Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
ja, a 13 kísértetből a sakál
jó, hogy félügyvéd nincs a választható avatarok között. de szerintem egyénibe se kapná meg senki.
race: mire azt megmosod... fogadjunk, lábszag volt a jeled az óvodában (jajj, de gonosz vagyok
) -
Racecam
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Akkor el tudod képzelni az én kálváriámat, amíg találok valahol egyáltalán egy 49 és felest.

Választék az nem nagyon van.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Na aki esetleg nem látta: [link] Szerintem nem lett jó. Rossz lett. Karcos, smirglis, sprőd, arrogáns hang szembenáll a mézesmázos, olajozott, kedves, pökhendi hanggal. És a karakterhez az előbbiek illenek. Ja igen, én ezzel jellemeztem, hogy Szakácsi hangja arrogánssá, Kullkáé pökhendivé teszi a dokit, és az előbbi az előkelőbb.
-
Leonyid84
tag
nézem, mi módon pörög a venti

-
Ramius
őstag
amúgy irigylem az ilyen gondokat, hogy valaki világos vagy barna sört igyon

-
ngabor2
nagyúr
no, egy rendkívül fontos kérdés, amit gyorsan el kellene döntenem. barna, vagy világos sört igyak? a sörös topikban nem jött rá válasz.
-
Leonyid84
tag
itt bárki akármit kommentelhet?

-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
valóban rosszul tudtam, 7 van.
![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/pics/faces/stone.gif)
-
(Kolombusz)
veterán
Magyar Posta fujj, hogy dögölne meg, szakadna ki a bele.
-
Thrawn
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hö! Mit iszol?
-
FehérHolló
veterán
Tudok róla, köszi!

De bőven ráérek még, egy kicsit kiábrándultam a szakmai fórumokból, a közösségi részben meg még hosszú idő, mire megvan a ~1400. Nem szeretem fosni a szót.
Szarvas: Akkor iszok még egy kicsit, hátha azért talán lesz valami arca is. (A választhatók közül én 3at találtam, kis jóindulattal 4et.) Monták már neked, hogy az egyik szarvad kicsit kibicsaklott?
[Szerkesztve] -
marsu
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
asszem a szabadon választható avatarok között van vagy 6, aminek nincs arca. ezek már bennmaradnak. illetve van pár régebbi egyéni avatar, aminek nincs arca, de ezek akkor kerültek kiosztásra, amikor még nem volt ilyen szabály. a szabályok folyamatosan finomodnak.
füvesember: hol látsz te ott egy sorban min. 3 azonos vigyort? mert én pl. sehol. csak hogy kötözködjek
-
FehérHolló
veterán
Azon gondolkodám már egy ideje, hogy mennyit kell ahhoz innom, hogy az avataromnak valami arca legyen, és ne mondjon ellent a PH ''az avataroknak legyen arca!'' szabályának.
-
törölt tag
Most jövök a havi értékelő meetingről
,először voltam ilyenen, készültem rá, hatást akartam elérni, asszem sikerült. Zakó le, ingújban, jó hangsúlyal, artikuláltan pergősen, elmondta a havi teljesítményünket!
Második slidenál mindenki úgy nézett rám, mit csinál ez az ember
, pont ezt akartam.
Durván bejött a managementnek, és egyben félelmetes mennyire unfähig, emberek lehetnek tlek, többi tl is előadott
Annyira durva hogy a kapcsolatok miatt milyen emberek kerülhetnek pozicióba.
Mindíg elgondolkodok hol tarthatna adott cég ha nem kapcsolatok alapján kerülnének pozicióba az emberek.
-
Feedoo
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nem kell azon gondolkodni a cípőt nem dísznek veszi az ember, vagy kihordod vagy kinövöd

Köszi! Jah voltam RTG-n és: ''Ép mellkasi szervek. Szabad mellüri folyadék, vagyy beszűrődés illetve gyulladásos maradvány nem látható.''
[Szerkesztve] -
Feedoo
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Az új cipőt gyorsan fel kell avatni nehogy betörje a lábad

-
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Előbb-utóbb úgyis leöntik, jobb ezen gyorsan túlesni

-
(Kolombusz)
veterán
Vettem cipőt.
Jó kis Mustang, feelinges.
Megjött a hidraulikus tárcsafék, végre eladhatom, hogy legyen pénzem.
Megrendeltem az N80-ast, arra kell a pénz.
Írtam egy marha jó dolgozatot bioszból.
Este megyek csocsózni, de még a régi cipőben, nehogy valamelyik állat leöntse sörrel az újat. -
Hát bezony, én is vótam ember valamikor

No léptem, jó hétévégt mindenkinek, mondhatnám Kellemes Janoska menteset, de akkor megint előjönne az egóm, az meg ugye nincs

Race: Ha mikulásra el tudnád esetleg intézni a hölgyet akkor megköszönném, persze a csizmám mellett ott lesz egy üveg viszki is

[Szerkesztve] -
-
Racecam
nagyúr
válasz
Janoska26
üzenetére
Dehogy kötekszem!!
Én tudom, hogy nem csak hülyéskedsz, el is küldtem az asszonyodnak a ''Legszebb nők'' topic linkjét maiben. Lássa, hogy nem csak ökörködni tudsz, hanem igenis leteszel valamit az asztalra!
(Az más kérdés, hogy amit az egyik kezeddel leteszel, azt a másikkal levered.
) -
válasz
Racecam
üzenetére
Én is szeretlek titeket
Mondasz valamit, az asszony is megmondta, először nézzem meg azt aki mondja és ne azt amit mond, na jó, látom azér van egy kis kedvesség is abban a zsákodban, csak mér van olyan érzésem hogy azért akarsz itt tartani, hogy legyen kivel kötekedned

legyen is nyuszikám
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Janoska26
üzenetére
no, hogy ne csak a hátad mögött szidjunk: igen, sokaknak tele van a szemöldökük az állandó erőltetett jókedvedtől. úgyhogy ennyi.
de ne vedd a szívedre, menjél egyél még egy kukackonzervet
megj.: azt tudtam, hogy kolléganőm nem szereti az ízeltlábúakat, de azt nem, hogy akkor különösen nem, ha kajál... akkor beszélgettünk róla, és elmenekült. -
Racecam
nagyúr
válasz
Janoska26
üzenetére
Menj csak, ott nem fognak Veled ilyen kesztyűs kézzel bánni.

u.i.: Janoska #2140: Vazze, csak most láttam ezt a hsz.-t! Nehogy már a szívedre vedd, csak a saját nevemben beszélhetek, de én jól elvagyok az ökörködéseddel, semmi baj nincs vele.
És, nehogy már mások véleményével foglalkozz, látod, én sem teszem.
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Tegnap délután után komolyan elgondolkodtam rajta, hogy topicot váltok, vagy egyszerűen elhúzok a picsába, látom sokaknak nem tetszik a stílusom, vagy a modorom vagy csak a folyamatos jókedvem zavar egyeseket, és persze akkor amikor nem vagyok nemtom, nem értem az embereket komolyan. Mer az még rendesen jól esik ha itt cinkeljük egymást, az egyenesen szükséges, mert így visszavesz kissé az egómból
.No mindegy, ez végül is nem egy népszerűségi oldal, majd kérek tanácsokat Vlagyitól, hogy lelkileg hogy bírja ezeket a csapásokat feldolgozni
Csernus Vladi segíccs kérlek át a traumán 
-
De csend van itt, még a végén átmegyek politizálni

-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hmmmm. Kitalálták, hogy ha sikerül megszervezni, akkor még egy hónapig itt is folyhatna valami munka, nem kéne utazgatni, és akkor júli 8-ig lenne a munkavégzés, 16-án adnák át a felmondást. És egy hónap pluszt meg kifizetnének. Ez jól hangzik, csak nemigen lehetne megszervezni rendesen. Juteszembe:
Ha tudom a pontos felmondás időpontját, akkor kérhetem, hogy nekem két nappal korábban adják át, mert nem leszek itthon, és nem tudom átvenni?? -
Csyppa
senior tag
Nyilván nem érdekel senkit, de nekem VÉGE a tanulásnak ebben a tanévben!!
-
PazsitZ
addikt
válasz
csapos2
üzenetére
''erős grafikus meghajtás'' - videókárty valamiféle húzása
cpu óra arány - cpu ''gazda'' frekvencia(Mhz) ezek szorzata a ugye a gép Hz száma
cpu ''gazda'' óra irányítás - ez gondolom lejebb húzza ha túlmelegszik
pci express frekvencia(Mhz) - videókártya Hz álítása
cpu inteligens gyorsítás 2 (c.i.a.2) -akkor maximalizálja csak a teljesítményt ha igény van rá. Amúgy nem fut maxon.
rendszer memória szorzó (spd)- ez a cpu ''gazda'' frekvencia(Mhz)-hoz képest határozza meg a memória értékét
magas sebességű dram dll beállítás- passz
renszer feszültség irányítás-- auto/manual
ddr túlfeszültség irányítás- ram fesz. ha húzod alap fölé kell rárakni.
pci-e túlfeszültség irányítás - szintúgy ha húzod
fsb túlfeszültség irányítás- szintúgy ha húzod
(g) mch túlfeszültség irányítás- [link]
cpu feszültség irányítás- cpu fesz.
normal cpu ''magfeszültség'' - -''-
nagyjából -
N1
tag
válasz
csapos2
üzenetére
Há' ezek a processzor és memóriatuning beállításának az eszközei.
A cpu clock ratio a proci szorzója, ez 99%-ban fix, nem tudsz hozzá nyúlni.
A host clock az FSB, a rendszerbusz frekvencia, ahogy emeled, úgy szorozza be az említett szorzó, így emelkedik a proci frekvenciája. Pl: 10x200 alapból, 10 a szorzó, 200 fsb. Ez így 2000MHz. Ha emeled az FSB-t 220-ra, akkor 10x220=2200-on megy a proc. Ha bírja.
Ehhez hozzá kell állítani a pci express frekvenciát, ha Mhz-enként állíthatod, akkor belövöd a fix default értékre, és kész (azt nem szereti, hogy többön megy, mint az alapérték). A system memory multiplier-el a memóriát lehet állítani, hogy a megnövelt fsb mellett se hibázzon (mert a memória alapvetően az fsb-vel megegyező frekvencián megy, így az fsb növelésével a memória órajele is nőne. Ezzel a memóriát külön is be tudod állítani, nem kell olyan ramot venned, ami bírja a megnövelt fsb-t)
A voltage control-ok akkor jönnek jól, ha esetleg elindul ugyan a rendszer magasabb órajelen, de lefagy. Ilyenkor adsz neki egy kis plusz feszültséget, és ha szerencséd van, stabillá válik..
Sematikusan ennyi talán, de a fél fórum erről szól, biztos van aki pontosabban tud segíteni, csak tudni kéne, milyen alaplap bioszából nézted ki ezeket.
[Szerkesztve] -
PazsitZ
addikt
válasz
csapos2
üzenetére
''erős grafikus meghajtás''
cpu óra arány
cpu ''gazda'' óra irányítás
cpu ''gazda'' frekvencia(Mhz)
pci express frekvencia(Mhz)
cpu inteligens gyorsítás 2 (c.i.a.2)
rendszer memória szorzó (spd)
magas sebességű dram dll beállítás
renszer feszültség irányítás
ddr túlfeszültség irányítás
pci-e túlfeszültség irányítás
fsb túlfeszültség irányítás
(g) mch (Memory Controller Hub-memória irányító ''központ'') túlfeszültség irányítás
cpu feszültség irányítás
normal cpu ''magfeszültség''
Nagyjából, előfordulhatnak esetlegesen hibák benne.
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
Szép napot mindenkinek!
Mivel nem értem az angolt, lenne valaki olyan jó, hogy leírja nekem mit jelentenek a következők, és főleg mire jók? Mit lehet elérni az állítgatásaikkal?
robust graphics booster
cpu clock ratio
cpu host clock control
cpu host frequency(Mhz)
pci express frequency(Mhz)
c.i.a.2
system memory multiplier (spd)
high speed dram dll settings
system voltage control
ddr2 overvoltage control
pci-e overvoltage control
fsb overvoltage control
(g) mch overvoltage control
cpu voltage control
normal cpu vcore
Az alaplapom BIOS-ából valók a dolgok és itt egy kép is ha esetleg szükséges lenne. [link]
Előre is köszönöm. -
supesz
aktív tag
elszórakoztatom magam mostanában
youtube, munka, youtube, webisztán, youtube, ... stb. 
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Janoska26
üzenetére
Nem is lenne baj, csak az előző munkahelyemen is ez volt. Ott is a rossz beszerzés-logisztika-gyártás kommunikációs folyamat volt rossz, és az ebből eredő elkerülhetetlen hibák takarítgatása volt a dolgom. Nekem kellett volna másokat basztatni, akiket nem volt szabad basztatni, engem meg basztattak, hogy miért nem látszik az eredmény. Aztán látszott, egy darabig, akkor gyorsan változtattak, és megint szar lett.
Hát nekem kellett kezelni a hiánylistát, ha hiányzó tételek voltak, akkor megfelelő beszerzőtől kellett kérnem hogy rendeljen. A gyáraknak a hiány miatt veszteséges volt a gyártás, mert átmenetileg raktározni kellett a félkész árut. De kamiont csak hetente küldtek, tehát csak hetetne lehetett pótolni a hiányzó dolgokat. Aztán mikor nagyjából lecsökkent a lista, és már egész faszán ment minden, akkor kitalálták, hogy fölösleges hetente küldeni a szállítmányt, elég kéthetente is. Na mondanom se kell, hogy ha páratlan hét csütörtökön jelentkezett a hiány, akkor következő páratlan hét keddig b.szhattuk a pótlást. De még ez se lett volna gond, de nem mindig lehetett tudni, hogy mikor mennyi lesz a túltermelt mennyiség, amihez az eredetileg beküldött kellékanyag nem elég. És én már csak akkor tudtam meg hogy túltermelés volt adott rendelésen, mikor már a telephely jelezte nekem, hogy nem lesz elég kellékanyag, pedig a gyár ott volt mellettünk a raktárnál.
Tehát hogy érthető legyen: Ruhagyár angliai központtal(HQ, beszerzés, értékesítés), logisztikai raktár és szabászüzem Pesten, varrodák az ország különféle pontjain. -
supesz
aktív tag
Jézusom, de régen voltam itt
Ennél érdekesebb nem is jut eszembe. 
-
BlacKSouL
addikt
Ha nem kiabálom el, akkor ma dolgozom utoljára. Itt. És ha van egy kis eszem akkor ilyet.
Nem mintha a szarlapátolás, vagy a téglahordás ne lenne rosszabb, de tulajdonképp mi is szart lapátolunk itt. Ha eljöttem elmondom mi volt a legnagyobb bajunk az egésszel.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-11G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Sérült I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10875H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

majd holnap.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ÁÁÁáá, sör!! Veszem is ki a hűtőből. 3 tányér chillisbabot a legjobb vele ''lefujtani'' Óriásiakat lehet tőlük éjszaka.... ja tudom, a színvonal 
Annyira durva hogy a kapcsolatok miatt milyen emberek kerülhetnek pozicióba.