- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
gabor0928 #6847 üzenetére
Igen, ezek együtt megesznek 50-70 wattot nálam: 240-es AIO (csillámpónis), X570, 1 NVME + 1 SATA SSD, VGA tartó (csillámpónis), 2x200-as venti (csillámpónis), 1x140-es venti, 2 RAM. A táp fogyasztása pedig nem számít bele a táp által leadott fogyasztásba (azért 1 másodpercre lehet megtorpanni és gondolkodni is, még ha már péntek délután is van
).
-
devast
addikt
válasz
gabor0928 #6847 üzenetére
320W a gpu, ~80W a cpu, a maradék kb ~70w nagyvonalúan! (szerintem kevesebb), a lap, ssd, ramok, ventik, perifériák, stb. A tápnak nincs "fogyasztása" ha eltekintünk a 300mw-tól amit a ventije csinál. Vesztesége van, de a teljesítményét a leadottra specifikálják nem a felvettre. Ledek nekem nincsenek, egyébként meg minimális a fogyasztásuk.
Itt pl 460W-ot mérnek 95W-os 3600xt-vel... [link] -
Cthulhu Dawn
őstag
Majdnem ugyanazzal a processzorral XC3 3080-al parositva 107%-os power limittel a rendszerem 552 wattot sziv a falbol, a tenyleges fogyasztasa pedig 504-nel peakel. Mindezt ugy, huogy 1 ssd van a gepben, es 5 ventilator. Valoszinuleg elviszi majd, attol fuggoen, hogy huzod e, de ha barmi mast cserelsz a kesobbiekben kb 0 overheaded lesz.
En most valtottam 650-rol 850-re, de en STRIX-re akarok majd benevezni ami siman eszik 400 folott, plusz kell neki 3 pcie csatlakozo, egyebkent maradt volna. -
gabor0928
aktív tag
Az 550W szimpla számítások szerint is maxon fogja tolni, Nekem 500W minőségim volt, de jobbnak láttam lecserélni egy 850W-ra, már csak azért is mert gépcsere is képben van a jövőben. De elvileg el kéne bírnia.
A gyártó felelősséggel tartozik ha ajánl valamit, emiatt túlbiztosítják magukat, nehogy valaki beválasszon egy Akyga tápot ami 12V-on jó esetben a felét tudja a névleges teljesítménynek. -
Ribi
nagyúr
Nem kevés teszt van fent a neten, ahol emberek lemérték mennyit fogyaszt a teljes rendszer. Nem kell kitalálni, hogy elég-e, nem kell kell biztos ami biztos 1000W, mert úgy gondolom.
Nem kell hülye indokokkal magyarázni miért "kell" a nagy táp.
Veszel nagyot mert úgy érzed jól magad, vegyél. Veszel 1000-es tápot, vegyél. Legyél vele boldog. De nem kell "kamu" indokokkal magyarázni. Ennyi. -
Zsombors97
tag
Persze, én ezekkel tisztában vagyok, csak a tisztánlátás végett írtam. Én szeretném a tápom élettartamát a lehető legtovább kitolni, és ezt úgy érem el, hogy nem járatom csutkára.
Szerintem aki ilyen kártyát vesz, az ne 600W-os táppal próbálja kihajtani, mert pórul járhat
-
Danex
addikt
válasz
Zsombors97 #6838 üzenetére
Persze, mert gyártó oldalról védik magukat, hiszen az a 750W az lehet linglong márka is, és remélik 600W-os azért még bír. Illetve worst case scenario elvén azzal számolnak, hogy valaki 10900K-t futtat, ami boost esetén 200+ W-ot eszik.
Szóval ez a kb túlbiztosítás, hogy senki ne szólhasson egy szót sem.
Ettől függetlenül valóban nem 550W lenne a cél, de egy olyan táp ami 650W-ot le tud adni valósan, egy 350W + 150W kombónál azért nem határon mozog. Persze ha a karácsonyfa és a városi netflix is a gépről fut 8 vinyóval már megint más kérdés. -
devast
addikt
válasz
Zsombors97 #6838 üzenetére
Azért ajánlanak nagyot, mert nekik figyelembe kell venni azt is, ha valaki vargáné és tsa. típusú tápegységet kívánna használni a gépéhez, és/vagy szénnéhúzott 10900k mellé akarná berakni. A hulladék tápok nem bírják a névleges teljesítményüket se leadni normálisan...
@-=RelakS=- : Nyilván ha nem fog működni, akkor veszek nagyobbat. De nem fosok be kipróbálni, mert a számok és a tápom minősége alapján simán mennie kellene. -
Zsombors97
tag
Na akkor itt most összeszedtem nektek a gyártói oldalról szedett infókat az ajánlott tápokkal kapcsolatosan.
EVGA : Minimum of 750W power supply
ASUS : Recommended PSU 850W
MSI : Recommended PSU 750W
Gigabyte : Recommended PSU 750W
Palit : Recommended System Power 750W
Zotac : Recommended Power Supply 750WAz ÖSSZES gyártó MINIMUM 750W-OS tápot AJÁNL a 3080-as kártyái mellé!
Persze, lehet próbálkozni 600W-os táppal, csak szerintem hülyeség. Aki ilyen GPU-t vesz, az valószínűleg nem böngészésre fogja használni a kártyát.
-
Ribi
nagyúr
válasz
hun1997 #6833 üzenetére
A venti fordulatszáma nem hőmérséklet miatt magas, hanem adott áram mellett felkapcsol a pékbe és megy mint a barom, akár kirakod az északi sarkra -40 fokba akár nem.
Azt nem érted meg, hogy szar a táp venti vezérlése. Veszel egy másik márkát, vagy típusú 650-est és 90%on hajtva is csöndben lesz, mert nem szar a venti vezérlése. Nem a 750 a kevés, hanem az adott típus VENTI VEZÉRLÉSE SZAR.
Amúgy milyen 50 fokról beszélsz?
A teszt alatt végig 32 fok alatt maradt a táp.(#6835) devast: Minden tápra a leadott teljesítményt írják, kivéve vargánya és tsa.
Adott konfig mellett valszeg elég lesz, de ha mégis gond lenne, akkor az valószínű a táp lesz. -
devast
addikt
Simán tudnék venni nagyobbat, de az 550w-os rmx már van, és szerintem elég. Ha elég, miért dobnék ki pénzt nagyobbra ? Az 550W az folyamatos 50 fokos terhelésre van hitelesítve, és nem a konnektorból felvett teljesítményre, hanem a táp által leadottra. Peak meg efölött van kb 20-30%-al.... Kimaxolt power limites 1080ti-t 330W-al csont nélkül vitte...
-
hun1997
csendes tag
Hallottál már arról amúgy hogy nem tesz jót egy tápnak ha koccra van járatva?
Igen hűt a táp, miért? Mert majdnem koccra van járatva, ez triviális, szeretné magát 50 fok környékén tartani akörül érzik jól magukat a tápok(javíts ki ha tévedek), eléri a fancurveon azt a pontot hogy ilyen hangos. Nem nem szar a táp de hangos, miért hangos mert majdnem koccra van járatva. Ki akar egy kurva hangos gép mellett ülni? (Én nem.) Ezen mit nem értesz? Lobbizz nyugodtan a kisebb tápok mellett én nem bánom, nem az én dolgom lesz ha amúgy a koccra járatott tápod hamar beadja a derekát (esetleg a venti rajta) vagy ne adj isten visz magával esetleg mást is.
Azt pedig külön nem értem hogy te nagy általánosságokban beszélsz én meg már az első irományomnál kerek perec leírtam hogy melyik 3080ról beszélek milyen processzorral mellé. Egy ventussal biztosan például más a helyzet. Illetve más processzorral is. -
Ribi
nagyúr
Tesztet nézve 650-es pl 58%-ra terhelve 2000-re tekeria venti fordulatot. 58%-on már szenved? Ne mondjad már nekem, hogy hang alapján mondod meg hogy mikor szenved...
(#6829) Jacek Nem mondom, hogy nem javasolt egy egy nagy táp neki, de minden oldalon 2x leírja valaki, hogy 650 az hülyeség, azzal meg se próbáld, majd jön a 750W táp az szenved, 1000 az alap amivel próbálkozz. WTF. Az ilyen írásoktól kapok agyf***t.
Próbálkozzon 550es táppal. Nem lehet leírni, hogy az nagyon a határ lesz és jobb lenne egy nagyobb? Mint inkább hagyjuk, hogy mindenki tolja a hülyeséget. Bocs de sajnos nagyon szúrja a szemem amikor oldalakon keresztül megy a baromság. Írja le normálisan, hogy mekkora javasolt, mekkora nem, de ha csak a hülyeség jön valakiből az inkább halgasson.Nem arról beszélek, hogy vérpisti a kingpin 3080-al meg a vizezett kopprahantott 10900k alá rakjon 650Wos tápot. De léteznek emberek akik nem szarráhajtva használják a gépüket.
Mint régen az FX 4,5GHz alatt egy szar, és hülye aki úgy használja. Én meg csak lestem az enyhe downclock mellett meg még másik pár ember, csak a vicsorgó vérpistik mellett megmukkanni sem lehetett, mert nem hajtottam fossá az amúygis kazán prcit. -
Zsombors97
tag
Maradjunk annyiban, hogy akinek van pénze egy 350-400-450 ezres 3080-ra, annak legyen pénze arra is, hogy normális tápot vegyen a gépbe, ha jót akar magának. 850 W-os 80+ gold tápot már lehet kapni 45 körül.
Persze lehet kísérletezni a 600 W-os táppal, csak szerintem nem éri meg. Az ASUS a TUF OC mellé pl 850 W-ot ajánl, oké, nyilván az is fölé van lőve a tényleges fogyasztásnak, ez egyértelmű, de azért elég erős peakjei vannak a 3080-aknak, mellette ha van egy újabb procid, az is 100 felett eszik jó eséllyel. -
Ribi
nagyúr
válasz
hun1997 #6826 üzenetére
De mond már meg, hogy mit jelent az, hogy küszköd?
Ez hülyeség.
Küszködik, mert hangos a venti? Értds már meg, hogy nincs semmi köze hozzá. Beleraktak egy hangos ventit biztos ami biztos, de ettől még nem köszködik. Ha küszködik, akkor az a táp SZAR. De nem az. Magadnak mondasz ellent. És ki beszélt a () részről. Szokásos mellébeszélés, hogy olyanokat hozol fel amiről senki sem beszélt. Érdekes mód a régi csifi tápom alapjáraton is hangos volt. Akkor az alapjáraton is küszködött? Ez nem érv amit mondasz. -
hun1997
csendes tag
Most már amúgy nagyon kiváncsi vagyok hogy te miért lobbizol ennyire a kis tápok mellett?(Esetleg szeretnéd megnyugtatni magad hogy elég lesz?) Az én FTW3am simán benyal 380W-ot és az csak a videókártya, nem beszéltünk még CPUról, ventillátorokról és minden másról ami a gépben van. A 650 pont elég kb arra hogy ne induljon újra a gép. A 750esem (Ne haragudj de hülye érv hogy amúgy egy XFX ami amúgy seasonic belsőt használ szar márka mert nem az mellesleg goldos...) küszköd ezzel a configgal mert lássuk be senki sem akar egy rohadt hangos gépet. Bárki aki komolyan akarja egy kicsit is venni az alkatrészeit az 750W és afelett gondolkodik ilyen kaliberű confignál.
-
Ribi
nagyúr
válasz
hun1997 #6807 üzenetére
Nyilván nem töltöttem sok időt utánanézéssel és sikerült valami webshopnak rosszul copy pastelni a 12V terhelhetőségét.
Viszont előzőleg "...csak közben úgy üvölt a tápnak a hűtése 100%os powerlimiten hogy..." nem írtad, hogy a gpu-ra gondolsz és hát senki sem gondolat olvasó.
1 hangos ventivel rendelkező tápból meg akkor sem kellene messzemenő következtetéseket levonni. Jó ha a táp 2/3 terhelésen megy, de az már juj, meg jaj. 1000W kell, mert amúgy HEE??? Régen is ment ez a mánia, a táp túlméretezésről, most ez megint kezd szokássá válni. A táp nem azért hangos, mert nagy rajta a terhelés, hanem mert egy fos a venti vezérlése. Jó tápot kell venni és nincs ilyen gond, nem feleslegese nagyot... -
Ha minden jól megy ma tesztelek egy 3080-at többféle táppal. Hangméréssel fogyasztással. Aláírásomba a kis tesztcsatornám ha érdekel nézzetek rá. Talán holnap fenn lesz már a teszt. Szerintem a 750 bőven elég. Nem mindenki sokat fogyasztó Intelel használná és a TDPt- sem muszáj kitolni, hogy 100W-al többet egyen pár % tuningért. De majd megláttjuk.
-
Gomez1984
aktív tag
Nekem is van egy érkező 3080 VGA, sima 8700 mellé.
A tápom meg egy Bitfenix Formula gold 650.
Remélem elég lesz, CPU az max 60W TDP, meg nincs semmi sallang pluszban a gépházban. -
hun1997
csendes tag
válasz
DextyPremium #6805 üzenetére
2560x1440
Igen most egy 1000es platinum és egy 1000es titánium között szemezek
-
hun1997
csendes tag
Nem tudtam hogy az hogy feltüntettem hogy a GPU 100%os powerlimiten van az hülyeség
Elégnek elég mert hogy nem indul újra meg ilyesmi viszont nem tudom hogy vagy vele én nem szívesen ülök egy felszálló repülőgép mellett. És amúgy 740W-os a 12es ága de örülök hogy utánanéztél és belekötöttél teljesen fölöslegesen.
-
-
válasz
hun1997 #6804 üzenetére
Elméletben elég a 750 W a számok alapján, még ha üvölt is, de az biztos, hogy azért érdemes már ilyen buildnél egy 1000 W-os tápra menni, akár Platinumra.
Egyébként a 2k alatt mit értesz? Azért kérdezem, mert az emberek 90%-a azt hiszi, hogy a 2k az az 1440p, pedig nem, az a Full HD, és jobb tisztán látni.
-
hun1997
csendes tag
Tapasztalatok az EVGA rtx 3080 FTW3 ultra gaminggel:
Egy i7 8700k van mellette, azokban a játékokban amikben megnéztem 2k-n nem tapasztaltam CPU bottlenecket, 32gb ram van mellette.
Viszont az egész rendszert egy xfx xtr 750 gold+ táp hajtja és NEM! elég a 750wattos táp hozzá.
Mármint nem a szó szoros értelmében. Mert a 750watt elég hozzá csak közben úgy üvölt a tápnak a hűtése 100%os powerlimiten hogy félő feljelentenek a szomszédok csendháborításért. -
AC2
kezdő
válasz
DextyPremium #6800 üzenetére
Thanks.
Valakinek XC3 3090-el van tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Hobby rádiós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest