Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz quailstorm #45801 üzenetére
1000-es és 2000-es Ryzenek nagyon nem szeretik a Patriot Vipereket, azok mellé egyáltalán nem ajánlottak ezek a RAM-ok. A legrosszabbak a Nanya chipesek, a Hynix chipesek valamennyivel jobbak, de azokkal is lehetnek gondok.
-
törölt tag
válasz canniball #45584 üzenetére
Intelnél még nem találkoztam memóriainkompatibilitással, az inkább a Ryzenes konfigok jellemzője. RAM rendesen benne van a foglalatban? Sokszor találkoztam már olyannal, hogy rosszul szerelték össze a gépet, nem nyomták bele a RAM-ot rendesen a foglalatba olyan alaplapok esetében, mint a tied is, ahol a memóriafoglalat egyik vége fix, és csak a másik oldalon kihajtható. Ilyenkor minden esetben azon a felén, amelyik fix, ott nem volt rendesen tövig nyomva a modul a foglalatba. (Gondolom elkezdik nyomni a helyére, és mivel a nyitható oldal könnyen lezáródik, abba is hagyják a műveletet, holott a másik oldalon meg nincs is még a helyén a modul, megakadt valahol félúton.)
-
törölt tag
válasz balage06 #45235 üzenetére
Nekem zsinórban a sokadik Logitech egerem (mindegyik újonnan volt vásárolva, de 1-2 hónapnál tovább egyik sem bírta) csinálta ugyanezeket, viszont nálam másik gépben is produkálták a hibát. Másik márkájú egérrel minden hibátlan lett.
Volt nekem is dupla kattintás, volt, hogy húzás közben is, és ilyenkor elengedte az éppen húzott elemet, majd újra "megfogta", de volt bal egérgomb lenyomására jobb egérgomb érzékelés, és még sorolhatnám. -
törölt tag
válasz Submarine #45168 üzenetére
Az lehetetlen, valaminek történnie kellett. Vagy a BIOS-t állította vissza alapra (és korábban már ki volt kapcsolva a hiba esetén F1-re történő továbblépés/várakozás, így a hibaüzenet fel sem tűnt neki), vagy másik processzor került az alaplapba, stb., stb., de az biztos, hogy a gyártó oldalán is egyértelműen fel van tüntetve, hogy csak 77W-ig támogatja a CPU-kat ez az alaplap:
https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/H61MK/techspec/ -
törölt tag
válasz chester91 #45164 üzenetére
A hibaüzenet a képernyőn látható, az az alaplap nem támogatja azt a processzort. Sőt, nem csak azt a processzort, hanem egyetlen 95W TDP-vel rendelkező másik processzort sem:
https://www.asus.com/hu/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/H61MK/HelpDesk_CPU/A fenti listát ha megnézzük, jól látható, hogy egyetlen 95W TDP-vel rendelkező processzor sem szerepel benne, tehát sem az i5-2500, sem az i7-2600. Szerepel benne viszont ezeknek a kisebb fogyasztású verziója, az i5-2500S (65W TDP), i5-2500T (45W TDP), vagy épp az i7-2600S (65W TDP). De megtalálható benne az i7-3770 is a 77W-os TDP-jével. Csak a 95W TDP-vel rendelkező processzorok hiányoznak a listáról, azok nem támogatottak.
Maga a hibaüzenet mindig meg fog jelenni ("This CPU is not supported!"), viszont az kikapcsolható, hogy mindig le kelljen ütni az F1-et a továbblépéshez.
-
törölt tag
Azt azért nem árt tudni, hogy össze-vissza írogatnak azok a programok mindent. Én is rá szoktam néha nézni, de 10 gépből talán 1 gép esetében ha tényleg hihetőek az értékek amit kiírnak, legyen szó akár feszültségről, akár hőmérsékletről, stb. Sokszor találkoztam már 12V helyett 6-7V-tal, 100C fok fölötti CPU-val (terhelés nélkül, miközben a BIOS-ban fele ennyi se volt, ahogy az alaplap gyártójának monitorozó programja szerint sem), stb., miközben minden teljesen tökéletes volt. Az egyik program az egyik adatból ír blődséget, a másik a másikból. Ha esetleg van az alaplapodhoz gyári monitorozó program, az még előbb fog a valóshoz közeli adatokat kiírni, mint ezek, amiket említettél.
-
törölt tag
A Ryzen 7 2700X eleve csak 2933 MHz-en tudja a RAM-okat kezelni, efölött már OC van, aminek a sikeressége és mértéke nem garantálható. 2 modullal szinte biztos, hogy magasabb órajel elérésre van lehetőség, mint 4-gyel, mert kevésbé terheli a memóriavezérlőt a kevesebb modul.
-
törölt tag
válasz kacsyx #44260 üzenetére
Küldd el nekik alaplappal és processzorral együtt. Tesztelniük viszont csak 2933 MHz-en kell, mivel a processzorodban lévő memóriavezérlő max ennyit tud, afölött valóban OC-nak számít.
Ebben teljesen igazuk van:
"Ez felett minden egyes MHz csökkenti a stabilitást, valamint a CPU használhatóságát is csökkenti, mivel ez tuningnak minősül." -
törölt tag
Rendesen a helyükön vannak a RAM-ok? Sokszor hoztak már hozzám úgy gépet, hogy nem volt rendesen benyomva a helyére a DDR4-es modul, és minden esetben a memóriafoglalat azon felén akadt fönt a modul széle, amelyik fix volt, tehát nem a kihajthatós oldal (mint a szóban forgó alaplapnál is ahogy van).
BIOS volt már frissítve? (Ha nekiállsz, szigorúan a régi, hibátlanul működő modullal csináld!) -
törölt tag
válasz Tamas1982.1 #44009 üzenetére
"Ami furcsa nekem hogy a saját gépemben van a procinak 8 pines power csatlakozó, ezen a lapon meg egy 4 pines..."
Ez alaplapfüggő. Vannak A320-ból is 4 pines és 8 pines csatlakozóval rendelkezők, illetve B450-ből is vannak ugyanígy 4 pines és 8 pines csatlakozóval rendelkezők is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest