Hirdetés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Panasonic-ból csak a legutolsó 60-as sorozat közelítette meg, de az sem érte igazán utol az utolsó Pioneer-t.
A Rec2020 szándékosan "jövőbiztos", avagy "télméretes". Ezt nem úgy találták ki, hogy fontos legyen ~100%-ban lefedni, hanem fordítva: úgy, hogy biztos beleférjen majd a közeljövőben (durván 10 év) minden előre látható megjelenítő technológia natív színtere, illetve hogy jól működjön mindenféle egyedi natív gamut-al a mapping. És ugyan ez igaz a HDR-re: a szabvány a csillagokig skálázódik, de az nem jelenti azt, hogy meg kell tudnia vakítani minden készüléknek a nézőt. Pont az a lényeg, hogy ne lógjon ki a keretből semmilyen kijelző, hanem beleférjen, és ráadásul hatékonyan lehessen fordítani a forrásból a megjelenítő egyedi tartományába. Ez drasztikusan más megközelítés, mint a Rec709 korszak volt, ahol ideális esetben 100%-on fedte egymást a szabványok kerete és a megjelenítő.
Ja, hatalmas a pánik, zuhannak az árak, halmozódik az utcán a megunt OLED.

Már lassan másfél éve lesz, hogy mondtam nagy arccal valakinek, hogy én majd 350k-ért fogok venni egy ~1 éves használt 55B6-ot a B7 megjelenése után (itthoni tesztelésre). A mai napig nem találtam egyet sem, amit jelentősen a bolti ár alatt hirdettek és/vagy nem kapkodták el előlem (ha volt egyáltalán).
Most is ~0 db használt 6-os szériás készülék vár olcsón új gazdára, pedig már nem csak itt van, de "jóárasodik" a 7-es sorozat.A többi csak a saját nagyképű cinikus spekulációm, hogy te szerintem bizonyos mértékig tudatosan is úgy alakítod ki az igényeid, hogy megnézed mit kapsz meg kényelmesen. Ezért mondtam, hogy ha a PS5-ön vagy XBox3-on (most tök logikusan a 3-as szám jön, nem?
) agyonkiabál a marketing, hogy kell neked a 120fps, akkor majd úgy fogsz róla beszélni, hogy már be lesz vonva a saját racionális és objektív igényeid körébe, hogy a TV is tudjon 120Hz-et.Az én hasonló hibám, hogy mindig arra vágynék, ami az aktuális korlátokat feszegeti és naivan remélem, hogy szerencsém lesz és megkapom a majdnem-lehetetlent, aztán sopánkodom ha mégsem.
A BFI-vel pedig szerintem az a baj, hogy a gyakorlatban mindig valami lemondással jár, mert többnyire csak "bele van tákolva" a más igényekre kialakított tech-be (így lesz élvezhetetlenül sötét a kép, vagy túl feltűnően vibráló, stb). De ez nem jelenti azt, hogy nem létezhetne egy közel-ideális implementáció a gyakorlatban. Viszont HFR-el meg nem is kell, sőt, az jobb is...
De nagyon ürülök, hogy nem vetted sértésnek (általában bevallom ha tévedek, lásd fentebb a 350k-s B6-ot, majd fogj szavamon pár év múlva
).
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- További aktív témák...
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) agyonkiabál a marketing, hogy kell neked a 120fps, akkor majd úgy fogsz róla beszélni, hogy már be lesz vonva a saját racionális és objektív igényeid körébe, hogy a TV is tudjon 120Hz-et.
).
Vhiktor