-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
-
rendon
tag
válasz
dgyuri0123 #10344 üzenetére
Nem a tévén fut, hanem a laptopon.
Fent van a laptopomon a Kodi, látja is a tévé, de a kodi még annyit se mutat mint a serviio.
A Kodinál minden mappa üres, pedig megosztottam a fájlkezelőnél hogy mit lásson.
Vagy csak én nem tudom beállítani. -
törölt tag
válasz
Zsmester89 #10339 üzenetére
Ez meglepett most, nem gondoltam volna, hogy van a piacon nem VESA-kompatibilis tévé. (A különleges modelleket nyilván leszámítva.)
-
-
rendon
tag
Sziasztok!
Valakinél már olyan előfordult hogy, az LG B7 nem látja némelyik fájlt serviio-n keresztül?
Ha peindrive rámásolom ugyan azt a filmet, akkor úgy megy.
Már újra telepítettem a serviiot is, de nem oldotta meg a gondot. Valakinek van tippje mi lehet? -
Zsmester89
őstag
válasz
Partizan182 #10333 üzenetére
-
NavySeal
senior tag
válasz
Partizan182 #10336 üzenetére
Igazából lesz majd egy 4K-s külső médialejátszó is, csak a gyerekeknek NAS-ról egyszerűbb a TV-n elindítani a meséket
-
zotyi8
tag
válasz
Partizan182 #10336 üzenetére
Azt nem teszteltem mert nem tudja az erősítőm.
-
Dadan01
senior tag
válasz
Tarlóbetyár #10326 üzenetére
Akkor ne frissíts, de ha megdöglik ott a gari, mit veszhetsz? Funkció nem tudom mi ami elveszett neked, de újdonság mondjuk csak egy tűnt fel, a technikolor képmód. Az a routertől függ, hogyan lehet egy adott webhelyet letiltani, de egy gyors google nekem nem mondta meg, honnan jön az update az lg tévékre, szóval passz ezügyben.
-
Joshi
titán
Én ilyen falikonzolt ajánlok, mert ezt tetszőlegesen tudod tolni le és fel. Magyarul oda rögzíted a tévé hátlapjára ahova akarod. Most itt nem a mechanikai megoldásra gondolok ahogy ráakasztod a tartóra a tévét, hanem a két függőleges lemezre amit a tévé hátuljára csavarozol.
-
Joshi
titán
válasz
allein #10328 üzenetére
Mérd meg a tévé hátlapján a felfogató csavarok távolságát, ha minden igaz 400X400(mm) lesz. Ehhez megfelelő falikonzolt vegyél ami elbír legalább 20kg-ot. A tévé nincs 20kg(~16kg), de inkább többet bírjon mint kevesebbet. Egyébként a tévé megfelel a VESA szabványnak.
-
allein
addikt
Sziasztok. LG 55" 930V típushoz. nem tudjátok milyen fali állványt kell vásárolni? MM-ben kapható egyébként?
-
Joshi
titán
válasz
Tarlóbetyár #10326 üzenetére
Ez hülyeség, akkor az a tévé hibás gariztasd.
-
Dadan01
senior tag
válasz
Tarlóbetyár #10323 üzenetére
Az automata frissítés van kikapcsolva, ettől még közli veled, hogy van lehetőség. Tiltani teljesen csak úgy tudod szerintem, ha a fw update oldalt a routeredben tiltod le, legalábbis a samsung tvk esetében is csak ez volt a járható út. Vagy hagypd frissíteni
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok!
A B7-nél mennyire jó a médialejátszó? Minden formátumot lejátszik? Van valami gyengesége a WebOS 3.5-nek?
-
Tarlóbetyár
tag
Tiszteletem a szakiknak! Kérdés felétek, látom mindenki nagy szakija a b7v készüléknek! Kérdés Ha kikapcsolom a frissítést akkor minek dobálja be minden indításkor, hogy frissítem a tv-t vagy nem?? Ki lehet ezt kapcsolni valahol hogy ne dobálja be állandóan ezt az ablakot?! Ismétlem a frissítés ki van kapcsolva a készülékben! Köszi
-
Zsmester89
őstag
8 éve élek külön, azóta nincs tv adásra alkalmas eszközöm sem, csak a tv
filmek+sorozatok+mesék elérhetőek neten, a többi meg csak agyzsibbasztásra van, s mivel ezt pc-ről teszem (képen látszik, a gépem van fent a falon a tv mellett), így ez nem okoz problémát.
Egy splitter beépítésével lehúzható a hdmi-ről a képi adat, így bármire meg lehetne csinálni, ami hdmi-n küldi ki a jelet.
A kontraszt hibájára vonatkozó beírásod pedig maximálisan helytállóaz ips-nél sem ártott erre használni. Olednél ezen célját elveszítené, az fix.
-
Joshi
titán
válasz
Zsmester89 #10320 üzenetére
Végre egy normális tévé brutális kontraszttal(OLED) és egy ilyennel hazavágjam az egészet? Tudod te miért találta ki ezt a Philips? Elmondom hogy az LCD gyenge kontrasztját hivatott javítani. Ok hogy valakinek tetszik és úgy általában divat lett, de én nagyon örülök hogy sötét van a szobában amikor mozizok. Én akkor tudnám hasznosnak találni, amikor buli van és megy a zenecsatorna videoklipekkel. Na akkor jól néz ki, feldobja a hangulatot. Ja hogy tévé csatornáknál ez így nem is működik csak HDMI-n keresztül? Az gáz.
-
Zsmester89
őstag
válasz
daneel_hu #10316 üzenetére
Nézted a videókat is? Lényegében egy Philips ambilight, csak jobb kivitelezésben (4 oldal, jóval több led), ami ugye a képernyő méretét nyújtja meg, közben pedig háttér világításként is szolgál, így nem fárad el a szemed. Persze ne az equalizer-es videóra, hanem a mesére kattints inkább, az életszerűbb
----
Hátrány, hogy csak pc-ről működik ez az épített verzió, de nekem minden arról megy, így nem volt gond.
----
Pityu89 gratula hozzá neked is.
----
ottofon : nem ad hozzá mást, mivel a képernyőt "nyújtja" meg, így nem tudsz rá külön figyelni (lsd: philips ambilight)
----
lucky750: Annyira frankó a minőség, hogy megfogja a tv belső lejátszóját, a fent említett filmnél én is összefutottam a jelenséggel pár alkalommal.
----
Hami33: Pl Doom megteszi?videó
-
Joshi
titán
válasz
ottofon #10317 üzenetére
A Sony A1-en szerencsére most először működik úgy az automatikus fényérzékelő mint azt az ember elvárná. Ha hirtelen világos a kép akkor ugye bevilágítja a szobát a tévé, de nincs az mint régen, hogy ilyenkor leveszi a hülyéje a fényerőt így ingadozónak érzékeli az ember a fényerőt. Sonynál jól működik. Az más kérdés, hogy kinek elég a tévé által belőtt auto fényerő kinek nem. Sokan meg az Androidos rendszert fikázzák.
-
ottofon
csendes tag
Asszonnyal néha vitáztam ki kezelje a mozgásérzékelős távot így tegnap beszereztem még egyet. A tv azonnal felismerte az újat és "regisztrálta" de a régit egyúttal törölte is. Amúgy nem tudom ki tálalta ki ezt a web os 3.0 rendszert de életemben nem láttam még ennél szarabb rendszert. Hogy a csatornaváltás kb 5 másodperc az egy dolog. A menü elérhetősége iszonyat körülményes. Azt mondta itt valaki hogy a tv-n van fényérzékelő. Én ezt úgy értelmeztem hogy automatikusan képes váltani pl világos és sötét szoba beállítások között. A jobb oldali ikon oszlopban olyan picik az ikonok hogy kicsit remegő kézzel képtelenség kiválasztani a megfelelő ikont. Ez nekem órási csalódás pedig az lg korábbi tv-inek menüje tetszett. Az is gáz hogy az epg alatt leveszi a képet (csak kicsiben teszi ki) na meg hogy nem választható áttetsző menü.
-
-
Pityu89
senior tag
válasz
Zsmester89 #10309 üzenetére
Én is csináltam ilyet:
https://photos.app.goo.gl/5ubP19JRjir5nYjH350" plazmának nagyobb térérzetet nyújt. 3 éve így mozizunk, és hiányzik ha kikapcsolom.
-
Tibcsó
aktív tag
válasz
Gratulálok a munkádhoz!
Kellene rendelésre gyártanod, szerintem lenne rá vevőd az biztos! -
lucky750
tag
válasz
Hami33 #10312 üzenetére
Sziasztok. Miért van az, hogy bekockázódik a kép néha egy LG Oled B7 TV-n? Egy belső HDD egy külső házba van rakva és úgy van csatlakoztatva a film a TV-hez, de néha bekockázódik..The Dark Knight Rises-ről van szó. .Néztem a számítógépen full hd monitoron, de ott semmi baja.
-
Hami33
aktív tag
válasz
Ez nagyon szép munka! Gyönyörű szerintem ! Teljesen feldobja a képi tartalom hangulatát ! Én simán rátenném főleg játékra !
-
ottofon
csendes tag
válasz
Ez most komoly? Dinamikus háttér világítás? Ez totál gáz szerintem. Ez gyakorlatilag plusz tartalmat ad a filmhez. Most akkor tv-t nézek vagy valami audio-vizuális színházi előadást? Egy állandó statikus szórt fény valóban jót tesz a szemnek, de ez a kavalkád inkább elvonja a figyelmet a valós képi anyagról. Szerintem. Azért ha valaki tett az oledje hátára led szalagot dobhatna egy fotót róla...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Tök laikusként kérdezem.
Ez mire jó?
De tényleg... -
Zsmester89
őstag
-
Dadan01
senior tag
válasz
mokuska02 #10304 üzenetére
Downgrade mire? Eddig minden fw csinálta és szeptember óta van meg a tévé. Engem a dolby atmos támogatás hiánya zavar jobban, mint egy néha előforduló bug. Mivel nekem a samsunggal is előjött, az erősítőt gyanúsítom, de ha másnál is létezik ez a jelenség, ám legyen. Nem dől össze a világ
-
gerii
addikt
válasz
Ren Hoek #10295 üzenetére
Valami biztos kell, mert tv-t nézni tök sötétben nagy fényerőn egyenlő a szemgyilkossággal.
tothl: Egyénfüggő is, én pl irodában melózom egész nap, estére azért már qrvára elfárad a szemem+ PWM-re is érzékeny vagyok, szóval óvatosan nézem a kijelzőket.
Más:
Ha oldalról ránézek a panelre, akkor függőleges sávokban kicsit hullámos a laminálás, ez gondolom mindenkinél ilyen?
-
tothl
addikt
válasz
Partizan182 #10301 üzenetére
Hát jó csak sokan írták, hogy HDR -nél is levették.
SDR -nél tényleg 60 fölött kisüti a szemem ez tény.
Én is szeretem a sötét részleteket, ha nagyon leveszem az OLED -et akkor is nézhető lesz a kép, de elveszíti azt az extrát ami megtölti azzal a csodaszép élettel ezt a kijelzőt szerintem ami miatt vettem..Majd arra leszek kiváncsi, hogy mennyivel öregszik gyorsabban, akik magas OLED fénnyel használják, mint akik alacsonyon..
-
Partizan182
senior tag
HDR: 100/100, ott ez nem vitatéma, PQ EOTF görbét kell követni.
Sdr: fényviszonyoktól függ. Full sötétben B7 30-as oled lighnál már kiveri a szemem. Nappal simán elengedem 55ig. 100-as kontraszt mellett írom ezt, ha leveszed a kontrasztot emelned kell az oled lightot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- Renault, Dacia topik
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest