Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Busterftw #36896 üzenetére
Még ventivel se lett érdemi különbség, szóval valóban ki kell vezetni a házból a hőt. Ugye a középső nagy házban csak 1db ház venti van hátul, de akkor előre is teszek két ventit alacsony fordulaton ami kivezeti a hőt. Nekem fura ez a megoldás vga szempontjából, hogy a kártya hátlapja okádja a hőt. Ilyen kártyám még nem volt.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #36894 üzenetére
Szerintem is, ezzel csak noveli a hot elnyelo tomeget, de azt ki kellene vezetni a hazbol.
-
-
-
Joshi
titán
Megjött a hűtőborda a backplate-re. Amúgy egy Alphacool 3090 FE blokkra lett megálmodva. Pont tegnap teszteltem borda nélkül, ma akkor letesztelem bordával is. Kíváncsi vagyok mennyit hoz a memória és a hot spot hőfokokon.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #36888 üzenetére
Ezen segitett volna az Nvidia Big Format "TV"-k, azokon van DP, csak ugye ezekbol alig van es keszult, pedig eleg sok lett bejelentve:
Pl ASUS ROG Swift PG65UQ -
F e Z o
veterán
válasz
-=RelakS=- #36888 üzenetére
Olyan tv-t kell venni, amin van DP. Jah, hogy az nem olcsó...
-
keIdor
titán
válasz
DroiDMester #36887 üzenetére
TV-t TV-nek, monitort meg monitornak kell használni, és akkor nem ér csalódás, mindkettőnek megvan a szerepe.
Dolgozni monitoron jobb, lövöldözős multikat is monitoron jó játszani, minden mást meg TV-n. (minden más=lassabb játékok, RPG, TPS, autóverseny stb)Szék vs kapané meg szubjektív. Nekem kanapé.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
DroiDMester #36887 üzenetére
3 tévét nyűttem monitor gyanánt mielőtt visszatértem monitorra. A Panasonik hülyeségét (mintha 4:2:2-ben futott volna folyamatosan, és nagy volt a késleltetése) és a Philips VA panelét leszámítva nem volt gond velük. Na, jó, az LG-ben meg "fejjel lefelé" volt a panel, így nem RGB volt, hanem BGR
TV-kkel egy nagy baj van: Csak HDMI van rajtuk.
Ettől függetlenül ha meg tudnék nézni egy 55"-os 8K tévét, lehet, hogy simán áttérnék rá -
válasz
rumkola #36886 üzenetére
nem akarok bele szólni de: feltalálták már az állítható magasságú asztalokat is és vannak 1000X kényelmesebb gamer székek mint bármilyen fotel amibe csak szét punnyadsz!
És bármilyen TV-nek(még ha 2.millióért veszel) akkor sem lesz olyan képe mint egy normális monitornak!
Szóval kinek mi..............
-
szabeska
addikt
Itt egy 55"-os oled, inkabb jatszom azon azt a heti par orat, mint monitoron, alkalmi jatekoskent. Kinek mi.
Boven eleg uj cimekkel is a dlss/60 fps szamomra, ha cserebe gyonyoruen nez ki minden kimaxolva. Arrol nem beszelve hogy az a 3-4 jo jatek ami evente megjelenik....nem eri meg most a fejlesztest az en penztarcamnak (4080-ra gondolok).
-
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #36881 üzenetére
Az Acer, monitor gyártó és láttam, hogy mit tud, nekem is volt Acer monitorom. Amúgy ahhoz képest nem volt drága az az LG monitor.
-
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #36879 üzenetére
Az az LG inkább tévé mint monitor, annyi hogy van rajta DP. Hidd el hogy többre mennél egy FreeSynces vagy G-Synces monitorral.
-
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #36877 üzenetére
Konkrétan milyen monitorod van?
-
Joshi
titán
válasz
PAtr0n #36875 üzenetére
Sokkal többet ér egy 1440p felbontású monitor ami tud 144Hz-es V-Synces képfrissítést. Én használtam monitorként egy Sony 49X8505 tévét, de sokkal jobb a jelenlegi LG 32GK850F monitorom. Mivel csak 1440p ezért sokkal magasabb fps van ugyan olyan grafikai beállításon. Elég ha megnézed mennyi fps van 4K Ultra beállításon az új játékcímeknél. Ez még sokáig így lesz, habár legalább van már DLSS.
Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbban össze lehet legózni egy konfigot.
-
-
Roba
tag
A kis kockákat nem kell egyesével húzgálni, mert nagyon macerás és felesleges. Ha az adott órajelhez állítod a feszültséget, akkor vissza kell venni a Core Clock-ból (akár teljesen balra húzod a csúszkát vagy a Shift+bal egérgomb nyomva tartásával és az egyik kockán tartásával párhuzamosan fel-le irányban mozgatható az egész görbe ), majd a kívánt feszültségnél a kis kockára egérrel ráböksz és Shift+Enter billentyűk egyidejű lenyomásával és a Del gomb használatával beírod a villódzó vízszintes téglalapba a kívánt MHZ értéket. Enter+ Pipa.
Ha a feszültség/órajel görbét akarod állítani, akkor a kockákból álló görbe először bal szélén lévő egyik kockára egérrel ráböksz, majd nyomva tartod a Ctrl billentyűt és a bal egérgombbal lenyomva tartva függőlegesen tudod mozgatni a görbét az ív mentén. Ugyanezt kell csinálni a jobb oldalon lévő kockával is. Közben ellenőrzöd a kívánt értékeket (mV/MHZ).
A feszültség/órajel görbe jobb széle vízszintes vonal alá mutathat. Ekkor a kívánt maximális MHZ érték alatt lévő mV értéknél Shift+bal egérgomb egyidejű nyomva tartásával jobbra húzva kijelöljük a területet, majd a kijelölt terület egyik kockájára bökve Shift+Enter billentyűk egyidejű lenyomásával és a Del gomb használatával beírod a villódzó vízszintes téglalapba a kívánt maximális MHZ értéket. Jobbra egy vízszintes vonalat és maximalizált MHZ-et kapsz. Enter+Pipa.
Sokkal egyszerűbb a gyakorlatban megvalósítani, mint amilyennek látni véled.
-
Joshi
titán
válasz
DroiDMester #36863 üzenetére
-
-
nekem sincs aktív hűtés a hátlapon! Ugyan az a blokk, amit ugye kb egyszerre is vettünk a varázslótól.
Most hogy végre át költöztem az új házikóba(Phanteks Enthoo Pro 2) annyi változás van csak, hogy nem horizontálisan van a VGA hanem vertikálisan!
de látom nálad is alakul már, de ne furmark-al teszteld, sz.tem TimeSpy jobban terheli a VGA-t csak be kell tenni a 2.es teszt részletét loop-ba
-
Joshi
titán
válasz
DroiDMester #36858 üzenetére
Nekem a vga-n nincs aktív hátlap hűtés, nem tudom neked van-e? A gépemet szerintem ismered, CM Haf Stacker kombó, két 45-ös tripla és két 60-as single radi van a rendszerbe. Most teszteltem Furmarkkal hogy mi az a szint ahol már nem megy feljebb a hőmérséklet (Furmark ~20 perc). A szobában 24 C° van a ventik ~600rpm-en mentek szinte hangtalan (kis túlzással). A vízhőfokom ~37 C° volt. A Time Spy eredmény is egész jó lett.
-
nem kell 1.esével huzigálni csak 1.fesz és max órajel kell beállítani! itt 1videó róla
ahogy mutatja előbb 300MHz-et leveszel a GPU-ból, és ez után állítod a görbét!
Más: Nem nincs ablak nyitva, 20.fok van a szobában! Valószínű nálam jobb a hűtés rendszer mint nálad, nálam 3.db 360.as radi van: egy 60 egy 45 és egy 30.mm vastag, a 60ason mind2oldalán ventik, a többin csak kifelé. -
TheProb
veterán
válasz
Találtgyerek #36361 üzenetére
Ez mehetne az összefoglalóba is!
-
elbandi2
tag
válasz
ScomComputer #36841 üzenetére
Köszi, behúztam
-
Joshi
titán
Beállítottam egy játékos profilt az Afterban, de az órajeleket csúcson járatja még Idle-ben is.
Mi a franc van itt? Ha leresetelem az Aftert, akkor minden helyre jön, de akkor csak alapon megy a kártya. Az Afterburnert a Guru3D-ről szedtem le, mert ugye volt hír arról, hogy a háttérben megy valami bányász szoftver.
-
Joshi
titán
válasz
DroiDMester #36848 üzenetére
Rákerestem és már meg van a ctrl + L és a 2x enter bill kombináció. Na mind1. A lényeg, hogy nálad a 2040Mhz megy 0.900V-on. Na nálam a 2040Mhz csak 0.950V-on megy. De ez mind1 is, hiszen így is kevesebb pontszámot kaptam. Próbáltam a memória órajellel is játszani, de nincs szerepe.
(#36850) BullKoxa köszi már megtaláltam.
-
BullKoxa
őstag
Szia! Ezt a linket nézd meg !!
Uv, alulfeszelés, AB ( Afterburner )
-
Joshi
titán
válasz
DroiDMester #36848 üzenetére
Mi a módja a feszültség görbének a finomítása? Milyen irányba menjek? Nagyon idegesítő, hogy azokat a kis kockákat egyesével kell húzogatni.
Illetve nagyon alacsonyak a hőfokaid, szerintem te nyitott ablaknál csináltad a tesztet. Én sima PWM vezérléssel, ahol a ventik ~650rpm-en mentek.
-
-
Szinyák
őstag
válasz
Sziszifeca #36846 üzenetére
Tökéletes jo választás , bízunk benne de tuti javulás lesz . Megérdemli...
-
Szinyák
őstag
válasz
Sziszifeca #36840 üzenetére
Simán elfáradt a pad + paszta újra kell padozni és jo lesz ...
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Találtgyerek #36842 üzenetére
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Sziszifeca #36840 üzenetére
Milyen házban van a rendszer és milyen venti elrendezéssel?
-
ScomComputer
veterán
Akinek még nincs meg!
Holnap délután 5-ig Free!
DEATH STRANDING -
- = Zk = -
félisten
válasz
Sziszifeca #36836 üzenetére
feltettem én is a Precision-X-et, mikor anno megvettem az evga 2080at...
minden gépindításra elfelejtett mindent.. írhattam én akármit akárhova.... nagy kár -
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #36835 üzenetére
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #36835 üzenetére
Mondom felteszem a Precision-X-et, ott hogy viselkedik a venti, de ott nem tudom szabályozni, hiába állítom, 0-a a venti....
Lehet a driver miatt esetleg? -
Sziszifeca
őstag
válasz
laychi #36833 üzenetére
Na kipróbáltam, kivettem a kártyát, majd vissza, tettem rá egy 12cm-es ventit ami kifele fújja a levegőt, de így is 105 fok..
Az nem gáz, hogy pl az MSI afterburnerban beállítom fix 70%-ra a ventit, és ahogy nézem az első venti forog rendesen, a 2 és 3. venti meg szerintem kb 40%.. Nem az MSI afterburner kezeli rosszul a ventiket? -
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca #36832 üzenetére
Én szétszedném.
Nekem is ugyanilyen a vizesblokkal, csak ugye alacsonyabb hőmérsékletekkel, de nagyobb a különbség, mint a gyári coolerrel volt, de már nem volt kedvem szétszedni. Olyan 10-20°C lenne az ideális elvileg. -
laychi
veterán
válasz
Sziszifeca #36832 üzenetére
Az a memóriára menne, a memóriahőmérsékletet befolyásolná elsődlegesen.
A hotspothoz annyiban van köze, hogy eltartja vagy nem tartja el a bordát a gpu-tól. Úgy, ahogy egy túl vastag padnál is előfordulhat.
Illetve, mivel egy coldplate-tel van hűtve a gpu a vramokkal, akkor ilyen esetben a gpu melegedne valamelyest, mivel a coldplate több hőt vezetne el a vramról.#36834Laraxior Én első körben nem javasoltam szétszedést/bontást, mivel egyszerűbb dolog is megoldáshoz vezethet szerencsés esetben.
-
FingR86
őstag
válasz
Sziszifeca #36827 üzenetére
ezt a 2040 Mhz-et simán tudná bőven 1V alatt is. Akkor meg már messze nem ezeket a hőmérsékleteket látnád, ilyen venti fordulatok mellett.
próbálj egy 950mV 2040mhz, nézd meg mit bír. -
laychi
veterán
válasz
Puma K #36825 üzenetére
Én is fektetve szoktam szerelni, ez nem téma.
De ha fektetve is felfelé elfeszítette, hogy ne lógjon és úgy fixálta, akkor előfordulhat ilyen probléma, hogy elfeszül a borda.
1 próbát megér, pénzbe nem kerül, csak 1 percbe.Egyébként, ha 1-2 mm lógás is van ki a fenét érdekel?
Nem fog leszakadni, hiszen fixre van csavarozva, 2 csavarral ráadásul.
Nem kell a kártya tetejére semmi extra súlyt pakolni... -
Puma K
nagyúr
válasz
laychi #36823 üzenetére
Ha meg rendesen be van téve a kártya a helyére akkor alátámasztani sem kell.
Videó a témával kapcsolatban: How to fix GPU sag ONCE AND FOR ALL! FREE!
A gépet amúgy is fekve illene szerelni aztán ha ilyenkor odafogatja az ember az I/O részen a VGA-t, akkor felállításkor nem fog elmászni sehonnan. Persze rászakítani sem kell a csavarokat... bitfejjel szoktam 2 ujjal pödrő mozdulattal addig húzni ameddig tudom.
A fekve szerelést még úgy is megcsinálom, hogy 22-23 kg a gépház.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #36822 üzenetére
-
laychi
veterán
válasz
Sziszifeca #36822 üzenetére
Esetleg lazítsd fel a kártyát, mozgasd meg kicsit és úgy húzd vissza. Lehet elfeszül a borda valamiért.
Ha alá van támasztva, akkor vedd ki a támasztékot, lehet, hogy az feszíti el.Hülyeségnek tűnhet, de ilyen apróságok is sokat számíthatnak.
-
laychi
veterán
válasz
Sziszifeca #36820 üzenetére
nem volt újra padozva és emiatt eláll a gpu-tól a hűtő?
általában 10-15 fok szokott lenne max erős igénybevételnél a gpu és hotspot közt, nálad ez közel 30 fok.
kisebb OC-nál alacsonyabb fesz mellett mit mutat?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
DroiDMester #36818 üzenetére
Akkor rézpadoltatni fogom. Az a tuti.
De ez a 105fok még határeset egyébként?
Ha 2db 12cm-es ventit teszek a vga hátuljára hogy szivja ki a levegőt az javíthat vmit átmenetileg?FingR86: de akkor nincs olyan teljesitményem, VR-hoz kell nekem
-
FingR86
őstag
válasz
Sziszifeca #36814 üzenetére
Uv-t neki
-
válasz
Sziszifeca #36817 üzenetére
igen, ahogy a kolléga mondta nem figyeltem hogy a ventiknél nem a max érték van!
így viszont valószínű hogy a gyári paszta kiszáradt, újra kellene pasztázni! Volt már másnak is hasonló problémája talán pont ugyan ilyen TUF VGA-val, és elég sokat javult nála az újra kenéstől!
-
Sziszifeca
őstag
válasz
DroiDMester #36815 üzenetére
Ez csak egy gyors kép volt. Fixen 72%-on szoktak menni a ventik.
Default értékkel is 100fokig megy 70%-os ventivel. -
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #36815 üzenetére
Szerintem nincs leszabályozva.
Mhz értékek MAX kipipálva a többi az már terhelés utáni adat tehát nem max.
Jó lenne látni az összes adatot maxon, mert így téves az infó. -
válasz
Sziszifeca #36814 üzenetére
ahogy látom van rajta elég erős OC, a ventiket meg leszabályzod 600RPM-re? a 2ő nem fog együtt menni, szóval ne csodálkozz a 100.fok fölé megy!
-
laychi
veterán
válasz
Lacielvtárs #36808 üzenetére
Pedig lesz itt rtx, úgy fognak a fények visszacsillogni a díszekről, hogy hajjajj....
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs #36746 üzenetére
Múltkor valamelyik topikban kérdezted az új Forza milyen. Tegnap volt időm először kipróbálni.
A Bench nem változott, ott nincs az a sok bisz-basz.
Tehát csak az Extreme Preset, ahogy eddig.
DLLS és mindenféle hülyeség van, eddig is überf@sza volt, most is az.Lehet, hogy jobb is, hogy a Bench-et nem lehet össze vissza állogatni, így is van bőven állítási lehetőség.
Szerk.:
De, Quality DLSS, ott van, nem szóltam.
Napi, lefelé oc-s (downclock) profilom:
53p 42e 47c @4133CL17
Energiatakarékos séma, W10 22H2Így is megküldi cefetül a 3080-at.
Igen, kellemes karácsonyt mindenkinek!
-
laychi
veterán
válasz
ScomComputer #36803 üzenetére
Áramvonalas, nagyon szép lett.
Az extra szellőző nyílasok nagyon tetszenek.
Így vetted vagy moddoltad? -
laychi
veterán
válasz
ScomComputer #36797 üzenetére
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ScomComputer #36799 üzenetére
Viszont mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Óvodások homokozója
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nintendo Switch
- LEGO klub
- Alkoholista nevelde
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest