Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Plebi

    senior tag

    Sziasztok,

    Nemrég csatlakoztam az OLED-esek táborába egy LG 55" B8-al. Egyenlőre nagyon meggyőző, egy LG 47LM620S-t váltott. Ég és föld a különbség képminőségben, feketében, de ezt itt mindenki tudja. hangminőségben is sokkal jobbnak érzem, mind egymagában és ami meglepő, hogy házimozira kötve is szebben szólnak a tartalmak. Biztos számít az is, hogy újonnan számolva is közel kétszer annyiban kerül a B8.

    A TV-t az Euronicsban vettem, utolsó polcos darab volt, egy dobozoltjuk volt, gyárilag végigkarcolt kijelzővel..., de ehhez is kellett szervizt hívnom, viszont nagyon pozitívak, minden szó nélkül cserélik a kijelzőt, mivel egy pixelem állandóan pirosan világít. 3 napban benne volt, de Euronicsra nem akartam várni.

    Egy samsung házimozira van kötve a TV, a régi TV-n is HDMI2-be dugtam, itt is, illetve össze van kötve optikán. Szépen kezeli is, be és kikapcsolja, vezérli a hangerőt stb, bár mint a régi TV-n itt is néha leválasztódik a házimozi (elmgy a hang, vagy nem vezérelhető), ez van, ki-be kapcsolás és jó, nem mai a házimozi sem.

    1. A menüben van hangkimenetek között optika és HDMI-ARC én utóbbin használom, van valami különbség a kettő között?

    2. HDMI kábelben viszont tanácstalan vagyok. Jelenleg a PC-m egy 10m-es sima alap/olcsó kábellel van rákötve. A régi tv-vel jól el volt, viszont erre kötve a kép sötétebb részein piros pöttyök jelennek meg, vagy teljesen elsötétül. Felbontás sima 1080p HDR nélkül, illetve még annyi, hogy a GTX 1070-ből egy DP-HDMI átalakítóra van kötve, mivel a fő hdmi-t az oculus foglalja el. Ez lehet a kábeltől átalakítótól? Milyet érdemes venni? Mire kössem a TV-t, az oculus-t inkább rakjam át az átalakítóba?

    Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

Új hozzászólás Aktív témák