Hirdetés
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
Sajnos az OLED, ahogy írták a rövid válaszidő miatt sajnos a 24fps-es filmeknél gondot okoz, mivel így "sokáig" van kint egy egy képkocka majd jön egy új képkocka, amin már minden máshol van, majd ez megint "sokáig" kint van az "állókép", majd megint minden máshol van a következő képkockán... Így darabos lesz a mozgás.
Én is érzékeny vagyok erre.
A mozgás szempontjából jobb, ha egy pillanatig van kint csak az állókép, majd inkább semmi, majd a következő képkocka jön. Impulzus szerűen. Persze így villogna. Ezért pl a régi filmes mozigépek is azt hiszem kétszer, vagy lehet, hogy háromszor villantanak fel 1-1 képkockát.
A plazma elvben ezt csinálta, hogy impulzus szerűen villantotta fel párszor a képkockákat. És szerintem jól is csinálta. Persze van aki villogni látta. Én mondjuk nem.
Ehhez a BFI áll közel OLED esetén, de sajnos így a fényerő nagyon csökken, így HDR esetén sajnos gyakorlatban nem nagyon lehet használni. Amúgy Philipsnél én nem jöttem rá, hogy a 3 Fast Motion Clarity setting pontosan mit csinál. És a neten is megoszlanak a vélemények melyiket kéne 24 fpshez használni. És talán olyan sokat nem is dob rajta, sajnos.
OLEDnél ha nőne a fényerő és a BFI is tudna nagyobb frekvenciát az tök jó lenne szerintem.Ja és Pure Cinemára(valódi mozira) érdemes rakni a filmstílust, mert különben nem lesz kadenciahelyes a 24fps.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor