Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crus

addikt

válasz h377 #51938 üzenetére

Van bizony!

1 évig hajtottam egy Q70R-t, az utóbbi pár hónapban meg hétvégén haver B7-jét lessük, szóval igen, nem mondanám, hogy nem ver arcon pár difi:

A QLED fényereje pusztító az OLED-hez képest! Világos helyre eléggé ajánlott. A HDR tartalmak mocsokjól' néznek ki rajta, de ahogy írtam korábban, a nem HDR tartalmaknál az OLED azért veri el csúnyán, mert a kontrasztarány, színhűség az OLED-nél őrületesen jó.

(Game módban nekem itt minden játék kiválóan működött, a Switch képe, pedig - kapaszkodni - mindig is szebb volt rajta, mint haver OLED-jén. Ez szvsz a felskálázás, vagyis a proci miatt lehet. PS4 Pro HDR címek gyönyörűek voltak dettó.)

1-2 játékban viszont úgy tapasztaltam, hogy bármit állítok a fekete részletek elvesznek, talán erre lehet mondani: black crush. Más játékokban viszont nem volt ilyen gondom.

4k alatti tartalmakkal is nagyon elégedett voltam, már ami a felskálázást illet, mert a színek terén ott is büntetett az OLED.

Az okos funkcióit én nem igazán használtam, a PC eléggé okos szerintem :DDD

Viszont nekem ide ebbe a relatív sötétebb, északi fekvésű szobába a QLED nagyon durva volt, túl durva. Gyakran vettem le manuálisan a fényerőt, mert kiégette a retinám. Az OLED fényereje ehhez képest maxon szinte simogatás!
    PC monitorként sokat használtam és hogy ettől vagy sem, de idővel elkezdtek jönni a sub és pixelhibák. Ráadásul ezt így 4 méterről én észre se vettem, egész addig, míg eladásra nem került és a t. vevő alapos átvizsgálása után derült ki, hogy cirka 6-7 pixelhiba van a kijelzőn. Ebből igazából mind subpixel hibának tűnt nekem, bár az egyik mintha már teljes lett volna. Samsunggal jött egy csörte, nagy nehezen bevállalták a teljes panelcserét, de nálam ezt már nem érte meg.

Éppen ma hívott a szerelő, hogy nála a panel, jönne szerelni... el is irányítottam az új tulajoz.

Na de a korábbi hibáról is hadd beszéljek akkor: Távirányító. Nekem sosem volt olyan tv-m, amin olyan alapvető dolgokat, mint a HANG és bemenet választás ne tudtam volna kezelni. Hol hetekig semmi gondja nem volt, hol óránként szívatott. Először azt hittem, hogy a BT egeremmel + billel akad össze, de nem. Távkpacsot cseréltettem garba, az sem oldotta meg. Végül nem olyan régen, miután a lehetséges vevő előtt pont újra cserben hagyott, követeltem a vezérlő panel cserét, ami dettó megtörtént.

Új hozzászólás Aktív témák