Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Partz

senior tag

válasz Joshi #12260 üzenetére

Mondjuk A Hobbit-nál az akkori 3D-s csúcstechnológiát használták forgatáskor. Valóban sok bűn rossz 3D filmet láttam moziban, de A Hobbit pont az ellenpélda.

Amiről szól az eszmecsere, teljesen értelmetlen a 3D-t a HDR-hez hasonlítani. Eleve én badarságnak tartom a HDR-t külön említeni, ez egy plusz képminőségbeli ugrás, amit az UHD felbontáshoz csatoltak. Megjegyzem nagyon helyesen tették, mert maga a felbontás itt már nem sokat adna a képhez sok filmnél. Nem tudom mennyire van ezzel tisztában a többség, de ezek a metaadatok olyan 0-20% közti méretnövekedést jelentenek egy SDR tartalomhoz képest, a 3D viszont duplázta az adatokat, ha már mindenképp ehhez kell hasonlítani. Ahogy az UHD szabvány része 2012 óta a 8K és a 12 bites színfelbontás. Sokkal biztosabb, hogy ez lesz a következő lépés kijelző technológiában, a teljes Rec.2020-as színtér és a 10.000 nites master mellett.

Mai napig legtöbben az SD filmeket töltik és nem azért mert az FHD hülyeség lenne vagy mert befogják szüntetni. A 3D egy mellékvágány, ami vagy bejön valakinek vagy nem, viszont a 4K (HDR) egy képminőségbeli előrelépés, ezért nem fog "kihalni", ezt kéne belátnia egyeseknek.

Ijk

Átlagban 50 giga körül mozognak az ilyen REMUX-ok.

Új hozzászólás Aktív témák