Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
válasz
Találtgyerek #17599 üzenetére
Ez a lényeg....
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Jocikablack #17595 üzenetére
Nálam 825 mV-on 274 W-ot eszik maximum Superposition teszt alatt.
Chernobylite benchmark alatt 825 mV-on 326 W-ot. -
válasz
MrTwister #17587 üzenetére
PX1 nem a biost frissíti, hanem az MCU-t ami a ventiket meg az RGB-t vezérli elvileg.
A BIOS-om ugyanaz mint a tiéd, pedig nem volt frissítveAmúgy:
Release: 1/15/2021
RTX 30 Series RGB support for up to 4 Graphics Cards
RGB Color Stack can now choose direction
FTW3 Temp Mode now supports 3 areas
Supports upcoming Kingpin HC card -
Krisz0418
őstag
válasz
Jocikablack #17595 üzenetére
Nalam 0,9/1980mhz 331w a max timespy alatt. Ftw3 ultra, 450es bios is rajta van, nyilvan feleslegesen igy.
-
Jocikablack
tag
Nálam a tdp 350 watt. Leveszem a feszültséget 0.950-re, órajalet fel 1950-re, és akkor is 350w a fogyasztás. 0.925/1950-nél csökken 5 wattot. Viszont az utóbbi beállítással a legstabilabb. Nálatok hogyan változik a v/w arány? (Gigabyte vision oc)
-
MrTwister
őstag
válasz
Találtgyerek #17589 üzenetére
Összehasonlítottam(Total Commander - Összehasonlítás tartalomra) az előzőleg lementett(GPU-Z-vel) BIOS fájlal, nulla bájt változás, még a verziója is ugyanaz, akkor minek frissít?!
-
GAbre
veterán
válasz
tupacamaru #17591 üzenetére
Már megírtam neki pár napja,de úgy látszik nem érdekelte.
-
aerosmith
őstag
Valaki próbálta már hogy underpowerelve és underclockolva tényleg kell-e 3 tápcsatit rádugni a 3080as kártyára vagy elmegy kettővel is?
-
ForRedGlory
félisten
.Semmi.
-
MrTwister
őstag
Kint az új EVGA Precision X1 1.1.5 .0! Update után jól fel is frissítette a firmwarejet a kártyámnak(3080 FTW 3), ezt kábé amióta megvettem 3-adjára, negyedjére játsza el, mármint jön egy új EPX1 verzió és néha frissül vele a videókártya BIOS-a is, nálatok is ezt csinálja vagy csak nálam van valami bibi?
Firmware changelogról lehet valamit tudni? Mert csak feldobja a lehetőséget, hogy START a frissítésre, aztán míg frissit 100%-on pörögnek a ventik, aztán kész, de arról egy mukk sem, hogy mi változott...
Most a BIOS-om: 94.02.26.80.70 -
ffodi
veterán
Második védvonalnak azért ne felejtsd el a bányában is limitálni a power limitet, hátha valami baj lesz, és a driver reset után default limiten fognak menni a kártyák.
Szerk.:
, mert ahhoz még nem kell admin jog, csak az órajelek tekergetéséhez...
#17582 Krisz0418
Örökélet jó lenne. Ha nem éri semmi csúnya dolog a tápot az élete során (folyamatos túlterhelés, nagy feszültségingadozások a bemeneten, villámcsapás okozta tranziensek, stb.) akkor elég sokáig működőképesek maradnak. Egy idő után persze zörögni kezd a ventilátor, elkezdenek kiszáradni a kondik...ettől végül instabilitás következhet be és meg is érkeztünk. -
Frozen
addikt
Úgy néz ki jon a strix 3080 oc jovő heten szerintem meg is kapom meg nem biztos de 99%.
-
-
padam87
tag
válasz
DeathAdder #17571 üzenetére
2 + 1 év garancia úgy ahogy mondod. 2 évet az alzán keresztül tudsz intézni, 3. évben EVGA-val kell beszélni, oldalukon van egy start RMA gomb. Ha külföldre adod el, akkor szerintem nem kell az alzával szórkozni, mehet direktben is EVGA-val. (Akár most is tudnék RMA-t indítani)
Garancia hosszabbításra kell figyelni. Aki megvette a hosszabbítást és 5 vagy 10 év garival árulja a kártyát az nem olvasta el az apró betűt.
