Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz jasonka #8153 üzenetére

    " régebbi darabok filmes fotózásra készültek igaz" - akkor más a JÓ számunkra. Látom, most már azt is írtad A1-es méretben nem akarsz nyomtatni.

    Kisebb nagyítású cokat ki fogja rajzolni a régi filmes obi is. Általánosságban kevés olyan filmes obi van, amit digitálisra ajánlanak, még kevesebb ezek közt ami még zoom is. Ennek oka az, hogy a fénynek sokkal merőlegesebben kell megérkeznie a szenzorra, mint a filmre.

    Ami hátulütője a dolgoknak, hogy monitoron nézve 1:1-es nagyításban nem lesz tiszta a kép.

    Itt sztem nem sokan fognak neked zoomos régi, olcsó obit ajánlani, lévén nem akarunk senkinek se rosszat. Ha megkérdezed konkrétan mi a véleményünk, akinek van olyanja elmondja... de nem nagyon van digis gépen analógos zoomos obival rendelkező egyén. Ha meg van, akkor ő is tudja, hogy nagyfokú korlátok közt él.

    Digitálisra tervezett obik esetében meg az általad írt költségvetés kicsit alacsony. :( Persze azokból is lehet kapni ilyen olcsón, de azoknak általában már valami baja van. Keringnek a decenteres / fókuszhibás ilyen-olyan példányok.

    Félreértés ne essék, még mindig gyártanak olyan zoom obikat, amiket anno filmes korszakban terveztek, és még mindig árulják, mert van rá kereslet. Nekem is van ilyen: Canon 100-400L. De nem is az élességéről híres.

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák