Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lala666
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
De, miért nálad szar!? Érdekes ez...
-
Sasi001
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
Ez megint csak valami egyedi dolog nálad. Szintén synology nas-t használok még soha nem fordult elő hasonló. Szerintem csinálj egy gyári visszaállítást, utánna egy áramtalanítást.
-
anderledani
őstag
És ahhoz mit szóltok, hogy egyszer csak nem látta a Synology NAS-t az S95D, és kiderült hogy a TV önállósítva magát visszatette az aposztrófot a nevébe? Csodás ez a samsung szoftver tényleg…0
-
parts
tag
Ha már szóba került külső lejátszó, ez is jó lehet? Ha nem akarom kiengedni a netre a tv-t.
-
rainman72
nagyúr
Kinek van ittt 1-2 éves Philips oledje.
Vagy picit régebbi pl 806?
Lát uniformitás hibát olyanokat ami Lg oledeken van mondjuk tinting vagy rossz szürke egyenletesség? -
Tyrone89
senior tag
részlet az Alita open matte verziójából DV-ben: [link]
-
szkutyi
addikt
-
Sasi001
őstag
válasz
warren29
üzenetére
Itt össze tudod hasonlítani. Nézd meg mindkettőt. https://www.audiomekka.hu/kategoria/brand/35/Dune-HD/?gad_source=1&gad_campaignid=416231582&gbraid=0AAAAADkuUoqJliTbyLBtHig7LVd7EW3sc&gclid=EAIaIQobChMIneae-tP9jgMVja2DBx2FFzlMEAAYASAAEgL0CvD_BwE
-
warren29
aktív tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Természetesen ha valamit nem esz meg a saját player-e azt elfogadom.
De hogy elindul a film nézem gond nélkül esetenként 20-30 percig azt már nehezen.
Ilyenkor rögtön a megoldást keresem mert ez a kézenfekvő.Ha nem viszi az ilyen Hybryd verziókat akkor miért megy egy ideig gond nélkül?
Ráadásul a Dolby Vision-t vinnie kell mivel gyári specifikáció.Ha nincs megoldás marad a külső player csak ezt el akartam kerülni.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
QD panel ebből a szempontból sokkal jobb mint a woled. Fentebb írtam, hogy mindegyiknél ezt a teszt videót is néztem.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Még jó, hogy mire válaszoltam törölted a teszt videó linket. Mire gondolsz?
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Anno már kicsomagolás után megnéztem, 77S95D hibátlan a QD-panel miatt. Sőt előtte a 65S95B is hibátlan volt. A QD paneleknek nagyon jó a homogenitása.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Van zöldes is meg frankó szivárványos.
Egyébként azon ércelődnek, hogy elírtad a tinting-et tingting re.
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Sasi001
őstag
-
warren29
aktív tag
A következő problémába futottam bele ( 83G4 ):
A filmeket ncore-ról szedem le Synology NAS-ra és onnan wifivel ( 5GHz-en ) streameli a tv a saját médialejátszóját használva.
A "hagyományos" filmeket csont nélkül viszi de ha 40-100Gb-os UHD Dolby Visiont néznék akkor baj van.
A film elindítása után pár perccel/másodperccel ( ez mindíg változik ) a lejátszás egy pillanatra megáll és középen a kis "kerék" teker tehát olyan mintha töltene mintha nem lenne elég sávszél a lejátszáshoz.
Ezeknél a filmeknél az elindításkor ki is írja, hogy " ez a videó nem támogatja a hangot "Az ilyen filmekkel van gond:
The.Amateur.2025.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR10+.HEVC.Hu...A.Working.Man.2025.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR10+.HEVC....
The.Accountant.2.2025.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi.HDR10P.HE...
The.Accountant.2016.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.DTS-HD.MA.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN-T...
Nem tudom, hogy most a dolby Vision maga vagy ez a Hybrid ( ez nem tudom pontosan mi ) kavar be de borzalmasan idegesítő, hogy nincs 5 egybefüggő perc amikor ne akadna meg a lejátszás.
Van, hogy percenként 10-20 alkalommal (!) is de olyan is volt, hogy a filmet el sem tudta indítani.
Más esetben meg 1/2 óráig megy hibátlanul majd elkezdi megint ezt a szarságot.Nyilván ha olyan formátum lenne ( amint írja is ) amit nem képes lejátszani azt el tudnám fogadni de akkor miért megy akár 30-40 percig is alkalmanként gond nélkül aztán meg élvezhetetlenné válik egyik pillanatról a másikra?
Amiket eddig próbáltam:
- Bár nem akartam de frissítettem a G4 firmware-ét a legújabbra majd csináltam egy gyári visszaállítást,
- Áramtalanítottam,
- Hogy kizárjam a wifi hibát összekötöttem a routert a tv-vel UTP ( CAT6 ) kábellel de semmi nem változott tehát a wifi sávszél probléma kizárva,
- A notebookomra feltettem a VLC-t és bestreameltem a NAS-ról a filmet wifin és a notebook úgy néz ki csont nélkül viszi,
A tv beállításai jónak tűnnek de mégis úgy érzem itt kell lennie valahol a hibának. ( vagy NAS )
A tudományom itt véget ért.Ha valaki aki ilyen téren tapasztalt és tudna tippet adni amin elindulhatok azt megköszönném.
-
-
Sasi001
őstag
válasz
Borisz76
üzenetére
Csak oled-re jellemző, mivel szerves anyagot tartalmaz.
”Víz- és oxigénérzékenység
Az OLED-ekben lévő szerves anyagok érzékenyek a nedvességre és az oxigénre, ami tönkreteheti az OLED-anyagokat, ha áthatolnak a képernyőrétegeken. Ez robusztus tömítési és kapszulázási technikákat tesz szükségessé.” -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Borisz76
üzenetére
En a 2. Tulaja vagyok. Nalam csak pár hónapja van. Az eredeti tulaj azt hiszem 2020ban vette, tehat 5 éves. Nem sokat ment. Hozzam mar igy került, de en tudtam hogy ilyen.
Nezesi távolságból nem látni, nekem a hálóban van, kb 3 méterről nezzuk, 65 colos. Mind a 4 oldala ilyen, jobb es baloldalon kevésbé. -
Vhiktor
Topikgazda
Pana gz950 panel rothadas, saját képek.
Szolgáljon ez bizonyítékul annak a városi legendanak a cafolasara hogy a pana vagy akár sony válogatott panelt kap es jobb, minőségibb az összeszereles, dehogy

-
törölt tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Az elképzelhető. Pl ha én veszek valamit nem szoktam teszteket meg szines képeket nézni hogy hol van egy makula csak örülök és használom. Egy két pixel sem a világvége, ha belegondolok anno mikor elősször vetítették le a csillagok háborúját a magyar egyen vagy karikor vagy szilveszterkor 85 környékén, ütöttük vertük a tv tetejét hogy jó legyen a kép és ne legyen tiszta mák. Fura de használt.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
törölt tag
Hát én rákerestem mint oled rot jóformán csak a prohardver oldalait hozta fel egy két mobilos csávó kivételével akiknek berepedt a kijelzője és levegőt kapott az alga vagy mi és azoknak lett érdekes kinézetű a kijelzője. Én nem vitatom, hogy létezik, de ha annyira gyakori lenne PH n kívűl csak felhozna jópár külföldi tech oldalt a kereső. Pláne, hogy angolul kerestem rá. De csak a PH foglalkozik ezzel.
-
Felteszem itt is a kérdést, hátha:
Ha egy LG OLED TV-t szeretnék egy monitor karra tenni, akkor ugye kéne hozzá VESA 100x100-ról 300x200-ra konvertáló adapter plate. Valaki csinált ilyet itt? Ha igen, akkor honnan szerzett VESA adaptert?
Külföldieknél láttam már több példát ilyen használatra, sőt valaki még 48" TV-t is tett monitor karra. Nyilván a teherbírás lényeges még, hogy elbírja, én csak 10 kg alatti kis 42" LG C4 vagy C5 TV-vel godoltam. Viszont VESA adapter plate-et, csak külföldön találtam, az is ilyen neve nincs boltokban. Szóval leginkább az a kérdés, hogy ilyet honnan érdemes beszerezni?
-
Sasi001
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
A c2-g2 szériát már elérte a panelrothadás de a g-széria jobban bírja. Sokkal több c2-t lehet találni ezzel a hibával a neten mint g2-t, mondjuk a c-szériából többet is adtak el. Érdekes, hogy nem oldották meg ezt a hibát. Valószínűleg nem megfelelően van lezárva a panel.
-
eL Geri
őstag
Hát ja, emiatt a nyavalyás tinting miatt kapcsoltam be remegő kézzel az új G4-emet… de nekem mákom volt. Remélem a panelrodhadás se fog utolérni később.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Biztos, hogy itt sohase volt téma a tingting.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Jobb nem nézegetni, mert ha egyszer észreveszed utánna csak azt fogod nézni keresni.
-
törölt tag
Akkor mákom volt eddig.
Sajna várnom kell pár hónapot még, pedig a multkor nekifogtam hogy megveszem vagy a 77c5 öt vagy a 77s95f et csak a nyüves telekom bekért a samsungra 800ezret előlegnek, hogy aztán használják a pénzemet 2évig az Lg re 390ezret de az is sok még, pedig kötöttem volna otthoni előfizut is a fos minőség és a taposni való beltéri ellenére is de otthoni meg mobilra sem adta volna ide nulla előleggel. Úgy látszi csak az idő a fontos. -
Tyrone89
senior tag
-
törölt tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nálam nincs tinting (cx3) és a legelső lg olednél sem volt. Szerintem ez olyan lehet mint a samsung s95D és F re panaszkodnak jópáran redditen, hogy bedöglik a különálló vezérlője.
Meg hogy a sávszél nem 45 csak 40. Nincs neki 5g-s wifije. Olvastam róla legalább annyi panaszt mint Lg ről. De ezt a tintinget meg a panelrothadást sehol nem ejtik szóba.
Lehet rossz oldalon olvasgattam utána. -
törölt tag
Ez a tinting volt a régebbi lg oledeknél is pl. Cx3?
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Igen láttam a videón (Vhiktor féle teszt YT-on) ezért is valószínűleg lehet kihagyom a C4-et , a G5 pedig kérdéses emiatt a bedöglések miatt , lehetséges még a Pana és a Sony , igaz árban egyenlőre a Samu a legjobb , igaz ez a kisebb típus, de legalább qd oled . Még valamikor megnézem valahol (MM-ban )a Sonyt és a Samut , LG-t és majd meglátom mi legyen , de az biztos , hogy lényeges szempont lesz a tingting mentesség és a jó mozgáskezelés.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Félreértés ne essék nem lebeszélni vagy rábeszélni akarlak egyikre sem. Ahogy vhiktor is írta G5-el voltak és vannak problémák plusz első generációs panelt nem vennék, érhetnek meglepetések. Nézz meg egy qd-oledet és döntsd el melyik a jobb neked. Én biztos nem lottóznék de ez az én véleményem.
Egyébként ha utánna olvasol a G4-is tintinges.
-
lala666
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére

Nem kell ahhoz túlszaturált, látványos az anélkül is! -
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nem kel, hogy túlszaturált legyen, Lg filmmaker mód lazán látható két panel csere után kaptam csereutalványt. Pont az ilyen hibák miatt váltottam qd-oled-re. Nem rohad a panel nincs tinting banding és szebb a kép.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Meg a víz is drága.
-
lala666
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Hát focinál egyből kiszúrható, milyen szép is mikor sárga a zöld fű...

-
Calogero
addikt
Samsungnál a tv csatorna sorrendet (számokat) át lehet írni?
Jelenleg exDigim van, ott alapból elég összevissza vannak a számozások, de ezt eddig tudtam korrigálni, LG rendszere engedte a rendezést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

( und@rítót akartam írni de nem akartalak vele megbántani )