Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bozso067

tag

Sziasztok!
    Van egy LG OLED55B88PLA készülékem, szoftververzió a legfrissebb: 05.30.10.
    CI modullal használom; a TV adásokat nyújtó kábelszolgáltató a Vodafone (régi UPC). A csatornák már nem számozhatóak át, mint a régebbi szolgáltatóknál/készülékeknél, viszont a Beállításokban, a kedvenc csatornáknál a nekem tetsző sorrendbe tudom rendezni ezeket (kép/jobb oldali oszlop). Sajnos időnként megszűnik egy-egy csatorna, jönnek újak és átrendeződik a csatornalista - így a kedvencek is - és kénytelen vagyok újra, a már korábban megszokott helyre rendezni a csatornákat (mielőtt még a beltéri egységre próbálna valaki rábeszélni, nekem inkább megéri időnként újra rendezni a csatornákat a box helyett).
    Itt kezdődik a probléma: a készülék Kedvencek szerkesztése menüben nem található meg a „MOZGATÁS” funkció, csak „SORRENDCSERE” létezik. Viszont nem két csatornát akarok felcserélni (mert az egyik eleve jó helyen van), hanem csak az egyiket a megfelelő helyre mozgatni. Ezzel a funkcióval is meg lehet csinálni ezt, viszont így fél nap elmegy a csatornák újra rendezésével.
    A lakásban van több LG TV készülék is, pl. LG 50UM7450PLA; ennek is a legfrisseb a szoftververziója: 05.00.10.
    Ennek a készüléknek a fentebb említett menüben viszont viszonylag gyorsan át lehet rendezni a kedvencek csatornát a „MOZGATÁS” funkcióval. Az ikon ugyanaz mindkettőnél (fel/le nyíl), viszont funkcióban más.
    Sőt a lakásban található még további két LG készülék; azoknál is adott a kedvenc csatornáknál a „MOZGATÁS” lehetősége.
    Amit nem értek, hogy az OLED-nél miért nem érhető el a „MOZGATÁS” funkció? Ennél a kezdetektől fogva csak a „SORRENDCSERE” érhető el.
    Van valakinek ötlete, javaslata?
    Előre is köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat.
    Az első két kép az OLED-ről, a másik két kép pedig a sima UHD-ről készült.

Új hozzászólás Aktív témák