A garancia hosszabbítás non-transferable. (Persze kijátszható, ha az EVGA-nak nem jelentitek le az eladást, és az eredeti tulaj vállalja az ügyintézést)
"Long term warranties, purchased extended warranties and EAR plans do not transfer."
-
Milyen tápra mernétek kötni egy evga 3080 + asus 3070-et?
Bánya melóra. Fogyasztás ~240W+160W
-
GAbre
veterán
válasz
DeathAdder #17571 üzenetére
Mind1 hova küldöd vissza elvileg.
Mehet evga-nak is. -
Ez az alzás EVGA garancia hogyan néz ki?
2 év bolti garancia van, és +1 ha beregisztrálom a cuccot az evga oldalán?
Ha a kártya megmakkan teszem azt fél év múlva, akkor 3 éven belül fel lehet venni a gyártóval a kapcsolatot, vagy az alzával kell? (és ha a gyártóval akkor mit kell nekik perezentálni?)
Azért kérdezem, ha külföldre eladnám a kártyát, akkor a vevő mire számíthat?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Shkiz0 #17554 üzenetére
Most van nálam egy 3070 és egy 3080 is. Valamelyiknek menni kell majd lassan.
3080 fele húz a szívem,mert szerintem egész jó példányt sikerült kifognomVolt ma időm tesztelni.
EVGA 3080 FTW3 Ultra:Alap beállításokkal:
A gyári bios-al , gyári ventiprofillal ez volt a maximum amit ki tudtam hozni belőle:
XOC bios-as lehet van még benne,de azt nem tervezem feltenni.Végleges beállítás számomra ez lett:
825mV 1875 Mhz stabilan. Chernobylite benchmark többször lefutott egymás után többször hiba nélkül és BF5-nél sem volt probléma több óra játék után. -
MPowerPH
félisten
válasz
ScomComputer #17565 üzenetére
Nem lesz.
Legalabbis most nem... Nincs ra FC blokk, ezert is akarok pattintani egy Strix -et, arra van keszleten tengernyi. EK szerint ehhez csak januar vege fele johet, de limitalt darabszamban.
Hatha KAMELOT segit nekem, es kuld Szlovakiabol egy joarasitott Asus -t. Akkor ezen meg tuladok. -
MPowerPH
félisten
Nem, ezt itt pattintottam UK -ban, Amazonrol.
Az ara sem titok, £1700 volt. Es kenyszerbol lett ez, mert arrol az 1 szem Strix -rol is lemaradtam, ami fent volt eBayen, normalis aron.
Ahogy neztem, ezek most dragulni fognak, vagy nem lesz beloluk elerheto statuszban, szoval ez a most vagy soha vasarlas volt.
Hasznalt 1080Ti arak szepen felmasztak, jelenleg dragaban eladhato, mint amennyiert 3 eve vettem, szoval tenyleg eljott az ideje a valtasnak.mod: Igen, 3090.
-
Frozen
addikt
Az msi kártyák is drágulnak, németbe írtam egy csávonak a 3080 ra már nincs meg a kártya 1300 euroért vették meg.Most van egy másik is amit megvetetek a haverral ha megvan még a csávonak. De most már én is azt mondom nagyon megszaladtak az árak és ahogy olvastam még jobban elfognak szállni az árak.
-
aerosmith
őstag
válasz
DeathAdder #17555 üzenetére
lényegében már külföldön is annyira felnyomták a 3060 árát hogy majdnem 3070 szint...
-
-
válasz
Találtgyerek #17552 üzenetére
Mert bányába a 3070 ugyan azt tudja mint a 3060 TI, de a 3070 ugye drágább.
-
X Factor
addikt
válasz
Találtgyerek #17552 üzenetére
Már keresik.
-
Dare2Live
félisten
válasz
warcat #17547 üzenetére
Arányaiban korábban se volt ez nagydobra verve.
A jelenlegi megtérülési mutatokkal sztem az lesz amperevel mint veganal. Max mutatóban szerencsével tud gamer venni ha kifizeti az MSRP 2-3*át. és bár dif fut fel de ha ETH nem esik be 800$ alá jövő ilyenkorra se lesz jobb a helyzet.
-
Nocsak nocsak.
2 hónap után felkerült végre az ismert hibák listájára:
[Ampere] Chrome/Edge may experienece random TDR while browsing [3195894] -
-=RelakS=-
veterán
Palit, és a kilométer hosszú 3080 ti EEC listája...
Az vajon nyugtalanító, hogy a kötőjel előtt még az SKU is azt írja, hogy NA?
-
válasz
-=RelakS=- #17542 üzenetére
Aha
-
zebra_hun
veterán
válasz
Locutus #17535 üzenetére
Fjell pályát teszteltem, először katasztrófa... de ha bejárod 'vaj' sima. Lehet beképzelem csak, de méréssel még nem tudom alátámasztani. Sajnos kellett windowst tennem, most szopacsek van. Emlékeim szerint az 1% low fps dx12-ben magasabb. Kiszemelek megint egy pályát, aztán megmérem 11-el és 12-vel is. Mármint bejárás után. Igazából a Fjellen már meg is tudnám mérni, azon voltam már 2-3 kört is telepítés óta. De mint írtam, lehet csak a képzeletem, miután megszűnnek a brutális laggok.
-
-=RelakS=-
veterán
Tud ez játszani, csak pimpelni kell a firmware-t meg a drivert
-
kevike576
senior tag
Azért mert a megjelenés előtt asus is sp-cap-ot tervezett be, de még időben váltottak designt. Sose jött ki olyan asus kártya, amiben sp-cap volt, csakis mlcc-vel adták ki. (a többi AIB gyártó szenvedett ezzel a problémával, voltak is visszahívások, de ez long story, mert nem ez volt a fő probléma)
A shop-ok elég tré módon még mindig a sp-cap kondis képeket használják, pedig már teljesen elavultak..menj fel az asus honlapra, azok korrekt képek. -
KAMELOT
titán
Bányászok előre [link]
-
GAbre
veterán
válasz
zebra_hun #17530 üzenetére
Ah,azért ezt nem vártam volna,egy 3 éves játéktól,hogy ennyi idő után sincs ez kijavítva.
Szóval addig multiban legyek lúzer,amíg végig nem rambózom a pályát?
Ez a cod 4 remastered-re emlékeztet,de jó volt éveken keresztül,más-más konfiggal is átélni ezt
Sajnos épphogy elkezdtem kampányt,erre volt 50 vagy 10 fps.Én meg néztem,hogy mi a fax?
Nem nagyon lehetett így körbejárni.dx 11-ben meg 120.
Nekem bf5-ben mikor próbáltam,jól futott dx 12-ben is. -
ScomComputer
veterán
válasz
Cassio1987 #17532 üzenetére
Pontosan így van,először én sem olvastam el....utána meg néztem,hogy miez mán he....másodjára már figyelmesebb voltam,meg ugye ott a google....
-
GAbre
veterán
Valaki próbálta már a star wars battlefront 2-őt?(ingyenes epicen)
dx 12-ben iszonyat fps esések vannak.
Nagyon durván.
Pedig mikori játék már.
Úgy tűnik így hírtelen dx 11-ben elég durván javul az fps,és nincs akadás se. -
padam87
tag
válasz
tupacamaru #17524 üzenetére
Épp ezaz, hogy a gyártó 3 at ad. A supply chainben valahol valaki elkummant egyet.
Sokszor van ez sajnos. Khm Ipon.
-
kevike576
senior tag
Én a 3080-as EVGA-kra utaltam. 3070 nem ez a topic.
Az Asus teljesen más helyzet. A kezdetektől fogva sokkal gyorsabban fogyott, mint a többi AIB. Egész Európában probléma volt a készlettel a szept 17.ei megjelenése óta. Nem csoda, hogy alza se tudott nagyobb darabszámot produkálni.
Ha a tényeket nézzük: bitcoin árfolyam egekben, nincsenek kártyák, ami van 2x-es áron kapható, józan paraszti ésszel gondolkodva belátható, hogy ez a helyzet nem fog a visszájára fordulni, inkább csak még jobban elburjánzani. -
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #17473 üzenetére
Ez olyan mint az én alaplapom.
Normál 400€, vízhűtő blokkal 1000€, csak ez még attól is drágább, de semmivel sem tud többet. -
GAbre
veterán
válasz
kevike576 #17522 üzenetére
Csak mellesleg jegyzem meg,hogy igen eltűnt a kínálatból az evga.
DE, 3070ből volt még fent az oldalon.
És mellesleg.Asus-ból se nagyon volt készlet alzán folyamatosan alig 1-2x lehetett rendelni.
3070-emre is 2 hónapot kellett kb várni.Hiába rendeltem az első 3 percben meg mikor lehetett.
Szóval ettől még nem kell következtetéseket levonni. -
tupacamaru
veterán
válasz
padam87 #17521 üzenetére
Igen, de ha a gyártó két évet ad (ASUS, ASROCK EVGA), akkor ők hogy adnának hármat rá, mert ez lett a törvény? Majd jövőre vegyél VGA-t, mert akkor már három év lesz rá. Remélem most mindenki tapsol……. Mert nem hogy három év nem lesz, de most már emiatt VGA se, elfogadható áron.
-
-=RelakS=-
veterán
Megint az van, mint 2017-ben, csak durvábban, mi? Tavasszal eltűntek a kártyák, ami megmaradt, annak meg felment az ára, és talán ott is maradt.
-
kevike576
senior tag
válasz
warcat #17520 üzenetére
Ez a kártya 1 hónappal ezelőtt ennyi pénzért nem 10 perc alatt kelt volna el Európában...ez a szomorú !
Alza egyszerűen eltüntette a kínálatból nemcsak az evga-kat, hanem az asus-okat is ! Egyetértek, valószínűleg már nem fognak többet itt értékesíteni ezekből a típusból (szvsz nem lesz itt már új ár.)
Remélem pár fórumtárs(aki megtehette) még le tudott csapni ezekre a computeruniverse-es tuf-okra, mert valahogy úgy érzem hogy ez az utolsó alkalmak egyike volt még ilyen áron. -
warcat
veterán
válasz
kevike576 #17518 üzenetére
Sajnos ami igazán durva és/vagy sokatmondó, hogy megint olyan szinten eltűntek a kártyák mint október/novemberben (distill-es figyelésre gondolok) alza is bezárt... és eltűntek onnan az evga kártyák, ami jelentheti azt, hogy nem kapnak többet közvetlenül a gyártótól ("jobb" esetben meg csak új áron tér vissza)
-
ScomComputer
veterán
válasz
aerosmith #17516 üzenetére
Mi van?
Nézzél már meg egy pcb breakdown videót és nem kérdezel ilyen marhaságot...maga az áramköri kialakítás sem teszi lehetővé..
El sem indul a vga... -
kevike576
senior tag
Na eljutottunk a computeruniverse-en a 899 euro-tol a 1199 euro-s ASUS Tuf árig ! Viszont van stock
https://www.computeruniverse.net/en/asus-tuf-geforce-rtx3080-gaming-oc-tuf-rtx3080-o10g-gaming-10-gb-oc-enthusiast-graphics-card?awc=11355_1610654243_11e2af557a24eda965b3947bebf1f632&utm_channel=affiliate&utm_source=aw&utm_medium=textlink&utm_content=text -
aerosmith
őstag
valaki próbálta már hogy underpowerelve és underclockolva tényleg kell-e 3 tápcsatit rádugni a kártyára vagy elmegy kettővel is?
-
GAbre
veterán
Én arra kíváncsi lennék így 1 hónap után,hogy alakul oc oldalon a sorban állás.
+ ez az áremelés kib@szik-e az emberekkel?
Mert pl aki start áron rendelt az elején,és vár még jópár hónapot,mire egyáltalán megkapja(mint majdnem én).
Az 1eltalán kap-e kártyát,mivel azóta min. 2x nőttek az árak(úgy-10-30%al legalább),és oldal inkább visszaadja-e a pénzt.Vagy még ráfizeted-e a 2021 vámot lassan?xd
aerosmith:
Sztem max ha bioszban turkálsz,akkor nem kéri a 3-adikat.
Simán szoftveres babrálással nem érsz semmit.Bioszban bekapcsoláskor fogja kérni összes tápot.De még akkor se biztos,hogy mokkolt biosszal jó lesz. -
Krisz0418
őstag
-
padam87
tag
válasz
Enclave #17510 üzenetére
Ja aha, akkor kb normális a helyzet. Én nem pörgetném ennyire a ventiket, nekem már kényelmetlen lenne, de ha pl fejhallgatóban tolod akkor érthető.
Az OC miatt meg szerintem nem érdemes bánkódni. Max annyiban, hogy a jobb szilícium nem csak OC-ben jobb, hanem UV-ban is.
A 3080 nál szerintem egyértelműen az a jó irány, ha beviszed 300W alá. Pár FPS mínusz, de egy sokkal jobb hatásfokú, és élhetőbb kártya lesz belőle.
-
Enclave
aktív tag
válasz
padam87 #17509 üzenetére
Bocsánat, az lefelejtettem, hogy MSI AB-ben egy saját ventilátor profilt raktam össze, ami 70 foknál 100%-on forgatja a ventilátorokat, hogy ne melegedjen annyira a kártya.
Default ventilátor profilt meg sem néztem mert Evga fórumon eléggé szidták, hogy nem valami hatékony mert alacsony sebességre van állítva, hogy halk legyen. (cserébe nem is nagyon hatásos)(A kártya csak 2 slot-os hűtővel rendelkezik, egy FTW3 Ultra-hoz képest "soványabb" kinézetű, ezért is járatom ilyen magas fordulaton a ventilátorokat.)
-
Enclave
aktív tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi az alábbival kapcsolatban:
Egy EVGA 3080 FTW3 Ultra-t kerestem de végül egy EVGA 3080 XC3 Black-et sikerült vásárolnom. (A Black-et nem nagyon ismertem de csak ez volt készleten.)
Black-et beszerelve az alábbit tapasztaltam, alap órajelen és feszültségen, a kártya kb. 1800-1840 mhz-s órajelek között ugrál (boost-al) és a fogyasztása MSI Afterburner szerint 300-330w között ugrál (egyszer volt talán 340w). A hűtője 2 slot-os és nincs hátlapja.
(csak 2 db 8 tűs PCIE táp csatlakozója van a "szokásos" 3 db-bal szemben)Undervolt-olva a linken lévő útmutatás alapján sikerült beállítanom azt, hogy 0,925V-s GPU feszültséggel kb. 1905-1930 mhz közötti órajeleken ugrál (boost-al), a ventilátor kb. 80-90%-on pörög és 64-65 fokos a kártya nyitott házzal.
(először 0,900V 1905-ön próbálkoztam ami látszólag stabil is volt de csak meleg kártyával, hidegen már instabil volt)4k-s felbontás mellett mennyire hátrány az előbbi 1905-1930-as (boost) max órajel egy tuningolhatóbb 3080 FTW3 Ultra-val szemben ami a videón szereplő 2050-2100 mhz között órajeleket viszi? (máskülönben miért lenne 400-450w közötti a fogyasztása?)
Tudom, hogy ez a Black kártya nem lesz alkalmas 3dmark rekordok döntésére de cserébe a fogyasztása nem megy 330-340w fölé sem. (power limit 107%-on van, feljebb nem állítható)
Ez a teszt alapján én azt látom, hogy úgy 3-5 fps nyereség lehet az 1800 és 2000 közötti boost órajelek között, ha másnak is ez a tapasztalata akkor nem foglalkozom vele és elfogadom így, hogy ez egy ilyen "gazdaságos" kivitelű kártya...(2 slotos hűtő, 2 db PCIE tápcsatlakozó, hátlap hiánya, tuninggal a komolyabb kártyák stock órajeleit hozza)
Köszönöm!
-
Morph76
senior tag
Lehet OFF, de beírom ide is.
A 3080 evga- hoz használok precision x-t, nem menti el a beállításaimat. Újraindulásnál mindig be kell állítanom mindnet. Rányomok oldalt egy számra és save, de nincs meg következőre. Hálás köszönet az 5letekért. -
VoltanIgor
aktív tag
Köszi mindenkinek!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Krisz0418 #17498 üzenetére
Logolod a teszt alatti képkockák idejét (frametime), mennyi ideig látszódnak.
Ebből csinálsz egy listát.
Rendezed mondjuk emelkedő sorrendben, tehát a leglassabb képkockák lesznek a lista alján.
A lista aljáról veszed a leglassabb értékeket, amíg az összes képkocka 1%-át el nem éred, átlagolod, fps-t számolsz belőle.(pl 10ezer képkockából a leglassabb 100-at veszed)
Ugyanezt megcsinálód, csak 0.1%-át veszed az összes képkockának. (pl 10ezer képkockából a leglassabb 10-et veszed)
Ez szépen megmutatja, mennyire rángat a játék, mert ha sok lassú képkockád van a sok gyors mellett, azt az átlag fps nem mutatja, de ha a leglassabbakat veszed, az már mutatja.Videjó link majdnem lemaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest