Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz BusinessGuy #44639 üzenetére

    Tudom, hogy sok a nyavalya, de általában (<90%) semmi köze ahhoz, hogy mire állítod a HDMI kimeneti formátumot az NVCP-ben. Azt a GPU az után csinálja, hogy kész van az RGB kép. Onnan vagy 1:1 megy ki, vagy konvertálja valamibe (akár más bitmélységű RGB-be), de utóbbit alapvetően nem is látja a játék, hogy ott mi történik, hacsak direkt le nem kérdezi valami API-n át (pl. NVAPI, de már a Win10 is lekérdezi ezeket, így az is továbbadhatja, de az csak informatív jellegű, csak a programozók hülyesége, ha szarakodnak miatta, mint pl. a Warframe esetén --- de mikor azt néztem, még az is BETA funkció volt ott, később talán kiveszik ezt).

    Az NVCP beállítást úgy is elképzelheted, mint ha egy extra processzort kötnél a PC és TV közé, ami konvertál a formátumok közt. Alapvetően semmi játéknak semmi köze hozzá (de ha a dobozt bekötöd USB-vel a PC-re, akkor lekérdezhető lehet, hogy mit csinál, de ennyi).

    Az csak a játék készítőinek a hibája, hogy ha a Win10 kapcsolót akarják használni (nem a régebbi megoldásokat, ami még Win7-en elérhetőek), akkor nem automatizálják. Nem is a Win10 hibája (az engedi pöckölni a játéknak, ha az akarná), és nem is a GPU driver-eké.

    (#44626) szabeska - Én a C9-et YCC 4:2:2 12bit-el használom, nem ér már annyit ALLM óta, hogy kézzel piszkálgassam és PC címkével is játszogassak (a C8-on még csináltam, általában PC módban játszottam még HDR10-ben is, mert játékban nem jöttek annyira elő a PC mód gyengéi, mint pl. filmeknél).
    De amúgy akit zavar, irreleváns kérdéssé teheti ősztől (ha minden jól megy és tudunk kártyát cserélni HDMI 2.1-esre).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák