Hirdetés

LG C1: megújult OLED tévé járt nálunk!

A televízió jó néhány újdonságot tartogat, és a webOS 6.0-t is most néztük meg először alaposabban.

LG C1

Az eladott OLED televíziók száma évről évre dinamikusan nő, tehát jól látszik, hogy az LG jó lóra tett, amikor kitartott e képalkotási eljárás mellett a felső kategóriában. Jelenleg ez a konszern szállítja minden piaci résztvevőnek a panelt, és természetesen saját néven is kínálnak OLED készülékeket. Sőt, az LG az első pillanattól kezdve dominálja ezt a szektort, köszönhetően többek között annak is, hogy mindenki másnál többféle modellt emeltek be kínálatukba.

LG C1
LG C1 [+]

2021-ben is több új szériával rukkoltak elő, amelyek között a hagyományosabb kialakítású, de nagy tudású vonalat a C1 család képviseli, amelynek 55 hüvelykes tagja tett nálunk egy rövid látogatást. Mikor a tévét bejelentették, rögtön nyilvánvaló vált, hogy a cég számos újítással készül az idei évre, többek között átalakították az LG védjegyének számító webOS okostévé rendszert. A tesztelés során annak is utánajártunk, hogy mi változott e téren, természetesen amellett, hogy tüzetesen megvizsgáltunk a kép- és hangminőséget.

Hirdetés

Dizájn

Az LG a C széria esetében mindig is konzervatív módon közelítette meg a dizájn kérdését, és ezen a C1 esetében sem változtattak. A készülék visszafogott, szolid, nem hivalkodó megjelenésű, és külseje alapján gyakorlatilag simán összekeverhető egy öt évvel ezelőtti modellel is akár. Ez persze nem gond, hiszen könnyen elhelyezhető bármilyen típusú enteriőrben. Mindemellett azért nem neveznénk ódivatúnak: a készülékház iszonyú vékony továbbra is, a kikapcsolt állapotban láthatatlan, képernyővel egy síkban lévő káva pedig igen vékony.

LG C1
LG C1 [+]

A talp stabilan, masszívan tartja a képernyőt, ám annak forgatására, döntésére nincs mód, viszont a hagyományos VESA furatok révén egyszerűen felakasztható a falra. Korábban az LG is kísérletezett azzal, hogy a ki- és bemeneteket egy külön dobozon helyezze el, de az idei modellek mindegyikénél maradtak a tradicionális módszernél, azaz ezeket a hátlapra pakolták. Található itt négy darab HDMI 2.1, három darab USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet, digitális optikai és analóg audió csatlakozó, valamint magától értetődően a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.

[+]

Főbb paraméterek
LG C1 (OLED55C11LB)
Panel 10 bites WRGB OLED panel (40-120 Hz)
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 11,9 ms
Maximális fényerő 1103 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Filmmaker, ISF szakértői sötét helyiség, ISF szakértői világos helyiség, Játékoptimalizált, Sport, Színház
Hangbeállítások AI Hang Pró, Eredeti, Színház, Tiszta Hang IV, Sport, Zene, Játék
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ 1.4 slot
Extrák Alpha9 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 6.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió, FreeSync és G-Sync támogatás
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 117 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 122,8 x 73,9 x 25,1 cm
Talp nélkül: 122,8 x 70,6 x 4,69 cm
Tömeg Talppal: 23 kg
Talp nélkül: 18,9 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG C1 (OLED55C11LB)
Fogyasztói ár 630 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés