- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Riasztó topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #15199 üzenetére
Mi volt a kalibráló eszköz?
-
Partizan182
senior tag
Na, bekalibráltuk a tévét, akit érdekel, pár takeaway B7-ről (SDR):
- ISF módban alapból meglepően pontos (azért persze tudtunk javítani rajta)
- Alapból a 2.2-es Gammának köze sincs a 2.2-höz (valahol 2.3-2.35 körül trackel)
- Gyakorlatilag az összes deltaE 1 alá került, gyönyörűek és természetesek a színek, még az asszony is észrevette
- Éjjeli mód kapott egy extra dinamikát a kisimított gammától, cserébe a BT1886 picit betöri a legsötétebb árnyék-részleteket
- Volt egy furaság kalibrálás során: a legmagasabb fehérek (230 felett) valamiért piros felhangot kaptak, le kellett csapni a kontrasztot 77-ig hogy eltűnjön (Oled light-al korrigáltuk a fényerő-vesztést)
- Éjjeli módot 130 nitre lőttük (mindig van ambient light meg nappal is ezt szoktuk használni tipikusan), nappalit 260-ra (ezt csak akkor használjuk ha tényleg szikrázik a napsütés a nappaliban)HDR-t is állítunk majd, csak a srácnak nincs még pattern generátora.
-
Jugar
tag
Igaz! 100ezer alatti kategóriákra gondolok külső lejátszóknál. Gondolom ez is több mindentől függ, de én arra lennék kiváncsi, van e negativ vagy pozitiv tapasztalat.
-
Jugar
tag
Van valakinek tapasztalata, aki próbálta a 4K oled tv belső lejátszóját milyen képminőség terén, egy külső média lejátszóhoz képest? Van különbség? Akár röccenés, akadozás, szemcsésedés, elmosódás vagy bármi? Képminőségben adhat rosszabbat egy külső média lejátszó mint a tv belső lejátszója?
-
salapp
addikt
válasz
Gigicuci #15190 üzenetére
Tök véletlenül arra jártam és beugrottam szerdán Westend MM-be és ott baromira tetszett az XE9005, nyilván otthon még többet ki lehet belőle hozni.
Engem amúgy a Sony felső kategóriás proci szériája lenyűgöz, volt nekünk is 55W809C, baromi jól bánt a gyengébb forrás anyagokkal is. A 9005-nek viszont nem olyan nagyon gyatra szerintem a látószöge, mint a mienknek volt (ami miatt mennie kellett) -
junior11
veterán
-
Gigicuci
senior tag
Köszönöm a tanácsokat, tippeket akkor maradok a 2018-as QLED-nél, számomra az tökéletes lesz. Milyen jó, hogy B7 rendelés előtt benéztem hozzátok...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #15182 üzenetére
Nem, viszont távirányítóval a kanapéból pár fokkal kényelmesebb. Én is részben azért csináltattam, mert amúgy tükröződik a tévé, és nem akartam már a gurtnival bajlódni.
(Itt a többi előnye, ha az ember rendszerben gondolkodik. Nekem ezek nincsenek kiépítve.)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gigicuci #15177 üzenetére
Tudom, nagyon egyéni preferencia, de én "fényes nappal" nem ülök le filmet nézni. (moziban sem világosban vetítenek, nem véletlenül) Ilyenformán, le sem tud kötni, oda sem tudok figyelni. A "világosban mozizunk" style totálisan illúzióromboló hatású számomra. Tehát szerintem nem az oleddel van baj, hanem a felhasználói szokásokkal.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Nahát! #15165 üzenetére
Szia!
A lényege, hogy működés közben is látom tükröződni a szobát a glossy miatt. És a szemem mintegy ráfókuszál arra, majd visszaugrik az adásra. Úgy tudnám leírni, mintha két üveglap lenne egymás mögé téve, és hol az elsőt nézem, hol a mögötte lévő másodikat, ide-oda vált szemem. Max 10-15 perc múlva elfárad a szemem, utána jön a fejfájás.
A 47-es LG, ahol először találkoztam ezzel, nem volt egy túl fényerős modell. A mostani Panám valami emelt fényerejű+csak semi-glossy, így nem is zavar egyáltalán.
Sajnos az OLED fényereje sem vetekszik az LCD-vel+tegnap megnéztem személyesen őket és tényleg k*va tükröződnek, szóval egyelőre nekem felejtősek az idei modellek.
Ha van még kérdés, írj privit nyugodtan.
Köszi
-
tothl
addikt
válasz
fplweb2012 #15169 üzenetére
De elő lehet fizetni a netflixnél is direktben.
-
válasz
-
Nahát!
tag
Köszönöm a válaszokat!
Lehet, hogy akkor valóban a szemüveg a megoldás. -
fplweb2012
csendes tag
válasz
hmm... Nem a vevő, hanem az eladó nem kapja meg a kártya adatokat. Bocs.
-
fplweb2012
csendes tag
válasz
Mentolka #15154 üzenetére
Utána néztem mert ha idén végre veszek TV-t akkor érdekelni fog a NETFLIX is. Senkit sem bátorítok rá, de megfontolandó körülnézni a világ legnagyobb piacterén szóval az Ebay-en. Most néztem és megbízhatónak látszó eladóktól 2000-3600 Ft-nak megfelelő Font-ért vehetsz 1 éves megosztott előfizetést 1 éves garival (4db. 4K eszközzel használható). A garancia természetesen nehezen értelmezhető egy internetes privát adásvételnél probléma esetén. Engem azért érdekel a NETFLIX mert szeretem Angol nyelven nézni azt a tartalmat amit fogyasztok. Tehát nekem se a felirat se a szinkron nem kell. A bankkártyával kapcsolatban, a kifizetés PayPal-on megy aminek részben elég jó a vevői reklamáció kezelési funkciója, ha esetleg gond lenne (most úgy emlékszem 180 nap). Illetve a vevő nem kapja meg a bankkártya adataidat ha PayPal-al fizetsz. Esetleg kérdéses lehet a NETFLIX régió kezelése, ami szűri az elérhető tartalmakat országonként. Vajon melyik szabály érvényesül?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Nahát! #15165 üzenetére
100% hogy boltban nézve ezt nem lehet rendesen megtapasztalni.
A kép nem vibrál, nem PWM-es és nem "Jello"...Otthon nyugodt körülmények között, normálisan beállított OLED fénnyel, nem neonfényben hanem igényes szórt szobafénnyel kéne kipróbálni.
Ja és kell egy kis idő, amíg a szemed rááll. A nagy kontraszt eleinte fárasztja a szemed, pont mikor tél után kimész a napsütésbe. Nyáron már adaptálódik a pupillád.
Ha fáj a fejed, akkor csak szemüveg kéne valószínűleg.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Mentolka #15154 üzenetére
Hamár szóba került. Ehez a 12EURos csomaghoz 5 ember (kisebbekben kevesebb) egyidejű profilja támogatott. Értsd 4 másik havert/rokont összeszedsz és máris csak 2-3 EUR lesz havonta. Egyszerre több mint 5 eszközön tudjátok használni, 5 profillal, így ajánlások, ki hol tart dolog is megoldott.
-
Nahát!
tag
válasz
Gigicuci #15162 üzenetére
Erről a glossy képernyő = fejfájás hatásról írnál bővebben?
(Tavaly vásároltam egy Oneplus5 telefont, fájt tőle a szemem, fejem. Két dologra sikerült szűkíteni, hogy mi okozhatja: oled kijelzős, de fejjel lefelé beszerelve - ennél fogva jelentkező "jelly" hatás, ahogy a görgetett tartalom megnyúlik, összehúzódik; illetve az oled fényerő szabályozásához használt pwm.)
Én is szerettem volna vásárolni egy 55" LG B7-t, de azt tapasztaltam két külön boltban is megnézve, hogy megfájdult tőle a fejem.
Pedig itt a jelly hatás szóba sem jöhet, pwm-t pedig nem használ a tv - ezt az Rtings teszt is írja, illetve a magyar forgalmazóval is leleveleztem. Így nem értettem mi a gond. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #15139 üzenetére
Nem tudom felrakni mert cfw van, de ígérik hozzá a cfw-t.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
adamssss #15143 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
B7 OLED-et szerettem volna, de az én szemem érzékeny erre, ha tükröződik akkor megfájdul a fejem sajnos. Meglesem akkor a NanoCell meg QLED modelleket.A jelenlegi TV-m Pana 630 semi-glossy, azaz pl látom a saját karórám benne, de nem tudom leolvasni a pontos időt a tükröződésben. A glossy képernyőknél pedig simán, ezeket igyekszem elkerülni.
A mostani TV-m is úgy vettem, hogy kikapcsoltattam a Médiában az összeset és hadonásztam előttük, majd az egyikre rámutattam, hogy ezt kérem. Teljesen hülyének néztek.
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI #15152 üzenetére
Jé, tényleg! Köszi!
12EUR/hó az a csomag, amiben van UHD stream (de egy hó ingyér') - és a harmadik kérdés regisztrációkor a hitelkártya adatok...
Lenne még kérdésem, de majd felfedezem magam. (mondjuk a szinkron, meg a felirat felénk kötelező) -
Nemir Ombe
addikt
válasz
FollowTheORI #15150 üzenetére
Meg lehet csinálni 1 lejátszóval + 1 TV-vel is, de ne már 1 YT videó legyen a "bizonyíték" ....
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (FOGLALVA)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest