Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket

A Puget Systems hívta fel rá a publikum figyelmét, miután a gyártóval kivizsgálták az írhatatlanná váló adattárolók problémáját.

A Puget Systems nemrég jelentette be, hogy korábban számos panasz érkezett az ügyfeleik részéről a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-kre, amelyek egyszerűen egy idő után nem voltak írhatók. A vállalat a termék gyártójával együtt kiderítette, hogy a gondért egy olyan hiba a felelős, ami magát az adattárolót csak olvasható módba kapcsolja, vagyis az adatok technikailag nem vesznek el róla, de többet nem lehet írni rá semmit, így bootolásra sem használható tovább.

Hirdetés

A Samsung megerősítette, hogy a 3B2QGXA7-es firmware-t érinti a hiba, és kiszámíthatatlan, hogy mikor következik be a csak olvasható módba átkapcsolja, ami miatt az az általános javaslat, hogy minél hamarabb frissítse a felhasználó a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-k firmware-ét a legújabb, 5B2QGXA7-es verzióra. Ezt a műveletet alábbi oldalon elérhető Samsung SSD Magician szoftverrel könnyedén el lehet végezni.

Bizonyos adattárolók gyárilag a 4B2QGXA7-es firmware-rel érkeznek, amely a Puget Systems szerint jónak tűnik, de a Samsung erről hivatalosan nem mondott semmit, így elvileg biztosra a legfrissebb firmware-rel lehet menni.

Fontos kiemelni, hogy ha az adott SSD már átváltott csak olvasható módba, akkor az visszavonhatatlan, tehát ebben az esetben garanciális ügyintézést kell kezdeményezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés