Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bierma
újonc
Na, srácok nekem sikerült. Vissza a régi proci. Megvolt a BIOS uodate és siker. Valamiért átállt az elsődleges boot settings de most már frankó.
Simán 45-51 fokos a cpu amit nem értek miért.
De működik szóval thx.
-
Gép: dell d05d ez van ráírva kívül 3. generációs i5 van benne.
Nem akar indulni a gép,megnyomom a bekapcsoló gombot egy pillanatra felpörögnek a ventilátorok aztán leáll.Kivettem már az elemet,próbáltam másik táppal is,nézegettem a bekapcsoló gombot is,kivettem a ramokat ,lekötöttem a dvd meghajtót és a hdd-t is.Szóval most kicsit tanácstalan vagyok. -
-
Kobe
veterán
Januarban mar egyszer belefutottam, terheles alatt a gep penetrans egett elektromos szagot arasztott magabol. Akkoriban terheles alatt jelentkezett a VGA nal, mai nap megint belefutottam, de semmi terheles, sima bekapcsolt windows + hatterben csak a torrent futott, seedeles celjabol, nem is ultem a gepnel
Akkoriban arra gyanakodtam hogy a vga lehetett a terheles miatt de most gyak ki volt kapcsolva, igy a tapra gyanakodnek. Hogyan tudnam jobban beloni a hiba forrasat?
-
Bierma
újonc
Okés, köszi a válaszokat.
Legalább kiderült, hogy eszem nincs de legalább gyökér vagyok.
Jelentkezem majd a hírekkel.
-
palfitom
félisten
válasz
Bierma
üzenetére
"előbb kellett volna megcsinálni a BIOS frissítést és utána a CPU cserét. Ez igaz?" - Természetesen! Hiszen amíg nincs rajta megfelelő BIOS, addig nem ismeri fel az új cpu-t, tehát nem tudsz vele kezdeni semmit!
Hogy is működne másképp
"Olvastam, hogy 5800x-hez kevés az 500W" - Bullshit.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Bierma
üzenetére
"Tegnap este rossz topic-ban írtam, ott még annyi választ kaptam, hogy előbb kellett volna megcsinálni a BIOS frissítést és utána a CPU cserét. Ez igaz?"
IGEN.
Régi proci vissza, bios frissít.
Mod: Verzió 2807 | 2021/02/09 (Verzió 2409 régebbid van, akkor 100%, hogy ez a gond). -
Bierma
újonc
Helló!
A téma a következő: proci update történt + kivágtam a gyári hűtőt. Konfig:
RX Vega 56
Asus TUF Gaming B450-plusz (AM4) lap
G.Skill 2x8GB RAM 3000MHz cl16 (asszem ennyi az időzítés).
be quiet System Power táp 500W
Ventik: Noctua NF-A12x25 ebből 4db.
Proci Ryzen 5 2600 volt, most Ryzen 7 5800x
Van néhány SSD és vinyó, de nem azok akasztják a villanyórát.
Az új procu hűtő egy Noctua NH-D14 (nehezen de besakkoztam).A terv az volt, hogy csere után BIOS frissítés, és a gyári oldalról letöltve kicsimagolva penyón van a cucc.
DE az építés után a monitor nem mutat képet.
DP csati okés mind két oldalt (nem használok HDMI-t).
Monitor táp van. Billentyűzet num fölött nem világítanak a ledek, egér sem világít.
Restart-ra nem reagál, hosszan nyomva a bekapcsot leáll, az meg megy. Áramtalanítok. Másik videó kimenetet hasznalok, máshova dugom a perifériákat.
Monitor nem mutat jelet. F2, DEL nem működik.Tegnap este rossz topic-ban írtam, ott még annyi választ kaptam, hogy előbb kellett volna megcsinálni a BIOS frissítést és utána a CPU cserét. Ez igaz?
Valakinek ötlet?
Kicsit már kezdek parázni. A proci simán a fogalaltba ment és szorításnál csúszott a kerettel. Nem billeg.Olvastam, hogy 5800x-hez kevés az 500W, de azért el kéne indulnia nem?
Válaszokat előre is köszönöm. SOS kéne, mert munkás gép is a jószágom.
-
qdak
addikt
válasz
cyber86
üzenetére
- A TdrDelay... a grafikus kártya illesztőprogramjához kapcsolódó regisztrációs érték, amely ellenőrzi, hogy meddig tart a grafikus kártya válaszolása.
Ha a grafikus kártya nem válaszol a megadott időn belül, a Windows 10 újraindítja a grafikus kártya illesztőprogramját, ezáltal összeomlást okozva. A probléma megkerülése érdekében tanácsos növelni a TdrDelay értéket a Beállításszerkesztő segítségével.Tudtommal, legalább kettő oka lehet: mikor pihen a kártya és hirtelen elindítasz egy játékot, vagy amikor maxon teker a kártya (amúgy nincs hiba) csak nem tud időben válaszolni.
Na ezeket az értékeket toltuk ki nagyobbra most. Szerintem ez a maximum, amit érdemes. -
-
paolinho
addikt
Sziasztok! Egy nem túl fiatal (talán 8-10 éves is megvan) asztali PC kapcsán érdeklődnék, azaz kérném a segítségeteket, amiben egy Gigabyte GA-P55-US3L alaplap, és egy nVidia Geforce 9800 GT videokártya található, valamint egy Intel Core i5-650 proci, illetve egy HyperX 4 Gb-os memóriakártya dolgozik. A Windows 10 Pro egy Micron 256 Gb SSD-n fut. Talán a ház (Cooler Master Elite), és a hűtő nem annyira releváns elemek, így ezekről nem is írnék bővebben.
A minap szükségem lett volna, egy autós kamera 4K-s felvételeit megnéznem, azonban meglehetősen dadogva játszotta le a PC a videót.
Az lenne a kérdésem, hogy ha tennék az alaplapba egy erősebb videokártyát (pl. egy GTX 750 Ti 2Gb-t), az egyrészt kompatibilis lenne-e az alaplappal, másrészt megoldaná-e a 4K-dadogás problémáját? Vagy készüljek fel inkább egy alaplap cserére is, ami kvázi egy hellyel-közzel új gép építését is jelntené? Esetleg más oka lenne a jelenségenk?
Mi a véleményetek ezzel kapcsolatosan?Talán azt még fontos lenne megjegyeznem, hogy nem igazán játszom a PC-n, mint inkább csak a Net-et használom aktívan, esetenként filmet nézek rajta, illetve néhány olyan programot használok vele a megszokott Microsoft Office dolgokon túl, ami pl ebook kapcsán konvertálásokat végez. Most merült fel először, hogy 4K-s filmeket is jó lenne kezelni vele, ezért is érdeklődtem itt Tőletek, hogy érdemes-e ezzel kínlódnom, vagy új gép irányába nézelődjek. Megjegyzem brutálisak ezek a mai videókártya árak, régóta nem követem azt a piacot.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy a need for speed hot-ba dx hibával kicrashel a játék és már próbáltam dduval nv drivert újra rakni meg dxet is frissíettem de ugyan úgy elő jön a hiba.
Alaplap: Asus Rog Maximus XI Hero (wifi)
proci: 9900k
Ram: 2*8 gb Kingston 3200 mhz
vga: Zotac gtx 1080 amp extreme
ssd: samsung 850 pro 256 2db
táp: corsair rm650x -
jokeph
nagyúr
válasz
apcsagi
üzenetére
Ajje... akkor kelleneének kompatibilis alkatrészek, próbázni.

Anélkül max. jósolni tudnék.
S biztosan be lett minden dugva, gondolok itt elsősorben a tápkérdésre.
Mik a komponensek ?#45277apcsagi: Ha a lap egy B460 PRO4, akkor a CPU bizonyosan támogatott, a gyári honlap szerint az összes BIOS ver.-el.
eszerint dVGA nincs, csak a CPU IGP-je.
Annak hűtője is jó helyre van dugva a lapon. -
jokeph
nagyúr
válasz
apcsagi
üzenetére
Üdv !
Házban lett öszerakva ?
Ha igen, bontsátok ki, asztalon összerak és úgy próbál.
Ellenőrizzétek az összes alaplapi távtartót, csak ott legyen ahol lyuk is van hozzá a lapon, illetve hogy az I/O shield (hátlap) is rendesen a helyén van-e, valamint a rugós érintkezőkből esetleg valamelyik nem az egyik portba lóg bele.
Ezek bármelyike rövidzárlatot okot, jobb esetben ez a jelenség, hogy a védelem nem engedi elindulni a gépet.
-
apcsagi
csendes tag
Gépet raktunk össze új alkatrészekből,sajnos nem indul.
Az alaplapon égnek a ledek,de a ventilátorok nem hogy nem pörögnek fel
hanem meg se moccannak.
Szerintetek melyik alkatrész a hibás?? Lap,Proci? Az alaplapi tápcsatlakozókat ellenőriztem jól van rádugva.Probáltam csavarhúzóval a 2 power tüskét úgy se indul. -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Barátom jó pár éves gépe véletlenszerű kékhalálokat produkál és nincs kétszer azonos hibakód.
Másik bőven elegendő teljesítményű (SEASONIC M12 II Evo 620W) tápegységgel is ugyanúgy megmaradtak a kékhalálok.
A folyamatosan eltérő hibakódú kékhalálok alaplap, memória avagy esetleg adattátoló hibára utalhatnak?
Merre érdemes elindulni a hibakereséssel?
Alaplapon a kondik szemrevételezést követően rendben vannak, legalábbis folyás, púposodás nem látható rajtuk.
Alkatrészek típusáról egyelőre nincs infóm, de beszerzem azt is
-
ajvenc
újonc
Sziasztok!
Sajnos olyan hibába ütköztem a vadonatúj PC-mmel kapcsolatban, hogy időközönként kritikus leállásokkal random időkben illet meg. Ez a leállás lehet teljes képernyő fagyás, amikor nem reagál a gép semmire, kékhalál ill. minden jelzés nélküli azonnali újraindulás.
A lényeg, hogy minden esetben a windows esemény naplója a következő hibával jelzi ezt a jelenséget:Amit a gépemről tudni kell:
- Windows 10 Pro
- ASUS TUF GAMING B460-PLUS
- INTEL Core i9-10850K 3.60GHz LGA-1200 BOX
- HyperX 16GB Fury DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16FB3K2/16 (2x: így van 32 GB ramom)
- NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER
- SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S500BW
- WD Red 2TB 3.5" 5400rpm 64MB SATA3 WD20EFRX
- Saját itthoni Active Directory Domain-re kapcsolódik, ami egy külső NAS szerveren üzemel.
- A gépről üzemelek egy Hyper-V virtuális gépet, ami állandóan fut (az a munkaállomásom).
Amit eddig teszteltem:
- CPU teszt alatt nem jelzett hibát
- RAM tesztre se dobott hibát
- GPU tesztre se dobott hibát
- Merevlemezeken is végeztem töredezettségi ellenőrzést, elvileg arra is azt írta rendben van
- BIOS-t frissítettem a legfrissebb verzióra
- CMOS-t reseteltem
- RAM-ok foglalatát ellenőriztem hogy nem poros-e és átrendeztem hátha rosszul tettem a foglalatba
- PSU-t (tápot) vettem újat GIGABYTE P850GM. Gondoltam a korábbi hátha hibás, vagy a 600W nem elég bele, de ez se oldotta meg a helyzetet.
- Windows reinstall látszólag egy ideig megoldotta a helyzetet, de kb 1 hét után újra elkezdte csinálni.
- A géphez nyomtató nem kapcsolódik, így elvileg az új Windows 10 frissítéssel kiadott bug nem vonatkozik erre a gépre (gyakorlatilag a fene tudja...)
Ami még lehet fontos lehet, mert lehet képzelődök, de a jelenség mintha ott jelentkezne, mikor a Valve Index VR-omat telepítettem a Steam-en keresztül a gépen. Mindaddig míg a telepítés nem történt meg, addig nem jelentkezett ez a hiba pedig csatlakoztatva volt a géphez a VR... de miután a steam-en keresztül aktiváltam és beállítottam a játékteret, azóta még akkor is ha a VR, a VR-hoz tartozó base-ek áramtalanítva vannak, akkor is jelentkezik random módon.
A gép érdekes módon sose áll le kritikusan, ha játékban vagyok.. ami zavaróbb hogy hajlamos munka közben előfordulni.
Ha esetleg valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata és tudja hogyan lehetne megoldani, akkor szívesen venném a segítséget, mert én már elakadtam.
Előre is köszönöm!
-
Buster17
addikt
Hali!
Öcsém gépén leállítás után világítva marad a billentyűzet meg az egér ezért gondolta hogy valahogy megoldja és a biosban kikapcsolta az usb aljzatokat na és ezáltal nem működik már semmi. Biosba se tud belépni.
Ilyenkor mit lehet csinálni? -
Gabenga
csendes tag
Sziasztok!
Van egy elégge X aktás esetem, legalábbis számomra az.
Adott a gép, ami tökéletesen működött, majd egy nap miután az időzítőtől bealudt a monitor (monitor TV), visszakapcsolásnál az az üzenet várt hogy nincs HDMI jel. Újraindítás után bios megjelenik, majd amikor átváltana a windows belépő képernyőjére elveszti a jelet, ha ekkor is újraindítom, akkor már a bios képe sem jelenik meg. Ha mindent áramtalanítok és széthúzok, hagyom pihenni, akkor utánna 50-50% az esélye hogy bekapcsol rendesen és akkor nincs vele probléma, vagy pedig megint elveszti a windowsba lépésnél a jelet.
Itt jön az érdekes rész, ha kiveszem a videókártyát, és az alaplapi vga-ról akarom futtatni akkor is ugyan ez történik.
Van egy 4k tv-m, ha arra rádugom akkor már a bios képe sem jelenik meg elég gyakran. Viszont bármi is történik (betölt a biosig majd elveszti a jelet, esetleg még az sem) , ha kihúzom a TV-ből, és rádugom egy harmadik kis monitorra, azon megjelenik a kép rendesen, mintha mi sem történt volna. Azon a kis monitoron mindig van kép, a másik kettőn mikor hogyan, a 4k tv-n ritkábban, a kis monitor felbontása pedig megegyezik a monitor TV felbontásával. És a poén hogy ha a kis monitorról visszadugom bármelyik TV be, van hogy megjelenik a kép.
Bios volt frissítve, windows újra volt telepítve, driverek frissítve, memória cserélve, videókártya kiszerelve, de még mindig megvan ugyan úgy a probléma, és már kezd az idegeimre menni hogy csak akkor tudom használni a gépet ha éppen úgy tartja a kedve....
Valakinek esetleg valami ötlete hogy mi lehet a hiba?
(HDMI vezetéket fogok még cserélni, bár attól nem várok csodát) -
bepken
veterán
Srácok, egy elég hülye kérdéssel fordulnék hozzátok

mostanában párszor előfordult, hogy HDMI kábelt oda-vissza dugdostam a PC és a laptop között. észrevettem egy furcsaságot. a PC alvó állapotban van, és amikor a HDMI kábellel matatok az IO shield környékén, elindul a gép magától. (tehát magát a kábelt nem dugtam még be, csak hozzáér a fémhez)
nem vagyok benne biztos, hogy ez teljesen figyelmenkívül hagyható, így inkább megkérdezném: jelenthet e ez komolyabb problémát a későbbiekben?
-
KROK640
nagyúr
Sajna írnom kell ide :

összeraktam az új gépet :
Asrock B560M Pro (vadiúj)
Core I5 10400F (vadiúj)
GskillAegis 16GBDDR4 3200MHZ (vadiúj)
Gigabyte GTX950 OC Windforce 2GB
ADATA SU650 480GB SSD
ToshibaP3004TB UZSVA (vadiúj)
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX400A telepítés erejéig csak az SSD volt benne.
Feltelepítettem a Win10-et viszonylag hamar felment, driverek stb. Aztán mikor gondoltam okés mindne, leállítottam a gépet és rákötöttem a már előre beszerelt 4TB HDD-t.
Ekkor az történt, hogy a gép indulás után adott videójelet de amikor bootolni kellett volna sötét képernyő, tekerte a HDD-t mint állat és semmi nem történt. 20 perc múlva sem.
Kikapcs, bekapcs, nem segít. Na akkor levettem a 4TBos HDD-t. A hatás már ekkor is ugyanaz volt.
Nézem, a Bios látja az SSD-t meg a HDD-t is mikor be vannak kötve, de a Win10 telepítő már nem látta az SSD-t, csak a HDD-t arra meg nem enged telepíteni valamiért
Ezután feltűnt, hogy a Bios hol látja az SSD-t, hol nem, ha rajta a van a 4TB HDD. Leginkább resetnél nem látja, ki és bekapcs után igen. Viszont a teleítő semmiképp sem látja az SSD-t.
Végül kihúztam a HDD-t, és újraraktam a Windowst, ezúttal driverek minden egyéb előtt, leállítottam és rátettem a HDD-t. Hatás ugyanaz, boot helyett sötét képernyő (videójel van) de smemi nem történik még 10 perc múlva sem. HDD-t lehúzom már akkor sem képes betölteni a Win10 hanem ugyanez a sötét képernyő.
Végül újraraktam harmadjára is a Win10-et, de ezúttal egy másik külső 4TB-os winyót kötöttem rá USBn. Ezt szépen felismeri és használja (nem tudom mi történne ha újraindítanám, ezt nem mertem lévén ezt a kommentet meg akartam írni).A 4TB-os HDD teljesen hibátlan, ma reggel még az előző gépemben hibátlanul ment. Sata kábelek szintén újak. SSD és HDD is GPT formátum. Fast boot ki és beklapcsolása sem segít. Win10 Proval próbálkozok.
Amit azóta próbáltam :
Először beépítettem a gépbe a 2TB-os HDD-t a 4TB-os helyére. Hatás teljesen ugyanaz, vagyis boot helyett teljesen sötét képernyő, videó jel van, de semmi sem történik, akár 20 percen keresztül sem. Ezután természetesen a winyót levéve és csak SSD-ről indítva a rendszert már ugyanez történik az SSD only -val is, a Windows rendszer újra rakásáig.
Na ezután jöttek az érdekesebb próbák, bár nem sok reményt fűztem hozzájuk :
kipróbáltam a 2TB-os HDD-t, másik SATA portokban, másik SATA kábellel, kipróbáltam a 4TB-os HDD-t másik SATA portokban, másik SATA kábellel, másik TÁP kábellel. Ha az SSD is benne volt, akkor a Biosig sem tudtam eljutni (ugyan kiírta, hogy F2/DEL bios, meg F11 boot menü, de akárhogy nyomkodtam semmi, majd pár másodperc múlva jött a fekete képernyő. A rend kedvéért kipróbáltam másik billentyűzettel is, ugyanúgy nem reagál ilyenkor az említett gombokra.
Ezután jött a táp csere, de pontosan ugyanez a hatás.
Tehát a kábel és a winyó csere nem segített ahogy a SATA portok variálása sem. (BTW azt nem próbáltam meg h az SSD-t másik sata portba dugjam, ez most ugrott be)
Kipróbáltam SSD nélkül, akkor akár az eredeti kábellel is, szépen elindul amennyiben van boot eszköz, (pendrive, CD) és a telepítő látja is a HDD-t, az más dolog, hogy nem tudok oprendszert rakni a 4TBosra, mert azt írja "nem sikerült új rendszerparticiót létrehozni, sem meglévőt találni". A 2TBossal meg nem próbálkozunk, mert túl sok fontos adat van rajta. (ezen a ponton pedig már azzal is kibékültem volna, hogy SSD ki, és 4TB HDD only módban megy a rendszer).
Kipróbáltam másik Win10 telepítővel is, látszólag semmilyen befolyással nem bír rá.
Biosból 2021/01/28-as van fent, megpróbáltam Win alól frissíteni, lement hibaüzenet nélkül, de ugyanaz maradt a bios dátum ujraindítás után és az SSD-t nem láttam csak ki és bekapcs után.Amúgy a fix külső házas 4TB-os HDD-t simán elfogadja USB-n keresztül, gond nélkül, a bootolásra sincs hatással. (a másik 4TBosat illetve a 2-est nem tudtam kipróbálni, mivel a cserélhetős külső házam bekapcsoló gombja nemes egyszerűséggel eltűnt
)Most a rendszer úgyvan összerakva, hogy 4TB-os belső HDD lehúzva, de a házban benne van, az SSD-re persze újra kellett rakjam a Windowst, és USB-n keresztül a külső 4TBos HDD van rácsatolva. Használható, de ez így nagyon nem OK.

Jelenleg egyszerűen nincs több ötletem.
Mi lehet a rossz? Az alaplap? Az SSD? És miért döglik meg a Windows egy próba után rögtön?Holnap még megnézem egy másik SSDvel is, de ez lehet akár lap is. Valakinek valami ötlet? (péntekig meg kell tudnom, ha esetleg a lap a hibás, mert akkor el tudok állni még a vásárlásától, és más tipus kerül a helyére)
-
zsistvan
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kereslek benneteket.
Bekapcsoláskor elindul a tökéletesen működik a gép, de kb, fél perc múlva leáll a processzor hűtő.
Ha elindítok egy számítás igényes alkalmazást, akkor meg-meg mozdul, de magától nem idul el, csak ha segítek kézzel.
Ha nincs a "kézi" indítás, akkor egy idő után leáll a gép magától.Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Konfig: I5 4690 + MSI H97 Gaming 3 + Arctic Alpine 11 GT Rev.2Előre is köszönöm a segítséget.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A kovetkezo problema va a gepemmel. A minap kattant egyet, es lekapcsolt. Probaltam ujrainditani, de csak kapcsolgatot. A ventik felporognek... leall. Bootig semmi keppen sem jut, sot addig sem, hogy kiirjon valamit a monitorra. A monitor bekapcsol, de kiirja, hogy nincs jel, es visszaalszik. Szereztem egy masik tapot, akkor jo lett. De aztan par ora hszanalat utan megint begajdult. Nezegettem az alaplapot, de nem latok rajta pupos kondit. Volt, hogy lehuztam a tapot, visszadugtam, es jo lett. Ma ez nem segitett. Kivettem a RAM-ot, visszaraktam, es jo lett. Volt mar maskor is, hogy ez segitett, de volt, hogy ez sem segitett, csak az ido. Node miert? Mi lehet a baj?
Ez a gep egy Gigabyte GA-H55N-USB3, Core i3-540, Corsair CMX4GX3M2A1600C9. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Anyumnak van egy Dell EliteDesk G3-as gépe, rajta egy régi Acer monitor DP-VGA átalakítóval.
Rendre azt produkálja, hogy Windows update után egyszerűen nincs kép rajta, se a BIOS, se semmi alatt.
Elsőre azt gondolnám, hogy az átalakító a baja, de akkor miért Windows update után?
Másodikra azt gondolnám, a Windows-nak van baja, de akkor miért nem jó BIOS alatt sem?
Harmadikra azt gondolnám, egyik se, csak a kimeneteket váltogatja. 3DP van a gépen, semmi más, és ilyenkor az a megoldás, hogy elkezdem össze-vissza dugdosni ki és bekapcsolt állapotban, és egyszercsak lesz kép. De mivel most kép sincs, még a logokat sem tudom megnézni.Valakinek valami ötlet?
-
Rdinhoo
csendes tag
Sziasztok, olyan problemam lene,hogy a frissen telepitett windows 10 en nem mukodik a szokoz a youtube keresobe
mashol jo.Mi lehet a gond?en vagyok ilyen pancser? 
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
A fiam gépe nem indul. Telefonon mondta el mi történt.
Halk pukkanást hallott onnan ahol a gép be volt dugva a hálózatba. (új építésű társasház)
A gép kikapcsolt. Valami történhetett a konnektorral mert nem volt benne áram. Átdugta egy olyanba amelyik áram alatt volt. Próbálta bekapcsolni a gépet, de nem indul.
Azt mondja, hogy nem érzett égett szagot.
Tápegységre gyanakszom. Elvileg van benne mindenféle védelem, vagyis talán másnak nem esett baja.Alaplap : Asus Strixx X99 Gaming
CPU : Intel Core i7 5820K 12*3.6 GHz
Cpu hűtő : Noctua Toronyhűtés
Ram : 16GB DDR4 3200MHZ G. SKILL.
VGA : iChill X3 Gtx 1070 8GB OC GDDR5
SSD : 256 GB M.2 Nvme SSD
HDD : 1TB WD
Tápegység : Be Quiet 600w 80 Plus
Ház : Zalman i3 Gamer Ház.Mire tippeltek?
-
palfitom
félisten
Hahó!
Van esetleg valakinek valami ötlete?
Asus Z490 szivat éppen: rinyál, hogy a proci-hűtő nem működik, pedig rá van dugva, és forognak is a ventik (2 db), működik. Csak a BIOS-ba enged belépni, és ott a Q-Fan control szerint sem mükszik, nem lehet vele semmit kezdeni...
Kiégtem. -
jokeph
nagyúr
válasz
üzenetére
Üdv !
Az összes táp csatit visszadugtad a lapra ?
Ha jól nézem, nem szabvány ATX csatik vannak, hanem a HP saját megoldása, 4 kisebb tápcsatival.
CPU hűtő csatiját is ?
Ennyitől nem szokott csak úgy behalni egy alaplap.
CPU socketben sem sérültek az érintkezők ?
CPU hűtő is rendesen fent van a helyén ? -
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy HP Compaq 6005 Pro SFF asztali PC. Tegnap még tökéletesen működött, ma szét lett szedve kipucolás céljából, viszont összerakás óta nem kapcsol be. Ha benyomom a bekapcs. gombot és amíg be van nyomva, világít a HDD LED. Az alaplap működés jelző LED-je is világít. A táp működik, a zöld és a fekete érintkezőket összekötve bekapcsol. Próbáltam azt is, hogy kivettem a RAM-ot, procit, de ugyanezt csinálja. Ugye nem az alaplap halt be?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
MSI Z490-A PRO
Intel Core i7-10700K
Kingston HyperX Fury 2x 8GBÖsszeraktam, régi gépben már jól működö Corsair CX 550W táppal, bootolásnál nem ad képet (videókártyát nem raktam be, integrateddel próbálkoztam).
A következő volt a jelenség:
Alaplapi CPU led felvillan, fehéren, kb 1 mp-re
majd DRAM led felvillan, fehéren, kb 1 mp-reés ez váltakozik.... sorjában. CPU, DRAM, CPU, DRAM....
DRAM nem hiszem, hogy hibás lenne, mert több slot-ba, felváltva 2 RAM-ot is próbáltam.
CPU lenne rossz?A hivatalos leírásban sajnos nem találtam ilyet, hogy felváltva villódzna... ötlet?
-
balage06
tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Köszi a tippet, ugyan nálam úgy néz ki nem a bill lesz a gond, mert anélkül is jelentkezik, viszont az irány mindenképp jó, mert az usb hubot és a külső vinyót lekapcsolva viszont megszűnt a probléma. Megpróbálom majd behatárolni, mert így menet közben visszakapcsolva őket nem jelentkezett ismét.
-
törölt tag
válasz
balage06
üzenetére
Nekem zsinórban a sokadik Logitech egerem (mindegyik újonnan volt vásárolva, de 1-2 hónapnál tovább egyik sem bírta) csinálta ugyanezeket, viszont nálam másik gépben is produkálták a hibát. Másik márkájú egérrel minden hibátlan lett.
Volt nekem is dupla kattintás, volt, hogy húzás közben is, és ilyenkor elengedte az éppen húzott elemet, majd újra "megfogta", de volt bal egérgomb lenyomására jobb egérgomb érzékelés, és még sorolhatnám. -
balage06
tag
Egy ilyen kisebb, de annál idegesítőbb gonddal küzdök néhány hete. Először azt hittem, hogy az egerem romlott el, kattintások, drag and drop közben sokszor ilyen fantom dupla kattintásokat csinált, ami miatt rendre bosszantó dolgok történtek. Vettem egy másikat, de azzal is ugyanez a jelenség. Windowsban feljebb vettem a dupla kattintás detektálási sebességét, de még így is elő-előfordul. Kipróbáltam ugyanazt az egeret egy másik USB portban, de ott meg érdekes módon a szimpla kattintások egy jelentős részét nem érzékeli. Ezt mi a bánat okozhatja? Az alaplap egy ASUS X470-F Gaming különben.
-
-
BDave
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
Itt a speci. Jó párszor lett/van szellőztetve, én arra gyanakszom hogy ez nem tett neki jót, de lehet hogy csak gyári problémája van. Még garis, megpróbálom.
Amióta a kékhalál van azóta amúgy hangosabb a vga ventije, mintha csapágyas lenne így amatőr szinten megállapítva. -
BDave
őstag
Sziasztok!
A hideg levegő mennyire árt a gépnek? Gondolom nem tesz neki túl jót, ha szellőztetés mellett is használva van és nemsokkal az ablak mellett van elhelyezve? Tehát télen eléggé éri a hideg, ha ki van nyitva az ablak. Leginkább a vga-ra gyanakszom, hogy meghibásodott.
-
norlos
friss újonc
Sziasztok!
Tegnap némi megakadó hang kíséretében lefagyott a gépem. (Kb egy éve ment rajta az aktuális win 10) Újraindítás persze nem működött, így némi javítási kísérlet után úgy döntöttem inkább újrahúzom az egész rendszert. A friss win 10 telepítés után az első boot már nem sikerült neki, a képen látható állapotban lefagyott. Ezt többször is megismételte amikor ismét próbáltam telepíteni.
Ekkor előszedtem egy régi win 8.1 DVD-t. Erről a rendszer települt és fut, viszont itt a VGA driver telepítése okoz kékhalált "Kernel Security Check Failure" hibaüzivel. Ezen túl eddig a 8.1 "rendben" megy.Eddig próbáltam már külön-külön a memóriákat, másik VGA kártyát és másik SSD-t rendszerlemezként. Mindig ugyanaz a szitu.
Én alaplapra vagy PSU-ra gyanakszom, de mivel ilyen furán, OP rendszer függően jelentkezik a hiba, gondoltam megkérdem hátha van jobb ötletetek mint nekem.

Bármilyen ötletért, vagy tanácsért nagyon hálás lennék!

A konfig:
MSI A320M-A PRO alaplap
Ryzen 5 2600 CPU
XFX RX 470 VGA
Kingston HyperX FURY 2*4GB DDR4 2133MHz
EVGA 450B PSU
Samsung evo 850 SSD
-
ZeRTaX
csendes tag
Sziasztok!

Ha ilyet dob fel a HDD sentinel, akkor fixen meghibásodott?
A vicces, hogy a rendszer is ezen megy és az újraindításon kívül minden működik, legalábbis mióta újraraktam pár illesztőprogramot. Illetve garanciás is az SSD, ezt szó nélkül javítják/cserélik ilyen érték esetén? 
-
Midway
senior tag
1156 gép , Gigabyte GA P55a UD3 lap , procit nem néztem, 4 ram modul és egy 710-es videókártya.
A jelenség bekapcsolás után egy fél másodpercre elindul a lap , táp venti+ház venti és leáll.
2 másodperc múlva újra és ez ismétlődik.
Mindent lehúztam róla , kivettem a VGA-t , ramokat , processzort és ugyan az a hiba.
Másik táppal próbáltam , ugyan az a jelenség. Elem ki /be ugyanaz.
Youtube videó[link] a hibáról, látszik, hogy az alaplapi ledek felvillannak.Nagy esély , hogy vége a lapnak, de hátha van ötlete még valakinek.
-
válasz
bepken
üzenetére
Most néztem, enyém felment 2400-ra youtube videók nézése közben, proci meg 40fokra.
Lehet megpróbálom a silent módot.Csak azt nem értem, eddig miért nem csinálta. Tényleg, mióta visszajött BIOS frissítésből a videó kártya, azóta cseszkülődik itt nekem. Előtte nem is hallottam, hogy megy a ventije.
-
bepken
veterán
válasz
Pitterix
üzenetére
én azóta megbékéltem vele, hogy a gyári hűtőnek ilyen hangja van
ha meg nem az, akkor így jártam (de gyári hűtőt se biztos, hogy csak ezért cserélni fogom)én végül - bár itt azt javasolták többen is - mégsem állítgattam semmit BIOS-ban, egyszerűen a Smart Fan 5 programban húztam le a minimum értékeket. nálam 35 fok alatt ki is kapcsolnak a ventik mosmár...bár a sok ki-bekapcsolgatás úgy olvastam, nem feltétlenül jó a ventinek, de teljesen felesleges szerintem az is, hogy böngészés közben menjenek.
a procihűtőnél a minimum értékek szintén le vannak húzva, így idle állapotban 1000RPM körül megy, böngészés közben néha 1300RPM körül és játék alatt pörög csak mint állat...de akkor 2500-2800RPM körül

-
-
bpx
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Ha 2 modul, akkor valószínűleg nem a jó slotban vannak, A2-B2-be kellene rakni.
Ha pedig 4 modul, akkor szerintem nem is fog annyin menni a topológia miatt. 4 modullal már az X570-F Gamingben is instabil volt a 3200 MHz CL16, 3000-en megy hibátlanul. -
jerry311
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Nagyobb feszültséget is kapott?
-
Dnalorr
tag
Sziasztok,
a következő probléma lép fel a nemrég újonnan vásárolt (vga kivételével) és összerakott konfigommal kapcsolatban:
Játék közben véletlenszerűen elsötétül a monitor, nem kap jelet, és csak a billenőkapcsolós ki-be kapcsolás segít rajta, mert sima újraindítással három sípolástól nem jut tovább. Utána viszont megy rendesen tovább minden. Két-három hete van meg a konfig, elég sokat játszottam ez idő alatt, hőmérsékletek rendben vannak, 70-75 fok a VGA-nál, CPU stressz tesztnél nem ment 60 fölé, viszont ma már harmadjára fordult elő ez a jelenség ez idő alatt, és kezdek egy kicsit kétségbeesni, hogy mi lehet a baj.A konfig:
Proci: Intel Core i3-10100 (új)
Alaplap: Gigabyte B460M DS3H (új)
RAM: G.Skill 16GB DDR4 3000Mhz (2x8GB) (új)
SSD: WD 500GB M.2 (új)
VGA: Asus Expediton Radeon RX570 OC 4GB (itt aprón vettem egy korrekt régi fórumtagtól dobozostól, papírostól, mindenestől, nem hinném hogy bányász kártya volt, elmondta volna)
Táp: FSP Hyper Pro 450W (új)Én első körben a vga-ra gyanakodtam, de ugyanakkor meg teljesen jól működik. Semmi képi hiba, vagy rendellenesség, stress tesztet is futtattam vele, minden oké volt, hőmérsékletek rendben vannak, ventik jól működnek. Tápra gondoltam még, de elméletileg ennek a 450W-os FSP-nek el kellene bírnia a gépet... Legalábbis bíztam benne, de javítsatok ki, ha nem így van. Szóval egy kicsit tanácstalan vagyok... Van valami ötletetek, tapasztalatotok ilyen problémával kapcsolatban?
Előre is köszönöm!
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Egy barátom gépének van a következő hibája:
Van egy ASUS Rog Strix B550-F Gaming alaplaphoz Kingston HyperX DDR4 3600 MHz
CL17 memória,és nem akar menni 3600 MHz-en stabilan,hanem csak 3000 MHz CL 15-ön
megy stabilan.A processzor Ryzen 9 3900.
Mi lehet az oka?
Lehetséges,hogy ez egy esetleges rossz BIOS hiba(rossz a szoftver)?
Előre is köszönöm szíves segítségeteket! -
-
bepken
veterán
válasz
bepken
üzenetére
na így pár nap után közelebb kerültem a megoldáshoz, bár azért agyon nem teszteltem a dolgokat....
először is köszi a tippeket! én eddig nem mertem ilyesmihez nyúlni, mert gondoltam az alaplap ügyesebben érzékeli, hogy mennyire van hűtésre igénye. azonban megnyugodtam, hogy kvázi full lehúzva a minimumra (értsd: proci hűtő 1000-1000 RPM, az Arctic ventik pedig 400-500 RPM mörül mennek) se megy fel az egekbe a hűmérséklet.
én most csak a minimum résznél piszkáltam igazából, tehát a 40-50°C környékén meghagytam a gyári értékeket, ilyenkor szépen fel is pörögnek a ventik (bár hozzáteszem, hogy mintha korábban terhelésnél nem mentek volna ennyire....mivel azonban ilyenkor játszok, ergó fejhallgató van rajtam, hagyom neki hadd pörögjön
)ami viszont picit még zavar, az továbbra is a hang....és itt most szerintem el is értünk oda, hogy valószínűleg csak túlságosan rágörcsöltem erre a témára és csak azért hallom, mert tudom, hogy hallanom kell valamit
tehát valamelyik venit, rohadjon meg, kicsit "reszelősebben" pörög vagy franc se tudja...lényeg, hogy van egy élesebb hang, ami folyamatos. én most a tápra tippelek. ilyen tápom van: [link] - csak hogy megnyugodjon a lelkem...tudom e valahogy egyesével ellenőrízni a ventiket? eseleg külön a táp ventijének hangját? (ha ehhez le kell mindent húznom alaplapról, akkor felejtős, annyit nem ér a dolog
) -
Mengele
tag
Hi
Azert ide irok mert ez erdekes jelenseg.
Van a csaladba 2 konfig.
Az elso.
konfig:
Lap: . Asus TUF B450M-Pro Gaming
CPU: R7 2700X No tuning
Cpu hutto:Be quiet! Dark Rock 4 BK021
Ram: DDR4 32GB (2x16-as KIT) 3200CL16 Crucial Ballistix Black
VGA: Evga GTX 1070 Ti No tuning
SSD: Kingston A2000 500GB SA2000M8/250G M.2
Ház: Zalman S2
Táp:Chieftec ECO 600W GPE-600S
Monitor:AOC 24G2U/BK WLED IPS
A legfrisseb driverek es bios van fent.Aida 64 stress teszt meg orakig hiba nelkul.
Semmi nem melegszik tul.
A masik konfig:
I5-3450
15Gb
GTX 1060 3Gb meg regi SSD...stb.
Az AMD gepen az OverWatch a jatek elejen 1 vagy 2 percig ugy lagol a jatek hogy nem lehet jatszani.2 perc utan mar jo.
A PredATOR huntig grundban meg mikrolagok vannak. 
Az inteles gepen meg nincs az OW semmi baja
A Helpet elore is koszonom.
-
Submarine
senior tag
válasz
adamzmg
üzenetére
Hali!
Mivel nem táp, akkor marad az alaplap.
Valami nem a megfelelő értéken dolgozik, és idő kell neki, mire feltöltődik.
Ha meg főkapcsolóval lekapcsolod nem tud kisülni.
Valami alaplapi kondira+tekercsre gondolok, de ehhez elektroműszerész kell.
Az meg ki, hol, mennyiért..
Tedd rá egy kapcsolós hosszabbítóra-konnektorra.
Valszeg idővel rosszabb lesz, korral jár.
Nézd meg rajta a sima elkókat, ezen a lapon még van pár, nem-púpos-e valamelyik:
-
adamzmg
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy gép aminek a specifikációját itt láthatjátok:
Intel Core I5 2400
Asrock H61-M lap
4gb Ddr3 1333 mhz dual channel ram
Asus HD7870
Cooler Master Elite 600w V3
Samsung 300gb HDD
Kingston A400 240gb
Na ezzel az a helyzet hogy ha reggel inditom a gépet úgymond “hideg” üzemmódban akkor elkezd pislákolni a bekapcsoló gomb,majd egyszer vagy bekapcsol vagy nem.
Viszont ha éjszaka lenyomom a tápot a kapcsolóval a hátulján,majd reggel vissza akkor hibátlanul indul.
Régebbi táppal is ezt csinálta a gép,ezért a fentebb említett tápot vásároltam,és a fent említett GPU-t is!
Probáltam másik RAMokat is a gépbe,illetve kivettem-betettem a proci, és ujrapasztáztam.
Sajnos ezek után is fent áll a probléma,és több ötletem nincsen, hogy mi lehet a baj.
Egy dolog még fontos,és az nem más minthogy:
Miután a gép elindul,azután rendesen működik,és nem mutat instabilitást.
Bocsi ha rosszul fogalmaztam
És mindenkinek köszi a választ! -
Trevi
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, a számítógéppel , hogy randomban elkezd egyet pityegni!Vagy ha játszóm vagy ha csak asztalt bámulóm windowban.
Bekapcsoláskor nem pityeg megy minden.

Biost alap beállitáson használom lehet ez lenne gond?
konfig: i7 9700 Hűtö bequiet rock
Alaplap Asrock b360m pro 4 legujabb bios
Vga Gigabyte GTX 1070 Ti G1
Táp bitfenix Formula 650w
Ram kingston 2x8gb 2666mhz
Monitor LG 34uc79
M2 SSD 480 Gb
4db 1tb HDD
Bill Cerberus RGH RGB
Segitséget elöre is köszönöm
Meg van a megoldás, a cpu ventilátor túl alacsony fordulat számon pörgött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
lényeg, hogy jó lett.

Nincs ám akkora különbség