Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mglita
tag
Sziasztok! A napokba a DIGI-seknek újra kellett hangolni a csatornákat. Akinek LG oled tv-je van nem érez az adások képminőségén változásokat? Box nélkül használom, a kábel egyenesen a tv-be megye úgy érzem a kép vesztett az élességéből, puhább lett és minimálisan világosabb, fátyolosabb. Érzékel valaki hasonlót?
-
mglita
tag
-
mglita
tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Az SD nem játszik senkinek? Azt is nagyon szépen rajzolja ki.
És HDR-ben gyakran gazdagabb képi világot látok mint DV-ben. -
mglita
tag
Sziasztok!
Ha választhattok egy adott film esetében, akkor Oled TV-ken milyen filmes formátumot választotok? SDR, HDR vagy DV?
-
mglita
tag
Ha várok kicsit...
C1 77 -
mglita
tag
Rövid időn belül a harmadik LG firmware update…
03.21.22
-
mglita
tag
válasz
alaves
üzenetére
Bele bele néztem a saját Plex és DUNE filmtáramba és azokon a filmeken látom, hogy sötétebb ami korábban korrektebb volt. Mármint tegnap előtt a frissítés előtt. Pl a Social network film tipikus ilyen, az már előtte is határeset volt, most a frissítés után szét crushol...
Komolyan ez nagyon bosszantó, hogy így belenyúlnak figyelmeztetés, leírás nélkül. Ez nagy csalódás.
-
mglita
tag
Sziasztok! Az új firmwarenél sok helyen írják, hogy az SDR és HDR kép sötétebb lett. Sajnos azt látom nálam is, pedig szenvedek a fényességgel egy ideje így ennek egyáltalán nem örülök. Tapasztalta ezt más is? Van bármilyen sufni megoldás amivel hozza lehet jutni a korábbi firmwarehez és vissza rakni? Nagyon bosszantó
-
mglita
tag
A legújabb firmware-ről vissza lehet valahogy menni egyel régebbire?
-
mglita
tag
válasz
mglita
üzenetére
Odáig eljutottam, hogy valószínű a DUNE fog le valamit DV fényerőből. Ami fényes, az is sötétebb, ami sötét, az pedig feketébe megy át. Kipróbáltam ugyan azt a filet amit DUNE-ről játszok le és sötétnek gondolom, a TV belső lejátszójával is, ahol jobb egy fokkal. Tehát valahol a DUNEben vagy DUNE és CX között van képfeldolgozási gond vagy információ vesztés. Tulajdonképpen nem látok különbséget, a HDMI Rangeben, ha full vagy limited.
A DUNE rendszer video beállításai a következőek:
Mit csinálhatok rosszul? Vagy a DUNE egyelőre ennyit tud? Lehet pl kábel gond? Vagy valamilyen itteni beállítás a képről?
Köszönöm! -
mglita
tag
CX tulajok! Nektek pl ez a release nem eszméletlen sötét Dolby Vision-ban? The.Matrix.1999.REPACK.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.SL.TrueHD.7.1.Atmos.HEVC.HUN-TRiNiTY
-
mglita
tag
Feljött többször a napfény probléma, hogy nem jó, ha közvetlen napfény éri az OLED tv-t. Gyártanak esetleg ehhez hasonló LG OLED-hez takaró védőt, amit napközben rá lehetne rakni? LINK
Én 77-esben keresek. A Linken kisebbekre lehet venni. -
mglita
tag
válasz
walkinonice
üzenetére
Pfu ez durva.. És a fekete foltot leszámítva a függőleges sávok normálisak?
-
mglita
tag
-
mglita
tag
válasz
Eichler77
üzenetére
Szia! Elvileg nem engem kérdeztél ( nekem 77 es van pár napja így lelkes vagyok )így engedd meg, hogy válaszoljak én is. Filmre elképesztő a tv
( beállítani a képet szerintem nagyon nehéz, hogy az ízlésednek a mozgás, fény, szín minden megfeleljen), a TV adás (HD) is szép rajta. Az UHD es HDR filmek szinten elképesztőek. A TV netflix egyedül ami szerintem nem jó, mert ebben a méretben a tömörítés nagyon kijön es majdnem élvezhetetlen. A YouTube viszont szintén szuper. -
mglita
tag
válasz
xerobyte
üzenetére
Köszönöm szépen a hosszabb leírást! A motion kapcsán nem nyugtattál meg, mert én is érzékeny vagyok az effajta röccenésekre. Szeretnék a legközelebb kerülni a mozis kép élményhez de persze ez TV és nem projektor. De ezek szerint akkor ezt a kompromisszumot el kell fogadnom..
-
mglita
tag
Úton van a 77CX
. Előzetesen igyekszem tájékozódni a beállítások kapcsán, ami a legjobb filmélményt illeti DV és HDR módban. Sok helyen írják, hogy túl sötétek Filmmaker módban a DV és HDR tartalmak, rengeteg részlet veszik el a sötétebb részeken. Persze azt is javasolják sokan, hogy minden képjavító funkciót kapcsoljunk ki, de pl az AI Brightnessről olvasom, hogy pont ezt a sötét problémát megoldja. Kinek milyen beállítások jöttek be?
-
mglita
tag
Esetleg valahol elérhető (eddig keresésem sikertelen) olyan műszaki rajz, amin a CX 77 hátlapja van méretekkel, hogy a VESA konzol méretek pontosan, hogy miként helyezkednek el az egész TV méreteihez képest? Ez még nálam lehet egy szűk keresztmetszet.
-
mglita
tag
Sziasztok! OLED tv vásárlása előtt állok és annyit tudok eddig, hogy LG OLED lesz és 77"-es. A kérdéseim itt következnek
A CX és GX esetében van bármilyen különbség a képben / képalkotásban? (Alapból soundbarral lesz használva.)Most a CX 1.1m a Mediaban. Az új C1 előrendelési áráról az imént beszéltetek. Sokkal jobb lenne a C1 a CX-hez képest? Megérné a felárat? Vagy tényleg nem az új EVO panellel érkezik? Egyébként mikor érkezhet meg ha előrendelném?
@xerobyte Levezetése nagyon hasznos volt az ár kapcsán.
Szóval CX, GX, C1 dilemma megy
.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor