- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- RAM topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
kutyuska #4796 üzenetére
Tőlünk nyugatabbra mindenre 2 év gari van (de még a használtakra is 1 év ha boltban veszed).... ismerem a boltot, a legtöbb esetben "bolti garis" cuccokat árulnak (hozzájuk vagy a szervizpartnereikhez kell vinni a cuccot hiba esetén) nincs baj velük, de egy TV esetén ez is "macerás" lehet .... [link] ....
-
kutyuska
aktív tag
válasz
#94529552 #4789 üzenetére
Köszi, ez fontos infó.
@Nemir Ombe Ez nem igazán tűnik "himu-humi" webshopnak electronic4you Az alap gari itt is 2 év
-
Madwe
nagyúr
válasz
daneel_hu #4794 üzenetére
Azért azt most, h közeleg a tél, érdemes megemlíteni, h technikai dolgok átvétele után legalább 20-30p pihentetni illdomos a kütyüket első beüzemelés elött, amíg megszokja a szobában levő hőt s páratartamot... s erre hivatkozva a futár szépen le is fog lépni még beüzemelés elött
-
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #4788 üzenetére
"Szerintem ki lehet próbálni. Max nem veszed át ennyi. Nem veszít az ember semmit."
Ezzel azért illik vigyázni.
Ha webshopban vetted és futár viszi ki, akkor ÁT KELL VENNED mielőtt kipróbálod.
Akkor is ha féltégla van a csomagban.Legfeljebb a futár tanusíthatja, hogy nem volt benne/ vagy hibás volt, nem működött. (amennyiben egy kis maradásra rá tudod venni)
Persze ha a webshop saját embere hozza ki, talán mások a feltételek.Anno az MM-ben kicsomagoltattam az E6V-t a dobozából, hiába volt műanyag pántokkal lezárva.
Megmondtam az LG-s tagnak, hogy "látni akarom a cuccot, ha bennevan akkor OK, viszem".
Inkább hülyének nézetem magam 1 percig, de biztos akarok lenni abban, hogy nem féltéglákat viszek haza.
Sajnos láttam már PDA-kat kicsomagolva, ahol a készülékek helyén faxpapír volt. -
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #4766 üzenetére
Van az LG-nek ilyen önkéntes garanciavállalása a webshopos(nem hivatalos viszonteladótól származó) tévékre. Azokhoz egy többnyelvű A5-os garifüzet tartozik, és csak az itthoni számlát kérik bemutatni. A tévéket is be lehet regisztrálni az oldalon, és ott online igényelhető, követhető a folyamat. Tehát 2 évig ez működik a tapasztalatok alapján. A leíráshoz annyit, hogy elvileg csak Bp-en van kiszállásos javítás. De mivel önkéntes, akár meg is tagadhatnák, és akkor maradna a bolti garancia. A Samsung például csak 1 év garit vállal a tévékre, amit nem az itthoni képviselettől van.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #4780 üzenetére
Nem sok ilyen bolt lehet, de ez látszik az árakon is. Elég csak árukeresőn is szétnézni...
Ha MM-ben, EDIGITAL-ban valami teszemazt 800e ruppó, akkor az rendes gyártói garanciával, - áfával nem trükközve! - ugyan hogyan is lehetne 200 rugóval olcsóbb? El lehet képzelni...Anno rendes áron vásároltam MM-ben az E6V-t, 2 év gyártói gari van rá, azonnal cserélik ha valami gebasz van, és a két év tartama alatt 30e-ért hosszabbíthatok 5 évre. Sáját hibából adódó törés! esetén is cserélik a tévét. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy amennyiben nem trükkös boltban veszed, azért adnak hozzá ezt-azt szolgáltatás szinten.
Nyilván az a fasza ha ilyen szolgáltatást nem kell igénybe venni, de az ördög nem alszik.700-800-900 ezres tételnél már meg kell gondolni, hogy fillérbasszunk-e mert könnyen lehet ráfázás a vége.
