Hirdetés
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Fire TV stick/box
- RAM topik
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriszbmx
tag
Nos sajnos több ok miatt sem jött össze a 75Q90 teszt.
Mikor írtam, hogy fizetem akkor ültem a budapest bankos pultnál, mivel kártyával -10% az akción felül is. Megjegyzem még holnapig 850ezer és ebből jön még le -10%!
Nos a probléma az volt, hogy volt már BB kártyám , de nem kellett így gondoltam lemondtam.
Mivel a héten láttam és nyomkodhattam élőben egy 75Q90 et otthoni körülmények közt,nagyon bejött a mérete és a képe is, mondom hozok haza egyet és teszt , valamelyik majd marad.
Nos mivel lemondtam a kártyám , még nem telt el 3 hónap ( erről nem tudtam hogy fontos ) így nem csinálhatok újat. Ezért pénteken elutasítottak. Kerestem havert akivel ma ismét elmentem Pestre és akkor legyen az ő nevére egy kártya. Ekkor egy újabb hölgy ült a pultban aki immár péntek óta a 8. személy volt akivel beszélek, mivel miután elutasítottak kértem egy másik személyt is hátha tudja miért illetve felhívtam a bb bankot is többször. A 7. személy közölte azt az infót is, hogy a kártyám lemondása miatt nem lehet újat most.
Ma pedig kiderült még egy dolog amit az előző 7 személy nem közölt , viszont nagyon kedvesen bólogattak és intézkedtek ( volna ) , de a mai hölgy közölte sehogy nem tudom megvenni a -10% ra!
Ugyanis ez a kedvezmény innentől állandó lesz a BB kártyával az MM-ben , de nem elég akkor igényelni mikor vesz az ember valamit, hanem a vásárlásnál már lennie kell a kártyának az aktuális hitel kerettel! Ez nagyon nem mindegy! Jelen esetben kell valaki akinek van kb 800e. kerettel kártyája.
Szóval ha bárki megy élni ezzel a lehetőséggel vagy előre menjen be a BB bankba és emeltessen hitel keretet ha nem elég és / vagy ha tud, vagy max részletre hozhatja el , de akkor nincs -10%.
Így 2x utaztam fel Pestre, beszéltem egy halom MM és BB ügyintézővel de 2-en sem tudtak 1féle dolgot mondani
Szóval jelenleg a 65E9 van , mert nem vagyok hajlandó már annyit adni amennyi a Q90 akciósan. Tesztelni meg nem szaladgálok vele, mert ha maradna drágán maradna.
Picit a Q90 ről :
Első benyomásra van tartalom ahol nem mondja meg senki hogy Oled vagy Qled.
Iszonyatosan szép HDR videóknál és a fekete sem tűnik szürkének.
Szerdai nap Pesten megnézhettem egy Q85 öt is. Q85 és Q95 közt szakadék van.
Q90 már elég közel állt képileg ahhoz amire számítottam.
Ami feltűnt, hogy a Q85 nél ha széles vásznas videót néztem és valami figura kiment a fekete sáv közelébe az kivilágított. A Q90 nél a két fekete sáv nem világított be.
Az extra fényerő ha homogenitást néztem fehér képen , nem tudom a száraz adatokat, de az oledemen itthon világít , a 75Q90 nél hegesztő szemüveg kell ! Az brutális amit az a nagy dög világít, és ezt néhány HDR videón nagyon megmutatta.
Ami negatívum számomra és ezt akartam tesztelni, hogy a képi tudása tudja e a többi részét feledtetni maga a tv agya, használhatósága, lejátszója.
Az LG 65E9 menüje villám gyors, könnyű, lejátszója szinte gondolkodás nélkül tesz bármit akár 60-90gb os filmekkel is. Soha nem akadt még meg sehol.
A samu tizen rendszere nagyon gyér az LG hez képest. Gyors a maga nevében de az LG ebben nagyon oda ver. A Q85 ös le is fagyasztottam fél perc alatt. A Q90 már egész jó, de akkor sem kerek a kezelési érzet.
Miután pesten megnéztem a Q90 et hazaértünk majd megnéztük ugyan azokat az oleden is. Azt éreztük , igen az oled még fölötte van. Nem szakadék van közte, de más a képe!
Mérete miatt a 75Q90 és a kép miatt tudott volna kárpótolni oleddel szemben úgy az egész használhatósága érdekelt volna saját környezetben.
A Q90 fekete képen kisugárzás a világos részek mellett nem sokkal feltünőbb mint az olednél , mivel az oled is ragyog mikor nézek ilyen tartalmat vagyis a szememnek csillognak a dolgok rajta, a Qlednél is hasonló. KB csak telefon képernyő amin látni az eltérést.
Ami az oledre nekem feltünőbb hogy részletgazdagabb, valahogy a színek és a kontúrok mások mint a Q90 nél. Lehet ez a végtelen kontraszt műve.
Boltban mikor fut a Q90 demó messziről lerí , hogy köze nincs az oled képhez. De lehet állítani rajta és akkor már befeketedik, csak vesz le a fényéből. Viszont még akkor is tud annyit mint az oled, vagy többet.
Szerintem ha csak a kép a kérdés és pl az ami nálam , hogy 65 oled vs 75Q90 simán vállalható lenne. Abszolút korrekt a Q90! DE a többi alatta fényévre van az oledtől.
De ezt elengedtem mára....
Az oled még itt van , próbálom magam meggyőzni, hogy jó ez a méret is és végre jó a panel tv minden....
Új hozzászólás Aktív témák
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Fire TV stick/box
- EAFC 26
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor