Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- VR topik
- Milyen széket vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Tessék, itt a mestermű (elszúrtam a kamera beállítást, de nem veszem újra
):
https://youtu.be/KEhtbmxvyXU (Nincs benne 18+, mint pl. az arcom)
Érdekes az, ahogy a 4:4:4 tesztábra villog. Ezt eddig nem figyeltem. TV módban sem mindig csinálja, attól függ mi más van még mellette a képen (és lehet, hogy csak a legutóbbi firmware óta ilyen?).A későbbi megjegyzésed: PC-n számít a 4:4:4, ha netezel vagy játszol, vagy akár csak ha "placebó" minőségben nagyítod fel, pl. madVR-el (vagy drága asztali lejátszóval) a filmekben lévő 4:2:0 chroma-t 4:4:4-re, és meg akarod azt őrizni a TV-ig. Bár ez utóbbin nem szoktam görcsölni (nem véletlen hívtam placebónak) és a játékoknál sem annyira feltűnő a dolog, főleg nem 4k-ban, inkább csak a színes betűkön, vagy színes háttéren lévő fekete betűkön zavaró, néha nehéz ilyenek olvasni ha blur-os a chroma (pl. piros betűk szürke háttéren, amiket valós 4:4:4, pontosabban natív RGB monitorra szántak, szinte olvashatatlan tud lenni TV-n).
Ez az OLED topic majdnem olyan rossz, mint annak idején a plazmás. Már csak a HDMI kábel témát kéne kötelező napirendi ponttá tenni minden szerdára, és ott lennénk a szeren.

Mindenkinek a saját korlátozott felhasználói szokása az abszolút mértékadó és a saját szubjektív preferenciája a nemzetközi mértékegységrendszer etalonja, illetve jobban ért ahhoz, amiről még csak nem is olvasott eleget, mint az aki igen, sőt hosszas saját tapasztalata is van vele. Azok is egymás mellett elbeszélve oktatják ki egymást, akik igazából nagyjából egyetértenek. Szóval tipikus internet chat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ne vedd teljesen magadra, ezt az utóbbi pár hét termésére értem, mióta szórványosan követem a topic-ot (és én is tudom magamról, hogy bizonyos témákban ugyan ilyen vagyok néha, hiába próbálok nem ilyen lenni, ez eredendő emberi hiba...). De azért próbálhatnánk néha egy kicsit konstruktívabbak és nyitottabbak lenni egymás felé.

Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- LEGO klub
- Kuponkunyeráló
- OnePlus 15 - van plusz energia
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- További aktív témák...
- 65" S90C OLED 4K Smart TV 144hz (2023)
- LG OLED55BX3LB 4K 120 Hz Smart TV
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában 4 év garancia
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
):
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor