- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós kamerák
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Itt több dolog miatt van a keveredés.
Az alapkérdéshez, hogy a fehér az lcd-én szebb, mint az oleden, mert az oled kékes árnyalatú, hibás beállításra utal. A fehér az 235 rgb érték, ha megfelelően van végpontozva és beállítva a fehéregyensúly, akkor az az oleden is fehér. Honnan tudná az videójel, hogy most oleden fog megjelenni, nem lcd-én, s kékes árnyalatnak kell lennie. Legfeljebb fénysűrűség értékben lehet eltérés különböző megjelenítők esetén, de jó beállítás esetén a fehér, az fehér.
Amit Joshi felvetett, azt sokan félreértették. Ő arra értette az lcd jobb fehér szín visszaadását, hogy nagy felületű fehér esetén az oled visszavesz a fényerőből, az lcd pedig nem, így ha sok fehér van a megjelenítőn, az az lcd-én jobban mutat. Ezt sokan félreértették, azt hitték azt jelenti ki, hogy mindig jobb az lcd-én a fehér.
A harmadik pedig emberi tényezőből fakad. Amit sokat látunk, tudjuk hogyan néz ki a valóságban. Itt a fórumtárs képére, s megjegyzésére gondolok, látta már többször ő is, mint mi is a nemzeti zászlónkat. S belénk rögződik, hogy milyen az a valóságban. S ha nem olyannak látjuk, akkor a megjelenítő képvisszaadásában látjuk a hibát. Pedig csak a más környezeti megjelenítés miatt nem azt kapjuk, amit megszoktunk. Egyébként mivel tegnap elég sok híradásban szó volt az eseményről, én is láttam, s lcd-én sem fehér volt a zászló fehér része.
S sorolni lehetne a rengeteg példát, hogyan tudjuk becsapni magunkat, hogyha jól ismert dolgot máshogyan láttunk a megjelenítőn. Ezért sem célszerű filmekhez, tévé műsorokhoz állítgatni a megjelenítőt, hanem az erre a célra alkalmas anyagokat használni. Ezek a tévéműsorok, filmek esetleg ellenőrzésre jók, bár arra sem igazán. Ha pedig már mindenképpen ilyen anyagokra szeretnénk állítgatni akkor sem külső helyszíneken készített képeken kellene tesztelni. A közszolgálati csatornák stúdió képei elég jók, de csak ezeket a stúdió képeket érdemes használni ellenőrzésre. Ha ott a fehér nem fehér, akkor van gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- Energiaital topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- TP-LINK routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG (77C47LA) 195CM 120HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG OLED55G42LW OLED evo 3+2 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- 199 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (ELKELT)
- DELL Optiplex 3060 SFF - i5-8500 / 8GB / 256GB SSD / DVD / Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4540, 100% AKKSI
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor