Hirdetés
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz bandi0000 #14188 üzenetére
nincs valami védelem ezekbe a logó miatt? Garanciába cserélnék a panelt ilyen beégés miatt?
We recommend enabling the 'Pixel Refresh' and 'Screen Shift' options and setting 'Logo Luminance Adjustment' to 'Low' rtings
nálam sokszor elő fordul hogy fél napig megy 1 adó, átlagba napi szinten tuti megy vagy 7-8 órát az az adó kb
Én ilyen szempontból szerencsés vagyok mivel tévénézésre egyáltalán nem használom majd a készüléket, illetve igen, mert a Forma 1 az menne rajta, de ezen felül csak film és sorozatnézésre venném. Feleségemnek és gyereknek van külön TV a napi bohócságokra.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
mimic1979
aktív tag
válasz bandi0000 #14275 üzenetére
Megnéztem az idei OLED-ekből egy párat, de a kérdés azért furdal hogy hova lehet ezt még fokozni. Van egy alap 55" B7-esem , de nem tudok képminőségben már sokkal többet elképzelni, főleg hogy a nyers anyag is eléggé szánalmas UHD BD. Hiába tudna többet is kihozni magából egyszerűen a mozik 80%-a szerintem lényegesen gyengébb mint amit ki lehetne hozni a megjelenítővel.
-
-
válasz bandi0000 #14291 üzenetére
Oke, de a beeges jelenség tudtommal magas fényerőn jelentkezhet...
Az hogy a tv adás megy ennyi ideig, nem gondolnam hogy problémát okozhat.
Átlag felhasznalasnal nem volna szabad megjelennie.
Nálam sincs beeges, és hidd el nálam mindig megy ha itthon vagyok.
Igaz tv adast nem nézek, de zoomolj a tv adasnal es eltűnik a tv logó...
De te tudod, de a kép minőség kárpótol az ilyen esetleges odafigyelesert"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tengri
senior tag
-
tothl
addikt
válasz bandi0000 #14345 üzenetére
Nem kell aggódnod, felhősödés pl. egyáltalán nincs. Sötéthez közeli tónusoknál lehet némi banding meg inhomogenitás, de én az enyémet tesztábrával nem néztem meg direkt, filmeknél, ps4 játékoknál meg nem tűnt fel semmi. Illetve egy valami. hogy csodálatosan néz ki minden.
Egész más világ, mint az LCD.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bandi0000 #14350 üzenetére
Itt vannak a lehetéses hátrányok. Szerintem nem kell izgulni a banding miatt, a többi miatt meg még annyira se. Rendelt online, ha netán mégsem tetszik, visszaviheted két héten belül.
A tévéadás nem lesz nagy szám egy ilyen tévén, sőt, esélyes, hogy a tömörítési hibák előjönnek rajta. Lebeszélni nem akarlak, de kábeltévét nézni szerintem egy közepes LCD is tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
válasz bandi0000 #14350 üzenetére
inkább ijeszt meg az LCD felhősödése.
Elég sok horrort és scifit nézek ha nem tűnt fel meg ps4 játékoknál sem ahol sokkal több a homogenitás akkor nem lehet olyan rossz. Én nem akarlak meggyőzni, nekem fél éve megvan lassan a B7V, és minden nap áldom az eszem, hogy megvettem. -
-
törölt tag
válasz bandi0000 #14359 üzenetére
5% szürkénél szokott a leglátványosabb lenni, de műsor közben nem is tudom, kiszúrtam-e. Ha film és játék is lesz, akkor én a helyedben ha megvan rá a keret, 380 ezerért meg is rendelném azt a B7-et, különösen, hogy regisztráció után megint kiterjeszti 5 évre a garanciát az LG.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz bandi0000 #14378 üzenetére
Minden oled-nél van banding... Kb 5%-os szürkénél látszik és függőleges csíkok.
De a lényeg, hogy sokkal kevésbé zavaró normál tartalomnál, mint bármilyen lcd dse hibája.
Nincs tökéletes TV!
Te is az a fajta vagy mint én. Mindenben megtalálom én is a hibát...[ Szerkesztve ]
-
-
válasz bandi0000 #14384 üzenetére
Jaaa, értem így jogos a 4k igény, de valahol engedned kell sajnos.
Itt azért többen írták hogy a sima sd tv adás azért hagy némi kívánni valót maga után.
Persze nézhető, meg minden ok, de azért az mégiscsak felkonvertalt kepminoseg lesz.
Szerintem azt kell eldonteni hogy javarészt milyen forrást nézel a legtöbbet...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
válasz bandi0000 #14390 üzenetére
Nem beszélünk el egymás mellett, olyan az sd amilyen...
De ahogy a többiek is mondják, ott azért erősen osztják a jelet, az is okozhat galibát, de teny hogy 4k tvn 4kt kell nézni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bandi0000 #14400 üzenetére
Te tudod... de én majdnem teljesen leszoktam az SD forrásokról. Annyira vacak 55"-on, hogy jobb nem erőltetni. Ráadásul igazából még az SD szabványnak sem felelnek meg sok esetben egyes műsorok, mert szerintem a 720x576 is felezve/negyedelve van. Na ez már nem nevezhető élvezhetőnek. HD alá nem mennék, ha egy mód van rá...semmilyen forrás esetén sem, csak ha nincs más megoldás. Eredeti, nem butított DVD9 amúgy egész jól mutat, de ilyenkor 2m-nél ne ülj közelebb...
A vertical banding sokat javul majd kb. 2-300 óra elteltével. Nálam is ez történt és a panelcserét követően is ugyanez történt, szóval nem blabla. Először a szőr is felállt a hátamon (mert baromira kényes vagyok rá), aztán kezdett szépen visszahúzódni a "majdnem teljesen láthatatlan" szintig. Ma már csak a "near black" tartományban észlelem, míg korábban pl. focimeccs alatt is látható volt nagyon-nagyon halványan egyetlen sáv. Nem voltam túl szakmai, de a lényeg érthető volt így is...reményeim szerint..
"csak a zene van"
-
-
válasz bandi0000 #14413 üzenetére
Ejha , az tényleg jó áron volt
Érdemes jól beallitani a képet, és ne a szemed utan állítsd, mert hajlamos az ember lcd képivilaghoz allitani a színeket, anno en is igy voltam vele, amikor megvettem.
Az itteni kollégák tuti tudnak adni 'helyes' beállítási értékeket...
De tényleg gratulálok, ez egy új világ[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Ren Hoek
veterán
válasz bandi0000 #14407 üzenetére
HDR-nél mehet maxon az OLED fény. Ha rövid időre felmegy 700 nitre semmi gond nem lesz belőle.
Két dologra figyelj, ne járasd az első pár napon konstans tartalommal (őszintén én sárga logós adásokat se néznék, csak 8-10 óra logó nélküli film/sorozat )
Ja és ne húzd ki éjjelre.
Amúgy SDR anyagnál és konstans tartalomnál ne pakold mondjuk 30-40 fölé az OLED fényt...
-
válasz bandi0000 #14416 üzenetére
5 év garid van rá, hasznald ahogy jól esik
Ha beegne, akkor jönnek cserélni
A tv van érted, és nem fordítva.
Persze az aramtalnitasra figyelj, hogy tudja tenni a dolgát a pixel frissítő app"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz bandi0000 #14418 üzenetére
Jönnek hozzád cserélni
De nem lesz gond tuti, bizz bennemDe komolyan mondom persze jó tanácsokat adnak itt a kollégák, de nem kell raparazni, inkább élvezd a kepminoseget és ne a pixeleket szamolgasd
-
-
-
Joshi
titán
válasz bandi0000 #14411 üzenetére
A napokban úgy körbekérdezted az OLED témát, hogy komolyan nem hittem volna hogy venni fogsz. Már majdnem írni akartam, hogy inkább aludj a témára és azután térjünk vissza rá. Erre megvetted. Egyébként jól tetted, de itt mindenki rábeszél mint le, a QLED topikban meg a Q-ra.
Egyébként hiába nem írnak elő "bejáratást" az OLED tévékre, mindenképpen célszerű az első néhányszáz órát kíméletesen szélsőségmentesen használni. Igazából pont azért, hogy a kompenzációs algoritmus jól tudjon működni a jövőben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest