Hirdetés
Aktív témák
-
(Kolombusz)
veterán
Mi a farokért ír csak 3500kb/seccel a dvd iróm?
Már korábban is feltűnt hogy lassú.
4x-es irásit állítottam be pl. dual layer dvd-nek és 2.4-nél nem írt gyrsabban, pedig tudnia kéne és a lemez is jó.A cdt meg 20x-osan irja 40xes helyett.
Tetű lassú, 25 cd-t kéne kipörkölni, majd elalszom, holnap 5kor kelek.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Bubu79
üzenetére
Én úgy jártam egyszer, hogy a haveromnál voltam, aki magnófejtisztítás céljából tartott kölnisüvegben pálinkát, mondta, hogy ha nem hiszem, hogy az van benne, kóstoljam meg, máig érzem az ízét...Ehhez képest a seregben képesek voltak meginni az arcszeszeket, ha nem volt más pia. Ráadásul egyszer egy üveg Denimet ittak meg, ami akkor 87-ben legalább egy lityi pálesz árába került.

-
válasz
bolondember
üzenetére
és miért?
és a tecsótunig? az mi?
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ilyen élményem nem volt...
Csak olyan, hogy a serdülőkor hajnalán, húsvét előtt az egyik haverom kitalálta, hogy kóstoljuk végig a húsvéti itallapot náluk. Volt ott vodka, jugó konyak, pálinka, minden mi szem-szájnak ingere....
Egyszercsak a kezembe nyomott egy üveget, áttetsző folyadékkal - mondván, hogy finom diópálinka, húzzam meg...Meghúztam ( az üveget
)... Utána két órával még szinkrontolmács kellett hozzám, mert úgy elzsibbadt a nyelvem, hogy alig forgott - az üvegben tisztaszesz volt, 96%-os.
Természetesen nem bírtam a számban tartani, úgyhogy kiköptem, de akkor már késő volt...
Én a kíntól fetrengtem, ő a röhögéstől...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Bubu79
üzenetére
Akkor vagy hatéves voltam, tehát öregebb a filmnél egy kicsit a dolog, több mint 35 éve lehetett.
Ha előtte látom, akkor tudtam, volna, de még csak a Beszélő köntös és az Egri csillagok volt meg addig, igaz az két forint per film, igaz a két forint meg négy gombóc fagyi volt. 
-
dragonfx
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
nem egyszerűbb az ex fű??
mint ilyennel szórakozni..vagy hélium lufi inkább..... -
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Melyik vagy Dumb, vagy Dumber?

-
klambi
addikt
kitudja mi volt a mostani Numb3rs sorozatnak a nyitózenéje??(tv2)
-
dragonfx
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
mér apirospaprikátólálla bré?

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére

attyavilág - ez borzalmas...

-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Vidám dolgok ezek - biztos kibírta röhögés nélkül

-
válasz
philoxenia
üzenetére
nem baj, más farkával verni a csalánost mindig vicces

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Csak tiszta forrásból....

-
Winner_hun
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Lementettem ezt a szmájlit, hogy majd felteszem az oldalamra. Hát nem onnan van... -.-
Igaz már furcsa volt a kép mentésénél a kép neve, gondolhattam volna hogy tőlem van linkelve
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
He-he
Csak tudnád... 
Kend be csípős csilivel a bohócot, majd ülj bele forróvízbe - a hatás just the same - jó szórakozást

-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Egy kecskés cseh remeken már én is túl vagyok és erősen gondolkodom a másodikon is
Azt ne várjátok meg, amíg eljutok a dalolós szintre, mert semmi nem okoz akkora pusztítást, mint az én hangom - mit nekem jégkorszak, meg vulkánkitörés - magas C by Bubu79, na az pusztít

philoxenia: megadhatnád a kertészed elérhetőségét - ha esetleg házat veszek, feltétlenül szükségem lenne egy ilyen rendezett kertre

-
na, hazaértem a munkahelyemről.
kezdek bezombulni.
vasárnap is bent voltam 2 órát, ma meg a hét laza kezdéseként 12-t.és ráadásul valami majmok megint tüntetnek a parlamentnél, és le van zárva az egész környék, nem tudtam lemenni a rakpartra, legalább kétszerannyi ideig tartott, hogy hazaértem...
5 perc helyett 10. 
és meg kéne csinálni az egyetemi beadandóimat is, csak nem tudom, hogy mikor...

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Ha már Csaposunk nincs...

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
Filó, TE aztán tudod mi kell egy Férfinak - na meg persze egy Báránybőrbe Bújt Farkasnak..
És tudod mi ez?
Ez a MI személyes imafalunk mától...
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Vazzeee - mekkora frigó
Köszönet a nagylelkű felajánlásért ( ne felejtsd el holnap újra megtölteni
) Neked is egészségedre 
Voda:

-
philoxenia
MODERÁTOR

Egészségetekre !
-
VoDaFoNe
aktív tag
Tessék megdícsérni
Megint sikerült egy Logout-os cikket írnom =))) -
válasz
venember83
üzenetére
és ezért lettél ilyen koravén?

-
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Tudom mi folyik a műtőben vér, vér, vér
, kaptam CD-n anyagot a műtétről, a megelőző vizsgálatokról, arról, hogy milyen lehetőségek vannak a beavatkozásra - tudom, hogy egy szem kezelése nem több 4-5 percnél, tudom, hogy nem érzek fájdalmat műtét közben ( nem úgy utána, amikor fény éri esetleg, mert nem tökéletes az elsötétítés a lakásban ), tehát ezek ismertek előttem 
A gond velem van - viszolygok attól, hogy a szememmel csináljanak valamit

Ne is mondd a melót - pár hete történt:majdnem hibernálták a családfámat
-
válasz
venember83
üzenetére
Kockazat szvsz nincs s nagyon nem banod meg.
Ez milyen műtét? Lézeres?
Mert nekem anno Baján 5-ször, Szegeden kétszer műtötték a szememet hagyományos szikés vagdalkozással.Baján valamit csináltak a szemgolyómmal, amitől deformálódott, így ennek hála örök életemre szemüveges maradok
, Szegeden legalább a kancsalságomat megszüntették.
Ja és Baján egyszer sem altattak, mindig ébren voltam, kaptam valami cuccost, amitől kicsit kába lettem meg valami érzéstelenítőt és kész. Ja és levágták a szempillámat is. A szempilla levágás utáni napokat sosem felejtem el. -
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Azt hiszem a nagy szemüveges topikban tárgyaltuk már ki Tildyvel a műtétet - nem a cash az akadálya a dolognak - egyszerűen finoman szólva besz@ri vagyok és nem tudom még a gondolatát sem elviselni, hogy a szememben matassanak akárcsak lézerrel is.
Annak idején nekiindultam a dolognak és ki tudja mi lett volna a vége, ha nem azt mondja az orvos, amit - miszerint nem tudják 0-ra kihozni a szemem.
Így elmaradt a műtét és maradtam a pektánál - a kontaktlencsét is kipróbáltam, de annyira idegennek éreztem a szemeben, annyira zavart a tudat, hogy ott van rajta, hogy a végén visszatértem a szemüveghez.
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Fesulkodni? Nem.
Pacák: 3 korso sor utan elnezzuk

-
Pacák
senior tag
válasz
bolondember
üzenetére
Topgear helyett élvezkedtem kicsit öcsém gépén. 8600GTS - 2GB ram, X2-5000+ és DIRT. Mivel még nincs jogsim - eddig így alakult - ezért szemrebbenés nélkül ültem 3 pohár jóféle sör után a logitech forcefeedback mögé és rommá törtem egy Fiat -ot a virtualitásban.

Szerk.: nem neked akartam, hanem vénembernek, de elfér itt is...

Vénember: tényleg rom lett. A wheels 0% volt, hiányzott a vezetőoldali ajtó is, mert a is fullra le volt amortizálva egy fa segítségével. Másodszorra viszont majdnem hibátlanul végigmentem. Mentségemre szóljon, hogy akkor ültem először oda a gépe és a DIRT elé. Én csak összeraktam neki a gépet két hete, akkor bekapcs volt - pöccre indult, felraktuk a ropogós gyári vistát és többet nem láttam a gépet tegnapig.

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
fésülködj topgír helyett, rádfér..

-
venember83
nagyúr
válasz
Bubu79
üzenetére
Ember? Ezt majd megitelik masok, erre nem vagyok hivatott. Merem remelni, hogy az vagyok/leszek/maradok.
TopGear sincs, vagyis nem volt vasarnap, ennyit az esti programrol.
mod: mutet ugyben szerintem ne varj, ha van ra keret, akkor minel hamarabb vegeztesd el, reszletfizetes is lehetseges. Kockazat szvsz nincs s nagyon nem banod meg. En se banom, ha csak 2 evig is tartana ez az allapot, de az orvos szavaibol itelve meg 1 mutet benne van az arban, amennyiben min. +/- 1.5 dipotrias szemuveges korrekciora szorulna a szemem.
Szamomra mindenkepp jo dolog pl reggel felebredni s egybol latni a harom meterre levo hi-fi tornyon vilaglo orat, jo dolog bringazni a hegyekben, felelem nelkul, uszni s remelem januarban sizni is jo lesz vegre, szemuvegmentesen.
Jo, kisirankoztam magam, most szepen leulok magamtol.

-
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ahogy elnézem a gyenge kezdés után nem erős visszaesés következett - ember lett Belőled, nem is akármilyen

Re #20451: Azok alapján, amiket itt olvasgattam Tőled a PH!-n, bátran ki merem jelenteni, hogy nyugodt lehetsz magad felől - nincs miért szégyenkezned sem Neked, sem a Szüleidnek

-
Pacák
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Anno koraszülöttként inkubátorba kerültél és túladagolták az oxigént?
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Pff... Mit műveltek Veled, hogy így jártál?
Egy kollégámat is műtötték, 5-5,5 dioptriától szabadították meg pár éve - mostanra jutott el oda, hogy fénytörési hiba miatt újra kell neki pekta, de csak 0,75-ös...
Tildy-t is műtötték, és amennyire tudom, elégedett a dologgal.
Én nem szántam rá magam a műtétre, pedig nem ártana, mert simán elmenne tengerésztávcsőnek, ami most az orromon ül ( az más tészta, hogy ránézésre nem látszik, mert nem alap lencse van benne ), de valahogy óckodom az egésztől, ráadásul a doki annak idején azt mondta, hogy nem tudja 100%-ra megígérni, hogy 0-s lesz a szemem ( valójában azt mondta, hogy kicsi az esély, hogy 0-ra kihozható )...

Nem tervezek LCD vásárlást, mert akkor száműznöm kéne a macskát a radiátorra - mostanság ugyanis a monitor tetején szeret leginkább hesszelni

-
venember83
nagyúr
válasz
Bubu79
üzenetére
Oke, ertem, hogy hogyan mukodnek, csak arra voltam kivancsi, hogy bizonyitottak-e, pl fuggetlen intezetek, hogy karosabb a CRT mint az LCD.
Kulonben akartam LCD-re frissiteni, de kell a *nak ez a *os TN+film panel, normalis monitor kell. Igy elnapoltam a vasarlast. Lehet januartol veszek reszletre egy notit s a problema meg van oldva... Igen, tudom, notiban is tn+film panel van, de ott tenyleg nincs valasztek.
mod: monitor@100Hz, mukonny pedig szuksegszeru, szememet nemreg (kb masfel eve) mutottek, s puff eltunt a szemuveg. De nem allt le a szemem romlasa, ugy nez ki hamarosan visszater a szemuveg, ez van, alapos munkat vegeztek az orvosok, szepen elb*tak a szemem az inkubatorral.
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Attól függ mit értesz fárasztáson.
CRTnél automaice többet pislogott az ember, ez jó a szemnek. LCDnél ilyen kevésbé van.
Szemorvosokat is kérdeztem, mi a jobb, nem tudták megmondani, merthogy pont az ami elvileg káros a crtben, bizonyos szempontból pont hogy szerencsés.
Ha valaki ritkán pislog, az azért sokat árthat.Mellesleg kedvesem évek óta , mondhatni több mint egy évtizede programozik, a szemének soha semmi baja nem volt, sőt sasszeme volt, egészen addig, amíg egyik cégnél kapott munkára (SUN) LCD moncsit.. Na utána 1 éven belül -1 dioptriás lett a szeme. Hogy a monitortól volt-e, nem tudom, de fura, hogy addig smemi baja nem volt a szemének, míg sz.r crt-ken (60hz) dolgozott,
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Alapvetően másképpen működik

Míg a CRT folyamatosan frissíti a megjelenített képet, frekvenciától függő sűrűséggel ( mivel soronként rajzolja tele a képernyőt, egy szem elektronsugárral ), vibrálva; addig az LCD csakis akkor nyúl a pixelekhez, amikor változás történik a képernyőn - tehát ha éppen a PH!t böngészed és olvasgatsz egy oldalon, akkor a CRT folyamatosan vibrál a fejedbe, az LCD pedig csak addig villog, amíg be nem töltődik az adott kép.
Emiatt kellemesebb a látvány, amit nyújt. Az más tészta, hogy elsőre szokni kell, valamint el lehet játszani a beállításaival, amíg az ember megtalálja azt a fényerőt, amin már nem bántja a szemét a túlzottan éles kép ( pár óra kell csak
)Én is CRT-n bámulom a virtuális valóságot - ha rendesen be van állítva a frissítés ( min. 85Hz ) és nem csak a monitor világít a fejedbe, hanem van egyéb szórt fény is a helyiségben, akkor sokkal kevésbé fárasztja a szemet

És ahogyan bolondember is mondja: pislogni, pislogni, pislogni
Ha ennek ellenére is száraznak érződik a szeme az embernek, akkor go to szemészet, és fel kell íratni műkönnyet ( a tesco gazdaságos, recept nélkül kapható készítményektől óvakodnék
) -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Kevésbé. Nincs állandó nagyfrekvenciás villogás, és nincs egy sugárágyú az arcoddal szemben
de ha sokáig bámulja az ember, ettől is kiszáradhat, ezért kell néha felállni, és más jellegű szemmozgást csinálni. -
válasz
bolondember
üzenetére
És már nem volt nyitva a fodrász, hogy megigazítsa a séródat?

-
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Nem lehet, hogy túl sokat ülsz a gép előtt? Bár ez is függ attól, hogy CRT-t, vagy LCD-t bámulsz, van-e bármilyen másik fényforrás a szobában, vagy csak a monitor fénye; esetleg időjárási front is okozhatja; kialvatlanság... És igen, vérnyomás is okozhatja a fejfájást

bolondember: ez benne a kihívás - kapd el, ha tudod

Nem is olyan régen szemléltem meg a teljes tejút rendszert fényes nappal egy nagy csarnokban - majdnem szétfejeltem egy I gerendákból tákolt állványt, csak mert nem ott járt az eszem, ahol kellett volna...
Amikor elmondtam a főnökömnek hogy' jártam, csak annyit mondott, hogy Ő ugyan mondta, hogy használjam a fejem, de nem teljesen erre gondolt

-
BlacKSouL
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
szerintem bojkott állnak, ahogy én is akartam.. de ...
-
válasz
Bubu79
üzenetére
Ha már lehet kérni, akkor inkább egy olyan Halle Berry-s árnyalatból tenném

Egy apró szösszenet: Az utóbbi 3 napban próbáltam beszerezni egy legális szoftvert (játékot) de nálunk a megyeszékhelyen sem volt olyan üzlet,ahol PCs szoftvereket árulnak (Egyik helyen megjegyeztés,hogy próbáljam meg a helyi tecsóban,mert ők a Pcs szofver ellátók... )
Komolyan mondom,csak baj van az eredeti szoftverekkel.
Végüli megrendeltem Bpről, aztán majd ideér.... -
tbs
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ja, lehet. Mitől döglődne az OT..?

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Vaskéz hová lett ? Jánoska ?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Egy " kis" alacsony, vagy magas vérnyomás igen.
Na most a pálesz lefelé húzza, a bor viszont emeli.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Inkább ilyen meglepi ?

-
venember83
nagyúr
Kis vernyomas lehet oka fejfajasnak? Mar nem tudom mire velni ezt a harom napja minden delutan ram toro aldast...
Doglodik az OT... Ez se tul vidam dolog.

-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha jól megnézzük, akkor az út fölé van belógatva az ajándék.
Út mellett pedig jobbára a parkolási társaságok olyan nagylelkűek, hogy akár Mikulás csomagot is adjanak - szerintem vagyunk ezzel úgy egy páran, hogy azt meg tartsák meg maguknak

bolondember: nem értem a problémádat - egyes természeti népeknél teljesen megszokott dolog, hogy a fejükön cipelnek dolgokat - hát ennyit sem ér neked egy ilyen különleges lehetőség?

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
na, az hiányzik - sétálok boldogan az utcán, megyek a moziba, egyszercsak a fejemre esik az Oktogonon egy becsomagolt ajándék zongora...

Napersze, még mit nem...

-
ngabor2
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
azt majd húsvétkor.
télleg, lehet, hogy a csacsi elindult, hogy karácsonyra a barlanghoz érjen. igen messze van innen...
-
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Sajna nem. Sőt szerintem én nem is kapok kariajándékot. Mondjuk nem is tudom minek örülnék.
-
philoxenia
MODERÁTOR

-
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Gondoltam, hogy ez a baj... Az Ő döntése volt - én sem értek vele egyet

Ha már sárga...
- Szomszéd - tud róla, hogy a fia belepössentette a nevét a házam előtt a hóba?
- Mostmár igen - de mi ezzel a baj?
- Hogy a lányom kézírásával tette mindezt...Tudom, szakállas, leülök magamtól is
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Neked is olyan szürke az arcod.
Csak nem vagy beteg ? Megártott a sok.... ? 
-
Bubu79
addikt
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Azt hiszem ideje lecserélni a billentyűzetemet - kérek egy ilyet karácsonyra, de kicsit sötétebb séróval [IMG[szája szélét erősen nyalogató, kiéhezetten sasoló smile[/IMG]

-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mozilla 1.7.13 - tudom, már illene lecserélni, de semmi gondom vele...

FeketeLélek: nincsen jó színed - legutóbb sem utalt semmi jóra, hogy színt váltottál...

-
sekli
addikt
hat ezt most talaltam a vicctopicban, koszonet erte Gaben01-nek...

-
tildy
nagyúr
Úgy látszik ngábor koma üveggömbbe nézett

-
RoyalFlush
őstag
-
tildy
nagyúr
válasz
tiv61us
üzenetére
Nekem nincs pulykapénz. Sőt bónusz se. Sőt karácsonyi meglepi se. Na jó az talán volt, az officetól céges pulcsi
Igaz mellben szűk így csere.
De ettől függetlenül jó hely. Volt munhahelyemen polárplédet adtak...Pirosat
Na az semmire nem volt jó. uff uff: sőt ha nem dolgozok, nem is eszek. Ma is elbaxtam az időt megitn azzal a gány PLCvel.
-
eddie17
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Úgy vigyáz rá mint a szeme fényére

Ez az, hogy azért ennyi jár(mármint valami ajándék), ha valaki már huzamosabb ideje ott van egy cégnél, és becsületesen végzi a munkáját.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Dell XPS 13 9380 FHD, 16GB RAM, 256-512GB SSD, szép állapot, számla, garancia . Utolsó db.
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Már korábban is feltűnt hogy lassú.

)... Utána két órával még szinkrontolmács kellett hozzám, mert úgy elzsibbadt a nyelvem, hogy alig forgott - az üvegben tisztaszesz volt, 96%-os.

Ha előtte látom, akkor tudtam, volna, de még csak a Beszélő köntös és az Egri csillagok volt meg addig, igaz az két forint per film, igaz a két forint meg négy gombóc fagyi volt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

5 perc helyett 10.