Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
veterán
válasz
I02S3F
üzenetére
Nvidia oldaláról szedtem le, meg az Experiancrol.
Most azt tapasztaltam, újraindítottan a gépet, amelyiken a szűz win10 home van, rakta volt a nvidia driver, le frissítettem, a win10et, és eltűnt az nvidia driver, eszközkezelőben meg hibát írt , hogy a win leállította a kártyát mert nem tudóst megfelelően elindulni és valami hibakódot 404 vagy 403 ilyesmi. -
NYPD
senior tag
Fel is raktam az AIDA logot ha segít. Köszi. (Le kell tölteni és utána megnyitni, hogy valahogy kinézzen, html fájl)
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Igaz tavaly óta van ilyen problémám,de van olyan napja,hogy egy nap alatt kétszer is csinálja,de utána már nem.
A probléma,hogy lassan fagy le a gép akár netezés,akár játék közben. Olyan tünetet produkál,hogy ha lefagy akkor 10 másodperc után felpörög az aio ventilátorok,de annyi időm van,hogy start gombon keresztül tudjam újraindítani a gépet. Az egeret tudom még mozgatni,de ha lefagy teljesen akkor már nem.
Van egy Crucial Ballistix 16GB 3200Mhz ramom amit tuningoltam 3600Mhz CL14 időzítésre. Fél órás tesztre nem adott problémát.
A windows rendszerem nem kalóz verziós,de volt olyan karácsonykor ssd-ról M.2-re klónoztam a rendszert,mert nem volt kedvem újrarakni.
A hőfokok teljesen rendben vannak. Az aio NZXT Kraken X62 amit használok NZXT programot is silent módon ha ez számít.Valaki tudja hogy mi lehet a probléma?

Gépem adatai:
Ryzen 7 2700X kicsit alulfeszelve PBO on
Crucial Ballistix 16GB 2x8GB 3200@3600Mhz CL14
ASUS GTX 1070 Turbo 8GB Artic Accelero Extreme IV
MSI X370 GAMING PRO CARBON
Windows 10 Professional x64 oem kulccsal aktiválva
Kingston A2000 500GB M.2 • ADATA SX930 120GB SATA 3 • Western Digital 500GB Caviar Blue (WD5000AAKX) 16MB cache SATA 3 • Toshiba P300 3TB
Corsair RM650x Gold
PHANTEKS Enthoo Pro M Window -
NYPD
senior tag
Sziasztok.
A konfig:
- Alaplap: ASRock Z87 Pro 4
- CPU: Intel i7-4790K
- VGA: Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB
- RAM: HyperX 16GB Savage DDR3 1866MHz CL9 KIT
- HDD1: Seagate Barracuda 7200 2TB
- HDD2: Samsung HD753LJ 7200 750 GB
- SSD: Crucial MX500 500 GB
- Hang: Creative SB X-Fi XtremeGamer Fatality Pro 7.1 hang
- Táp: Corsair RM650 modu
Minden gyári órajelen, tuning nincs.A probléma:
HDMI kábelen keresztül, natív (4K) felbontáson üzemel egy LG BX OLED TV megjelenítőként, 60Hz-en. Néha gondol egyet valami, és úgy határoz, hogy "nincs itt semmi látnivaló, haladjon tovább", és eldobja a jelet, hang minden megy tovább, csak a kép száll el, a TV kiírja, hogy nincs jel. TV kikapcs, HDMI kihúz, másik monitorba (szintén egy LG 32' kis TV-monitor) átdug, ott ad képet. Visszadugom a TV-be, bekapcs, nincs jel. Újraindítás általban nem segít, ilyenkor kénytelen vagyok kikapcsolni a gépet, és várni, majd egy idő múlva ha bekapcsolom, megint jó. Ami állandó: alaplap logó után, a windows boot képernyő előtt általában mindig eldobja a jelet. A jelenség teljesen random, nem tudom semmihez kötni.Egy-egy pillanatra el szokott menni a kép, ha kikapcsol a hűtőszekrény (amerikai konyhás nappaliban van a gép).
Táp, hdmi kábel, vga, tv csere se oldotta meg a problémát.
Bekapcsoláskor az indítás zenéje iszonyatosan recseg, utána rendbejön a hang.
Mi lehet a gondja? PCIE slot hiba talán, vagy okozhatja esetleg a hangkártya? Nem tudok már mire gondolni....
AIDA64 log, vagy akármi ha segít feltöltöm vhova és belinkelem.
Köszi, ha tudsz segíteni.
-
I02S3F
addikt
válasz
Dave567
üzenetére
Az nvidia driver-t gyártótól, vagy update-ből szedted le? Próbáld ki felváltva mind a kettőt? Próbálkozhatsz régebbi windows build-el is. Az uefi firmware friss? Esetleg, amióta a problémát tapasztaltad, az az utáni frissítéseket megtagadhatod.
Ez a sw oldal. A hw-hez nem tudok hozzászólni.
Ha ezeken túl vagy, vagy nem mondtam újat, akkor ignoráld, amit írtam.
-
C4mp3r
addikt
válasz
-Sawyer-
üzenetére
A bekapcs gombon kívül más módon is be lehet kapcsolni? Ezen az egyszerű alaplapon nem találtam gombot.
tehat ha jol ertelmezem vegig gephazban probaltad eddig. probald ki, hogy full kiveszed es csak az asztalon rakod ossze.
csavarhuzoval azt a 2 pint erintsd meg egyszerre es indulnia kene
UnSkilleD
gondolom ha neked elpukkan a tapod/videokartyad azokbol sem veszel ujat
szerintem a kollega nem azert jott ide, hogy kirohogjek -
Dave567
veterán
Üdv
Lehet rossz helyen járok, mert igaz elindul a gép, de csinál furcsaságokat.
Konfig
Asus prime z390 m plus
I7 9700 non K
Gskill aegis 16gb ram
gigabyte 2080 Ti
FSP hyper m 600 w
M2 ssd Samu 970 EVO
Samu 2 tb 860 Pro
Az m2 ssd-n van egy eredeti WIN10 Pro, a simán meg egy Home
Napokban jött egy frissítés, bár előtte is volt egy alkalommal, de most rosszabb lett.
Mikor bekapcsolom a gépet az Asus logonál meg fagy, és nem tölt be a gép.
Újraindításnál is ezt csinálja, de van amikor nem jön be egyszerűen a képernyő, kikapcsol a monitor, ha resetelem és van kép, akkor meg ugyan úgy meg fagy a logonál, de időnkén viszont betölt rendesen.
Újra is raktam a Windowst, frissítések leszed, Nvidia Driver felrak, viszont néha már az Nvidia Driver felrakásánál gond van mikor telepíti, elmegy a kép, és nem is jön vissza.
Sokadik resetelésre az elején kapok egy kék képernyőt, Windows alap helyzet be állítása, betölt rendesen a windows hiba üzenet Rendszerindítási hiba: Eltávolítottunk néhány nemrég telepített frissítést
Utána Video-illesztőprogram újratelepítésének kényszerítése.
Érdekesség az M2 ssd-n nem telepítettem újra a windowst, csak frissítettem, ugyan úgy az Nvidia drivert, ma reggel bekapcsoltam, 2 másodperc, újraindult a gép.
Tápnak a ventilátora ad ki fura hangokat, de nem hinném, hogy az okozza a problémát.
-
-Sawyer-
tag
válasz
C4mp3r
üzenetére
Kipróbáltam, kivettem csak a processzort, de így sem csinál semmit, majd kivettem a videokártyát is, úgy sem, majd visszatettem a processzort, utána a memóriákkal is próbálkoztam, se sehogy sem mutatott semmilyen életjelet. Érdekes.
Csak ezt a kettős kapcsolás hangot hallani a tápból, kb 1 tized másodperces időközzel van a két halk kapcsolás hang amikor megnyomom a bekapcs gombot. Tényleg olyan mintha zárlat lenne valahol, de nem tudom, hogy hol lehet, amikor a táp új, az alaplap új, processzor nélkül sem jó, videokártya nélkül sem jó, RAM nélkül sem jó.. -
C4mp3r
addikt
válasz
-Sawyer-
üzenetére
0 eletjelnel en valami zarlatra gondolnek, ami konnyen lehet egy doglott processzor miatt. sajnos masik gep/komponensek nelkul nehez lesz kitalalni. talan probald meg elinditani proci nelkul hatha csinal valamit. nyilvan a post nem fog lefutni, de talan a ventik felporognek lesz valami eletjel.
-
-Sawyer-
tag
válasz
C4mp3r
üzenetére
Valószínű, legalábbis én erre gondoltam, amikor az új táppal, de még a régi alaplappal raktam össze, akkor sem adott semmilyen életjelet. De sajnos a vadi új alaplappal is ugyanaz.
Minek a tönkremenetele okozhat még ilyet, hogy a gép abszolút semmilyen életjelet nem mutat? Én az alaplapra gondoltam eddig, most a következő gyanúsítottam a processzor.
Amikor megnyomom a bekapcs gombot a tápból egy halk, kettős kapcsolás szerű hangot hallok, ennyi az egész. Sajnos nincs másig gépem, amiben ki tudnám próbálni az alkatrészeket. A bekapcs gombon kívül más módon is be lehet kapcsolni? Ezen az egyszerű alaplapon nem találtam gombot. -
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Pár napja történt egy kis baleset az asztali gépemmel:
internetezés közben egyszer csak egy sistergő hangra lettem figyelmes, a gépházból jött, majd egy hatalmas pukkanás, illetve szikrákat is láttam, majd teljes sötétség lett, leverte a biztosítékot a gépem. A HP Omen AIO vízhűtésem egyik csöve leugrott, egyenesen belelocsolt a felette lévő tápegységbe, valószínűleg abban pukkant el egy kondenzátor, pár kisebb csepp ment az alaplapra és a videokártyára (ez utóbbit valamennyire megvédte a backplate).
Azóta vettem bele egy vadonat új tápegységet, alaplapot (ugyanaz a típus mint a régi volt) és egy új AIO vízhűtést is. Gyakorlatilag teljesen újraépíttettem a gépet az új alkatrészekkel, de továbbra sem ad semmilyen életjelet. Semmi sem világít, semmi sem indul be még egy pillanatra sem, abszolút semmilyen életjelet nem mutat továbbra sem. Mi lehet a probléma?
Specifikáció: (az aláhúzottak az új alkatrészek)
Intel Core I5 8600T
Alaplap: ASUS PRIME H310M-R R2.0 (cserélve lett ugyan erre a típusra)
Videokártya: Nvidia Geforce GTX 1080Ti
RAM: Corsair vengeance led 2x8Gb DDR4
Táp: GIGABYTE P850GM 850W (ez már az új)
Hűtés: Thermaltake CL-W232-PL12SW-A AIO vízhűtés (ez már az új)
Gépház: Kolink INSPIRE K1
3Tb HDD
480Gb Kingston SSD -
tnl2
újonc
Sziasztok, a segítségetekre lenne szükségem!
Mi okozza azt, megnyomjuk a bekapcsológombot,
a bekapcsolást jelző led felvillan egy pillanatra,
de a gép nem kapcsol be?
A gép ventillátorai is csak egy pillanatra pörögnek fel.A konfig:
alaplap: Gigabyte M68M-S2P
cpu: AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor
hdd: 320Gb Samsung sata
ram: Kingmax Semiconductor 2048 MBytes 400 MHz (DDR2 800)
psu: Everpower 400w -
d@minator
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
SSD nem nagyon okoz újraindulást hibaüzenet nélkül de előfordulhat, nekem még régesrég egy játék okozott ilyesmit, pedig sem túlmelegedés sem túlterhelés nem volt. Újraraktam mindent és jó lett. De ezek ritkábbak inkább tápellátás, nem kifejezetten a táp és remélem nem az lesz, mert nekem is olyan tápom van.
-
C4mp3r
addikt
bizonyos tapok felpasszivan mukodnek, alacsony terheles alatt nem kapcsol be a ventilator, hogy csendesebb legyen a pc. az altalad emlitett tap is ilyen, ugyhogy nincs koze a problemahoz, hogy forog-e a venti. en tovabbra is a kartyara gyanakszom, corsair eleg minosegi tap.
-
C4mp3r
addikt
kartyat ki kellene probalni masik gepben, de 90%, hogy azzal lesz a baj. hasznaltan vetted? sokan hasznaljak ki a jelenlegi helyzetet vga fronton es a hibas kartyajukat kicsit megmelegitik es eladjak mukodokent gari nelkul, majd kesobb a gyanutlan uj tulajnal eldobja magat. volt mar ra itt a phn is par pelda
-
dala
tag
Sziasztok! A segitsegeteket szeretnem kerni.
A nem reg ossze rakott gepem, egyik naprol a masikra nem ad kepet, van amikor csikos a kep, de van amikor lehet hasznalni orakig.
A konfig:
msi z490 a-pro
gskill 16gb 3000mhz
i5 10600k
gtx 1080 ti
corsair tx 650m bronzeIntegralt vga val hibatlanul megy a gep, ezert vagy a kartyara gyanakszok vagy esetleg a tapra.
Okozhatja a hibat a tap, vagy tuti a kartya haldoklik? -
jokeph
nagyúr
válasz
robotzombie
üzenetére
Üdv !
Tedd vissza a régi CPU-t, és csekkold a BIOS verzóját, a link alapján 484-es kell a 9505-höz. -
robotzombie
csendes tag
Sziasztok!
Van egy alapvetően 13 éves gépem, amiben nemrég alaplapot cseréltem, mert a régi tönkrement. Most procit vettem, hogy feltubózzam kicsit.Alaplap: Intel dp35dp (magán az alaplapon az alábbi felirat szerepel: dp35dbm(b) )
CPU: Intel® Core™2 Quad Q9505 LGA 775
(régi CPU: e7200 Core2)
RAM: Kingmax 2x2 GB DDR2 800 MhzAz új processzort elvileg támogatja az alaplap, lásd itt: [link] vagy itt: [link]
De nálam mégsem működik. Elindul, nem csipog egyet sem, de a CPU venti nagy zajjal maximumon pörög (nem gyári venti, Artcic freezer Pro 7). Eljut a bios kéréséig, de hiába nyomom az F2-t, nem lép be a bios-ba. Továbbmegy, bejön a windows induló képernyője 1 mp-ig. Ezután leáll és újraindul.Volt valakinek hasonló, vagy tudja valaki, mi a hiba? Én rontok el valamit, vagy ilyesmi előfordul máskor is? Esetleg alap hiba?
A régi cpu-val vidáman működik. -
titetoyz
tag
adott egy Dell Inspiron 7577 gaming laptop.. újrapasztázás, tisztítás után nem találja a dedikált NVIDIA GPU-t..
mitől lehet? lehet nincs is köze hozzá, nem tudom.
próbáltam újrarakni, bios resetelni, de nem jelenik meg még az eszközkezelőben sem.bármilyen javaslat/egyéb?
-
tnl2
újonc
Sziasztok!
Van itt munkahelyemen több ilyen régi amd-s pc,
amiből kettő nem indul.
Ha megnyomjuk a bekapcsot, egy led felvillan rajta, de nem
kapcsol be.Másodjára a led se villan, csak ha a tápfesz. megszakad egy időre.
A belsejében a ventilátorok egy pillanatra beindulnak,
majd leállnak.
Régebben jó volt hosszabb állás után jelentkezett a probléma.Mi lehet a gond?
--------------------------------------------------------------------------------
Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model M68M-S2P
Version x.x
Serial Number
North Bridge NVIDIA GeForce 7025 Revision A3
South Bridge NVIDIA nForce 630a Revision A3
CPU AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor
Cpu Socket Socket AM3 (938)
System Slots 2 PCI
Memory Summary
Maximum Capacity 8192 MBytes
Maximum Memory Module Size 1024 MBytes
Memory Slots 2 -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Bocs a szűkszavúságért. Szóval megnéztünk egy filmet, majd ujraindítottam a gépet, mert már egy napja ment, közben a BIOS-ban a sys ventinek adtam 200ms-al nagyobb késleltetést. Ujrainíndítottam és ez fogadott. Az utóbbi két hétben semmit nem telepítettem, kivéve egy Handbrake nevű mpeg kódoló progit.
-
sakal83
addikt
válasz
d@minator
üzenetére
Az nem. De igy nez ki hogy meg van a hiba. Dinamikusra van formazva ezert impottalni kell.
Viszont elkepzelheto hogy az ssd okozhatja a random ujraindulasokat? Amig mas ssd volt a pcben nem volt reboot. Visszaraktam az intelt es ujra reboot. (persze nem biztos hogy a masikkal nem csinalja de 12 ora alatt nem volt. 3 hete jart le a garija az intel ssdnek...
-
TomBond
aktív tag
Sajnos nekem is segítségre lenne szükségem. Komplett gépcsere után (csak az alaplap maradt) Még a BIOS-ig sem jutok el. Nem is csipog meg semmit nem csinál! A ventilátorok pörögnek és ennyi. Kivettem belőle mindent, csak a proci meg a memória van benne már csak.
Régi a gép és eddig működött is.
- Asrock FM2A88M Extreme4+
- Az új proci A10 A10 87500Frissítés:
Annyit elértem, hogy ha van benne memória (mindegy hogy a régit teszem vissza vagy az újat) akkor 3 hosszút sípol, jelezve hogy nincs memória -
sakal83
addikt
Sziasztok
Alaproblemam: gep random ujraindul. (idle es loadnal is)
Mar csak a tap cpu alaplap lehet a ludas. Mas vgaval es rammal is ujraindul.
Mivel tudom tesztelni a cput? Illetve mit tudok meg tenni?
-
dala
tag
Sziasztok! Megkoszonnem ha tudnatok segiteni.
Vettem hasznaltan
egy Corsair TX 650M Bronze tapot
ami egy Gtx 1080 ti karit futtat.
A gepem random nem indul be, lefagy jatek alatt, van hogy ritkan csikoz is, de van amikor orakig mukodik tokeletesen.
Amikor megfagy a kep, a vga ventijei forognak, de abban a pillanatban a tap ventije megall. En elsosorban a tapra gyanakodnek vagy a vga haldoklik?:S
A gep tobbi komponense tokeletes, szoval erre a kettore gyanakodnek. -
chopin42
őstag
Beszarás: most váltottam 60hz-es monitorról 165hz-re, és az alaplap coil whine-ál folyamat 165-hz-en
egyébként is nyíg, ha mozdítom az egeret, de 165-hzen konkrétan hallható folyamatosan, minimálisan, de idegesítően. 144-en már nem, csak ha mozog az egér. Mi a tököm ez???
Biztos, hogy a lap, a vrm felől jön, és ez is gigabyte... -
-
atom18
senior tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Szia!
Igen megvolt és kb. fél órát nem volt visszarakva.
-
atom18
senior tag
Sziasztok.
Új gépet raktunk össze i7 10700+Asus z490 prime p frissítettük a biost de azóta a gép bekapcsol de azon kívül semmi lehet ezzel valamit csinálni?
-
Kaci84
őstag
Hali. Net közbe egyszer csak kikapcsol a gép mintha elmenne az áram. Visszakapcsolom de leállogat mint a rossz bios értékeknél. Harmadjára nem áll le alaplap világít, vga világít ventik forognak. Kép nincs billentyű sötét. Alaplap cpu led pirosan világít.
Másik táppal, másik rammal és vga nélkül is ugyanez.
Aorus Z490 Elite AC, i7 10700kVan ötlet mit lehet a gond? Melyik csere alkatrészt szerezzek be előbb, hogy kiderüljőn mi a gond?
-
Hali!
Kellene egy kis segítség, kifogytam az ötletekből:
Adott a gépem (adatlap), és mellé egy 17-es Hanns-G illetve egy 40-es Samsung TV. A TV HDMI-vel, a monitor DVI-vel csatlakozik a gépre.
Tegnap rendezgettem a kábeleket, és kihúztam a TV-be menő HDMI kábelt, amíg elvezetem szépen, majd vissza, és este mikor bekapcsoltam a gépet se kép se hang, nem ismerte fel a gép. (semmi más nem változott, tényleg csak ki lett húzva egy kis időre
)
Ma szereztem egy DP HDMI átalakítót, így már felismeri a gép, be is tudok állítani mindent (típust kiírja, felbontás, stb...), de hiába nyomom át arra, hogy mondjuk kiterjesztés, semmi nem jelenik meg, TV azt írja nincs jel. (forrásként már felismeri)
Driver újratelepítés (DDU-val), win frissítés már megvolt, próbáltam Nvidia vezérlőpulton is beállítani, de nem akarja az igazságot. Lehet, hogy a kábel a hulla? (átalakítót működően kaptam meg) -
Keszi86
csendes tag
Sziasztok. A következő lenne a problémám. Adott egy asus x555l notebook. Szerettem volna frissíteni egy ssd - vel. A biosba nagy nehezen beléptem (esc vagy 6x) ott átállítottam hogy cd/dvd - ről bootoljon aminek a helyén most ugye az ssd van, azóta semmit nem csinál a gép, csak fekete képernyő. A bios sem jön be. Valaki találkozott már ilyennel?
-
válasz
Toxicano
üzenetére
CSM lesz az.
Ha a telepítésed UEFI, akkor azt disabled kell állítani. Ahogy a neve is mutaja a régebbi típusú telepítések esetén kell bekapcsolni - compatibility support module.szerk.: Láttam korábban is a hozzászólásod, de azt nem írtad, hogy "úgy romlott el", hogy piszkáltad a beállításokat a BIOS-ban (UEFI, tudom).
-
Submarine
senior tag
Hali!
Pedig táp lesz az.#45432 chopin42:
Teszteld a vasat egy Linux-al Live módban.
Mint, Ubuntu, vagy bármelyik.
A vindózos tárat húzd le persze.
Jutyúbozni is tudsz majd rajta hanggal.
Ezzel kiszűrőd a win hibát, olyan mintha bot-ot csináltak volna a gépedből.
Ha Linux alatt is előjönnek hibák akkor alaplap. -
petiwr
senior tag
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy egy ideje ha bekapcsolom a gépet akkor elindul és mikor bootolja a windows-t, néha hamarabb egyszer csak kikapcsol minden jelzés és mi egyéb nélkül mintha elmenne az áram. Még egyszer bekapcsolom és be bootol rendesen. Mi lehet a gond?
A konfiguráció:
Asus rog strik B450-F alaplap
Ryzen 5 3600
g.skill 3200MHz cl14 16GB
Gigabyte 3060Ti Gaming oc Pro
silentiumpc fm650W táp -
chopin42
őstag
Üdv!
Gép az adatlapon. A proci stock, a ram xmp. Érdekes dolgok történnek egy két napja. Néha indításnál eljátssza, hogy mindenre tudok kattintani, de nem történik semmi. Ctrl+alt+delete ablak feljön, ott rákattintok valamire, az megtörténik, majd újra nem jön fel az sem. Kikapcsolásra sem reagál. Csak a bekapcsolóval tudom ilyenkor leállítani, 5 másodpercig nyomom és kikapcsol. DE az egér mozog, kattintani tudok, de a gép "áll".
Másik érdekes dolog pár órája történt: ibt max közben elmentem csinálni a dolgom, majd mire visszajöttem, a gép "elaludt". Mikor ébreszteni próbáltam, az egér ismét világított, de semmire nem reagált, a kép nem jött vissza. Kikapcsolni nem tudtam sehogy. Táp hátulján lekapcs, újraindítottam, gondolkodott egy ideig, majd folytatta az ibt maxot, mintha mi sem történt volna. Ismétlem, áramtalanítottam. Ez hogy lehet? Persze abbahagytam, újraindítottam, kikapcsoltam az energiagazdálkodásban az alvást és végigment simán az ibt max, ahogy kell.
Ez mi a tököm lehet? Ramot tesztelem éjszaka, de a windows memory diagnostics 2x lement, semmit nem talált.
A lap új, de mielőtt beraktam, azelőtt volt driver uninstall (minden alaplapi dolog+chipset driver), meg sysprep, azaz a windows mindent újraértékelt, mintha először indítanám.
Várom a tippeket
-
Kobe
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
egyértelműen a gép alsó részéről, a táp felől jön a szag de annyira pontosan nem tudom megítélni hogy az pont a táp környékéről jön-e a táp vagy a vga rácsánál.....túl közel vannak egymáshoz
tápba belelestem, púpos kondikat vagy gyanús kábelt, elszíneződést nem láttam abban sem -
Kobe
veterán
valami tapasztaltabb szaki adjon már iránymutatást, merre induljak el vagy mit ellenőrizzek
időről időre a gépből penetráns elektroszmog, égett szag jönmár többször szétkaptam a gépet, de semmi rövidzárlatnak vagy hasonlónak nem láttam nyomát sem. Szokott menni nicehash mining a háttérben de a hőfokok ilyenkor 48 fok GPU / 60 fok hotspot körül alakulnak, de van hogy hetekig megy ezzel a hőmérséklettel és semmi probléma, utána meg egyszercsak dől a bűz, restart és utána megint OK hetekig
- szétszedtem a gépet, ledrótoztam minden tápcsatlakozót, semelyik nem sérült vagy sült meg, sem az apa, sem az anya foglalatok
- kiszedtem a vgat, kifújtam a ventiket rajta, átnéztem, semmi jele hibának a csatlakozók körül
- átnéztem a deszkát hátha nincs e rajta púpos kondi vagy bármi hasonló
- vram hiba vagy bármi indulási probléma nem jelentkezik9700K + rtx 2080 + silverstone ET750G 750es táp
-
Lifer092
senior tag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Hm, érdekes. Gyanítom ez a feature a 2 és 3000-es Ryzen-nél problémás.
Ahogy olvastam az 5000-es sorozatnál már nincs ilyen gond bekapcsolt Core Boost mellett.Lehet önmagában elég lett volna nekem is csak ezt kikapcsolni, de én inkább még rádobtam pár dolgot, végül melyik oldotta meg nem tudom, de megy.
-
Lifer092
senior tag
Na úgy tűnik megoldódott a gond. :)
Feltettem a legfrissebb chipset drivert, variáltam a windows energiagazdálkodási profilon, kikapcsoltam az xmp-t és manuálisan feltettem a memória órajelet 3200-ra plusz hozzá a 1.35 Voltot. Meg kikapcsoltam teljesen a bios-ban az "AMD Core Boost" -ot.
Nem droppol, fps stabil és mostmár ultrán szalad a WZ is 90-100 fps-el. :)
Egyébként feszültség, hőmérséklet illetve a cpu/gpu kihasználtsági értékek is rendben voltak.
-
chopin42
őstag
Üdv! Ide is belinkelem, hátha valaki találkozott ilyennel: [link]
Köszi előre is
-
jokeph
nagyúr
válasz
Lifer092
üzenetére
Azt még megnézhetnéd, hogyha megkínálod játékkal, a VRM rész a lapon mennyire melegszik fel.
Nem túl acélos része a lapnak, és teljesen kopaszon van mindenféle borda nélkül.
Ha érezhetően forrósodik, egy direktbe ráirányított légáramlattal meg lehet próbálni, ha ennek hatására eltűnnek a problémák, akkor ez a baja (nem hiba, a lap gyengesége).
-
Lifer092
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Korábban monitoroztam már nem emlékszem rá, de ma délután ráküldöm ismét és figyelem.
A tápra én is gondoltam egyébként, lehet egy cserét megérne, egyébként 2019-ben lett véve és elméletileg a frissített kiadás.
qdak: Most kimondottan a lapra rákeresve én is láttam hogy sok a panasz erre, ha szoftveresen nem tudom helyretenni akkor próbálok először egy másik tápot, utána lapot. Aztán ha az sem, megmondom asszonynak hogy gép elad, konzol megvesz.
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Már teljesen tanácstalan vagyok ezzel a problémával kapcsolatban.
A gép páromé, de próbálnám megoldani ezt a rejtélyt, idáig sikertelenül.Adott ez a konfig:
Ryzen 5 2600
RTX 2060 6GB
2x8GB DDR4 3200MHz
Asus A320M-K
Chieftec 500W (GPE-500)A gond, hogy minden játékban vállalhatatlan fps droppok vannak, minden teljesen lowon, már-már gameboy grafikán de irgalmatlanul droppol minden játék. Warzone, Fortnite pl. Warzone-ban van lowon 60fps, Fortnite pl. 120ról beesik 20ra másodpercenként, szintén lowon, high-on, teljesen mindegy. De minden más játéknál is ez a helyzet, Odyssey, Valhalla... Windows újratelepítve, driverek frissek, bios friss, memóriát próbáltam 3000-en, 3200-on, DOCP (XMP)-vel illetve anélkül. Geforce driverben minden teljesítményre van rakva, nincs OC-zva' illetve nem melegszik túl semmi. De már kiidegel. Valakinek ötlet mi okozhatja ezt?
-
válasz
bepken
üzenetére
1) HDD-(ke)t a tápról, ház venti(ke)t az alaplapról lehúzod, CPU venti(ke)t lefogod egy nagyon rövid időre.
2) Csak a tápot indítod két pin összezárásával, de csak nagyon-nagyon rövid ideig mehet így "fogyasztó" nélkül, mert tönkre mehet .
...én az 1)-gyel próbálkoznék. -
bepken
veterán
sziasztok!
pár perce észrevettem, hogy valami nagyon nagyon halk, kopogás szerű hang jön a gépházból. még nem nyitottam ki azóta (majd meló után), de elvileg kábel nem szabad, hogy beleérjen a ventibe, illetve annak szerintem másabb is lenne a hangja...így sajnos inkább csapágy problémára gyanakszom. kérdezném, hogy ha a hang nem zavar (tényleg halk), mennyire veszélyes ignorálni?

illetve egy korábbi kérdésem újból fevetném, ami legalább ennyire idióta kérdés tudom
de nem kaptam akkor rá választ: [link] -
harry
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
- Hol nincs hang / hol kene legyen? Alaplapi integralt analog kimeneten? BIOS-ban ra kene nezni engedelyezve van-e. Masik hangfallal / fulhallgatoval probaltak?
- Windows hangkimenetnel latszik? A megfelelo van kivalasztva? Hangero okes / nincs nemitva?
- Eszkozkezelo felismeri? Vmi hibat ir?
- VGA HDMI-re vmi tv-t (vagy hangfalas monitor...) rakotni s megnezni ott van-e? -
-
jokeph
nagyúr
No igen, ez is egy megoldás.

Bár magam részéről újrarittyenteném az OS-t UEFI/GPT módban, nem nagy idő a mostani hardvereken.
Magam részéről marad az MBR, nálam nincs egyelőre korlátja (HD 630 az egyetlen IGP-m, az megyen legacy/mbr-ben is, és így bármilyen régi gépbe át tudom tenni a SATA SSD-n lévő W10x64-et, menni fog).#45407harry: érthető szempont.
Miféle lap ahol nincs egyáltalán legacy support ?
-
harry
veterán
-
Doma88
tag
Alaplap: MSI B350M GAMING PRO
Processzor: AMD Ryzen 5 1600
RAM: HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz
VGA: GeForce GTX 1060 6GB
HDD1: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3
HDD2: Toshiba 1TB
SDD: WD 120GB Green SATA3
Táp: EVGA W1 500W2017-es konfig, minden alkatrésze újonnan lett vásárolva kivéve az 1TB-s Toshiba HDD.
A probléma tavaly ősszel jelent meg először, a gép normál módon ki lett kapcsolva majd a következő alkalommal már nem akart bekapcsolni. Power gomb megnyomása után felvillantak a LED-ek, felpörögtek a ventik majd 3 másodperc múlva leállt az egész. Néhányszor még megpróbáltam beindítani de nem működött. Mivel nem vagyok egy tudor, ezért fogtam és elvittem egy szervízbe, hogy nézzenek rá. A szervízes bedugta a táp kábelt és egy HDMI kábel majd bekapcsolta és működött. Hazahoztam és csodák-csodájára itthon is működött. Pár napja viszont újra előjött a hiba. Kihúztam a táp kábelt, visszadugtam de nem működött. Lekapcsoltam a tápot, majd vissza de semmi. Levettem a gép oldalát, hogy megnézzem azt hogy esetleg fel van-e púposodva valamelyik kondi aztán újra bekötöttem és működött. Aztán 2 nap múlva ugyanez történt viszont itt már nem segített az előbbi művelet. Később megpróbáltam újra bekapcsolni és működött. Ma, ugyanez a helyzet de már nem merem kapcsolgatni, attól félek nem tesz jót neki.
Valakinek valami ötlet, hogy mitől lehet ez? Használat közben semmi baja, nem fagy/indul újra/kapcsol ki.
Egy érdekesség amit észrevettem: az elosztónak, amibe be van dugva a gép, van egy külön lekapcsolója amit mindig lekapcsolok miután kikapcsoltam a gépet. 2-3-szor történt olyan, hogy felkapcsoláskor a számítógép bekapcsol anélkül, hogy megnyomnám a power gombot. Ez mindig akkor fordult elő amikor ez a "3 másodperc után kikapcsol" baja van.
-
LittleBoss67
aktív tag
H410M alaplap
i3 10100 proci
250 GB M.2
1 TB Toshiba HDD
16 GB Gskill Aegis RAM
450 W FSP Hexa pro táp
Zalman M3 Plus ház
Valami kattan a gépben. Pontosan a leállításkor hallható hangot adja ki és még az az elhaló sssssssss szerű hang is kíséri, amikor vinyó?táp?ventik? tudomisén leállnak.
De a működése során semmilyen hátrány nem jelentkezik, de bosszant ez a hang.
Olvastam, hogy talán áram ellátási gond lehet. Amúgy is ki akartam cserélni a szimpla szobai elosztót, hát tettem a helyére egy villámvédelemmel is ellátott elosztót.
Tádááám. 2 napig semmilyen hang (már, hogy kattanás).
A gép kb. 10 napos, jön a monitor (Acer Nitro VG270Ubmiipx). Ugye alaplapon nincs Dport csak HDMI, hát raktam azzal ami itthon volt, mert doboz nem tartalmazta. Kb. óránként vagy 10x kattan, bár most nem hallik a leállás enyhe sívítás szerű hangja.
Mi a jó fene kattanhat? Mondom éppen az áramtalanításkori hang,csak nincs semmilyen leállás.
Tudnátok segíteni? Ugyan most kínomban megyek a T.kóba, ott láttam 2.0 kábelt, hátha az a nyűgje. -
jokeph
nagyúr
válasz
Sondi1986
üzenetére
Eszerint a 9400 mellett alapból engedélyezett.

Ha meg csak az iGPU marad, akkor az előbbi képeken látott disabled állás lesz.
Na ilyet még nem pipáltam.
Az előd HD 630-al (7. gen core i) nincsenek ilyen gondok....Olybá tűnik, hogy az UHD 630 nem támogatja a legacy módot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánik a memóriapiacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

szerintem a kollega nem azert jott ide, hogy kirohogjek