Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Ez DolbyVision vs. HDR10, nem "HDR10 with correct passthough" vs. "HDR10 with broken meatadata".
Ezzel az az egyik gond, hogy a HDR10-et mindig a TV processzora kezeli a gyártó szoftverével, a DV-t pedig vagy a DV chip (a legtöbb TV-ben), vagy a DV-től kapott szoftver kód fut a gyártó processzorán (néhány TV-nél, amiben nincs külön DV chip).
Egy másik, hogy a Max Max tudtommal ki sem jött lemezen DV-vel, csak streaming szolgáltatáson keresztül van DV, és ilyenkor ha tiltod a DV-t, akkor nem ugyan azt a stream-et kapod, mert az online streaming az nem "két rétegű" (mint a Blu-Ray lemezen), amiből a HDR10 réteget használnád HDR10-re, hanem két külön stream-et nézel (két külön kódolás).
Sőt, az OSD alapján, itt mint ha az Apple doboz konvertálna DV-ből HDR10-be.
-> Ja, később mondja is a videóban. Az Apple doboz konvertál.A másik, hogy Vincent tök jó arc, és értem miért csinálja (sőt, szinte motiválja az ember, hogy neki is ezt kéne
), de személy szerint nem szeretem az ilyen hosszú youtube videókat. Főleg, ha valami konkrétat szeretnék megtalálni egy szövegben kereséssel.És ha már itt járunk, azt sem értem, miért nem 4:2:0-ra állítja a HDR10-et, ha a videó forrás is az, és a DV is fix 4:2:0. De ez elhanyagolható apróság.
Még egy: A 2018-as LG TV-k sem az MDL-t nézik már, hanem a maxCLL-t. Szóval ez az összehasonlítás sem így nézne ki rajtuk, ha jól működik a HDR10 pass-through.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips (55OLED804) 140CM 4K SMART AMBILIGHT OLED !AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S90CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4380, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), de személy szerint nem szeretem az ilyen hosszú youtube videókat. Főleg, ha valami konkrétat szeretnék megtalálni egy szövegben kereséssel.
Vhiktor