Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem rábeszélni akarlak, de ha később esetleg el akarod adni, akkor számíthat, hogy a Sigmákra 3 év gari van, a Tamron meg nálunk csak 1év? Ha jól tudom.
De gugliba beírod az obi nevét + a review szót, és kidob egy csomó tesztet(igaz, leggyakrabban angolul) tele minta képekkel, amik alapján könnyebben dönthetsz.
-
rumos14
nagyúr
az a 70-300 tényleg HSM-es? csodálkoznék... fókuszmotor van benne, ez pozitív számodra, a D40 miatt. általános vélekedés szerint a Tamron 70-300-a jobb obi, olcsóbb is, makróban is erősebb, és ennek a változatnak [link] azt hiszem, van motorja is.
az, hogy 200-as vagy 300-as végű obi kell-e neked, csak te tudod, stabi nélkül a tele végen 1/500s záriőre lesz szükséged, ez csak napos időben lehetséges iso emelés nélkül. -
Bass
addikt
Üdv mindenkinek
Szeretnék vásárolni egy új obit. Nikon D40-es gépem van.A kinézett példányok Sigma. 70-300 APO HSM(59900ft) vagy Nikkor(Nikon) 55-200 VR mind a kettő egy árban van a sigmában a 300mm a csábító a Nikkorban meg a VR csak ott meg ugye 200mm a maximum.Nem tudok dönteni és sajnos normális tesztet sem találok.Nem tudom hogy kültéren ki lehet e tartani legtöbbször pl a 300mm-t ill makrózni szeretek. -
eastsider
nagyúr
válasz
norbee2244 #7388 üzenetére
Szia norbee (emlékszel rám?
)
csak előtétlencsét lehet rá rakni. pl makró előtét (raynox), nagylátó előtét stb...
-
norbee2244
senior tag
Sziasztok
Ti biztosan tudtok nekem segíteni..Van egy fuji s5500-as gépem nem tudom erre lehet e valami obit rakni esetleg(szűrőben biztos vagyok,de obit szerintem nem) ha tudtok valami okosságot lehet vele bombázni
-
eastsider
nagyúr
-
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #7377 üzenetére
Tűélesnek nem kell lennie, de itt olyan szintű pudinggá lágyulásról van szó annál a Sigma 10-20-nál, amit eastrider kollegának eladásra kínáltak, ami monitorméretben is ocsmány, és a legjobb kompozíciót és tönkreteszi ha a kép szélső harmadában is van értelmes képi infó.
2mm rengeteget számít, de csak ha papíron létezik és a kegyetlenes képminőség miatt gyakorlatilag kihasználhatatlan, akkor nem sokra megyünk azzal, hogy 2mm-el kevesebb van az objektívünkre írva.
-
rumos14
nagyúr
válasz
eastsider #7376 üzenetére
te tudod. nagylátó végen, főleg ebben a tartományban a 2mm rengeteget számít. igen, lehet decenteres a Sigma, de akkor azt nem kell megvenni
van amúgy a Nikon-nak egy 10-24-e is, ami gyanúsan hasonlít a Tamron 10-24-re, sztem azzal is jobban jársz. kétségtelen, hogy a 12-24 élesebb, de ezek az ultra angylátós képek nem kell hogy feltétlenül saroktól sarokig tűélesek legyenek, itt a kompozíció, a hatás a lényeg. -
eastsider
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #7374 üzenetére
régen láttam azt a tesztet, csak sajna az extra.hu megszünettte ugye az ingyenességet...
igazad van... szerintem a 12-24 mellett fogok dönteni... csak a 2.8 vonzott.. de nem sok értelme lenne ilyen gyújtótávon. max egy-két szórakozás erejéig, meg FX obi ugye... de akkor már inkább a Nikon. nagyon bika obi az...rumos: annyi a használt ára, mint az új sigmáé (130k)
akkor már inkább a nikont választom. sokkal komolyabb objektív, igaz 2mm-el hosszabb, de sokkal jobb az optikai minősége, komolyabb a felépítése. (újonnan még mindig 300k körül van...)Sztennel megdiskuráltuk a témát, és valóban jobb, mint beleugrani egy bizonytalan sigmába... használtba meg főleg...
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
dilemmában fordulok elétek
mit ajánlotok, merre bővítsem a felszerelésem.
adott egy D40x (tehát nincs a vázban motor) egy 18-55 és egy 35/1.8
főként táj, városi fotók és épületek érdekelnek. a kitobinak csak a nagylátó végét használom.
ezért gondoltam egy 10-20-asra, de egyelőre egy olyan példányt találtam, ami hanyagolható...
100ezer lenne rá, max 130
mit ajánlotok? új/használt játszik -
Cancer
senior tag
válasz
kiskornel #7364 üzenetére
Mezőn. Rovar, virág, fűszál, csiga-bige.
Mivel mindegyik 2.8-as fényerejű, ezért szerintem ez nem kérdés. Illetve egyik sem képstabis, úgyhogy az állvány is szükséges lesz.De lényegében eldőlt. Mivel "alig" van különbség, gondolom az eredeti gyárival járok a legjobban.
-
Lator
tag
válasz
kiskornel #7364 üzenetére
Nagyon örülök, hogy az általában szót hozzátetted,
mert egy kollégám járt ki rendgeteget terepre éső pedig arra panaszkodott, hogy azért választott IF-est (többek között), hogy ne menjen tele az obi mindennel.. és mégis elmocskolódott.
Jegyzem meg nem az a sárban túrós disznó fajta... kultúráltan teszi (amennyire lehet persze) -
kiskornel
addikt
Nem szeretem ezt a topicot, mert mindig vissza kell kérdezni: MIRE AKAROD HASZNÁLNI?
Melyiket?? kérded te... De mire melyiket?
pl:
- növényeket akarsz állványról
- embereket
- rovarokat
- akarod használni közgyűrűkkel
- kint szeretnéd használni (mezőn, terepen), v beltérben, stb...
- kell a fényerő?Nagyon nem mindegy.
(#7359) rumos14: nemcsak elegánsabb, hanem célszerűbb is. Ebben az árkategóriában a szigetelés nem alap. Az IF lencsék azért jobban szigeteltek (általában), hisz nincs külső mozgó cucc, ami bevihetné a szennyeződést. Ezért mezőre, terepre azok jobbak.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #7361 üzenetére
de én aztat olvastam, hogy ez a jelenség jobban "érvényes" a IF-es (belső fókusz) obikra, sőt azokra is eltérő mértékben.
-
fairi
őstag
válasz
rumos14 #7355 üzenetére
"közeli fókusznál akár jelentős mértékben romlik/csökken a tényleges gyútávja. ez egy makró obinál főleg nem mindegy."
ilyenről még nem hallottam, nekem canon 100 macro-m van,de mivel nincs vele megegyező gyútávú sigmám, így nem tudom empirikusan megmondani, hogy ez a hiba létezik-e
talán jön vmi optika guru és az elmondhatja a tutit... -
Darkness1
aktív tag
válasz
rumos14 #7355 üzenetére
A "megnyúlás" nem gond, van akit zavar, számomra nem lényeges. Én úgy csinálom, hogy beállítom a nagyítást (1:1, 1:1.2, 1:1.5, 1:2 stb), rögzítem és a gépet mozgatva fókuszálok. Makrózás közben az AF irrelevéns, ha nem makróra használom, hanem másra, akkor lényeges az AF.
-
rumos14
nagyúr
én körülnéznék a használtpiacon is.
és még: a Canon AF-je sokkal gyorsabb, halkabb, mint a Sigma/Tamron-é (a Tokinát nem ismerem).
továbbá: a Canon "belső fókuszálású", azaz 1:1 álásban sem "nyúlik meg", ez jó is, de lehet, hogy rossz is. javítsatok ki ha hülyeséget írok, de úgy tudom, a belső fókuszálású obiknak közeli fókusznál akár jelentős mértékben romlik/csökken a tényleges gyútávja. ez egy makró obinál főleg nem mindegy. -
Cancer
senior tag
Hozzá néztem a tesztképeket, a Canon 100mm F/2.8 USM Macro optikához.
Sigmát és Tamront találtam. Elhanyagolható különbségekkel. Bár ha azt nézem, hogy
Tamron 117e
Tokina 118e
Sigma 129e
Canon 138e akkor talán még a Canon is szóba jöhet.Ráadásul az új 100mm IS és a régi IS nélküli között én nem látok eltérést. Viszont az IS szerintem nem indokolja a közel dupla árat.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #7351 üzenetére
90 és 105 között a gyakorlatban borzasztó marginális lesz a különbség. Vegyetek egy olyan objektívet, ami átfedi mindkét gyújtótávot és próbáljátok ki. Borzasztó kicsi különbség, olyannyira, hogy valós felhasználás során ez aligha fog bármit is számítani. Vagy mondjuk úgy inkább, hogy semmit.
-
Lator
tag
válasz
rumos14 #7340 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkitől aki hozzászólt!
Ami most van jelenleg:
Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S DX
Ezt egy remek utazó obinak tartom, szeretem a képeit, de mondjuk
szerényebb fényben, zárt térben (templompl) elég szenvedős.Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG MACRO
Ezt főként a zoom miatt használom, de előfordul az is, hogy
macrozom vele (ez sajnos macrora nem végleges megoldás, de pillanatnyilag meg vagyok elégedve vele)és persze megvan egy
Nikkor 18-55mm f3.5-5.6G AF-S DX VR
ezt nem tartom jó optikának a VR ellenére sem! Nem tetszik és igazából ezt szeretném kiváltani egy jóval használhatóbb optikára!Köszönöm
-
rumos14
nagyúr
válasz
kricsi81 #7349 üzenetére
a Tamron is hasonló mértékben megnyúlik. én a gyútáv alapján választanék, szvsz, a 105mm kedvezőbb makrózáshoz mint a 90, de ez tényleg egyéni preferencia kérdése.
a Sigma anyagminősége sztem rendben van, akkor már a Tamron inkább kelt olcsó műanyag hatást. de optikailag tényleg mindkét obi kvázi tökéletes. -
kricsi81
senior tag
A Sigma eléggé megnyúlik fókuszáláskor, ezt vedd figyelembe, mert makrónál eléggé hátrány lehet. Cserébe a Tamronnál 15mm-rel hosszabb, ami ugyan nem sok, de mégis jobb makróra.
Nézd meg melyik hogy néz ki, melyik tetszik... esetleg tömeg is szempont lehet. Ha másra is használnád makrón kívül, talán az af sebesség is számít.Képminőségre mindegyik rendben van ahogy hallottam, én csak a Sigmát próbáltam ki. (apropó, a Sigma eléggé érdekes anyaggal van burkolva, próbázd ki hogy tetszik-e...)
-
Cancer
senior tag
Köszönöm a válaszokat, végül is, akkor az a lényeg, hogy a három közül lehetetlen rosszul választani.
550D-hez lesz. -
Cancer
senior tag
Ha az lenne a kérdés, hogy macro objektívből:
Tamron 90 f/2.8
Tokina 100 f/2.8
Sigma 105 f/2.8ti melyiket választanátok? (Ahogy néztem, közel azonos árban vesztegetik őket.)
Előre is köszi.
-
-
rumos14
nagyúr
segítene, ha leírnád, milyen egyéb obid van, de egy vélemény: a 18-135 egy jóféle utazó zoom. nem fényerős, de az élessége rendben van. képstabi sajnos nincs benne... de ha megvagy anélkül, én egy fixet néznék, a 18-135 mellé: 35/1.8, 50/1.8, 85/1.8, ezek közül egy-kettőt. főleg az utóbbi kettővel sokkal jobban fogsz tudni portrézni mint bármelyik említett zoom obival. egy obipark fényerős fix nélkül olyan mint a Dallas Bobby nélkül
még valami: a Tamron 17-50 sztem jobb a Sigma 18-50-nél, használom, szeretem, de hallottam már ellenkező véleményt is. -
rumos14
nagyúr
válasz
eastsider #7331 üzenetére
volt nálam két 10-20 is, egyik sem volt nagyon rossz, decenteres, de a képszéleken az élesség rekesztől függetlenül, hát, barátok közt sem az igazi. ez van... a 10mm mégis csak 10mm. ez nem egy tűéles alapzoom, főleg nem fix.
ha ilyet vennél, nyilván érdemes legaláb 3 különböző gyútácon, és mondjuk nyitva és egy FÉ-kel lerekeszelve letesztelni. és természetesen a kész képet nézd, vizslasd, ne a kereső képét. -
Lator
tag
Elnézést kérek elírtam...
ez a rövidebbik optika: (a másik kicsit drága nekemSigma 18-50mm f/2.8 EX DC HSM Macro
-
Lator
tag
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni a következőről:
Van egy Nikon D80-asom és szeretnék választani hozzá egy átlagos árú, de a kit obinál
jóval használhatóbb portré-zoom optikát.
(most Nikkor 18-135mm 3,5-5,6-ot használok ami remek utazó optika, de...)Amik felmerültek bennem ár/érték arányban azok a következők votlak:
Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC OS HSM MACRO
Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSMTisztában vagyok azzal, hogy a macro és a nagyobb gyújtótávolság miatt drágább a 70-es, de számomra a macro az nem mérvadó, ahhoz van optikám, viszont a 70mmt jóval használhatóbbnak érzem (rendezvényeken sokat fotózom), ám a fányerő... nagy dilemma
Akinek van tapasztalata ezekkel, az kérem bátran írja le, hogy mennyire szerette vagy nem és miért, mi volt a gyengéje, erőssége.
Illetve ha van más alternatívátok hasonló áron, akkor azt is szívesen fogadomNagyon köszönöm mindenkinek!
-
Kashim
őstag
Sziasztok,
van valakinek [ilyen] obija? Imádom a makró képeket, már egy ideje szemezek vele, gondoltam lassacskán összekuporgatok rá, viszont előtte érdekelne mégis miféle képeket lehet vele okozni. Jelenleg a 400D kit + egy zenit objektív összeborogatásával csinálgatom a makrókat, több kevesebb sikerrel.
Nem vagyok profi fotós, annyira nem vágom a dolgokat, felületesen kapirgálom meg kísérletezgetek. (látszik a képeimen is)
Csupán szeretném látni nektek milyen képeket sikerült lekapnotok ezzel, megéri-e a befektetést, esetleg használtok-e hozzá még valamit, esetleg közgyűrű / nagyító előtét lencse. Extrém nagyítások foglalkoztatnak leginkább, vagy azt ezzel felejtsem el? Neten találtam pár példafotót meg ilyesmit, de jobban szeretek halandó emberek képei alapján véleményt alkotni. Az ilyen mellékelt néha retusált, marketing szagú képek csalókák szoktak lenni. Kis öregecske 400D-m van, természetesen ahhoz venném.
Előre is köszönöm. -
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #7332 üzenetére
köszi!
akkor alaposan meg kell néznem...
-
Szten Márs
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
amelyik sigma 10-20 hibás (decentrált) az ugye azt jelenti, hogy a kép valamely része homályos lesz bizonyos gyújtótávon.
na most ez mennyire észrevehető?
keresőben is látni gondolom, ugye? mennyire szembetűnő/könnyen észrevehető?szóval elvileg az is elég, hogy megnézem a vázon különböző gyújtótávokon (lassan végignézve pár mm-enként, fókuszálva, hogy éles-e a kép?!) vagy érdemesebb megnézni a végeredményt notin?
mire figyeljek?
és hogy néz ki ez a hiba? tudtok esetleg képet mutatni?
-
johnjohn
addikt
válasz
Balage1979 #7325 üzenetére
A képminőségben nem alig észrevehető különbség van, hanem igen erős. A képstabi 200 mm-nél nekem még nem hiányzott, igaz nehezebb vázzal használom a 70-200-ast.
A 70-300-as Canon csak rekeszelve, 6,3-felett lesz megfelelően éles, a 70-200-as már f 4-en is kifogástalan.Végezetül a 70-300-as már 250 mm-től erősen lágyul. -
gzola
tag
én a canon és sigma között nem tudok dönteni:
Canon EF 70-200mm f/4.0 L USM
Sigma 70-200mm F2.8 EX DG APOMacro HSM IInem tudom a sigmának mennyire lágy a képe a canonhoz képest, mert koncertfotóhoz kellene a fényerősebb obi, csak milyen a rajzolata, az érdekelne.
-
johnjohn
addikt
válasz
Balage1979 #7323 üzenetére
70-200/ f4 L USM egyértelműen. Használtan kijön 110 000.- ből, és melléfér még valami, 50/1,8-as is.
-
Balage1979
csendes tag
Hi.
Szeretnék venni canon 550D-mhez tele obit, melyiket javasoljátok? ár kissé kötött, de kb. ezekre gondoltam1. Canon_70-300/F4-5.6 EF IS USM [link]
2. Canon_70-200/F4_USM_EF-L [link]
3. vagy valami sigma?megéri IS és extra 100mm, vagy inkább L-es széria
esetleg használtan érdemes e-bayről egy jobbat venni? -
johnjohn
addikt
válasz
macskajancsi #7320 üzenetére
Ez egy karcálló. rendkívül tiszta, teljes fényáteresztő képességű optikai üveg / állítólag/, nem befolyásolja a bejutó fényt, csak véd.
-
Zozzant
addikt
Ha védelemre kell akkor protector szűrőt érdemesebb használni, én kenko-t vettem a drága obikra, az ördög nem alszik, és erről nyugodtabb szívvel törlöm le a koszt.
-
Jinxx
senior tag
Ízlések és pofonok. Van aki azt mondja, jó az, véd, meg szűr jól úvét, de szerintem csak jobban porosodik, engem idegesít is, nameg ha az ember használ napellenzőt, az is véd valamit a mechanikai behatások ellen.. Hozzáteszem felnőtt, felelőssége tudatában lévő ember nem dobálja a cuccait, így nem sérül a frontlencse sem. Volt már lassan vagy 30-40 obim, mindre tudtam vigyázni. Az első kitobinál használtam uv-t, de egy hét múlva ment a kukába.
-
Kerio
őstag
Érdemes UV szűrőt venni állandó használatra, vagy felesleges?
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Régen volt Csepelen egy olcsó bolt. Ott vettem Tamron obit, úgy 3 éve. Viszont nem emlékszem a nevére. Nem ismeri valaki? Webáruházuk is volt. Azt hiszem a Rákóczi út-on volt a bolt.
-
eastsider
nagyúr
Ha kifogok egy fókuszhibás sigma 10-20-at, akkor azt valami módon lehet korrigálni? szervizre gondolok
-
phoebe326
csendes tag
Sziasztok,
segitsegre, velemenyekre lenne szuksegem azoktol akik mar hasznaltak a kovetkezo objektiveket:
TAMRON AF 70-200/2,8 DI LD IF NIKON
SIGMA 70-200/2,8II APO EX DG NIKON HSM
NIKKOR AF 80-200/2,8 DNikon D90em van, jelenleg egy 18-105os obival, amit nagyon szeretek. Ezzel az obival vettem egy eve es azota volt idom es lehetoseg arra hogy jobban kitapasztaljam mire hasznalom, mi az amit szeretek fotozni. Leginkabb lesi portrekat szeretek csinalni, de pl mozgo allatokat is szeretek fenykepezni. Ehhez szvsz hianyzik a 105 feletti resz es a fenyero.. Sajnos a NIKKOR 70-200 2,8 VR- re nem futja a keret, ugyhogy a tobbi fent emlitett obi kozul szeretnek beruhazni egyre. Mar olvastam 1-2 tesztet, meg kerdezgettem 1-2 ismerost is, de szeretnem ha ti is megosztanatok a tapasztalataitokat, hogy jol tudjak donteni. Eddig a Tamronrol azt mondtak hogy lassu az AF-je es a sigmatol meg ugy altalanosan felek hogy fokuszhibas.. vagy az nem mindegyik modellre/sorozatra igaz, hogy sok a hibas peldany?
Elore is koszonom
-
Throme
veterán
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Nikon (Nikkor) 55-200 VR-es obit.
Első próbálkozások eredménye nagyon tetszett. Később valami zavart és jobban megnézve a képeket, észrevettem, hogy a jobb szélén homályos a kép.
Ezt főleg 200mm-en csinálja.Utánaolvasgatva ez az obi bizony decenteres
3 nap a vásárlástól már letelt, de ha nem telt volna, akkor sem lennék biztos, hogy visszavennék.
Azt szeretném kérdezni, hogy az ilyen obi javítható?
Nikon szervizt még nem hívtam ezügyben, de kb 2 hét mire elérek oda, hogy el is vigyem nekik....Kösz!
-
Zozzant
addikt
válasz
macskajancsi #7303 üzenetére
Optiform-ban kipróbálhatod, vagy legalábbis amikor felugrottam 120 KM-ről akkor kipróbálhattam
Gondolom egy budapestinek nem gond 3 napon belül akár vissza is vinni.
-
Mk48
csendes tag
válasz
macskajancsi #7308 üzenetére
Rohadt nagy mázlim volt, beleszaladtam egy pancserba (hirdetés), aki a komplett Pentax rendszerből Nikonra kíván(t) váltani. A markolatról és más hasznos apróságokról lecsúsztam, de így is megérte.
Kimentem érte, jobb az ilyen drága mütyűröket kipróbálni...
-
skiny83
aktív tag
válasz
macskajancsi #7308 üzenetére
csatlakozom engem is érdekelne mert augusztusban megyek német-be és hátha egy jó árú obival térhetek vissza!
-
kiskornel
addikt
válasz
SpongyaBob #7302 üzenetére
"A lencse által vetített kép ebben a pontban lesz a legélesebb." -
Azért ez a téma ennél jóval bonyolultabb. Ez a megfogalmazás szerintem helytelen. Első és legfontosabb, hogy a képalkotás síkja a fényképezőgépben nem a fókuszpontban van. Második dolog, hogy ha oda egy ernyőt tennél, akkor pontosan egy pontnyi rajzolatot kapnál. Nos, ha valamiről a legélesebb kép a belőle származó 1 pont, akkor a fenti állítás igaz
(az előző aláhúzott mondatom vicc volt).
Itt találsz részletes leírást a témáról. Igaz, hogy a fizika nyelvén van megfogalmazva, de itt talán nem tévednek akkorát (bár az ábrák néha elnagyoltak, ezért félreérthetők).
-
Mk48
csendes tag
válasz
Ki lehet, próbáld személyesen.
Én is kipróbáltam a 60-250/4-et, aztán "nem volt fedezet a kártyán". Nem véletlen, Linzből még kiutazással is olcsóbb volt :-).
-
Slowman
aktív tag
válasz
Nekem felkínálták mikor vettem az 50/1.4-et, csak nem volt ott a vázam és így ki sem próbáltam. Szóval igen fura
.
-
macskajancsi
aktív tag
a Mediker-ben nincs valaki, aki összepajtizott az eladókkal?
obit szeretnék venni, de telefonban azt mondták, hogy nem lehet ott kipróbálni amit megveszek.
vagy ha valaki tud ilyen boltot, ahol ilyet lehet, és privátban megírná, azt megköszönném..
(ne itt offoljuk/reklámozzuk szét a topicot)
ja, és az sem baj, ha ott is ~95k a tamron 17-50/2,8 K bajonettel. -
kiskornel
addikt
válasz
SpongyaBob #7300 üzenetére
"A lencse által vetített kép ebben a pontban lesz a legélesebb." - Ezt gondold újra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Valorant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Facebook és Messenger
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest