- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tavaszi szél új iPadeket áraszt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Karnyújtásnyira került a százmilliomodik PlayStation 5 leszállítása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Van egy normális eladó cimborám MM-ban, de nem is ez a lényeg. Ő mondja, hogy bemegy a "paraszt" a boltba és 4K-t akar venni. Tök mindegy milyen márka, tök mindegy mennyibe kerül, tök mindegy milyen a képe, neki 4K kell. Na erről van szó. De mikor a barátom mondja neki, hogy ott egy oled, aminek a képe köröket ver rá, az nem kell, mert nem 4K-s...
Itt nem arról van szó, hogy milyen oledet, hanem arról, hogy a 4K valamiféle beidegződés lett, aminek a "következményeivel" nem számolnak. Konkrétan azzal, hogy ki is kéne szolgálni a vasat 4K-s anyaggal.1: Olyan lejátszó kell, ami tud 4K-t
2: Nem kevés pénzbe fog kerülni a 4K-s lemez
3: Ha nem lemez, akkor HDD, de az is qrva drága lesz 200GB méretű anyagokhoz.
4: A "faluban" 1 megás a Net....mit tud streamelni ilyen sebesség mellett? Még 720p-t sem nagyon.Szóval ez csak hab a nemlétező tortán. Tény, egyre kevesebb FHD-s gépet kapni manapság, de ez is amiatt van, amit fentebb leírtam. A gyártók így válaszolnak a vevők igényeire és FHD-t nem gyártanak, hiszen senkinek sem kell.

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy a streamelés bármit megoldhat, ne tegye, mert Bp-től 15km-re már nincs semmilyen szolgáltatás és mobilnettel szívnak az ott élők és ez nem egyedi eset. Kicsit elkanyarodtam az eredeti témától, de valahol azért szorosan összefonódnak a szálak szerintem és ha mindent figyelembe veszünk, a 4K inkább szívás, mint csodálatos. Kivéve persze azokat, akiknél 500 gigás a net, mint pl. nálam, de engem meg nem érekel a 4K (sem). Bocs, a hosszú OFF-ért mindenkitől, csak a véleményemet osztottam meg hihetetlenül tömörített formában.

Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90FAT) 165CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE55S90DAEXXH 55" OLED 4K UHD Smart TV, 138 cm
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Svájci jellegű bicska eladó
- Apple iPhone 16 Pro Max - White Titanium - 256GB - Akku: 99% - Megkímélt Újszerű állapot!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo IdeaPad Slim 3 83ER00J0HV Notebook
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Itt nem arról van szó, hogy milyen oledet, hanem arról, hogy a 4K valamiféle beidegződés lett, aminek a "következményeivel" nem számolnak. Konkrétan azzal, hogy ki is kéne szolgálni a vasat 4K-s anyaggal.

Vhiktor