- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
Lackooo84 #78046 üzenetére
Hú, én meg pont az ilyen távokat szeretem. Tökéletesen kezelhető egy kézzel
Minden másra ott a
mastercarda mikrofon.
Neked milyen a távirányító zsánered?
Hájas csaj pcsájára verős széles, amolyan tácsértos?
Vagy karistolódós, okádék koreai style?
Gondolom, volt Blackberry Passport mobilod is...
Na jó, csak baromkodok.
De tényleg, mi lehet ennél jobb táv dizájn? -
Sziasztok!
Megvettem párnapja az LG C2-t. Monitorként használom és elég zavaró az, hogy sötétedik a kép aztán világosodik. Az Auto Dimminget már kikapcsoltam viszont még mindig csinálja főleg a fehér háttérnél.
Ez mitől lehet, mit kell még kikapcsolnom hozzá, hogy egyenletes legyen a fényerő? -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Megvettem a legkisebb, 42-es LG C2-t monitor használatnak (főleg munka meg némi gaming vegyesen).
Tegnap pár óra használat után észrevettem egy kb. kisujjkörömnyi méretű foltot, ahol világosabbak voltak a pixelek. Amikor homogén sötétszürke volt a tartalom azon a területen, akkor tűnt fel, filmnél vagy játéknál észrevehetetlen. Először azt hittem hogy kosz, de nem, és több HDMI forrásról, eszközről is ott maradt.
Kb. úgy nézett ki, mint ezen a fotón a bekarikázott rész: [link]Ma reggel mikor bekapcsoltam, teljesen elűnt. Ti tapasztaltatok hasonlót? A nappaliban van egy régebbi OLED, de azon nem volt ilyen, pedig ott is néztem szürke teszteket.
A Reddit thread alapján már biztosra vettem, hogy ottmarad, és vagy gari vagy visszaviszem 14 napon belül, de mostanra nyomát se látom.Egyébként van még valaki aki monitornak használja? A tálcát érdemes elrejteni? Azon filózom, 40-es SDR OLED fényerőn beégnek-e az ikonok hosszútávon. Képernyővédőt állítottam 3 percre, a tévén a pixel shiftet bekapcsolva hagytam és a logó védelmet is magason, nem zavarnak eddig. De ha a tálca folyton eltűnik, az igen.
-
zui84
csendes tag
Sziasztok,
48-as oled-en tervezek venni.
Amire használnám:
Streaming, Asztali gépről film (hdmi), nagyon néha játék ( nem high-end kategória, FPS nem nagyon lesz, vagy maximum quake3 :-> )LG C2-ben gondolkozom, de megnéztem még a Phillips 707-et is.
C2-t most T-nél 405e-ért kapni, szolgáltatás nélkül.
Van ennél jobb ajánlat most? Várhatóan lesz most jobb? Várjak, vagy rendeljem ezt?A válaszokat köszönöm.
-
Eugene Roe
őstag
Sziasztok.
House of the Dragon E9 + Oled beállításban tud valaki segíteni?
a megfelelő youtuber beállítások mellett egy szar az egész... pedig a forrás minősége jó.
Ráadásul pont a fekete, más filmek mind tetszenek, de ez egy nagy rakás kaki.
65OLED706
-
tmate89
csendes tag
Sziasztok !
Két TV között variálok , van releváns különbség a két TV között ami esetleg segít a döntésben?
LG OLED65C21LA
Samsung QE65S95BATXXH -
Calogero
addikt
válasz
BreamHunter #78030 üzenetére
De csak ha Samsung OLED-et veszel akkor. Most voltam és néztem meg a Samsungot élőben.
Jelenleg LG 65E8 van, és szinte a csak olyan Blu-ray filmjeim vannak ami Dolby Vision.
Ezt a Samsung nem támogatja, ilyenkor ezeket a lemezeket miként fogja megjeleníteni? -
Pro Koryak
addikt
válasz
Ez nem csak a Samu 65 qd-oledre vonatkozik? Mondjuk múlt héten még 870e körül volt a teljes ára, most meg 929e, és erre kapod a 200e-es kupont.
-
Kaba
veterán
válasz
Hirdetni tilos, akciót ajánlani lehet.
-
BreamHunter
tag
Nem tudom van e itt reklámnak helye, de a Media Marktban most 65”-os OLED tv mellé 200 ezres ajándékkártyát adnak.
Ha esetleg valaki most venne tv-t elég jó kis plusz vagy mínusz. Nézőpont kérdése. -
lukgab
tag
Sziasztok
Volt fél profi játékosként végül is beleugrottam én is a LG C2 42 be, úgy hogy előtte az évek alatt szinte az összes márkájú és generációjú paneles monitorjaim voltak, ahol is egymás után "harcoltam" a 120/140/160/240Hz es képfrissítésekkel.
1 hét után a következő játékkal kipróbálva (Quake Champoins, Doom, Valorant, CSGO, BFV/2042, HoST, WOW, Forza 5, Halo Infinite, Plague Tale és a legújabb COD MW2) a véleményem: ODAB@SZ
Abszolút nem bántam meg, hogy lecseréltem a korábbi LG monitoromat, mert nagyon immerzív és új élményt nyújt minden esetben - eddig bárki ült le elé azonnal konstatálta, hogy már látja és megérte a váltás. Az a mélyfekete fekete szín... a hdr... a fényerő... csodálatos és szemet simogató érzés játszani rajta, viszont a véleményem az, hogy ha PCre kötöd és nem konzolra akkor kell hozzá minimum a RTX3080 kártya, mert akkor lesz valóban fluid a játékmenet, ha 120fps körül tud a játék pörögni 4K felbontában.
Fontos a jó 2.1 HDMI kábel kiválasztása és nálam a 75 cm távolság lett a nyerő, az az ideális távolság ahhoz, hogy egyenesen, előre nézve lássak mindent és ne kelljen forgatni a fejem. Nem éreztem egyik competativ versenyjátékban sem azt, hogy a TV és a 120 Hz miatt hátrányba lennék és azért lőttek le, mert késett a monitor képe az "utána húzás miatt". A tükröződés miatt nagyon aggódtam, de szerencsére "megszokható" és minimális gondot jelent, amit manapság már leginkább csak alt/tab közben veszek észre. Annyit változtattam a beállításokon, hogy kikapcsoltam az energy save funkciót és PC-re tettem az inputot és "erősítés" opciót választottam az input lag csökkentésére.
1 negatívumot tudok felhozni, hogy game modban a TV képtelen split screenre, vagyis nem tudtok youtube / tv adást nézni kicsiben
de mellékelek pár képet, ami sajnos nem adja vissza, hogy játék közben mennyire "üt" a dolog, de aki Székesfehérvár környékén akar ilyen TV-t vásárolni és dilemmázni az nyugodtan rámírhat priviben és megmutatom.
Ami "poén volt" és nem tökéletes de "működik" az az, hogy a TV-n futó applikációk között megtaláltam a GeForce NOW szolgáltatást, amibe beléptem és ingyenesen 1 órán keresztül tudtam játszani a FORTNITE al egy xbox kontroller segítségével. Gigabites netem van és csak a játék késett picit, a TV nem
- pl egy gyereknek tökéletes.
A képek valamiért kékesnek hatnak és rá akarok jönni, hogy miért de élőben "nem így néz ki".
-
-
Elemental
addikt
Sony A83J.
Nézem 4K-ban az igazság ligájat, ami 4:3-as, gondoltam zoomolom, hogy legyen már full képernyő, de nem tudok. Ki van szürkülve a képarány opció. Tényleg nincs mód a zoomra? -
Zafi
tag
Sziasztok, meg van a c1 ! Egyszerűen nem megy rajta a tv adás, szaggat, szét esik a kép meg a hang is, set top box van rajta, mi lehet a gond?
-
t-joco
tag
Sziasztok!
Adott 1 LG 55B7 Oled tv. 3 éves múlt, pixelhiba, beégés,karc, és javítás mentes a tulaj elmondása szerint. Napi 3-4 óra használattal főleg 4k tartalmat nézett rajta,háttértévézésre nem használta, hagyományos tv adásokat sem nagyon nézett rajta, kivéve néhány sporteseményt.
Fényerőt 65-ön használta, 3 év használat után még semmit nem romlott a képminőség- állítása szerint...65 colos LG Oled tvt vett helyette, ezért árulja, adja el, 165.000 Ft-ért.
Megérhet ennyit a tv? Érdemes lenne megvennem, vagy inkább felejtsem el?!
Mennyire kell tartani ennél a típusnál a beégés veszélyétől?Válaszokat indoklással együtt várom, és Előre is Köszönöm!!
-
Kaba
veterán
válasz
norbertoth #78014 üzenetére
A displayspec. szerint 16,2 kg , talppal együtt meg 19,5 Kg, ezért csomagolva kb.20-21 kg lehet.
-
alaves
addikt
válasz
BreamHunter #78011 üzenetére
Zárold is (vagy) azokat a csatornákat, amelyeket átugranál. Amikor még CI kártyás voltam nálam nem csinált ilyet, csak már nem emlékszem hogy volt beállítva.
-
BreamHunter
tag
Üdvözlök mindenkit!
Olyan nyavalyám lenne ezzel fránya C1-el, hogy csatornakezelésnél, ha beállítom a kihagyott csatornákat akkor random visszateszi őket. Van, hogy 1-2 óra vagy 1-2 nap után, de mindig.
Van ellenszere? Vagy fogadjam el így a drágát? -
Yodamest
veterán
Tudja valaki, hogy ezeknél a C1, C2 tévéknél jó-e valamire a 12bitet beállítani? Tudom, hogy 10 bitesek, de nekem engedi PC-n a 12-t is, csak nem tudom van-e bármi értelme.
-
DrDoktor
senior tag
Sziasztok 1 év Oled használat után feltennék pár kérdést.
Pc ről filmezek és játszok
2.0 HDMI van(Rtx 2060)
Így játékok alatt az nvidia beállítáokban mindig átállítom PC modba 2650x1440 be így HDR képes a kártyám 120 Hz alatt.
Ez gondolom rendben vanFilmnézésnél a natív alap modban állítom vissza
Itt az RGB -Teljes dinamika tartomány a helyes beállítás HDR filmekhez?
Természetesen a a windows 11 HDR modban van
Köszi
Az alany Egy LG C1 -
alaves
addikt
-
Peat76
őstag
Sony Oled 55XR, 1 éves tv, csinált már valaki panel frissítést? Minden gyártónál van, érdemes megcsinálni?
-
lucky750
tag
Sziasztok. Szerintetek egy Oled B7 55 col TV-nek mennyi lehet a súlya dobozával együtt, a szállítási súlya? Nincs 30kg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest