Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz dgyuri0123 #6981 üzenetére

    SDR-hoz bőven sok a 18, nekem is annyi van most. :K
    Nekem is kellemetlen is volt napig plazma után a 16-18 :D
    De kísérletképp fix 100nit-re húztam OFF-olt ABL-el a PDP-n megszokott 90+ABL helyett. Részben sikerült megszokni, viszont most szinte mindig világít a lámpa a szobában, amit plazmával csak ritkán kapcsoltam fel (ahhoz egy kis beszűrődő napfény is elég volt a falakra).

    Mondjuk HDR játékhoz (fény/kontraszt 100/100) mindenképp le kell nyomni a lámpát, az már zavaróan sötét dinamikus kontraszt nélkül sok jelenetben, mert olyankor 10000nit a metradata , amivel túl agresszív az LG-nél a roll-off.
    A dinamikus kontraszt első ránézésre megoldja, viszont a színhelyességet hazavágja, főleg High-on, pedig addig kéne tolni, hogy normális legyen fényerő szempontból. -> Nem tudom, hogy ezt miként éli meg az, aki 20 feletti OLED Fénnyel tolja az SDR-t, mert max 10-es OLED fényű SDR-nak felel meg a 100-as HDR-ben az SDR tartomány.
    Fogalmam sincs mit akart ezzel az LG, mert úgysem a sötét jelenetektől fog beégni HDR módban, a csúcsfény pedig most is elérhető a világos foltoknak, amik IR-t tudnak okozni. :U

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák