- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kábelek - Kérdések és válaszok minden kábelt érintő dologról
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
aktív tag
válasz mancer7151 #48720 üzenetére
Az egyszerűsége miatt egy ötlet volt. A másik, hogyha a frissítés előtt működött, akkor a win frissítés is lehet a hunyó. Ha a win a hibás és lehet, akkor egy portable Linux vagy valamilyen operációs rendszerrel is megpróbálkoznék, hátha...
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz Egyvásárló #48785 üzenetére
Szia!
A választ megtalálod az alaplap használati utasításában.
1. Kikapcsolod a gépet, lehúzod a tápkábelt
2. Egy fémtárggyal (vagy jumperrel) rövidre zárod a bekarikázott érintkezőt 5-10 másodpercre
3. Visszacsatlakoztatod a tápkábelt és bekapcsolod a gépet
4. A DEL billentyűt lenyomva belépsz a BIOS-ba és újra megadod az adatokat.
Amennyiben így nem jó, akkor ki kell venni a gombelemet is és újra törölni a CMOS-t
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz messier13 #48891 üzenetére
Az ASUS szervize Csehországban van, és tapasztalatból mondom, hogy kb. 1 hónap a kiesés. Amúgy emlékeim szerint 3 év garancia van rá (gondolom kivételt jelent ez alól a szürke import), illetve az ASUS acconuntba beregisztrálva látod, hogy mikor jár le a garanciája.
Nekem a VRM hűtő alatti megfolyás miatt ment garanciába, de az égvilágon nem csináltak vele semmit, még le sem törölték róla a zsírfoltot (ASUS ROG- Strix B450-F Gaming II a lap egyébként).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz KROK640 #48958 üzenetére
Első körben a BIOS elemet (CR2032) cserélném, az is zavarhatja az agyát (nálam volt olyan, hogy csak ez merült le, és ugyanezeket a tüneteket produkálta, mint nálad, illetve az állás miatt is elképzelhető, főleg, ha öreg a lap).
Ha esetleg nincs rajta Speaker (gyakran lehagyják, pedig nagyon hasznos dolog, jobb, mint a Debug LED), akkor egyet tennék rá, hátha elcsipogja, hogy mi baja van.
Az alaplapi nyákra nincs rászitálva, hogy pontosan mi (valami hasonló a sorrend)- CPU
- DRAM
- VGA
- BOOT[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz KROK640 #48973 üzenetére
10 év szép kor egy alaplapnál. Kíváncsi vagyok, hogy mi a baja. A PCI-E megereszkedése is okozhat hibát (Asus lapot próbáltam garanciáztatni ilyen miatt, de a szervizben nem produkálta a hibát, cserében 1 hónapig nem volt gépem). Mondjuk az általad írt lapnak az user guideja nagyon tetszett a debug résznél...
-
blp85
aktív tag
válasz KROK640 #48984 üzenetére
Gépet szigorúan magamnak szerelek, ne piszkálja senki. A PCI express csatlakozó volt a fura, az egyik nem ment, de mivel garanciális, így nézze meg a szerviz alapon.
Jelenleg itthon a legöregebb egy 1997-ben gyártott (ha jól tudom) Compaq Armada Dt1492, amin meglepődtem, hogy még képes a saját akkujával kb. fél órát menni.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz hfrankee #49029 üzenetére
Ez valami hálózatos dolog lehet, itt ugyanez van [link] [link], de nem hiszem, hogy ez okozza az újraindulást.
Nekem is volt olyan, hogy a gép frissíteni akart, letöltötte, telepítette, majd újraindult és az egészet visszavonta, mikor meguntam a 3. vagy 4. alkalom után az egészet újra telepítettem, azóta sincs gondja.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz Csirekzoli01 #49140 üzenetére
Próbáld meg kicserélni az alaplapi gombelemet (CR2032-es).
-
blp85
aktív tag
válasz Csirekzoli01 #49144 üzenetére
Ezért is írtam, hogy lehet csak elemet kellene benne cserélni, mert ha lemerült az alaplapi gombelem teljesen megzavarodik a gép.
-
blp85
aktív tag
válasz Turó Kálmán #49388 üzenetére
Szerintem az [Azonnali VGA kérdések órája] topikban is megfuttathatod a kérdést, hátha valaki tudja a választ vagy egyéb ötlete van.
-
blp85
aktív tag
válasz joecontra #49431 üzenetére
[BIOS jelzések] elviekben a billentyűzettel van baja.
"1 hosszú+3 rövid hangjelzés: Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizze a megfelelő csatlakoztatást!"
A processzor csere előtt a BIOSban kikapcsoltad az fTPM-et (gondolom a Bitlocker nem is volt engedélyezve, mert akkor a rendszer sem töltene be). A bekapcsolásnál nem kér Y vagy N billentyűt, hogy helyreállítsa fTPM-et (ha nincs Bitlocker, akkor az Y-t nyomd meg, akkor elvileg utána nem fogja kérni).
-
blp85
aktív tag
válasz joecontra #49433 üzenetére
Nekem Rog Strix B450-es lap van, és AMI a BIOSa, így rosszat néztem, mivel abban az 1 hosszú 3 rövid videókártya problémára utalhat (javaslom vedd ki, alkohollal tisztítsd meg az érintkezőket és a kártya slotot is fújd ki, hátha csak egy porszem került bele, nem kell gép sem hozzá). A lapot újként vagy használtan vetted (újnál nem kellene szerintem ezt kiírnia, esetleg egy teljes képet tudnál a kiírásról feltenni)?
akkor az Y-t nyomd meg, akkor elvileg utána nem fogja kérni
Ha Y-t nyomok nem csinál semmit, nem enged tovább. Ha N-t nyomok akkor megy tovább.
- Jelen esetben a Z billentyű lesz a nyerő, mert az az angol kiosztásban az Y.[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz joecontra #49435 üzenetére
Van esetleg másik slot, amibe a videokártya mehet?
Nekem is az egyikbe pont ugyanezt csinálta a VGA kártya, míg a másik slotban nem.Hangkártya lehet, de abban nem vagyok biztos. Első körben a VGA a gyanús.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz joecontra #49437 üzenetére
Próbáld meg kivenni egy kis alkoholos tisztítás és utána határozott mozdulattal vissza, hátha észhez tér. Írtad, hogy a videokártya nem új, korábban nem volt ilyen baja?
Az Asus lapon nincs hang kimenet, hogy külön hangkártya kell?Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz killertibi #49516 üzenetére
(Flip Chip) Land Grid Array- (FC)LGA csak hosszabban az LGA.
Speaker nem sípol valamit?Mondjuk megeshet, hogy nem támogatja a processzort, mivel a H470 Steel Legend is az 1.60-as BIOS frissítéssel támogatja a 11. genes processzorokat.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz killertibi #49518 üzenetére
A GPU (VGA) és EPS (CPU) csatlakozók nagyon hasonlítanak egymásra.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz killertibi #49527 üzenetére
Mi baja a tápnak?
Ezt csak saját felelősségre: [link]
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz mancer7151 #49530 üzenetére
Nekem meg egy kis csatlakozó, kb. 350 Ft volt akciósan, igaz eddig egyszer használtam. 🙂
-
blp85
aktív tag
válasz ImACeltic #49558 üzenetére
Esetleg lehet tudni, hogy milyen alaplap van benne, mert abból már a BIOS jelzésre is lehet következtetni. Ahogy írták VGA is lehet (esetleg más is).
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz makoss #49686 üzenetére
Szia!
Ha úgyis szervizes nézi meg, rakass bele egy speakert (csipogót), tudom ott vannak a ledek, de én személy szerint jobban szeretem, ha baj esetén csipog.
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #49786 üzenetére
Szerintem próbáld ki másik elemmel, előtte csinálj egy CMOS resetet, hátha megoldja. Bár a memóriákat és a processzort is kivenném és aztán vissza, hátha ott nem tetszik neki valami.
-
blp85
aktív tag
válasz jencsikdani #49930 üzenetére
Próbáld meg kicserélni az alaplapi gombelemet (CR2032-es), illetve van a lapon speaker (csipogó)?
-
blp85
aktív tag
válasz jencsikdani #49932 üzenetére
A csipogót én személy szerint jobban szeretem, mint a debug ledet. Az elemet próbáld meg szerintem, könnyen lehet, hogy az van lemerülve vagy lemerülő félbe, illetve a hibák közül talán az a legolcsóbb probléma. Illetve a csatlakozások rendben vannak, egyik sincs kilazulva?
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz jencsikdani #49942 üzenetére
A monitor kábelt is próbáltad cserélni?
Esetleg, ha csökkentett módban hajlandó indulni, akkor a VGA drivert legyalulod DDU-val, majd újra telepíted.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz jencsikdani #49944 üzenetére
Kezd állatorvosi ló lenni a gép.
A PCIE csatlakozás rendben van, esetleg megpróbálhatod másikba, hátha annak van nyűgje (ahogy látom van rajta még egy csatlakozó).
A VGA alá volt támasztva?Esetleg másik táppal próbáld meg (bár nem hiszem, hogy csak az a vezeték hibás, de bármi lehet, illetve az ellenkezője is).
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
-
blp85
aktív tag
válasz KROK640 #50044 üzenetére
Ha ők is megnézik valamilyen programmal, nem hiszem, hogy varázsütésre megjavulna. Amúgy ezeket a képeket nyomtasd ki, és ragaszkodj hozzá, hogy csatolják a jegyzőkönyvhöz (esetleg vedd fel az adatával a kapcsolatot, írd meg neki, hogy mi van, hátha ők is segítenek).
-
blp85
aktív tag
válasz KROK640 #50053 üzenetére
Ami ilyen gyorsan romlik, annak már kb. annyit ér a firmware frissítés, mint halottnak a csók (Hófehérkét és a többieket hagyjuk). Ez biztos, hogy garanciális csere, de mielőbb intézd el, nehogy arra fogják, hogy te még hagytad döglődni.
-
blp85
aktív tag
válasz Csorbi #50056 üzenetére
Emlékeim szerint a Samsungnál tömeges volt a probléma, és nem ennyire egyedi eset.
Gondolom erre gondoltál:
[Korrigálja a 990 PRO SSD-k problémáit a Samsung]
[Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket][ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz FordFair #50085 üzenetére
MIndkét PCI-E slotban megpróbáltad vagy csak az egyikben (lehet az amit próbáltál kicsit meghajlott vagy nem jó az érintkezése, esetleg valami apró kis kosz került bele)?
Új vagy ugyanazt az elemet tetted vissza?
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz Springfieldx #50193 üzenetére
A videokártya tápcsatlakozói rendesen a helyükön vannak?
-
-
blp85
aktív tag
válasz pappesz #50540 üzenetére
Hívj egy ördögűzőt.
Esetleg tegyél bele egy új CR2032-es alaplapi gombelemet.
Nekem egyszer nem akart az Asus alaplap indulni, hiába nyomkodtam a bekapcsoló gombot. Akkor azt csináltam, hogy a bekapcsoló gomb csatlakozóját lehúztam a lapról és ott zártam rövidre, azóta sincs semmi baja (ez lassan egy éve volt).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
-
-
blp85
aktív tag
válasz Clay_Xyz #51294 üzenetére
A táp kábeleit ellenőrizd, hogy minden be van e dugva (alaplapra a 24 pin és a CPU pinjei, illetve a VGA kábelei). Ezután amikor nekem volt ilyen, akkor a bekapcsoló gomb csatlakozóját húztam le, és azt a 2 pint rövidre zártam, az megoldotta a problémát (a lap működött utána hibamentesen.
-
blp85
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kriptovaluták és az adózás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Autós topik
- Ingatlanos topic!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Apple iPhone 11 - népalma
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest