- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
MrBazsi
senior tag
ők nem hivatolos viszont eladó, a gari csak bolti, hozzájuk érvényes. véleményem szerint ilyen értékű tv-t csakis hivatalos forgalmazótol szabad venni rendes garival . nem véletlen "csak" ennyi
-
demmer123
őstag
Szerintetek lesz még ennél olcsóbban?
-
-
keszelia
újonc
válasz
FollowTheORI #24762 üzenetére
Szia,
26 óra után rájöttem a megoldásra:
fényerő 50-ről le 49/48-ra és akkor tökéletes a fekete !!! -
-
jugeen
addikt
válasz
FollowTheORI #24884 üzenetére
Törvényi kötelezettség értelmében igazad van, de ameddig az LG azt mondja, hogy minden Magyarországon számlával igazolható vásárlás tárgyát képező TV készülékre vállalja a 2 év (1+1) jótállást, addig szerintem nem kell izgulnunk.
-
válasz
jugeen #24880 üzenetére
Nem csak a vásárlás helye számít, hanem hogy ki az importőr/forgalmazó... ugyanis országon belül neki kell vállalni a garanciát.
Ha az LG Magyarország az importőr/forgalmazó (hivatalos csatorna), akkor van gari... ha valaki más akkor annak kell intézni.
(Ugyanez igaz a többire is, Samsung... Sony... stb)Sajnos nem minden cég ad "világgaranciát" ami bárhol vetted érvényes.
Mondjuk szvsz a következő lépés az EU-tól lehetne ennek a kikényszerítése, legalább európán belül.
-
Ano
senior tag
Köszi srácok az infókat!
A TV-t beregisztráltam az LG oldalán és ott 24 hónap azaz 2 évet adnak rá ...
A biztonság kedvéért felhívtam az LG ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy 2 azaz kettő év (igazából 1+1 év) garancia van a készülékre ... bediktáltam a sorozatszámot és megnézte a hölgy és visszaigazolta, hogy ez készülék hivatalos úton érkezett be az országba, azaz jár a 24 hónap erre a TV-re is ...
Aqua-t nemsokára hívom és megkérdem, hogy most ilyenkor wtf??
-
kutyu92
csendes tag
-
sakal83
addikt
Nemeteknel elkezdodott a tuzijatek. 1000eurotol dobaljak mar az 55os oledeket. Van 65a1 1800ert
-
Ano
senior tag
válasz
blaca83 #24866 üzenetére
Annyit próbálj meg, hogy a felirat neve pont ugyanaz legyen mint a film neve és ugyanabban a mappában legyen a film is meg a felirat is ... természetesen a kiterjesztés az megfelelő legyen ...
Nálam volt régebben másik TV-nél, hogy ha különbözött a felirat neve akkor nem ismerte fel és nem jelenítette meg ...
-
Athos8
csendes tag
válasz
Secretknight #24865 üzenetére
Ok, köszi az infót, írok privátot.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Letöltöttem a Narcos sorozatot és hangsávot tudok váltani, viszont a felirat esetében csak ki be tudom kapcsolni az angolt.
SRT-t nem tud kezelni a az 55B7V?
Úgy is próbáltam, hogy egyesével elpakoltam külön mappába a sorozat részeit a hozzá tartozó felirattal, de így sem tudom megjeleníteni.
-
Athos8
csendes tag
Sziasztok, Van valakinek rajtam kívül, Philips POS9002-es Oled tv-je itt?
-
alaves
addikt
Mostanság vettem észre (B7V): ha statikus elemet észlel, akkor gyakrabban és több pixellel lépteti a képet jobbra/balra és föl/le (szélsőérték úgy 1cm-1,5cm két széle,ill. teteje-alja). Teljes képernyős filmnél szinte nem is látható a képernyőváltás. (Régebbi hozzászólásban jelezte valaki Philips OLED-nél, hogy neki zavaró.)
-
I3vagyI5
csendes újonc
válasz
Dani Pécs #24860 üzenetére
Nekem LG 55 A7 Full HD OLED-en van egy pixel hiba kb. a középpontban (fekete és sötét színekben jó, világosakban nem színhelyes), de csak közelről látszik, 1,5 méterről nem látni (pedig Full HD-n jóval nagyobb egy pixel mint 4K-n). Első naptól megvan a pixel hiba de nem romlott a 7 hónap alatt. Minden másban tökéletes képe van a TV-nek, semmilyen más képi "anomália" nincs, ezért nem cseréltettem. Úgy gondolom, hogy inkább bevállalok egy pixel hibát amit nézési távolságból egyáltalán nem látok, mint cserénél egy esetleges vertical banding vagy más "hiba" ami jóval zavaróbb lehetne.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Az egy hónapos 65C8-on megjelent egy halott subpixel. Állandóan zöld a színe, de nem világít, hanem mindig ugyanolyan színű. Ha fekete a kép, akkor ez is fekete, de mondjuk piros vagy sárga szín esetén zöld.
Ezt gariban cserélik?
-
Partz
senior tag
"Pl.: ráfröccsen a képernyőre egy kis folyadék és ott meghalnak a pixelek???"
Természetesen nem, itt magára az organikus anyagra gondolnak, tévéken általában nem ez van kívül. A panelen védő felületek vannak. UV-re is érzékeny, de ilyen szűrővel is ellátják ezeket a készülékeket. Közvetlen napsütésre így se raknám mondjuk, elméletben tud érdekes anomáliákat okozni.
-
Partz
senior tag
válasz
BITBOYS #24853 üzenetére
Azért vannak érdekes dolgok abban a cikkben.
"A Samsung is sokáig jelentős OLED televízió-gyártónak számított, azonban nemrégiben „kiszállt” ebből, és a saját QLED (kvantumszemcsés, QD) technológiáját fejleszti... kb. két éven belül ígérik az emisszív QD technológia megjelenését."
Samsung mikor számított jelentős oled tv gyártónak? Vagy itt az egyetlen 2013-ban megjelent 55"S9C fhd modellre gondolnak, ami néhány szelektált piacon elérhető volt pár hónapig a maga pár milliós árával?
Nem szálltak ki az oled fejlesztésből, jelenleg is egy ilyen hibrid technológián dolgoznak. Épp egy 8.5Gen (qd)-oled gyártósor van napirenden, ez az a technológia ami megjelenhet 2 éven belül. Az utolsó Nanosys nyilatkozatok alapján, jövőre az Olimpián már kereskedelmi forgalomban lesznek ezek a tévék. Viszont az emisszív qd technológia még beláthatatlan idő."Az OLED helyettesítői lehetnek a jövőben a még sok fejlesztést igénylő MicroLED-es vagy QD emisszív kijelzők, mivel előnyeik hasonlóak az OLED-hez, a fent említett hátrányok nélkül."
Ez sem igaz ebben a formában, az emisszív qd-nak jelenleg ugyan azok a hátrányai, mint az oled technológiának. Ugyan úgy az anyagok öregedése nem megoldott. Prototípus kijelző már létezik de, pl. a jelenlegi kék oled anyagok többszörös élettartammal bírnak a kék qd-vel szemben. Épp ezért beláthatatlan idő még ez utóbbi technológia.
-
Ano
senior tag
-
Ano
senior tag
Nem vagyok azért ennyire parázóss, de azért szeretem ha kiszámíthatóak a dolgok ... tehát, hogy ha 5 vagy 10 év múlva kell TV-t cserélnem akkor azért ezt be tudjam tervezni a költségvetésbe ...
Más ... Én az AQUA-ban vettem a TV-t és ott 1 év garit adnak rá (a garit nem a gyártó adja??)
Regisztráltam az LG oldalon a TV-t és ott viszont 24 hónapot, azaz 2 évet írnak!
Akkor most mi az igazság? Csak, mert ha vettem a 2. évre pénzért extra garit, ami egyébként is járna, akkor kicsit mérges leszek!
-
BITBOYS
addikt
Esetleg olvasd át ezt, egész jól összeszedte OLED: LENNI VAGY NEM LENNI?…
-
salapp
addikt
Nyugodtan aludni plazma mellett, oled mellett sem lehet, viszont el lehet fogadni, hogy ez egy ilyen technológia. A plazma beéghetett, az oled kiéghet, ennyi. Ráadásul, míg a plazmát változó tartalommal korrigálhattad visszamaradás esetén, addig az olednél a rendszeresen, de akár napos megszakításokkal nézett ugyanazon tartós képelemekkel rendelkező tartalmak nézési idejei összeadódnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest