzi az offline router is (és nyilván az online is mivel netezős gép), akkor általa a retro-s xp-s gépre kerülhet e net? (Elvileg tudtommal nem szabadna, de azért rákérdezek)
A lényege az lenne hogy a linux-os gépre csinálnék egy samba megosztást is, hogy ha nagy ritkán kellene valami az xp-s gépre netről akkor csak letölteném a linux-ossal, és samba megosztással egyből elérné az offline hálózaton az xp-s gép is.
Viszont az xp-s retro konfigra véletlen se szeretnék netet biztonsági okokból, illetve az okos tv-n is csak a helyihálózaton (dlna-n) megosztott tartalmakat szeretném elérni, netet arra se akarok.
Ez így működhet?
A válaszokat előre is köszi!
-
mrots
junior tag
válasz
szabeska #72020 üzenetére
"wpa2/wpa3 beállítással is csatlakozik a 2,4g wifihez, de BE router esetén csak akkor hajlandók, ha wpa2-t választok"
Nem ismerem a routered, de elkepzelheto, hogy a wpa2/wpa3 azt jelenti, hogy ez vagy az, tehat van fallback wpa2-re, ha a vegpont nem tamogat wpa3-mat - amit valoszinuleg valami sufni beagyazott eszkoz nem fog. A masik routeren pedig elkepzelheto, hogy erolteti a wpa3-mat, amit az vegpont nem tud, tehat amig nem kenyszerited csak wpa2-re a routeren, addig nem lesz kozos nevezo. De mivel tul sok informaciot nem adtal, csak talalgatok.
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy AX router esetén a két okos konnektorom wpa2/wpa3 beállítással is csatlakozik a 2,4g wifihez, de BE router esetén csak akkor hajlandók, ha wpa2-t választok?
Továbbá AX router esetén az RX csomagok kb 90%-a hibás 2,4ghz-en, de BE router esetén nulla hiba van?
Cudy wr3000s és wr3600 a két alany. Csak az egyiket tartanám meg, tesztelgetem őket, de nem tudok dönteni ezek miatt.
bocsi, lehet a router gondok-ba kellett volna ezt, irányítsatok át ha igen.
-
mrots
junior tag
válasz
hajraolaj1 #72014 üzenetére
"de nem tudom, albérletben mit szoktatok ajánlani."
Az internet ma mar alapveto infrastruktura, kb mint a viz a csapban, vagy az aram a konnektorban. Nem tudsz nelkule semmit intezni. Alberletben meg valamikor 20 evvel ez elott egy oregasszony volt a tulaj, o nem akarta, hogy legyen internetem, mert akkor jonni fognak a rendorok es problema lesz, de vegul ot is meggyoztem. Sajat nevre szoljon, viheted ahova akarod, vagy fel is mondhatod - attol fugg milyet kotsz mennyi idore. -
hajraolaj1
tag
Sziasztok, van 2 db Cudy 3000s routerem, ezekből volt előző lakóhelyen mesh hálózat kiépítve, a szolgáltatói router is meg a saját router is tolta a jelet, de igazából csak a saját hálózat volt használva. Lényeg, hogy megvoltam vele elégedve.
Most albérletet váltottam, ahol NINCS egyelőre bekötve internet. Azon gondolkodom, hogyan döntsek, érdemes-e a telefonra korlátlan netet előfizetni és erről netet osztani a gépnek/TV-nek stb., vagy inkább köttessem be a netet? Torrenteznék kb. minden nap, tehát szívesebben döntenék amellett, hogy a Vodafone-tól kábelen keresztül kapjam a netet, de nem tudom, albérletben mit szoktatok ajánlani. Ha adott esetben kiköltözök, akkor továbbvihetem a szolgáltatást az új helyre vajon? Egyáltalán lehet torrentezni mobilneten keresztól hosszútávon? Emlékszem, hogy van ilyen varázsszó, hogy "NAT mögül ki kell vetetnem magam" normális torrentsebesség stb. miatt, ez mobilnet esetében hogyan néz ki? Előre is köszi az ötleteket! -
Johnzy
tag
válasz
Multibit #72000 üzenetére
Jó kérdés, tegnap eszembe jutott, így az elsődleges FW-ról átálltam a másodlagos FW-re, továbbá visszadugtuk a 9. portba.
De kíváncsi vagyok, mivel mind a kettő a legutolsó 7.1.0.7 -es kiadás, de ki tudja, egy próbát megér.Még nincs 24 órás, de idáig jó!
-
woodworm
veterán
válasz
///Krisz\\\ #72007 üzenetére
Ne is említsd a natolást.
Egyszerűen kérd az ipv6 kikapcsolását. Ez a One-nál kéz a kézben jár. Tehát ipv6 esetén privát ipv4-es címet kapsz az ipv6 mellé, ipv4 esetén pedig mindig publikus címet adnak. -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #72003 üzenetére
Melyik szolgáltató ?
Nálam pár perc alatt megoldotta a ( volt ) Digi az optikai hálózaton...pár éve és azóta sem vagyok nat-olva. -
woodworm
veterán
válasz
///Krisz\\\ #72003 üzenetére
Az ipv6 kikapcsolását kérted?
-
woodworm
veterán
válasz
ginola #71998 üzenetére
Megnézed, hogy a szolgáltatói eszköz milyen tartományt használ. A saját címük általában 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1. Ehhez állítod be a xiaomi saját címét a LAN fülön, hogy 192.168.0.2 vagy 192.168.1.2 legyen. Majd egyszerűen kapcsold be az AP módot, ahol kapcsold ki az automatikus IP-cím kérést.
Így bármelyik portot használhatod, mert a WAN port is LAN portként fog viselkedni.LAN >> LAN IP >> IP Address: 192.168.1.2
Administration >> Operation Mode >> Access Point Mode (AP)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!