Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Joshi #12690 üzenetére

    Szerintem folyamatában legalább közvetve válaszoltam végül mindenre, ami nem olyasféle kérdés volt, mint a "Mennyi a majom?", de terveztem folytatni. Már tegnap elhatároztam, hogy ma megismétlem a tegnapi fényképezkedést kicsit másképp. -> Lásd lentebb. Gondoltam ez majd eliminál pár kérdést.

    Már hogy készültek volna a képek szemből? Pontosan a két TV közti kis síkba nézett (a kereső kis + alakú célkeresztjéből a vízszintes sík metszette a két kijelző közti hézagot).

    Úgy van most az LG, hogy a fotelben kiegyenesedve ülök, függőleges értelemben kb. középen van a szemem (így ülök, ha netezek, játszok, "dolgozom", stb), de ha film vagy játékátvezető videó megy, akkor néha lecsúszok a fotelben úgy, hogy már szinte fekszem. Ilyenkor már látni, hogy a képernyő teteje kezd zöldülni. Mikor már szinte kiesem a fotelből (olyankor szoktam felkelni és csinálni valami mást, mert láthatóan untat a gép), akkor csak kicsit van magasabban a fejem, mint a képek készítésekor volt az objektív.

    De így talán érthetőbb a vízszintes síkban ferdén nézve (ez mind a C7):

    --->>>

    <<OO>>

    <<<---

    Amúgy abban igazad van, hogy a magnós képen valamennyire zöldes eredetileg is a papírtekercsek felé a háttér, és csak a fénykép az, amin már csak úgy jön át a dolog, hogy az LG-n túl zöldes (erősen feltehetően még zöldebb, mint kéne), a Pio-n pedig kevésbé zöldes (szinte már nem is látni, hogy enyhén zöldes lenne, de ehhez a fénykép is "csal", szabad szemmel enyhén zöldes a plazmán is).

    Na, de itt a második felvonás... A szitokszóvá vált Kuro helyett az évtized hajnalán nyávogó hipszterek igazi igáslova: Panaszkodik G30 (az első igazán jó Pana plazma, ami ráadásul megfizethető is volt [a Pioneer-hoz képest mindenképp, de ma is az OLED-hez képest, a G széria nem is a csúcsmodell, de személy szerint abból az évből jobban szerettem, mint a VT30-at]).

    --- Hoppá, elfelejtettem lámpát kapcsolni, de remélem elhiszitek, hogy Pana G30 van alul akkor is, ha most nem látszik a káva. Ha nagyon kell, megint visszacipelem és lefényképezem úgy is, hogy látszik a márkalogó. :B

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák