Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Raspberry Pi
- Videós, mozgóképes topik
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Van egy normális eladó cimborám MM-ban, de nem is ez a lényeg. Ő mondja, hogy bemegy a "paraszt" a boltba és 4K-t akar venni. Tök mindegy milyen márka, tök mindegy mennyibe kerül, tök mindegy milyen a képe, neki 4K kell. Na erről van szó. De mikor a barátom mondja neki, hogy ott egy oled, aminek a képe köröket ver rá, az nem kell, mert nem 4K-s...
Itt nem arról van szó, hogy milyen oledet, hanem arról, hogy a 4K valamiféle beidegződés lett, aminek a "következményeivel" nem számolnak. Konkrétan azzal, hogy ki is kéne szolgálni a vasat 4K-s anyaggal.1: Olyan lejátszó kell, ami tud 4K-t
2: Nem kevés pénzbe fog kerülni a 4K-s lemez
3: Ha nem lemez, akkor HDD, de az is qrva drága lesz 200GB méretű anyagokhoz.
4: A "faluban" 1 megás a Net....mit tud streamelni ilyen sebesség mellett? Még 720p-t sem nagyon.Szóval ez csak hab a nemlétező tortán. Tény, egyre kevesebb FHD-s gépet kapni manapság, de ez is amiatt van, amit fentebb leírtam. A gyártók így válaszolnak a vevők igényeire és FHD-t nem gyártanak, hiszen senkinek sem kell.

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy a streamelés bármit megoldhat, ne tegye, mert Bp-től 15km-re már nincs semmilyen szolgáltatás és mobilnettel szívnak az ott élők és ez nem egyedi eset. Kicsit elkanyarodtam az eredeti témától, de valahol azért szorosan összefonódnak a szálak szerintem és ha mindent figyelembe veszünk, a 4K inkább szívás, mint csodálatos. Kivéve persze azokat, akiknél 500 gigás a net, mint pl. nálam, de engem meg nem érekel a 4K (sem). Bocs, a hosszú OFF-ért mindenkitől, csak a véleményemet osztottam meg hihetetlenül tömörített formában.

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Battlefield 6
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Arc Raiders
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Itt nem arról van szó, hogy milyen oledet, hanem arról, hogy a 4K valamiféle beidegződés lett, aminek a "következményeivel" nem számolnak. Konkrétan azzal, hogy ki is kéne szolgálni a vasat 4K-s anyaggal.

Vhiktor