Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Szinyák #36297 üzenetére
Valami terheléses tüskékre volt érzékeny néhány Seasonic táp, ami nem volt valós terhelés. Valami ilyesmi. A Time Spy tesztél nagyjából ugyan ott kikapcsolt a gépem. Ha lejjebb vettem a TDP limitet, akkor lefutott szépen. Vettem használtan egy FSP 1200W-os tápot és azóta hibátlan. Nagyjából ez volt a sztori.
Egy 760W-os Platinum tápnak simán tudnia kell ~600W-ot.
-
Joshi
titán
Múltkor összehoztam egy elég hosszan tartó "vitát" a "760W Platinum kevés táp" témában. Most nálam van a fogyasztásmérő és ugyan annál a Time Spy benchnél a komplett gép max ~590W-ot evett. Szóval így már elismerem, hogy nem nekem volt igazam, hanem valószínű az én Seasonic tápom is attól a problémától szenved, amit itt sokan linkeltek. Vagy csak egyszerűen már öreg a táp.
-
4264adam
veterán
válasz
horvathpeter #36287 üzenetére
Szia
Zotac-ból pont a Trinity kerülendő, ez a fapados változatuk, ha Zotac akkor AMP HOLO.
COMPEXIM DIGITAL kft. árulja... hát inkább akkor Hardveraproról szemeznék garanciálisat megfelelő bolthoz szólót.
-
omfgk
veterán
válasz
BearZak #36291 üzenetére
Elölről vagy alulról, mindegy, de itt már 370-380W-ot zabál a kártya ezért nem ártana neki egy UV.
Én most egy 3080FTW-t, ha nem kell a max teljesítmény, akkor 0,862V-on és 1860Mhz-n járatok.
A lényeg ,hogy a gyári órajeleket jóval alacsonyabb fogyasztás mellett is tudni fogja a kártya. Itt sokat lehet ezzel nyerni.ui :
Undervolt, alulfeszelés. MSI Afterburner progival. Rákeresel, tele lesz ezzel a topik. -
omfgk
veterán
válasz
BearZak #36288 üzenetére
És közben a hőfokok?
2000 rpm felett minden kártya hangos lesz már.
https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-3080-suprim-x/31.html
A Silent Bios jóval halkabbra van belőve.
Itt 2000rpm - 67 fok a Gaming és 1350rpm - 77 fok a Silent.Illetve ami még számít az a ház és annak hűtése.
Ha nagyon közel van az oldallap akkor szépen beragadhat a kártya alá a meleg. Vagy ha nincs friss utánpótlás. -
BearZak
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem használatba egy MSI 3080 Suprim X 10GB-ot és maximumon járatva a kártyát (nem tuningoltam a gyári 1905 mhz boostal van) számomra eszméletlenül hangos, elviselhetetlen. Kb 2000+ RPM talán elment 2400-2500ig. A kártya a gaming módra van beállítva a kis pöcökkel. Ez normális? Ennek ilyen hangosnak kell lennie?
Persze nem várom el, hogy teljesen maxon teljesen csöndben legyen, de ezt teljesen overkillnek érzem. -
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyet? Vállalható kártya? Hőfokok vállalhatók? Ismerősömnek 3070Ti van ilyenből, nem panaszkodik rá.
-
válasz
BullKoxa #36270 üzenetére
OEM esetén, kompletten kell küldeni gariba akkor is ha a gép többi komponense rendben van.
Ugye az OEM nem véletlen OEM, elvileg nem is lenne helye a kereskedelmi forgalomba, de ez sem van így mindig. (Pl korábbi AMD G szériás procik, hogy csak egy példát hozzak.)
De amúgy garancia van persze azokra is.
3080-ból pedig ezek a top és ajánlott darabok:
EVGA FTW3, ASUS STRIX és TUF, MSI SUPRIM. Ezekkel nem nyúlsz mellé. -
BullKoxa
őstag
köszönöm az infókat!!
Kérdezni szeretném melyik 3080-k ajánlottak?
És azt is szeretném tudni mik azok amiket nagyon nem szabad megvenni.
Az OEM kártyákra is van garancia ? Azt ki tudja érvényesíteni? Gondolom azoknak se doboza se semmi, csak maga a kártya.
-
torma1981
veterán
válasz
Shkiz0 #36268 üzenetére
Már sehova sem kell az eredeti doboz. Köteles elfogadni bármiben az eladó a terméket, ha normálisan becsomagolja. Persze célszerűbb megtartani az eredeti dobozt, főleg ha kicsi. Pl tv-nek mindig elteszem a dobozát, mert abban lehet biztonságosan szállítani. De sokan nen tudják őrizni a dobozokat.
-
válasz
Gombinyó #36266 üzenetére
Igen. Ugyanis vannak olyan termékek, ahol nem szerepel semmilyen azonosító a terméken (pl Pendrive) ott mit fogsz csinálni?
Mind1, ez nem vita tárgya tetszik nem ez van. Ugyanolyan hülyeség ezen leállni vitatkozni, mint a nálunk lévő idióta sávos garancia miatt (amit amúgy nagyjából a kutya se tart be IT esetén, mert azzal vásárlót vesztene) amit pár "nagyon okos" ember kis hazánkba kitalált.
Nyugaton ez is másként van, de ez magyarisztán itt megszokhattuk már, hogy máshogy mennek a dolgok. De ezért mondtam, menjen a bolthoz ahol vette, ha ott elutasítják (esélyes) akkor utána menjen a gyártóhoz, mert számla van, és elvileg az azon szereplő SN egyezik a kártyával így a gyártó intézi neki adott esetben.
Szóval igen, még ha nem is kéne így működnie, és gyakorlatban nem kell, nálunk mégis kell. -
válasz
BullKoxa #36263 üzenetére
Garancia papíron lévő számnak természetesen egyeznie kell a fizikai terméken lévő számokkal.
Doboz kérdése érdekes, mert egy ideje hivatalosan már nem kellene kötelezőnek lennie, de kb szökő évente 1x fordul elő, hogy nem vágják vissza. A kisker lehet elfogadná akár doboz nélkül is de a nagyker nagyon ritkán fogadja el, és visszavágja.
Egy próbát tehetsz, ha elutasítanak mehetsz a gyártóhoz, ő valószínüleg segíteni fog, de elsőnek oda vidd ahonnan vásárolva lett, mert a gyártó élből ezt fogja mondani, és ne fuss felesleges köröket. -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezi szeretném garanciához egyezni kell a Dobozon lévő szám, Garancia papíron lévő szám, és a kártyán lévő számnak? . Az baj ha a kártya nem a sajat dobozában megy garanciáztatásra ?
-
szabeska
addikt
Magas, sok
-
s.bala31
őstag
válasz
ScomComputer #36252 üzenetére
Ok
de ezzel meg van pár + fps-em
-
s.bala31
őstag
Mostanában vettem észre amióta 526.**-os driver van fent hogy néha az a MSI AB-ben beállított fesz nem marad meg és visszaáll 1.081mv-re. Pl tegnap is ez történt CoD közben 0.906-ról felment az alapfeszültségre az órajel viszont maradt amit beállítottam. Találkozott már valaki hasonló anomáliával? Driver vagy MSI AB hiba lehet, esetleg mindkettő, vagy talán hardveres?
-
szabeska
addikt
válasz
ScomComputer #36249 üzenetére
WOW! 1 FPS-t nyert vele
-
Zsolteeka
tag
TUF-on a Strix 3090 BIOS semmit sem ér. Elvileg 480W a max TDPje így a kártyának, de szerintem nem jól méri. A GPU-Z ugyan 480W-ot ír, de a frekik a közelében sincsenek, sőt, még alacsonyabbak mint pl a Gigabyte-os 390W BIOSal.
-
Nem igazán szoktam vBiost mókolni, de van olyan bios ami rámegy a 3080 STRIX-re és nagyobb a PL mint a gyári esetén?
Ha már itt a víz, akkor szórakoznék vele kicsit -
laychi
veterán
válasz
ScomComputer #36237 üzenetére
Egy a lényeg, giga aorus bios ne kerüljön rá, mert akkor csak fekete képernyőre számíthat az ember
Annál teljesen más minden. Ott sokkal több csati van alapból.
-
Zsolteeka
tag
válasz
ScomComputer #36234 üzenetére
Kerestem igen, sajnos nem jártam sikerrel.
-
Zsolteeka
tag
Tud valaki olyan 3090 BIOS-t ami 2xHDMI 3xDisplayPort-os, 2x8pin PCI-E power-el rendelkezik és több a powerlimit mint 390W?
Ugye az én kártyám Asus TUF 3090, gyárilag 375W-os powerlimittel, ezt most felflasheltem 390-re a Gigabyte Gaming OC 3090 BIOSával, de még mindig erősen powerlimites a kártyám így is. -
laychi
veterán
Szinte ugyan az a chip, miért ne lenne kb azonos?
18808 maxom volt.
21600 körül volt a TS és akkor se kajálta be mind a 450W-ot.(keress a nevemre, korábbról van megosztásom róla)
3090 FTW3 bekajálta majd mind az 520W-ot és alig valami pluszt adott.(ezt csak kipróbáltam, stepup után haveré lett, neki kellett a 3090, azért csattogok itt most 3080 12GB-tal)
-
laychi
veterán
Teljesen jó eredmény
[3080Ti, ami elég hasonló]Szerk.:
Nekem úgy rémlik a quiet bios is 450W volt, csak a venti szabályozás más.
Nem inkább a 100% TDP limitre gondolsz kitolt helyett? -
Puma K
nagyúr
A FE ezekhez képest egyértelmű, hogy elmarad.
A FE-nek nincs akkora súlya mint azoknak így kevesebb a hőátadó felülete. A nyákja is kisebb és sűrűbb amit át is kellene tudni szellőztetni. Plusz ventilátorból is "csak" 2 van rajta 3 helyett.
Viszont gyári állapotában önmagához képest javítható a használhatósága és a FE-t is lehet UV-zni nem csak azokat amiket írtál.
-
Enton
addikt
válasz
nutella1 #36223 üzenetére
Na csak sikerült a nem jót (jobbat, de ez már kb vallásos kérdés, ki melyik gyártóban bízik melyik tiltólistás) linkelnem, sebaj, a lényeg adott, ha valaki nem zárkózik el a használt piacról akkor ott sok pénzt lehet fogni ami további gép újítást segíthet elő.
Mondjuk már az sem mindegy hogy meg lett kérdezve. Sokan mindenféle utánajárás nélkül simán elvitték volna az első kérdésben linkelt kicsit sem nyomot áras vgat. Csak mert jóval olcsóbb mint máshol.
-
KAMELOT
titán
válasz
- = Zk = - #36216 üzenetére
Szerintem ez tuti vétel ennyiért. [link]
-
- = Zk = -
félisten
válasz
KAMELOT #36214 üzenetére
Zotac kártyát használok, sose volt bajom vele (kop-kop).. EVGA, Giga kártáyim voltak leginkább (nV karikra gondolok)...
kérdés: mennyire kezelendő "jó" gyártónak a Palit, MAnli és tsai...?!szerk. mondjuk ez pofátlanul jó ár érte
szerk2. jah, 10 gigás 3080.. akk nem szóltam... én Ti/3090-et tervezek venni -
s.bala31
őstag
válasz
Building #36205 üzenetére
Üdv. Kártya méretekről egyéb specifikációkról itt érdemes szétnézni: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/asus-tuf-rtx-3090-gaming-oc.b8034
-
Blaise
veterán
válasz
Building #36199 üzenetére
Én a 400k-s ársávban vettem egy vadi új 3080 Ti-t, 3 év garival, ezt találtam jelenleg a legjobb megoldásnak, 2-3 évig 1440p-ben biztosan jó lesz, én személy szerint arra tippelek, hogy a mostani széria ára felmegy/visszamegy, mert a 4000 sorozat egyelőre nagyon messze van a tökéletestől, nem hiszem, hogy black fridaykor lenne bármi jó akció.
Egy használt bányász kártya esetén mi van ha belefutsz pár hónap múlva, hogy tönkremegy, és valami miatt (bios mod, padozás stb.) azt mondják, hogy ugrott a gari?
-
Building
tag
Amint linkeltél, az bányász kari, az FE kártyával nem igazán tudok mit kezdeni. Az Asus karik azért tetszenek, mert az Asus alaplapom jól tudja kezelni a ventilátorokat, így a videokártyáét is. Közben az Aqua-ban találtam ezt:
https://aqua.hu/alkatreszek/asus-geforce-rtx-3090-ti-24gb-rog-strix-lc-oc-edition-videokartya-rog-strix-lc-rtx3090ti-o24-gaming-t1186448
Ez a legolcsóbb a vízhűtésesek közül. Bazi drága még így is. -
Enton
addikt
válasz
Egy újabb plusz az aprós vga-kra, én is nemrég lőttem egy 3090 Tuf-t 350be sok garival ha minden igaz.
Ez pl egy jó deal kb: link
Célszerűbb egy ilyen és a maradékból meg lehet új proci és alaplap kombóba.
Elméletileg a 3080-90 gen már nem gyártódik(esetleg a mobil verzió még lehet élő project), max a 3050/3060/3070-ek ezek még biztos futnak valahol gyártósoron, plusz amik még voltak/vannak gyártóknál polcok mélyein porosodva azok próbálnak elérhetőek lenni amíg a készlet tart. Most már nincs aki raklapostól a gyárból hordja így egész szép készletekkel lehet számolni belőlük.BF még lehet opció de az megint kérdéses hogy sikerül e fizetni is értük ha lesz is bárhol bármi akció ilyenre.
-
Building
tag
válasz
DroiDMester #36204 üzenetére
A használtaktól tartok, nem lehet tudni, hogy menyire használták őket (bányász kártya).
-
-
Joshi
titán
válasz
Building #36202 üzenetére
Szerintem a 3080Ti kártyák se kisebbek.
Elég csak megnézni a linken látottakat. 3080Ti van 460k-ért is és van 660k-ért. Szerinted ér annyival többet ugyan azért a kártyáért? Ezek beragadt nem minősítem hogy milyen árak. Felejtsd el. Most használtan kell venni még ~1 év garival.
-
Building
tag
válasz
DroiDMester #36200 üzenetére
A 3090-es már nem fér be a házikómba, nem szeretnék új kuckót venni. Az ÁFA nem játszik nagy szerepet nálam, le tudom írni, tehát a 475 ezer HUF vételár is sok érte?
-
Joshi
titán
válasz
Itt nézelődj PH aprón. Igaz hogy általában bányász kártyákat árulnak, de az általad említett ár töredékéért. Mi itt sokan innen vettünk kártyát (pl 3090 FE 350k, de van 3080Ti is jó áron). Nézz körül. Új áron eszedbe ne jusson 3000-es szériát venni.
ui.: látom DroiDMester is az én véleményemen van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nintendo Switch
- LEGO klub
- Alkoholista nevelde
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest