Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
G5 esetében a legújjabb fw-el szinte teljesen megszüntek HDR esetében a problémák, szóval alakul ez rendesen

-
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez nagyon jó, most olvastam redditen hogy megy a P5 és P8 is mkv-ból, viszont azt is írja a srác hogy a P7 DV nem megy, ami önmagában nem tragédia hiszen eddig sem ment, de HDR-ben sem viszi az adott filmet, szóval aki G5 saját lejátszójával néz filmeket, úgy tűnik hogy a remuxokat kerülnie kell, mert ugye azok szoktak P7 anyagok lenni, de így hogy nincs fallback HDR sem, gyakorlatilag feleslegesen töltenek le 50-80 gigás filmeket
-
blakey
titán
válasz
alaves
üzenetére
A Telekon "routert" csak a külvilági kapcsolathoz érdemes beállítani, saját routerrel sokkal többre mész. Az elmúlt 20 évben routereket "ettem", mindenféle FW-t kipróbáltam, teszteltem, hálózatot "építettem", külön SSID a nyerő minden esetben. Persze, ehhez tudni és ismerni kell az eszközöket, azok képességeit, valamint a saját környezetet is, hogy mennyire "szennyezett", van-e a közelben időjárás-állomás, stb. Tudni kell, hogy az eszközök mely csatornákon a legjobbak, milyen beállítások mellett, stb. 250 Mbps-t 1 szobával odébb, egy routerrel is elértem, viszont MESH-ben már sokkal jobb és stabilabb kapcsolat létesíthető. Nem ajánlom az azonos SSID-t.
-
Vhiktor
Topikgazda
G5-n újra megy a hibryd dolby vision mkv
-
törölt tag
Én meg nem találom hol lehet engedélyezni a DLNA-t
Már mindent végignyomkodtam vagy 20szor. -
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Általánosítva igaz, amit írsz, azonban én régebben végigjátszottam szinte az összes beállítással a C1/Telekom routert a maximális sebességért (~200-250 mbit/s). A TV nyamvadt wifi modulja miatt az jött ki, amelyet írtam. (Samsung-nál is gyorsabb az azonos SSID-s megoldás, csak ott figyelni kell időnként, hogy ne ragadjon le 2,4 GHz-en).
-
L4D1K
őstag
Koszi szepen - ennyire meg sose mentem bele a beallitasokba, otthon megnezem.
Ez egy telekomos Kaon GC3006 - eddig nagyon nem szeretem
Gondolom itt kell majd mokolni (netes kep):
-
hunspikey
őstag
válasz
L4D1K
üzenetére
menj át másik csatornára. előtte wifi scannerrel nézd meg hol üvöltenek a legkevesebben, tedd oda a cuccot. tv allergiás a többi routerre egy azon csatornán mert egy csomó ezt szűrő technológiát nem támogat a beéptett wifi adaptere - tehát nem olyan okos mint a laptopod
-
Vhiktor
Topikgazda
Aki rendes Dolby Vision lejátszásban gondolkodik, annak kiváló segédlet:
[link] -
Tyrone89
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Predator: Badlands lesz az
talán decemberben lehet belőle valami 
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
LG C4 wifin keresztul 9 Mbit/s -es sebesseget produkal (Tkom 1000es net). Nincs fal / tavolsag ami fogna a jelet, ugyanitt laptop / telefon 350Mbit-et hoz.
Van altalanos megoldas erre, pl soft reset vagy hasonlo?
Koszonom
-
hunspikey
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Netflixen a Kavos a legkeményebb teszt szerintem (alvilág jelenet, asszem 4. vagy 5. epizód..), bár az Usher ház elején lévő jelenet is kiváló kalibrációs anyag - amikor az ügyész megérkezik a tesla taxival és bemegy a házba.
-
Tyrone89
senior tag
Az új Superman filmre lenne igény, hogy megpróbáljam megcsinálni?
-
Yodamest
veterán
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Fú de azért a jobb kezével nagyon szorítja a felső csücskét a panelnak, ahol a leírás szerint nem szabadna fogni, emeléshez azt mutatja a rajz, hogy alul és kb oldalt vagy harmadolópontokban oldalt, de a felső csücsköt hagyni kell.

A saját súlya alatt amúgy nem tudom, hogy eltörhet-e a panel, tehát elfektetésnél pl. ha alul és a vékony részen túl mélyen fogja az ember, akkor a túllógó része le tud e szakadni önmagában. Pl. itt a 77"-nél ha ne adj isten szerivzelésre kerülne a sor és el kellene fektetni, nem tudom mi a jobb, a felső csücsöknél tartani vagy inkább kb középtájon?
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Pontosan ez a tv van a hálónkban
Vincent még nem lepett meg az ágyban 
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Yodamest
üzenetére
Igen, a 2 szélén fogtam meg a G5-öt, de az masszív darab.
Ha vékonyabb akkor általában egyik kézel középen alányúlók, így tartom a súlyt, a másik kezemmel csak oldalról támasztom, hogy ne dőljön el. Ezt a 2 módszert szoktam.
Így még nem próbáltam mint a srác
77-esel egyébként még nem volt dolgom ilyen téren, 85 colossal viszont igen, na az 2 emberes keményen. -
Yodamest
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
A 65-öst elé állva keresztbe megfogod, tehát mondjuk jobb alul és bal oldalt és úgy?
Illetve: "77 colos már 2 emberes." - ezt neki mondd!
-
törölt tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Az én vacsi új oledemben 2szer cseréltek panelt másodjára alaplapot is mert arra gyanakodott a szervizes, hogy az alaplap cseszi el a panelt pedig csak az egyik jóságos cicukám harapott kicsit bele alulról másodjára közvetlenül azután hogy elment a szervizes mi meg elkezdtünk tévézni. Odament beleharapott és annyi lett. Addig mi sem tudtuk, hogy mi volt a gond. Hívtam rögtön a szervizes srácot hogy megint megkampelt.

Azóta polc van alatta így békén hagyja.
Igazából jól jártam mert a 2020 oledek még nem támogatták a chrome stadiát viszont amit kaptam új alaplap újabb procival az 2021es és azon már tudtam használni a stadiát. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Törékenyebb persze, mert hát azért kijelző, csak hát egy sub-on semmi fogás nem volt, és olyan pici gumilábai voltak, hogy még az ujjad sem fér be alá. És mivel 14 napos elállással küldtem vissza(csak próba volt a 12 - 15 között) gyakorlatilag egy karcot sem akartam rajta ejteni.
-
Yodamest
veterán
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Úristen ezt a szomorú szamurájt rossz volt nézni, itt ahogy az arcával tartja a panel középső részét, jéézus.
Sokszor feldobta nekem is ezt a B the Installer nevű csatornát, faszi rengeteg tévét üzemel be ilyen frissen épült ingatlanokba, van rutinja benne. De ahogy nézem sokszor hogy bánik a tévékkel mindig rájövök, hogy a nem ennyire rutinos felhasználó aki 3-6 évente vált, rettenetesen túl tudja félteni a tévét. Én alig merek hozzáérni, ez meg így az oldalát két kézzel megszorítva húzza ki a hungarocellből meg hasonlók.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Sose felejtem el amikor egyedül csomagoltam ki, meg próba után vissza a 60 kilós Monolith 15" sub-ot.
-
Yodamest
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ilyenkor ezeket a tévéket egyedül bontod ki és rakod a helyére? Mi most azért elvoltunk a 77"-al, nem is a súlya, hanem annyira rossz fogása van, meg közben félti az ember mint állat. Egy olyan videót láttam már, ahol egy raszta néger csávó egyedül beforgatta a 77" tévét és felrakta állványra, de rossz volt nézni.
-
Sasi001
őstag
Lenne egy kérdésem az S95C felhasználókhoz, hogy náluk a Netflix megy HDR10+-ban? Nálam a 77S95D igen de kérdezték tőlem és nem tudok segíteni.
-
Vhiktor
Topikgazda
Mivel újra nálam a G5, ezúttal 65 colos változatban, ezért ha valakinek van tuti jelenete a HDR porblémák tesztelésére, kérme ne tartsa magában, jöhetnek ide vagy akár privátban is. Lássuk sikerült e úrrá lenni a porblémán.

-
gabber01
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hátha van szívük és mégis.

Itt az LG oldalán egyébként ez az OLED55C5ELB miben más, mint mondjuk a MediaMarkt-os OLED55C51LA? -
junkpod
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Nekem Sony Android TV esetén szintén szívás volt a skyshotime örök felirat. Megoldás: ki kell kapcsolni a tv kisegítő lehetőségek felirat opciót.
Sony tv Android és Sony erősítő eARC kapcsolattal steaming esetén megy a Disney 4k, dovi, Atmos audio is. Szóval nem általános Android TV probléma amit írsz. -
Fenyis
újonc
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Köszönöm
-
Fenyis
újonc
Sziasztok, kicsit tanácstalan vagyok, lg oled55g4 390e vs
Lg oled55c5 416e? Hálószobai tv lenne LG 55EG910V helyett. Köszi a “támogatást” -
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
gabber01
üzenetére
De, elég közelről nézem ahhoz, hogy a két széle kicsit zöldbe hajlik, de csak teljesen fehér képnél (pl. hómező) veszem észre. Illetve akkor sem, ha eléggé leköt a film. Középtájt az alsó részen van egy alig észrevehető fehér->pink eltolódás is egyébként. És maradt egy egészen halvány függőleges csíkozódás is, de azt is nagyon ritkán látni.
Szóval én vagyok az a ritka fórumozó, aki tökéletesen elégedett, Yodamestnek szántam az ódát.
-
törölt tag
Jézusom milyen zöldes árnyalat?
A 4 éves CX emen sincs még hasonló se nem hogy zöldes árnyalat.
Az az érzésem néha hogy Lg és Samu dealerek próbálnak egymásra licitálni.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
A C4 a kategóriában egy bestbuy. ( Pláne , ha jó áron csípi meg az ember , egy jó méretben)
-
gabber01
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Nem zöldes a képe, különösen oldalról nézve? Vagy sikerült ellensúlyozni megfelelő beállításokkal?
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Csak egy kósza szubjektív tapasztalat, hogy legyen ilyen is itt:
Fél éve nézek minden este egy filmet a 83" LG C4-esemen, és nem tudom megszokni, hogy milyen elképesztő képe van. Elfogadom, hogy ha mellette lenne egy G4/G5, vagy pláne egy QD-OLED, bizonyos HDR filmeknél egyértelműen látnám a különbséget, de szerencsémre ez engem egyáltalán nem foglalkoztat, mert a C4 is eléri nálam azt a küszöböt, hogy nem múlik el a hatása. Ritka az ilyen vétel, megbecsülöm.
-
blakey
titán
válasz
gabber01
üzenetére
Amlogic topikban sokat írtunk, nem hinném, hogy itt kéne kitárgyalni. Amúgy hamis TV-Led mód, egyes FW-es esetében nem is működik, ugyanez vonatkozik a többcsatornás LPCM-re és DTS-HD-ra is, nálam a Max felirattal indul, akkor is ha már előtte be volt állítva, SkyShowtime minden esetben felirattal indul,, akkor is, ráadásul kikapcsolhatatlan, nincs HDR, sőt, csak 1080pa felbontás, Disney+ esetében nincs Dolby Atmos (csak ha alternatív módon beszerzed az apk-t, és még sok apróság, már nem is használom streamingre. CoreELEC esetében egy fokkal jobb, de rev.b SoC-t nehéz kifogni, a többinél CE-NG esetében nem működik normálisan a VC-1 hardveres gyorsítás, és az inertalced anyagok is többnyire.hibásak
-
Krisztián42
kezdő
Láttam itt hp aplle tv-t használtan 30körűl mozognak.
Viszont 1generációs.
Nekem amire igazából kell az csak a dolby vision tartalmak lejátszása lg oleden. Esetleg ez is megfelelne nekem?
-
szkutyi
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nekem.netto 100 volt 2 éve....viszont véd 5 évig mindentől is ahogy mondod.

Ja és az sem mind1 hogy 0. Naptól vagy gyári gari lejárta után...
Mert sajnos vannak olyanok amik csak kiterjesztik +1-2-3 évvel a gyárit... -
Jorgi Kormi
senior tag
Én most kötöttem ismét biztosítást az új 77-rs oledre ( az ördög nem alszik) ugyan drágább már egy ilyen biztosítás , mint öt éve volt , de még jobbak lettek a feltételek is és azért volt (van ) egy szép kis infláció is , másrészt nekem pont jól jött , hogy volt biztosítás az előző oled tévémen . Korrekt módon megoldódott a garancia lejárta utáni probléma.
Itt a topikban írta valaki pár napja ,hogy a gyerkőc betörte a panelt ( totálkár) , pl. pont ilyen esetre is jó az ilyen Goldplusz
biztosítás . -
Tyrone89
senior tag
Elkészültem az F1 filmmel teljesen. Akinek ígértem, nemsokára küldöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- További aktív témák...
- LG OLED C1 55"
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
77"-os LG G2.

talán decemberben lehet belőle valami