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #4776 üzenetére
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #4781 üzenetére
Ezt én is tudom... de ha van Magyar nyelvű garancia, akkor a cserét is az LG bonyolítja. Ennek a feltétele, hogy szerződött LG partner legyen a forgalmazó, de a Digitalko nem az. Persze nem dől össze a világ, csak akkor ha a Digitalko tönkremegy és nem lesz aki cseréljen.
Míg szerződéses partner esetén az LG magára vállalja a csere költségét is, hiszen ők voltak az importőrök. Ez lényeges különbség azért szerintem, de ettől azért nem fogok sírva fakadni... viszont lehet, hogy valakinél ez "perdöntő" lehet.
(#4782) Ijk: Én is...
-
Ijk
nagyúr
válasz
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra az ST60 után.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
.... ez általában mindenhol igy van .... az LG nem fog új TV-t adni, ha nem lehet javítani csereutalványt kapsz még ha pl. az MM-ban vetted, akkor is (mert ha ez idő alatt kifut az adott tipus az LG nem fog csak neked 1db-ot legyártani
).... de vehetsz bármilyen mást helyette és nem bukod a pénzed ....
-
dgyuri0123
nagyúr
Srácok.
Megjött a 910V, de csak "ránéztem" és rohantam vissza munkába. Szóval a garancia... megtudtam, hogy a Digitalko-nál vásárolt tévé garanciája nem egyenértékű az LG M.O. által forgalmazott készülékek garanciájával, tehát készülékcsere esetén (ha két éven belül javíthatatlanná válik) ők csak csereutalványt állítanak ki, de a tévét nem cserélik. A cserét a forgalmazónak (Digitalko) kellene állnia. Viszont két évig ingyen javítják. Ezt az apróságot nem közölték, mert csak a két év hivatalos LG garanciát emlegetik a honlapon. Jó ha tudjátok... Szóval, megpróbálom "értelmesen", röviden összefoglalni: Amennyiben van Magyar nyelvű LG garancia füzet a dobozban, az O.K., minden egyéb esetben csak a javítás lesz ingyenes, de cserélni nem fogják a vasat. Persze ez is valami...
-
daneel_hu
addikt
"jelenleg EG910V Oledem van, nagyon szeretem, de egy ideje gondolkozok rajta, hogy cseréljem az idei 55b7v-re.
2 kérdésem lenne: Érdemes cserélni szerintetek, illetve mennyiért lehet eladni a 910-et? kb. fél éves"Szerintem menj fel 65 colra ha már cserélsz.
Viszont ha 65, akkor mehet a 2016-os választékból is valami, és akkor megmarad a 3d is.
55B7V szép és jó, de bukod a 3d-t.
Viszont a bolond ívelt kijelződ is kiegyenesedik. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
#28752640 #4775 üzenetére
"Egyébként én úgy látom kezd valami beindulni oled fronton. Ha így folytatódik az áresés a kutya
se fog lcd t venni."
Dehogynem ....LCD-ből 65"-os 4k-t kapsz 55"-os FHD OLED áron ....
.... meg érdekes, hogy csak az LG OLED árak csökkenek (jelentősebben), lehet már annyi panelt eladtak a "konkurenciának", hogy megtehetik ezt is ....
-
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #4771 üzenetére
Csak arra próbáltam meg rávilágítani, hogy érdemes megnézni egy adott gyártó garancia feltételeit is egy esetleges külföldi vásárlás előtt.
A LG-hez semmi köze. -
kutyuska
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #4766 üzenetére
vagy a Panasonic..[Pan European Guarantee – Páneurópai jótállás
]. -
Nemir Ombe
addikt
Akkor ez legalább tisztázódott .... ha valakinek megéri az olcsóbb ár az esetleges plusz macerát, akkor az vegye bátran ....
(persze ezt még mindig TV-re értve, egy mikro vagy notebook esetén tuti kisebb a "macera" része .... én pl. mosógépet sem vennék ilyen feltételekkel, de pl. mást ami kényelmesen szállítható, azt nyugodtan ....
)
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #4757 üzenetére
Felhívtam az Alza-t. Cseh garancia van rá és ezt a TV-t nem hozzák házhoz; az üzletükben kell átvenni és Te viszed haza. Ha gond van vele, hozzájuk kell visszavinni és Csehországba szállítják garanciáztatni. Törvényileg 30 napjuk van erre és elmondásuk alapján ezt tartják is.
Közben az MM-ben megerősítette tegnap egy LG-s képviselő, hogy nagyon kevés üzletnek van LG Európai szinten érvényes garanciális szerződése. Az Alza nincsen ezek között.
Olyan mintha az edigital nyitna üzletet Csehországban és itthonról szolgálná ki a vevőket. Az Alza is otthon nagy.
+ itthon is bele lehet futni más cégekbe akik kintről hozzák a termékeiket. Pl a Telekom is németországi központi raktárról szolgál ki minket.
Szóval olcsónak tűnik nagyon, de nem sarki kisbolt az Alza. Persze semmi sem biztos a jövőre nézve :-)
-
Madwe
nagyúr
válasz
kutyuska #4764 üzenetére
Egyrészt az oldal j végüeket is árul, ami nem hazai piacra való, én inkább csak v végüeket vennék - akár tőlük is. Másrészt igen, az 1.2 milliós ár nyilván a szokásos nagyobbnak látszik az akciónk ha magasabb eredeti árra tesszük rá trükköt játszuk el. Viszont egy mindenhol 600k+ért árult készülék nem lesz 450kért, hacsak nem lecalják az áfát, mert kétlem h 450k alatti lenne a beszerzési ár, amire máshol mind rendre 150k+ hasznot pakolnak... Érdekes mód ha 1.27el megszorzod az áraikat, máshol található árakat kapsz, valahogy pont a 27% áfával olcsóbbak, nyilván nem véletlenül...
-
kutyuska
aktív tag
válasz
#28752640 #4756 üzenetére
Most az 1,3 milliót sokallod vagy az 550 ezret keveselled?
Kereskedő cég, lehet, hogy elakar adni.....
Tőlünk nyugatabbra az általam korábban említett A7 1200 EUR és ebben az árban benne van a 200 EUR-s éves SKY előfizetés és 69 EUR-ért vehetsz hozzá 3 év garancia kiterjesztést. Ez is átverés?
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Generalhu #4752 üzenetére
Vettem tőlük mikrót. Pontosan, gondosan becsomagolva érkezett.
Ne csak az impresszumot olvasd el ha bizonytalan vagy, gugli a barátod.
Régóta létező cseh cég, van átvételi pontjuk Pesten és igen béna reklámjukNagyon sok terméknek nemzetközi garija van, bárhol megveheted az EU-ban, itthon is érvényes lesz rá a gari.
A Panasonic pl. ilyen. Kérdezz rá az adott márka képviseleténél is. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Clever0 #4759 üzenetére
Nem is a teljesítés lehet a gond, hanem a garancia/ügyintézés a későbbiekben .... de ha hivatalos (hazai) garanciával adják, akkor az sem lehet gond ....
(egy oled tv azért mégsem egy erősítő vagy hangfal, nem biztos, hogy bárki is szivesen cipelné/futaroztatná, jobb ha baj esetén házhoz megy a szerviz ....
)
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #4757 üzenetére
Van olyan webáruház ahol fals dolgokat árulnak, árultak aszt eltünnek(tek) a zsével?
-
törölt tag
Ha németben veszem akkor a menü gondolom német lesz alapértelmezetten. Magyar nyelvet be lehet állítani utólag?
-
Generalhu
tag
Sziasztok!
Az Alza.hu s ajánlatok valósak lehetnek?
Enyhén gyanúsnak érzem, van valakinek tapasztalata?Üdv:
Attila
-
dom1n0
őstag
Sziasztok,
jelenleg EG910V Oledem van, nagyon szeretem, de egy ideje gondolkozok rajta, hogy cseréljem az idei 55b7v-re.
2 kérdésem lenne: Érdemes cserélni szerintetek, illetve mennyiért lehet eladni a 910-et? kb. fél éves
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GTA VI
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Ibasso SR2
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest