Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz
Shkiz0 #17088 üzenetére
Mondjuk a 4gb-os kártyák pont dec 26 estek ki epoc 382-nél, a megnövekedett DAG méret miatt.
Az ETH teljes szamitasi kapacitasa be is zuhatn 190TH/s-ról 150-re. Utána kéne nézni, azért ez horror mennyisegu kartyat jelent.
TLDR 4gb kártyával már nem lehet ETH-t bányászni.
De jah en is ezt tapasztalom, vfx-hez meg grafiaki munkákhoz kéne kártyákat szerezni. Előző héten sikerült lecsapni 210k áron pár db 3060TI-ra, de már azok is 300k körül mennének. Egyszerűen egész EU-ban semmi sincs, ami meg van az horror áron.
UI.: Ugyanitt 22db RX 570 4G eladó -
Frozen
addikt
válasz
STKDave #17197 üzenetére
Aha csak elfelejted ,hogy nagyobb számítási kapacitás + jobb hatásfok a bányászok szinten le fog ak csapni a 40xxx szériára is.
es ennek addig nem lesz vege mig ki nem lesz fejtve az egesz..
Egy jó tanács vagy tobbet fogsz fizetni vagy lecsapsz megjelenéskor egy kártyára vagy veszel ,ha egyik sem akkor nehezen lesz kartyad -
nutella1
őstag
Ez találó volt. Mindig lesznek elmeroggyantak, akik megvásárolják, függők, akárcsak egy játékért is. Másfelől válság van, hiszen itt van segnior korona, muszáj meglökni az árakat.
Aki 3080-at vagy 3090-et vesz, messziről nem érdekli, hogy mennyibe kerül. Nem a magyar piac számít, sőt, egyik sem. Ugyanúgy venni fogja a beteg, ahogy eddig is vásárolta, minden egyes évben. -
nutella1
őstag
Még jó, hogy fele annyit nem érnek ezek a kártyák a valóságban, mint amennyibe kerülnek
-
STKDave
csendes tag
Asszem akkor a "max 350k" 3080-ra büdzsét tehetem a fiókba...ez azért kezd vicc kategóriába átmenni ami az árakat illeti. Azt se hiszem el hogy ezt nem fentről irányítja valaki...bitcoinnal karöltve
-
RoyalPredato
csendes tag
válasz
boogie84 #17115 üzenetére
Nekem minden fura itt. CPU hőfokot megértem hogy ráfujja a GPU, de a fél-automata, korlátozott boostjával különösképp nincs gond amíg 80C-n nem engedi túl nekem érezhető teljesítmény vesztés nélkül.
Valami itt korlátoz 75 FPS-re, aminek jelét sehol se látom.
Nem zavar egyébként, gameplay sima, grafika érdemben fullos, és a gép se olvad le... csak próbálom megérteni. -
Powerer
tag
válasz
fahrii #17170 üzenetére
Elvileg ha bekötöd, akkor az Inno3D TuneIT-ben tudod utána szinkronizálásra állítani, hogy más dolgokkal össze tudd hangolni....
Én enélkül meglennék, ami az igazat illeti csak ki szeretném kapcsolni ezt a csodás világítást, de nem lehet.
Inno3D support BIOS frissítést ajánlott, e-mailben küldtek egy BIOS-t...Ádám
-
ForRedGlory
félisten
Lassan kijelenthető, hogy nem volt drága a FTW3 Ultra Hybridem 465-ért.
-
Krisz0418
őstag
Te jo isten mik ezek az arak. Ennyiert popec zsigulit veszek mar.
-
kevike576
senior tag
válasz
-=RelakS=- #17162 üzenetére
-
Inno3D X3, X4 tulajok... az rgb kábel mi a fenére való?
Felszereltétek a műanyag pöcköt a maximális karácsonyfahatás kedvéért? -
válasz
Frozen #17168 üzenetére
Jaaah hát hogyne...
Mert majd neked ki fog innen bárki is menni vakra egy kártyáért. Jól vagy, minden rendben?
Vakra meg senki nem fog neked elutalni ennyi pénzt, egy olyan oldalon ahol mondom 0, ismétlem nulla védelem van arra az esetre ha esetleg utalás után köddé válik a hirdetés és a hirdető is. Egy ebay más, ott simán bevállalom mert ha valami gebasz van térítik. -
Igen nálam 100-101-el megy. De ehhez nem kell brutál kártya. Ez annak függvénye milyen darabot fogsz ki, mennyit bír a memória rajta. Az meg lutri, ott a TPU teszt, nagy a szórás.
Az íbéjkláncígét inkább hanyagoljuk is, még olyan szinten sincs mint a vatera. Kb olyan mint nálunk a jófogás. A neve ne tévesszen meg, a nagy ebayel ellentétben nincs semmi protect ha átbasznak. Nagyon sok a kamu hirdetés. Tudom mert mikor mindenki szabadult a 2080Ti-tól nézegettem mondván elég az is nekem, de nem sikerült soha boltot kötni. -
arc82
tag
Elviszik majd azt is hiszen sehol sincs készleten rtx 3080.
-
aerosmith
őstag
jött ma kártya alzába?
-
KAMELOT
titán
1ó volt 4db 3090 2000€ alzán...már egy sincs!
-
-
arc82
tag
Persze a hang egy bányagépben senkit nem érdekel gondolom,de a hűtése jobb a suprimnek.
-
arc82
tag
suprim hőfok 66-68 fok gaming bios az evga pedig 74-76fok.És azért az evga mikor nálam 60% felett volt a fan speed akkor már nagyon hangos volt nekem.
-
muxi-muxi
senior tag
Ha egy picit halkabb hűtést akarsz, igen. Ez szubjektív, kinek mi éri meg: csendes működés vagy budget teljesítmény. A Suprim nagyon nem olcsó, és annyival szerintem nem potensebb kártya. Viszont tuti halkabb azzal a falazóelem méretű hűtésével. Ha évekig tervezel a 3080-al (és miért is ne, hisz qrv@ drága), és idle-ben csendes gépet akarsz, megérheti a csere. Ellenben a magfrekvencia emelésével járó teljesítménytöbblet irreleváns szerintem. A saját kártyám 2100-on kettyen CP2077 alatt, de a stock órajelhez képest az FPS növekmény gyenge lepkeszellentés...
-
Ftw3-at vajon érdemes lenne egy suprim x-re cserélni? az árdifi azért elég jelentős, plusz ki kell flexelnem a fél sz.gép házat
-
Chris1983107
tag
Szerencsére nekem is van már 3080, esetleg arra gondolok, hogy lesz majd kártya januárban, max. nem annyiért amiennyiért a kolléga is rendelte. Ezért felnyomják az árat majd és inkább "nem elérhető" lett és törölték a rendelést. Bár Alza nem szokott ilyet csinálni szerintem.
-
válasz
ForRedGlory #17134 üzenetére
A mostani kulcsok már februárig jók. De nem egy nagy veszteség ez a cod
-
Segal
veterán
válasz
Chris1983107 #17130 üzenetére
Nem szeretnék ünneprontó lenni, de arra a január 31-re nagy tételben azért ne fogadjatok.
Nekem ugyan már szerencsére van 3080-as vga-m, de egyik haverom is szeretett volna és december elején szerencsésen el is csíptem egyet amikor 5 darab került fel.
Persze a szokásos módon húzodott a dolog, de úgy voltunk vele hogy legalább meg van rendelve, majd ha kapnak akkor elől leszünk a sorban.
Aztán jött ez az email... (bocs a képért a hdr kavart be, de a lényeg így is kivehető)
Tehát most vagy nekem hazudnak és lesz, de sokkal valószínűbb hogy nektek hazudnak... -
-
Volt egy 5-ös pakk msi suprim x alzán.
-
w1n1x
tag
válasz
ForRedGlory #17127 üzenetére
Jogos, elnézést, pontatlan voltam
.
-
Gomez1984
aktív tag
Akkor én nem is szólok semmit hogy novemberben netto 250K ért vettem
-
arc82
tag
Lesznek még 500k felett is lassan,persze ha lesz elérhető készlet egyáltalán.
-
Gyerekek gatyát tényleg felkötni árak tekintetében.
400 alatt nem lesz 3080 a normálisabb darabokból (TUF, FTW3, STRIX).
EVGA is árat emelt, 425 magassága lesz a normális árréssel az FTW3. -
KAMELOT
titán
Megjelentek sk aprón... .
6900XT... 1400-1600€
Bányász rig-ből is lett egypár. -
KAMELOT
titán
válasz
Chris1983107 #17116 üzenetére
Very good choice
-
boogie84
veterán
válasz
RoyalPredato #17114 üzenetére
En az 1410MHz-es gpu orajelet tartom furanak.
-
keIdor
titán
Szerintem az volna a minimum, hogy RT képes hardverrel hasonlítgatod a konzolos RDNA 2-t.
A Pascal egyre csak csúszik le, pont van erről friss GN videó, nézd meg. Maxwell a fő téma, de ott a Pascal is.
Ha azt írod RTX-2060 (Super) akkor nem kötök bele, de a 1080-at 2021-et hagyjuk... -
omfgk
veterán
válasz
keIdor #17110 üzenetére
Szóval pont az alsókategóriát kiváltja az új gen., attól jobb is.
A High-Endet nem váltja ki. Aki 1440p/2160p 120+fps-t akar, annak valóban nem alternatíva.Jelenleg az új generáció az bizony alsó (alsó-közép) kategória. Majd amikor sorban jönnek a már eleve next-gen-re tervezett játékok, akkor megnézzük mit tudnak de egyelőre van egy 4K@60fps ami igazából 1440p vagy egy picit afelett van. És bizony nem Ultra, vagy esetleg High beállítás hanem Low-Med keveréke talán.
Egy GTX 1080-as hozza a konzolok szintjét (most). Persze ez így önmagában még mindig gáz, mert a használtpiacon már ezek is 120-ért mennek...
Majd amikor jön a félgeneráció vagy hogy nevezik... XBox/PS5 Pro/Deluxe/Gourmet/tudjaafa**om, na akkor megint rájuk nézek. Mert nekem sem tetszik ami a PC piacon megy.
-
keIdor
titán
Mivel abban a topikban vagyunk, ahol...
Az 1500-2000€-s PC lassan alsókategória. Csak egy videókártya és proci jön ki ennyiből, az is a 2000€.
De lassan az is kevés.
Az a baj, hogy kb. 3000-4000€-ról beszélünk már.
Azért írom ezt, mert ebben a topikban vagyunk, itt mindenkinek magasabb igényei vannak, nem a xx50, xx60 szintet keressük...
Szóval pont az alsókategóriát kiváltja az új gen., attól jobb is.
A High-Endet nem váltja ki. Aki 1440p/2160p 120+fps-t akar, annak valóban nem alternatíva. -
omfgk
veterán
válasz
warcat #17108 üzenetére
Kis költői túlzások hangzottak itt el egy kicsit feljebb.
Tehát szép és jó és új és szép és illatos-omlós az új konzol generáció, de nem fognak 500 euróért (nem is tudtam ,hogy a konzolhoz TV se kell...
) kiváltani egy 1500-2000 eurós Gamer PC-t kiváltani.
Ahogy a Stadia Pro se fog évi 36k-ért megspórolni évi 400 eurónyi befektetést...
-
omfgk
veterán
válasz
Dare2Live #17106 üzenetére
Szerintem a gamerek "80%"nak megfelel a felhő.
Szerintem te a 80%-ban vagy.
(80%=max 30%)----
Egyelőre még bőven kell kalapálni rajta.
Kipróbáltam, de nem adtam el sietve emiatt a PC-t.Persze szó se róla rakat esetben nem megoldás mert lassú a net vagy progamer vagy kell a fulos 120hz vagy 4K...
Attól azért messze van még a Stadia ,hogy az lenne vele a fő gond ,hogy nem 120hz-ban megy a játék.
-
Dare2Live
félisten
válasz
keIdor #17105 üzenetére
"a felhő szerintem még 10-20 év, mire kiváltja"
Mért? Szerintem a gamerek "80%"nak megfelel a felhő. Egy PS5/X mi olyan pluszt ad ami megér 400/500eurt? És ez fokozottan igaz a PC gamingre. Ott évi 400eurt is el lehet költeni.
Persze szó se róla rakat esetben nem megoldás mert lassú a net vagy progamer vagy kell a fulos 120hz vagy 4K...A "hagyomány/megszokás" ami esetleg tovább vihetné pont ezért is nagyon rugás ez most. Mert előfizet a stadiara aztán rájön, hogy ja minek neki 3070...
-
keIdor
titán
válasz
Dare2Live #17104 üzenetére
A konzol árából egy 3060Ti sem jön már ki, sajnos ez az igazság.
Ugyan nem tudom, hogy az idei 18 millió PS5 pl. mennyire lesz elég világszinten, de azt a hivatalos partnerek 400-500€-ért adják, azaz msrp. Meg van tiltva, hogy fölé menjenek. Aki fölé megy, az nem hivatalos partner.
Meg azzal nem lehet (még) bányászni.Sajnos PC-nél ez nincs. Nincs control alatt tartva semmi.
Ez lesz a veszte... a felhő szerintem még 10-20 év, mire kiváltja. -
Dare2Live
félisten
válasz
keIdor #17101 üzenetére
"Akkor itt a PC Gaming vége."
Az a stadia és tsai miatt jön. De az nem csak PC gaminget de a köv konzol gent (PS6...) is ki fogja nyírni. Ki akar 200Kt költeni egy konzolra ha havi 3Kból megvan a bármikor lemondható előfizu? (Még inkább ki akar évi átlag 100K+t PC gamingre költeni...)
Vhol nagyon nagyon szomorú, vhol örvendetes nagyon vegyes érzések de úgy néz ki vége a PC gamingnek és a konzolnak.
szerk: Természetesen a bányászat miatti elszállt árak és a scalperek is nagyot rugnak a piacba de attól még 1év múlva pl feltámadhatna. A folyamatot csak gyorsítják a bányászok. Én is még várok, hogy felmenjen az 1070TIm ára eladom és onnan only stadia. NV pedig bekaphatja.
-
warcat
veterán
válasz
kevike576 #17100 üzenetére
Nem, már emeltek rajta, illetve ezeket maga az amazon árulta
Asus TUF OC az 899€ , a Strix oc meg valami bődületesen sok 1284€, ennél amazon árazó algoritmust megetették a scalper árak, mert ugyanez a készlet ugyanekkor felbukkant tőlük amazon.it-en 989€ környékén (a pontos fillérre nem emlékszem)
Nyilván amonnan lerabolták a kedvezőbb árral a botok vagy a villámkezű szeszfőzdések.@keIdor : vége nincsen de kb újraindult az óra, szeptember óta ment a reménykedés,hogy majdcsak helyreáll, na ez most kapott megint vagy fél évet.Ha egy hónapon belül beborulna a bili bitcoinnál, akkor is lassú lesz a javulás, 2018-as esetből kiindulva.
-
keIdor
titán
válasz
Shkiz0 #17088 üzenetére
Akkor itt a PC Gaming vége. Még az a szerencse, hogy megvan mindkét nextgen konzol, különben játék nélkül maradnék így a kijárási kellős közepén...
Én ilyen 2000-3000€-kat nem fogok fizetni, akkor beverjük a koporsóba az utolsó szeget is. Illetve bocsánat, majd a bányászok megteszik, lehet nekik megköszönni.
Meg a scalpereknek és ennek a mentalitásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Motoros topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest