Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
Én is végeztem ma, 32 óra volt végül. Még emésztgetem az egészet, és ahhoz túlságosan tömény és hosszú volt a játék, hogy azonnal újra neki akarjak állni a legnehezebb fokozaton, mint két éve a Part I esetében. Mindenesetre irgalmatlanul nagyot ütött minden szempontból, ez tényleg a videójáték-folytatások Godfather II-je. Mivel közvetlenül előtte harmadszorra is lenyomtam a Part I-et, így könnyen össze tudtam hasonlítani azzal is. A sztori, a dramaturgia, a látvány, az audio design, a gameplay...ez egy 10/10-es játék.
Nyáron majd nekiállok legnehezebb fokozaton is, van még egy rakás játék amit végig kéne játszani. -
sixpak
nagyúr
Na, kész....kár érte, jó játék volt, nekem jobban bejött, mint az első rész.
30 óra lett a vége, közepes nehézségen.
Semmilyen anomáliát nem tapasztaltam, hiba nélkül lement, aránylag jól is fut, 150 fps átlag, a látvány zseniális.
Semmit nem spoilereztem el magamnak a játékból, az elmúlt néhány évben, így tényleg nagy élmény volt, sajnálom hogy vége.
Megérte az árát mindenképp. -
-
Lord Myn
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #75 üzenetére
El volt mentve a játék, miután felvetted? Ha régebben vetted már fel és úgy tűnt el, akkor, ha korábbi mentést betöltesz ott még megvan?
-
Napost... van egy olyan problémám a jáékkal, hogy megtaláltam a pisztolytáskát, amibe be lehet készíteni egy második pisztolyt, namost ez egyik napról a másikra, eltűnt, mint ha fel se vettem volna
-
Fitzgerald
veterán
Hát nem rövid a játék, de ez tökjó. Saccra olyan 35-40 óra lesz 3-3.5 hétre elnyújtva az első végigjátszásom így, hogy érdemben csak hétvégén/ünnepnapon tudok játszani. Még tavalyelőtt a Part I végigjátszását követően elspoilereztem a Part II első másfél-két óráját, mert a Part I szar pécés fogadtatása után akkor még úgy tűnt, hogy nem biztos hogy lesz Part II pécére. Úgyhogy a walkthrough videóból tudom hogy kb. hol járok, ahol vagyok az már lassan a játék fele. Egyébként meg minden szempontból méltó folytatás eddig, és amennyire nyugisan telt a játék első harmada, annyira felpörögtek az események utána.
-
shotika
őstag
Ez specifikus oled probléma, főleg az olyan monitoroknál, amik nem nativan tudják a gsyncet, hanem csak compatible szinten kezelik.
A fekete szinthez közeli fenyero változás okozhatja a villodzast, monitor függő h mennyire érzékenyek rá.Vannak trükkök, amikkel lehet javítani rajta, de szerintem firmware update szinten kell ezt megoldaniuk a gyártónak.
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Tapasztalt még valaki screen flickering-et (villódzanak a sötét részek random) bekapcsolt g-syncel? (Oled monitor)
Ha kikapcsolom megszűnik.
Amúgy fényévekkel jobban optimalizált játék mint anno az 1. Sokkel szebbnek egyenlőre azért nem mondanám. -
shotika
őstag
-
Werkly
őstag
Az új patchből kivették a DLAA-t vagy sérült valami file nálam?
-
shotika
őstag
"Tudom különbözőek vagyunk, de akkor meg miért panaszkodsz miatta? "
- Jól esik kiengedni, azért.
Egyébként az első részt is ilyen fokozaton toltam végig, és ahogy akkor, most is azt tartottam szem előtt, hogy ha már afféle surviror-horror game, akkor az legyen kemény.
Attól, hogy néha kiírom magamból, hogy mennyire kivan a tököm, attól még mocskos mód élvezem is. -
Lord Myn
senior tag
válasz
Fitzgerald #57 üzenetére
Ezért írtam a végét: "Tudom különbözőek vagyunk, de akkor meg miért panaszkodsz miatta?"
Tehát, ha direkt szívatom magam, akkor nem panaszkodom miatta...
(Lásd: ipse veri a f@ccát kalapáccsal és akkor élvezi, amikor mellé üt...)
-
Fitzgerald
veterán
-
Lord Myn
senior tag
Sokkal kevésbé eszi a procit, mint az első rész, az konkrétan egy 6/12-es procin szinte játszhatatlan... Ezzel meg simán elvagyok Ultra+DLAA-val. Alaplapi hangkeltőt meg még youtube videókra sem használnék (első körben BIOS - disabled), nemhogy játékokra...
#55shotika: már eddig is meg akartam kérdezni, hogy minek szívatod magad? Én pl. mindig csak eggyel a sztori mód feletti nehézséggel játszom (itt azt hiszem 'könnyű' a neve), engem a sztori jobban érdekel, mint, hogy állandóan anyázzak. Tudom különbözőek vagyunk, de akkor meg miért panaszkodsz miatta?
-
shotika
őstag
Szeretném innen is üzenni a kedves készítőknek és felmenőiknek...
- köszönöm szépen azt a 3-3.5 órát, amit ebben a szobában kellett eltöltenem 3 kattogó, 5 zombi és 2 fingós között. Ez egy olyan szakasz, ahol nem számít mennyit gyakoroltál előtte, mert olyan mocsok nehéz, hogy már komolyan el gondolkodtam azon, hogy ezt nem tesztelték le ilyen nehézségi fokozaton. Ez a rész ez konkrétan úgy ahogy van szopatás...
-
Werkly
őstag
Érdekes, hogy a procit mennyire zabálja! 1440p minden csutkán jól megy. Igaz láttam az elején a havas résznél bizonyos körbefordulásoknál röviden 78 FPS-t is de majdnem végig 141 FPS-em megvan natív DLAA mellett. Meg érdekes, hogy a FXsound programot kellett föltennem, hogy jó legyen 5.1-en a hang. Pár Sony játéknál tapasztaltam már, hogy a Realtekkel vacakul szól mint egy Sokol rádió. Amúgy semmi crash és a Geforce driver is régi még.
-
Rinkasime
tag
A színházban amikor gitározik Ellie az átvezető videónál kidob a game, próbáltam skippelni a jelenetet,de úgyis ki crashel
Vas bőven elég hozzá, legújabb nv driver, edigg pöcc-röcc működött.. javaslat -
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon #51 üzenetére
Eh, gép újrainditás megoldotta.
-
BoneDragon
veterán
Aki AMD kártyával játszik, elő tudja csalni az adrenalin layoutot? Első játék ami alatt nem jön elő.
-
robi222
senior tag
Ez is magyar felirattal jött? Mert valahol azt olvastam, hogy ehez nem lesz. Itt meg úgy látom, hogy van?
-
mert_csokis
senior tag
Nem nagyon tudok erre mit mondani...csak próbálok lassan játszani, hogy tovább tartson az élmény.
-
shotika
őstag
válasz
mert_csokis #37 üzenetére
Köszi
-
shotika
őstag
Na igen, cserébe viszont rákényszerít a játék arra, hogy szinte mindent használj. Voltak olyan szituk, amikor már minden egyes szobára külön tervem volt - ide lerakni egy aknát, elintézni a Kattogót úgy, hogy a másik sima ne lásson meg, majd a másik szobában ott lesz egy zombi, azt fejlövéssel kell, majd jön a heal, utána meg iszkiri. Ha egy mozdulatot is elbaszok, ugrik az egész.
Persze az emberi ellenfelek keményebbek, nekik van, hogy random változik az útvonaluk, na azoknál anyáztam a legtöbbet. És mivel healből sincs sok, általában mindig véres a képernyőm és one-shot vagyok...
Egy-egy szakasz végén már kb fejből tudtam mi-merre van.Most tartok egy csónakos résznél (próbálom kerülni a spoilereket), de elég lassan haladok. Például ennél a kórházas küldinél konkrétan majdnem 3 órát szoptam...
Konkrét bug eddig nem igazán volt, bár a játék hajlamos néha hibakód nélkül kivágni pályabetöltésnél.
-
Kylesa
aktív tag
Ha még aktuális:
Én szintén RTX4060-nal tolom. Nem szándékoztam drivert frissíteni, mivel az egyik előző hazavágta a gépet (telepítése után nem volt hajlandó bebootolni a Win 11, csökkentett módban kellett indítanom és DDU-val legyalulnom a drágát).
Ám mivel a játék kérte az első indításkor, feltettem neki az 572.83-at. Néhány villogó textúrán kívül nem tapasztaltam hibát játék közben, és ezúttal az oprendszer sem térdelt le tőle. Bátran felteheted. A játék nálam ugyan csak full HD-ban és magas beállítások mellett fut, de így is gyönyörű és élvezetes. -
McW1
tag
Teljesen egyetértek, full életszerűtlen és igazságtalan, hogy minden fegyverhez csak egy marék töltény van, és az ellenségnél sincs több max 1-3. A játék több, mint felében csupasz seggel rohangál fel-alá az ember...
Ezt próbáltam azzal kompenzálni, hogy minden max nehézségen, csak a gyűjtögetős opciót vettem könnyebbre, de úgy látom, hogy az csak a "nyersanyagok" mennyiségét befolyásolja, töltény kb semmi...
-
pRoject22
őstag
Igaz PS4-en annó végig játszottam amikor megjelent no de ezt át kellene tanulmányozni az UBI-s AC fejlesztőknek, így kell nem monoton unalmas fos játékot csinálni, ezzel a fejlesztett grafikával ez harmadjára játszva is csodálatos
-
shotika
őstag
válasz
mert_csokis #33 üzenetére
Nagyon jól optimalizálták, ami downgrade volt és említetted, azokat én például nem is szúrtam ki
Elképesztően jól néz ki a játék, a képek és a videók se tudják azt visszaadni, amikor előttünk kel életre ez a világ.Van azért pár zavaróbb dolog, amit meg kell említenem.
- Vannak olyan szakaszok, amikor ugye nem egyedül mászkálunk, és a baráti AI többnyire teszi a dolgát, de többször előfordult, hogy egy rázósabb szituban eltakarta a testével az útvonalat.- Legnehezebb fokozaton megint ugyanúgy csalnak a fejlesztők, mint az első részben - vagyis az ellenfeleknek végtelen lőszere van, és ha nagy nehezen megölöd őket, jobb esetben is max 1-2 töltényt találsz náluk... Ezt rendkívül idegesítő és unfair dolognak tartom. (minden elismerésem annak, aki ezt a játékot permadeath módban végigviszi)
Eddig 19 órát raktam bele, és a legutóbbi pár órában már voltak a szakaszok, amiken már végig kellett menekülnöm és nem tudtam körbenézni, mert annyira sokan voltak.
Hozzáteszem, amikor sikerül kipucolni egy ilyen területet, az hatalmas élmény.
Az egyik best jelenet, amikor egy szem téglával a kezemben próbálom átverekedni magam 6-7 katona között (hogy miután lecsaptam őket, megjelenik másik 4...)
+1
- Itt Ellie keze olyan, mint valami öreglányé -
mert_csokis
senior tag
válasz
mert_csokis #33 üzenetére
Szerk.: közben megtaláltam az auto pick-up opciót, csak eléggé el lett dugva. Szóval nem szedték ki.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
Fitzgerald #32 üzenetére
Ja...elég olcsó húzás volt részükről az a clickbait cím. Pedig nem szokásuk.
Egyébként nagyon okosan lett hozzányúlva a játékhoz. Megkockáztatom, hogy egyes helyszínek kevésbé részletesek, mint az első résznél. Nincs olyan mélysége a képnek, jóval gyengébb az Ambient Occlusion a külső tereken.
A tereptárgyak (főleg az autók) is kevésbé részletesek. Tehát valahogy össze kellett szedni azt a plusz teljesítményt. De ezt úgy, hogy ne nagyon menjen az összkép rovására.
Viszont javult a zseblámpa által vetett árnyékok minősége. Még DLSS mellett sem zizis olyankor a kép. Az első résznek ez problémája volt.
A túlzott oversharpening itt is megvan. Még akkor is, ha teljesen leveszi az ember.
Nekem hiányzik a kép a grafikus beállítások menüből, ahol szépen láttad, hogy az adott opció változtatása mit eredményez a képen.
Nem tudom, ezt miért kellett kivenni. Ahogy az aktuális VRAM szint is elfért volna, mint anno.
Azt az egyébként baromi kényelmes feature-t is kiszedték, hogy a karakter magától összeszedte a felvehető tárgyakat maga körül. Nem tudom, hogy ez szintén kinek fájt.
De ezek nyilván apróságok. Le a kalappal a Nixxes előtt, bár minden játék ilyen állapotban jelenne meg. Az meg egyenesen döbbenetes, hogy egy mai szemmel nézve szerény gépen is milyen jól fut a játék. -
Fitzgerald
veterán
Tényleg mindenhol azt olvasom hogy jól lett optimalizálva, meg hogy jobban fut mint az első rész. A DF videó is inkább arra feszült rá, hogy az ajánlott konfigon nem fut olyan jól a játék.
Szóval úgy tűnik ez most kicsit túl lett lihegve részükről. -
AthlonXP
őstag
Asszem, nekem is fel kell raknom.
Jó 1.5 órát játszottam most vele egyhuzamban, hiba nélkül, majd épp most, kidobott a game!
Azt írta, probléma adódott a grafikus illesztőprogrammal, amit okozhat hibás, vagy elavult driver, telepítsem újra, vagy frissítsem...
Gyakorlatilag kivágott a játék úgy, hogy szinte hallottam, amint lenézően mondja, hogy "Ugye én megmondtam előre hülyegyerek, nem figyeltél oda!"...
Hát na, most megyek a sarokba sírni és felrakom a friss drivert. -
gejala
őstag
válasz
mert_csokis #26 üzenetére
572.83-ban már van profil Last of Us 2-höz.
-
AthlonXP
őstag
válasz
mert_csokis #26 üzenetére
Köszönöm!
Időközben kipróbáltam. Majd' 1 órát játszottam a régi driveremmel és egyelőre hiba nélkül fut, semmi akadást, grafikai bugot nem vettem észre. Amúgy igen jól néz ki a játék.
Én is szoktam frissíteni mindig, ha jön új driver, pár nap, vagy egy hét késéssel, de az utóbbi hetek hírei miatt, most nem mertem. Mindenesetre jó tudni, hogy azért nincs akkora baj. -
mert_csokis
senior tag
Soha, semmilyen gondom nem volt az Nv driver-rel, pedig általában mindig frissítem megszokásból. Jelenleg is a legfrissebb (572.83) van fent.
Ilyen is ritkán van, hogy a játékhoz nem érkezett új driver. Valszeg annyira jól sikerült a pc port, hogy nem volt mit mókolni rajta driver szinten.
Mondjuk a napokban még befuthat. -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni az nVidiásoktól, hogy melyik driverrel játszák a játékot?
Nekem jelenleg, az 566.36-os van fent, de indításkor kiírta a játék, hogy erősen ajánlott lenne újabbat letölteni (572.83), mert előfordulhatnak grafikai hibák, ha a jelenlegivel futtatom majd.
Csak azért kérdem, mert ugye mostanában, az utóbbi néhány drivert eléggé elcseszte az nVidia ( fekete képernyő, bootolni képtelen rendszer, stb ), amik miatt én sem mertem frissíteni a fenti verzió után. Ezzel nekem jelenleg, hiba nélkül megy a gép, de most nem tudom, mit tegyek, nem merem frissíteni az újabbra...
Mik a tapasztalatok a ti részetekről?
RTX4060-am van egyébként.
Tudom, hogy főleg az 50-es széria tulajdonosai panaszkodtak az újabb driverekre, de mostanában a 40-es sorozatnál is előjöttek a hibák, ahogy olvastam a cikkeket. -
shotika
őstag
válasz
DeathAdder #22 üzenetére
Én a legnehezebb fokozaton álltam neki, és hát így elég massziv a cucc. Már az első rész is néha kiboritott, de ez még azon is túl tesz - talán az egyik legnehezebb game, amivel valaha toltam.
Aki esetleg beprobalna, annak üzenem, h 9 órám van eddig a játékban, és loszerbol összesen eddig ha 15ot találtam (és nem kulon-kulon 15), és itt aztán tényleg ki kell centizni minden lépést. -
DeathAdder
veterán
fura egy érzés. eddig csak a végigjátszást láttam, de ezt most élesben oled hdr-ben látni tényleg brutális
imádtam annó végignézni az ágyban döglődve ahogy más viszi, tartom hogy jobb mint a sorozat, néhány cutscene örökre megmarad, de tőlem semmit nem vett el hogy passzív befogadó voltam, sőt.. rá kellett jönnöm hogy én erre a csőben előre repetitív akadálymentesítő mindent előre scriptelt "játékmenetre" alkalmatlan vagyok. továbbra is nálam a days gone 2 a top ps to pc port eddig
-
shotika
őstag
Ejnye-ejnye
-
canadaa
tag
2 óra játék alatt 2 db crash to desktop...
AMD 7900 XT. Driver 25.3.2
Legalább jól fut... -
Lord Myn
senior tag
Jó lett a port, sokkal simábban fut, mint az első rész. Ultrán játszom DLAA-val, hasonló beálltásokkal az első rész még n+1 patch után is néha mikroakadásokat csinál, itt meg semmi ilyesmi.
-
shotika
őstag
válasz
Fitzgerald #16 üzenetére
Én szeretem a magas frameratet.
-
shotika
őstag
válasz
mert_csokis #14 üzenetére
Motion Blur nem zavar.
Post Process on, de egyébként nekem teljesen megfelel így.
"A legrosszabb, ha a játékra hagyatkozol."
- én mindig először azon hagyom, amit beállít a játék, és ha valami nem oké, akkor nyúlok bele.
A többi: kép lement telón, aztán hozzáméred a saját beállításaidhoz - bár szerintem a legtöbb adja magát. -
mert_csokis
senior tag
-
shotika
őstag
válasz
Fitzgerald #12 üzenetére
i5 13600k, RTx3600Ti, 32gb ram. A Vsyncen, az FSR-en, meg a azintróp szűrésen kívül nem nyúltam semmihez. Jobban és stabilabban fut, mint az első rész és a gunplay és az irányítás is sokat javult egér-billel. Sokkal reszponzívabb a játék.
-
shotika
őstag
válasz
Fitzgerald #9 üzenetére
Nálam FSR mellett 140-180 fps a tömegben is. Bug eddig nem volt, az indulás zökkenőmentes. Egyelőre faszának tűnik a Remaster
-
PuMbA
titán
Sajnos ma már megjelenéskor nem lehet véleményt mondani egy portról
Ma jött például Patch 7 a Spider-Man 2-höz, amiben megint több stabilitási és teljesítmény javítás van. Ezek a PC-s portok egyébként jók, csak hozzá kell tenni, hogy megjelenés után 4-5 hónap múlva, amikorra van idejük kipofozni őket. Itt se lesz másképp.
-
NvidiaRTX
őstag
Végigtótam PS5-ön, de ez újra játszós lesz PC-n max-on 120FPS-el.
-
Silenzio
addikt
válasz
Fitzgerald #4 üzenetére
Sajnos a Spider-Man 2 is csapnivaló lett, vélhetően több idő kellett volna optimalizálni az architekturális különbségek miatt, ugyanis memóriaszivárgást produkál.
-
Fitzgerald
veterán
A Part 1-et az Iron Galaxy portolta, a 2-t már a Nixxes. Reméljük ez most sikerül.
-
Jakesz
addikt
válasz
MikeWazowski #2 üzenetére
Nem hiszem, hogy még egyszer elkövetnének ekkora hibát. Ez a Sonynak is óriási szégyen volt, egy ekkora cég nem teheti ezt meg egymás után.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #1 üzenetére
Esélyt se látok rá...
-
Necroman_Mk2
őstag
Remélhetőleg a játék kevesebb buggal fog megjelenni PC-re, mint a Part 1.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A PC-s kiadás megjelenése a küszöbön van, jövő hónap elején érkezik az új változat.
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BMW topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest