- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- LG LCD és LED TV-k
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
senior tag
válasz
callmeakos #51913 üzenetére
Lehet semmi baja sincs. Nekem is volt, hogy elsőre nem kapcsolt be összerakás után a gép (semmi életjel), ezzel a rövidre zárásos módszerrel beindult, után már semmi gondja nem volt évekig.
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek #51663 üzenetére
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek #51659 üzenetére
Amit írtál korábban, mi történt az előző konfiggal, hogy alaplapot és VGA-t rendeltél?
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek #51649 üzenetére
Én szeretem a speakert, régi ugyan, de a csipogás nekem többet mond, mint a debug LED.
Milyen kábelt használsz (esetleg azzal is baj lehet, ha mondjuk display pontos, esetleg azt is megpróbálhatnád másikkal).
Esetleg nem került valami apró kosz a PCI-E slotba? -
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek #51646 üzenetére
Esetleg csipogó (speaker) nincs a gépben? Tudom van debug LED, de a csipogó szerintem jobb.
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek #51640 üzenetére
Rendesen a helyére kattan a PCI-E foglaltba, illetve rendesen be van dugva a tápkábele (ha moduláris a táp és a VGA csatlakozóba is)?
-
blp85
senior tag
válasz
bitblueduck #51530 üzenetére
Azt azért próbáld meg, lehet egy kicsit deformálódott az eredeti slot.
-
blp85
senior tag
válasz
bitblueduck #51522 üzenetére
Esetleg a videókártyát próbáltad másik slotban?
-
blp85
senior tag
válasz
Clay_Xyz #51294 üzenetére
A táp kábeleit ellenőrizd, hogy minden be van e dugva (alaplapra a 24 pin és a CPU pinjei, illetve a VGA kábelei). Ezután amikor nekem volt ilyen, akkor a bekapcsoló gomb csatlakozóját húztam le, és azt a 2 pint rövidre zártam, az megoldotta a problémát (a lap működött utána hibamentesen.
-
blp85
senior tag
válasz
pappesz #50540 üzenetére
Hívj egy ördögűzőt.
Esetleg tegyél bele egy új CR2032-es alaplapi gombelemet.
Nekem egyszer nem akart az Asus alaplap indulni, hiába nyomkodtam a bekapcsoló gombot. Akkor azt csináltam, hogy a bekapcsoló gomb csatlakozóját lehúztam a lapról és ott zártam rövidre, azóta sincs semmi baja (ez lassan egy éve volt). -
blp85
senior tag
válasz
Springfieldx #50193 üzenetére
A videokártya tápcsatlakozói rendesen a helyükön vannak?
-
blp85
senior tag
válasz
Csorbi #50056 üzenetére
Emlékeim szerint a Samsungnál tömeges volt a probléma, és nem ennyire egyedi eset.
Gondolom erre gondoltál:
[Korrigálja a 990 PRO SSD-k problémáit a Samsung]
[Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket] -
-
blp85
senior tag
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49944 üzenetére
Kezd állatorvosi ló lenni a gép.
A PCIE csatlakozás rendben van, esetleg megpróbálhatod másikba, hátha annak van nyűgje (ahogy látom van rajta még egy csatlakozó).
A VGA alá volt támasztva?Esetleg másik táppal próbáld meg (bár nem hiszem, hogy csak az a vezeték hibás, de bármi lehet, illetve az ellenkezője is).
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49942 üzenetére
A monitor kábelt is próbáltad cserélni?
Esetleg, ha csökkentett módban hajlandó indulni, akkor a VGA drivert legyalulod DDU-val, majd újra telepíted.
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49932 üzenetére
A csipogót én személy szerint jobban szeretem, mint a debug ledet. Az elemet próbáld meg szerintem, könnyen lehet, hogy az van lemerülve vagy lemerülő félbe, illetve a hibák közül talán az a legolcsóbb probléma. Illetve a csatlakozások rendben vannak, egyik sincs kilazulva?
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49930 üzenetére
Próbáld meg kicserélni az alaplapi gombelemet (CR2032-es), illetve van a lapon speaker (csipogó)?
-
blp85
senior tag
-
blp85
senior tag
válasz
mancer7151 #49530 üzenetére
Nekem meg egy kis csatlakozó, kb. 350 Ft volt akciósan, igaz eddig egyszer használtam. 🙂
-
blp85
senior tag
válasz
killertibi #49527 üzenetére
Mi baja a tápnak?
Ezt csak saját felelősségre: [link]
-
blp85
senior tag
válasz
killertibi #49518 üzenetére
A GPU (VGA) és EPS (CPU) csatlakozók nagyon hasonlítanak egymásra.
-
blp85
senior tag
válasz
killertibi #49516 üzenetére
(Flip Chip) Land Grid Array- (FC)LGA csak hosszabban az LGA.
Speaker nem sípol valamit?Mondjuk megeshet, hogy nem támogatja a processzort, mivel a H470 Steel Legend is az 1.60-as BIOS frissítéssel támogatja a 11. genes processzorokat.
-
blp85
senior tag
válasz
joecontra #49433 üzenetére
Nekem Rog Strix B450-es lap van, és AMI a BIOSa, így rosszat néztem, mivel abban az 1 hosszú 3 rövid videókártya problémára utalhat (javaslom vedd ki, alkohollal tisztítsd meg az érintkezőket és a kártya slotot is fújd ki, hátha csak egy porszem került bele, nem kell gép sem hozzá). A lapot újként vagy használtan vetted (újnál nem kellene szerintem ezt kiírnia, esetleg egy teljes képet tudnál a kiírásról feltenni)?
akkor az Y-t nyomd meg, akkor elvileg utána nem fogja kérni
Ha Y-t nyomok nem csinál semmit, nem enged tovább. Ha N-t nyomok akkor megy tovább.
- Jelen esetben a Z billentyű lesz a nyerő, mert az az angol kiosztásban az Y. -
blp85
senior tag
válasz
joecontra #49431 üzenetére
[BIOS jelzések] elviekben a billentyűzettel van baja.
"1 hosszú+3 rövid hangjelzés: Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizze a megfelelő csatlakoztatást!"
A processzor csere előtt a BIOSban kikapcsoltad az fTPM-et (gondolom a Bitlocker nem is volt engedélyezve, mert akkor a rendszer sem töltene be). A bekapcsolásnál nem kér Y vagy N billentyűt, hogy helyreállítsa fTPM-et (ha nincs Bitlocker, akkor az Y-t nyomd meg, akkor elvileg utána nem fogja kérni).
-
blp85
senior tag
válasz
Turó Kálmán #49388 üzenetére
Szerintem az [Azonnali VGA kérdések órája] topikban is megfuttathatod a kérdést, hátha valaki tudja a választ vagy egyéb ötlete van.
-
blp85
senior tag
válasz
Csirekzoli01 #49144 üzenetére
Ezért is írtam, hogy lehet csak elemet kellene benne cserélni, mert ha lemerült az alaplapi gombelem teljesen megzavarodik a gép.
-
blp85
senior tag
válasz
Csirekzoli01 #49140 üzenetére
Próbáld meg kicserélni az alaplapi gombelemet (CR2032-es).
-
blp85
senior tag
válasz
hfrankee #49029 üzenetére
Ez valami hálózatos dolog lehet, itt ugyanez van [link] [link], de nem hiszem, hogy ez okozza az újraindulást.
Nekem is volt olyan, hogy a gép frissíteni akart, letöltötte, telepítette, majd újraindult és az egészet visszavonta, mikor meguntam a 3. vagy 4. alkalom után az egészet újra telepítettem, azóta sincs gondja. -
blp85
senior tag
válasz
KROK640 #48984 üzenetére
Gépet szigorúan magamnak szerelek, ne piszkálja senki.
A PCI express csatlakozó volt a fura, az egyik nem ment, de mivel garanciális, így nézze meg a szerviz alapon.
Jelenleg itthon a legöregebb egy 1997-ben gyártott (ha jól tudom) Compaq Armada Dt1492, amin meglepődtem, hogy még képes a saját akkujával kb. fél órát menni. -
blp85
senior tag
válasz
KROK640 #48973 üzenetére
10 év szép kor egy alaplapnál.
Kíváncsi vagyok, hogy mi a baja. A PCI-E megereszkedése is okozhat hibát (Asus lapot próbáltam garanciáztatni ilyen miatt, de a szervizben nem produkálta a hibát, cserében 1 hónapig nem volt gépem). Mondjuk az általad írt lapnak az user guideja nagyon tetszett a debug résznél...
-
blp85
senior tag
válasz
KROK640 #48958 üzenetére
Első körben a BIOS elemet (CR2032) cserélném, az is zavarhatja az agyát (nálam volt olyan, hogy csak ez merült le, és ugyanezeket a tüneteket produkálta, mint nálad, illetve az állás miatt is elképzelhető, főleg, ha öreg a lap).
Ha esetleg nincs rajta Speaker (gyakran lehagyják, pedig nagyon hasznos dolog, jobb, mint a Debug LED), akkor egyet tennék rá, hátha elcsipogja, hogy mi baja van.
Az alaplapi nyákra nincs rászitálva, hogy pontosan mi (valami hasonló a sorrend)- CPU
- DRAM
- VGA
- BOOT -
blp85
senior tag
válasz
messier13 #48891 üzenetére
Az ASUS szervize Csehországban van, és tapasztalatból mondom, hogy kb. 1 hónap a kiesés. Amúgy emlékeim szerint 3 év garancia van rá (gondolom kivételt jelent ez alól a szürke import), illetve az ASUS acconuntba beregisztrálva látod, hogy mikor jár le a garanciája.
Nekem a VRM hűtő alatti megfolyás miatt ment garanciába, de az égvilágon nem csináltak vele semmit, még le sem törölték róla a zsírfoltot (ASUS ROG- Strix B450-F Gaming II a lap egyébként). -
blp85
senior tag
válasz
Egyvásárló #48785 üzenetére
Szia!
A választ megtalálod az alaplap használati utasításában.
1. Kikapcsolod a gépet, lehúzod a tápkábelt
2. Egy fémtárggyal (vagy jumperrel) rövidre zárod a bekarikázott érintkezőt 5-10 másodpercre
3. Visszacsatlakoztatod a tápkábelt és bekapcsolod a gépet
4. A DEL billentyűt lenyomva belépsz a BIOS-ba és újra megadod az adatokat.
Amennyiben így nem jó, akkor ki kell venni a gombelemet is és újra törölni a CMOS-t
-
blp85
senior tag
válasz
mancer7151 #48720 üzenetére
Az egyszerűsége miatt egy ötlet volt. A másik, hogyha a frissítés előtt működött, akkor a win frissítés is lehet a hunyó. Ha a win a hibás és lehet, akkor egy portable Linux vagy valamilyen operációs rendszerrel is megpróbálkoznék, hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Éjszakai műszak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest