Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz batyuska100 #44794 üzenetére
Szia!
Sajnos a laptopom hasonló, csak 2 GHz-es processzorral és integrált Intel GMA X3100 GPU-val, szinte használhatatlan volt.
Viszont a chrome flags beállításiban található "Override software rendering list." segítségével életre keltettem. igy már (majdnem) jól lehetet böngészni youtubozni vele, persze játékokkal már nem igen boldogul.
Ettől függetlenül a Windows 10 sok neki, csak azért tartottam meg hogy tartalékom legyen ha elromlik az asztali gépem.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Tom-Tom
csendes tag
válasz batyuska100 #44797 üzenetére
Még a végén megérte anno nagyobb hangsúlyt fektetnem akkor az alaplapra.
-
Tom-Tom
csendes tag
válasz batyuska100 #44794 üzenetére
köszi, LGA 775-el elég jókat találok itt a fórumon. Kipróbálom akkor úgy.
-
blst
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy normál leállítás után 1-2 óra elteltével próbáltam bekapcsolni a gépem amiben minden felpörgött de képet nem adott. Próbáltam cserélni monitort, kábeleket még VGA-t is de nem hozott eredményt egyik megmozdulás sem. Lehúztam mindent a lapról kiszedtem a ramokat és egyesével visszapakolgattam mindent, de így sem lett kép. Cseréltem elemet az alaplapon és CMOS reset is volt. A 4.-5. CMOS reset és pár perc kép nélküli üzemelés után adott képet és bebootolt a windows is. Próbáltam játékot futtatni minden ok-nak tünt. Újraindítás után ismét nem volt kép. CMOS reset többször és 5 perc várakozás fekete monitornál...újra van kép, windows bebootol. Most itt tartok, erről a gépről írom a kommentet. Mi lehet a gond? Mit lenne érdemes megnézni? Haldokolhat az alaplap?
A gép:
MSI Z77A-GD55
i7 3770 - Alpenföhn Matterhorn
4*4GB Corsair Vengeance
Gigabyte GTX1070 G1 Gaming
FSP Raider 650W
Samsung 850SSD 256GB -
batyuska100
senior tag
válasz Tom-Tom #44793 üzenetére
Próbáltam már én is Win10-et 2 magos gépen (az egy E5300 volt 2.6GHz-en) 2GB ram társaságában, inditás után az elkövetkező 5 percben 100% cpu és ramhasználat.
Ha veszel bele valami olcsó Quad procit (Xeont nem biztos hogy támogat) és mondjuk 4 vagy 8GB ramot, akkor már menne rajta akár a Win10 is. -
Tom-Tom
csendes tag
válasz batyuska100 #44792 üzenetére
Köszi!
Hú az komoly, hogy már netezésre sem elég. Win 10et raktam rá, de régi HDD-n win7 volt.
Kipróbálom akkor az új HDD-vel win7-el, ha úgy sem viszi akkor másik CPU + ram-al elketyegne netezéshez? -
batyuska100
senior tag
válasz Tom-Tom #44791 üzenetére
Milyen Win van rajta? Ha 10-es, akkor az a probléma. Az a rendszer nagyon erőforrás igényes. Win7 menne rajta jól, bár ahhoz meg nincs már frissítés, javaslom a Linux Mintet.
Sajnos az évek alatt nagyon megnőttek a gépigények, 2014-ben még én is tudtam 1 magos Celeron procival és 768MB rammal netezni (Win7-ttel), ma ez már esélytelen. -
Tom-Tom
csendes tag
válasz batyuska100 #44790 üzenetére
Van SSD-m is amit szintén egy 10éves laptopban használok. Ebből átraknám az SSD-t, ha legalább annyira gyors lenne.
Sztem itt más probléma van, tuti nem menne a Cod 4 ha felraknám, anno meg simán futott.
Én arra gondoltam, hogy mivel nagyon régi esetleg vmi kondi kiszáradhatott? De akkor nem működne egyátalan gondolom.
Tervben van az új gép, de az 4K video lejátszására alkalmas lesz(még 2021ben), addig használnám ezt. -
Tom-Tom
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi gépem(10év feletti):
GA-P35-DS3
Dual-Core E2180 2GHz
2x1GB RAM
Sapphire Radeon HD2600XT 256MB GDDR3
320GB HDD
Évekig nem használtam(félévente 1-1x bekapcsoltam, HDD-n lévő anyagok miatt volt "tartva"), de most újra használnám. Csak wordre meg netezésre kellene, ezért nem vennék egy új PC-t.
A problémám: Minden működik, de nagyon lassú, régi vinyónak elég vacak hangja volt ezért vettem egy újat. A problémát nem oldotta meg.
Újrapasztáztam a CPU-t és a gpu-t is(bár hőfok probléma eddig sem állt fent).
Régen Codoztam rajta, tökéletesen működött, most meg szimplán percekig tölt be egy weblapot.
Engedjem el, vagy menthető? Mit nézzek meg? Vigyem el esetleg szervizbe(Bp.)?
Köszönöm szépen előre is a segítséget! -
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Konfigom:
AMD Ryzen 2600
Asus X470-I
2x8 GB RAM (default 2933 MHz)
MSI 1060 Mini-ITX 6 GB
SF600 Platinum táp
Windows 10
UEFI-ben minden alap beállításon van, a legtöbb dolog Auto. Tuning nincs.
Tavaly szeptemberben raktam össze, a videokártyát és alaplapot használtan vettem, a többi új volt.
A probléma, hogy hideg indítás esetén nincs kép. Semmi (kb. 2 mp-ig megjelenik egy aláhúzás karakter a fekete képernyőn, majd az is eltűnik, de ennyi). A monitor szerint van jel, de mintha a gép nem POST-olna. A ventilátorok forognak, az alaplapon van valami kis LED, az világít. Az USB billentyűzet is kap áramot (világít). Ha várok, nem történik semmi. A bekapcsológomb hosszan nyomásával kikapcsolom, majd újra be, és 2-4. próbálkozásra safe módban bebootol. Ilyenkor az UEFI-be belépek, változtatás nélkül ki, és a gép rendesen elindul.
Ha a Windows-t Sleep üzemmódban "kapcsolom ki", akkor nem tapasztalom a problémát, mindig rendesen visszatér.
A gép játék alatt sose fagy, ha elindul, akkor látszólag nincs vele semmi gond. Event viewerben nem találok semmi problémára utaló bejegyzést.
A teljes képhez tartozik, hogy egy időben szenvedtem azzal a problémával, hogy ha nem terhelés alatt ment a gép (pl. böngésztem), akkor megfagyott a kép (de a gép ment tovább, nem fagyott le, ezt onnan tudom, hogy megfelelő billentyűkömbinációval újra tudtam indítani). Ez a probléma megszűnt pár hónapja, helyette 3-4 hete bejött ez az új gond.
Van valakinek ötlete, milyen irányba induljak? Hardver cserélgetést nem nagyon tudom megoldani, bár én a videokártyára nagyon gyanakszom, hogy valami nem százas vele.Előre is köszönöm,
D -
psg5
veterán
Sziasztok!
Tegnap frissítettem az Amd oldlásról eredeti hivatalos Radeon szoftverrel a Vga drivert. Nekem ez új volt, hogy leszedte az eredeti drivert és egy teljesen újat tett fel. Egyébként ez egy régebbi 7770-es kártya.
Ami érdekes, hogy valahogy azóta nagyobb a hangja a "gépnek". Lehetséges, hogy a szoftver magasabb fordulatszámon tartja a ventillátort mint előtte a másik, még alapjáraton is?
Hőfokokat nézem Cpuid hwmonitor-val, d enincs semmi rendellenesség. Illetve a "Fans PWM"-nél a FANPWM2 állandóan 99%-ot mutat, soha nem változva. Ezt nem tudom milyen venti.
Egyébként pörgősebb a gép a vga driverfrissítés után egyértelműen.
Portalanítottam a gépet hátha csak véletlen az összefüggés a szoftver és a nagyobb hang között.
Így néz ki ha csak a böngésző van nyitva:
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
palfitom
félisten
Ha a modulokat ki tudod zárni, akkor lehet alaplap is, lehet proci is (lévén, hogy abban van a memória-vezérlő), de lehet, hogy csak meg kell igazítani a procit a foglalatban, vagy épp a foglalatban van valami hiba, vagy szennyeződés.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
törölt tag
A Ryzen 7 2700X eleve csak 2933 MHz-en tudja a RAM-okat kezelni, efölött már OC van, aminek a sikeressége és mértéke nem garantálható. 2 modullal szinte biztos, hogy magasabb órajel elérésre van lehetőség, mint 4-gyel, mert kevésbé terheli a memóriavezérlőt a kevesebb modul.
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion Laptop PC 15-eg0000 (172Z8AV) aminel azt mondtak h Windows Update utan inaccesible boot device-al kekhalalt dob.
Probalnak rakni ra egy uj Windows de nem latszik az installerbe az SSD.
A BIOS olyan fos,hogy semmi SATA mode beallitas nincs. Igazabol semmit nem lehet allitani kb benne.Valami otlet hogy mit tudnek csinalni?
-
nagyúr
válasz johnny98 #44780 üzenetére
Hát, örülök hogy meglett.
Igazán nincs mit, ebbe a "hibába" sokan beleugrottak már... (köztük egyszer jómagam is ).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
johnny98
újonc
válasz jokeph #44779 üzenetére
Megmertem volna esküdni hogy egyforma erővel húztam meg, ahogy írtad is, de mégsem. Ha már ott voltam, megnéztem a lábakat is biztos ami biztos, teszt előtt. Ott rendben volt minden. Most óvatosabban húztam meg a csavarokat, és minden működik megfelelően.
Nagyon szépen köszönöm. Ma is tanultam valamit.Sikerekben gazdag újévet és jó egészséget!
-
nagyúr
válasz johnny98 #44778 üzenetére
Szép, direct pipe-os, csavarleszorítós hűtő.
egyforma erővel húztad le a 4 csavarját, előszőr finomat körbe az összeset, majd normál erővel keresztben ?
Kiszűrheted ezt azzal, hogy nem fogatod le a hűtőt, hanem bedobod a ramokat A2/B2-be, kézzel finoman lenyomod a hűtőt és indítasz...
Ha így okésak a ramok, akkor rosszul húztad le.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz johnny98 #44776 üzenetére
Üdv !
CPU-t nem szedted ki ?
Ha igen, socketben a "lábak" épek ?
Milyen CPU hűtőd van ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
johnny98
újonc
Szervusztok!
A következő problémával fordulok hozzátok: Ha az alaplapban 2 slotba teszek memóriát (A2, B2) akkor alap órajelen néha nem bootol a gép, emelt órajelen meg egyáltalán nem. Viszont ha csak 1-be akkor minden további nélkül indul, XMP profillal is, alap és más beállításokkal is.
Lap: Asus Z270-A
Ramok: Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
Kb. 1 évet ment 3466Mhz Cl16-on (nem XMP profillal), beállítva az időzítéseket, feszültségeket.
Nem rég pasztáztam újra a cpu-t, ekkor vettem ki a ramokat is, hogy kényelmesebben tudjak csavarozni, ezután kezdett furcsán viselkedni. Ellenőriztem a fent említett módon, mind a 2 modullal ment a rendszer külön-külön, csak ha mindkettő bent volt akkor csinálja ezt.
Mit kalapáltam el?
üdv j. -
Goldmember01
tag
Üdv! Lehet nagyon off de gondoltam megpróbálom itt is, ha zavar töröljétek nyugodtan. Idén január végén állítottam össze a gépemet, benne 3700x proci. Másfél hónapja elromlott a procim, idáig szervizeltettem, ma összeszereltem, rá új hűtő (Scythe Mugen 5 rev B, előtte Arctic Freezer 34 esport duo) + a hűtőhöz adott paszta. Első indításnál kiírta, hogy új procit ismert fel, újraindult párszor, F1-gyel el kellett menjek a BIOSba, hogy setupoljam a procit (???) de onnan igazából kiléptem és megint újraindult 2x kb és bebootolt, másfél hónap után először ülök az asztali gépemnél! HALLELUJA!
A lényeg: biost fogok most frissíteni, letöltöttem a HWinfo-t és figyelemmel követem a hőfokát a procinak majd. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit kell és mit érdemes beállítani a biosban vagy bárhol máshol, ami a procit illeti (nem vagyok jártas ebben a témában egyáltalán, itt-ott nézek számtech videókat de ennyire nem értek még ehhez). Gondolok itt mondjuk fan curve-re, valami PBO-ra, amit be lehet kapcsolni de nem tudom, hogy érdemes-e, stb... Memóriához be kell állítani a DCOP profilet, hogy 3200MHz-en fusson, ezt tudom. Tehát szeretnék segítséget kérni, hogy miket állítsak be, amikor van egy új processzor a gépben. Illetve azt is szeretném tudni, hogy milyen programmal tudnám letesztelni, hogy nagyobb terhelhetőség alatt milyen hőfokot nyújt ez az új hűtő a régihez képest illetve, hogy "nyertem-e a szilikon lottón".
Segítségeteket előre is köszönöm hálásan!
[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
válasz DonThomasino #44772 üzenetére
Rendben, köszi még egyszer!
Talán még örülnék is, ha a monitor a ludas, mert nem szívesen küldenék vissza semmit garanciába..."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
válasz DonThomasino #44770 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Most, hogy mondtad, eszembe ötlött, hogy annak idején az első lapmonitorom pont ezeket a hibákat produkálta. Akkor is mindenre gyanakodtunk, csak monitorra nem, míg nem adtam neki egy pofont, azt helyrejött. Így derült ki, hogy annak van baja...."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz turbokappa #44766 üzenetére
Akkor valami 3 rd. program lehet telepítve, pl. NetLimiter ami korlátoz(hat)ja a torrent sebességét.
Csodák nincsenek!
Ha a szolgáltató nem korlátoz, a kliensben nincs korlátozás, nincs telepítve sebesség szabályzó program, van elég aktív seeder, akkor torrent alatt is elérhető a speedtest alatt mérhető sebesség.
Akkor lehet még különbség ha speedtest mérése pl Budapest kapcsolaton történik te pedig pl. külföldi kliensektol töltesz.
Illetve jelenleg a DIGI-nél kb. 2 hete sebesség problémák jelentkeznek, de mivel nálad a két gép közül csak az egyiknél jelentkezik, ezt én kizárnám.
Egy dolog viszont eszembe jutott:
Gondolom router és kábelkapcsolat van?
WIFI kapcsolat esetén nem csodálkozok azon ha előfordul hasonló probléma!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
A következő problémám lenne:
-elindul a gép, a BIOS feliratig nincs semmi baja, aztán a winben szétesnek a színek. Az előző r9 380 kártyánál ezt csinálta, de most az új RX5600xt van benn. Ma csinálta először, de azért érdekelne, mire kéne gyanakodnom. A monitor jó régi 11 éves Samsung, de ezen kívül minden pár hetes a gépben."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
krisz768_
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek folyamat kékhalált dob játék közben. Én már kifutottam az ötletekből.
Általában ezek szoktak lenni teljesen váletlenszerűen:
-INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED
-SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
-DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
-HAL_INITIALIZATION_FAILEDÁltalában ntoskrnl.exe vagy valami random driver a problémája. (pl volt hálókártya, videókártya, usb, sőt xbox controller is) Ramra gondoltam először, de külön-külön is kékhalálozik. Az ssd-je mondjuk nem mai, 90%-os 13 hibás szektorral, de elvileg nem történt adatvesztés. Újratelepíteni jelenleg nem akarja. Játék alatt szokott előjönni. Valami tipp?
-
turbokappa
senior tag
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz turbokappa #44764 üzenetére
Szia!
Mit csinál olyankor ha teljesen kikapcsolod a korlátozást?
-
turbokappa
senior tag
válasz ElektrikusDE #44762 üzenetére
Szia
Két gép van. Egy i7 8700,rx480,z-370p, ugyanaz a win10 itt min 10 megával jön a letöltés, a másik hp 8200 brand gépre a torrenten max 200 KB/s-al, viszont a speedtest szerint jönne többel is csak nem tudom mi a szűk keresztmetszet. Hiába állítom nagyobb letöltési korlátra sem jön többel le.
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Thome
veterán
Továbbmegyek: OCCT-vel GPU mem teszt (9216mb-nél nem engedett többet, gondolom a többit a rendszer fogta), nem dobott hibát kb 10 perc után (a 20. iterációnál sem).
Illetve OCCT-nél a RAM teszt sem dobott hibát pár perc futtatás után, néhány iterációnál.
Lehet hogy szoftverhiba okozza a nyűgöm?
BSOD nincs.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz turbokappa #44759 üzenetére
Szia!
Bizonyos szolgáltatok, korlátozzák torrent esetén a sebességet, esetleg Telekom mobilnetted van?
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Most váltam tanácstalanná.
A lényeg, hogy random crashelnek vagy csak szimplán bezáródnak játékok, pl Rocket league - ez csak simán kivág az asztalra, Phasmophobia - Unity hibát dob, Valorant - valami hibaüzenettel vág ki, de nem tudom megnézni) véletlenszerű időben, ritkán streamlabs obs omlik össze. Nem tudom előidézni.
Alapüzem esetén semmi gáz.
Két dolgot bővítettem amikortól is elkezdte csinálni:
- egy másodlagos monitor
- illetve +2x8gb ram, de lefuttattam tesztert, nem dobott hibát.Win 10 sokszor újratelepítve, sok forrásból, volt már mikor az is rosszul települt. Most legutolsó hivatalos Win 10 pro van fenn, simán ment minden, jól települt, jól megy minden, nincs az eseménynaplóban kritikus hiba, de mégis kidobott a játékból.
Alaplap (Asus ROG Strix B450F): Csak a DOCP van 3200mhz-ra beállítva, egyébként teljesen stock, utolsó bios)
SSD (WD Blue 3D m2): ssd life szerint semmi hiba, HD Sentinel szerint 99%-os az SSD.
RAM (4x8gb HyperX Fury RGB): Beépített Win memtest (mdsched.exe) 2x hibátlanul végigfutott a gépen.
CPU (Amd 2700x): stabil stressz teszt (bár igencsak meleg a gyári hűtővel)
VGA (Gainward 1080TI): stabil a furmarknál.Tápegység 700W-os Hyper M.
Hol lehet a hiba, mit nézzek meg?
[ Szerkesztve ]
-
turbokappa
senior tag
Videokari kábel esetleg nem lehet?
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Hp 8200 sff gépem van, i5 2400, gyári állapotú kivéve hogy egy kingston 120as ssd van a rendszernek hagyva.
Ma feltettem a Win 10et, de rohadt lassan tölt le. A speedtesten jól szerepelt (20 mega/5 mega) , de pl bármit akartam letorrentezni max 200 KB/s sebességgel jött le. Lenne erre vmi megoldás?A semmiért vállalom a felelősséget!
-
DonThomasino
veterán
Elsőre az jut eszembe hogy ...
Nem tud küldeni egy másikat ami tényleg jó ?
Garancia nincs?Le kéne szűkíteni csak terhelés alatt indul újra,
vagy simán bekacsolás után is.
A rendszernaplóból kiolvasni a bejegyzést talán segít elindulni." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
mobbo
senior tag
hi! kari előtt egy ph topik segítségével és egy ph-ha kereskedőtől vettünk egy teljes konfig, ami kari ajándék volt, sajnos random újraindul a gép, teljes gáz, gyerekek sírnak,
alább a konfig, merre kellene kutatnom, hogy rájöjjek mi a baja?
(nehezítés: a gép 800 km-re van, teljesen hozzánemértő környezetben)
eszközkezelő nem mutat hibát, aida se- AMD Ryzen 3 3100 BOX 100-100000284BOX
- Kingston 500GB SSD A2000 M.2 2280 NVMe
- Asrock B450M Pro4-F (AM4) 90-MXBAB0-A0UAYZ
- 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB) (F4-3200C16D-16GIS)
- Cooler Master MasterBox MB311L (mini torony)
- Be Quiet System Power 9 400W [80+ Bronze] BN245 táp
- Asus PH-GTX1650S-4G PH-GTX1650S-4G VGA
- Win10köszi ha tudsz help!
-
weres78
senior tag
válasz DonThomasino #44738 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál a problémámmal.
Nem derült ki mi a probléma. Másnap reggel kiszereltem a házból a cuccot, összeraktam az asztalon és ment. Beszereltem, és azóta már az új tulajdonos használja... Fogalmam sincs mi volt? Minden ugyanúgy volt visszatéve. Meggyógyult.Még egyszer köszönöm mindenkinek!
-
zolisx4
őstag
válasz shteer #44750 üzenetére
Lehetséges az hogy azért nem jó mert,nem néztem meg a támogatottsági listában és a Gigabyte oldalán ez nem szerepel és azért nem jó????
Ezeket támogatja.
Én amit vettem az pedig :AGAMMIXS11P-1TT-C1TB GMMIXS11P 1TB COLOR BOX
Lehetséges ez??? Ez nem szerepel . Azt hittem a mai világban már minden kompatibilis egymással. -
ridiculous
aktív tag
válasz DonThomasino #44746 üzenetére
Szeptemberi volt fent alapból mert az volt a stabil, de próbáltam az este novemberivel is meg decemberi opcionálissal, mindegyikkel produkálta a jelenséget.
[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
zolisx4
őstag
válasz shteer #44750 üzenetére
Igazából már gyakorlatilag mindegyikben kipróbáltam de úgy tudom hogy a középsőbe kell tenni,elméletileg a két felsőnek kéne ismernie,
De az baj hogy DRAM valaminél áll meg ,és itt írja a 7F debug kódot és újra indul.ennyit csinál sehova nem tudok belépni sem. Nincs XMP profil semmi minden alapon van próbáltam másik memóriával vga val egyszerűen ennyi a 2 m.2 nvme ssd ami 256 Gb meg jó[ Szerkesztve ]
-
chewycl
tag
Sziasztok!
A segitségeteket szereném kérni, egy olyan problémám van ami egyelőre elég ritkán fordul elő, de rettentően zavaró. Befagy az alkalmazás teljesen, és feljönnek olyan üzenetek hogy windows running low on memory. 16 GB memória van a gépemben.
Nem értem hogyan, mindig bezárogatok minden alkalmazást és kb 3 firefox tab szokott nyitva lenni, múltkor pl sima netflix közben jött elő. Tegnap játszottam egy steames játékot és 2 óra után befreezelt a játék. Megnyitom a task managert és ott is irja, hogy device running low on memory..
Eddig ilyesmit soha nem tapasztaltam viszont 1 hónapja cseréltem videókártyát RTX 2060Super volt a gépemben és most egy RX 5600 XT. Úgy vettem észre azóta csinálja de tényleg nem fordult elő sokszor. Az új AMD driver felrakása előtt csináltam egy DDU-t. Mit gondoltok mi lehet ez? Csináljak egy komplett windows újratelepitést?
-
zolisx4
őstag
Sziasztok !!
Nem nagyon van megoldás a bajomra meg kérdezem itt is hátha.
Van egy Gigabyte Z390 Aorus Ultra alaplapom,2 db 250 Gb M.2 ssd van benne az egyiken a rendszer a másikon a játékok,és egy Tb sima ssd ,na a lényeg vettem egy 1 Tb m.2 ssd kevés a helyem csak az a gond hogy nem indul a gép az új 1 tb ssd vel hiába resetelem a biost nem működik hibakódot ír állandóan 7F a hibakód tud valaki valami megoldást,.
De ha beleteszem egy pci kártyába az ssd akkor onnan meg elindul,
Memóriákat tettem másikat bele már de az nem segített. -
DonThomasino
veterán
válasz ridiculous #44745 üzenetére
VGA driver a legfrissebb?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
ridiculous
aktív tag
válasz DonThomasino #44744 üzenetére
Valahogy volt egy halovány sejtésem hogy nem lehet ez VGA probléma, pedig nagyon annak nézett ki.
Egész este teszteltem és nagyon érdekes volt hogy csak böngészőbe és azon belül is videólejátszáskor teljes méretre rakásnál villant ez a minta be egy pillanatra. (YT, Twitch, etc.)
Szerencsére a végére tudtam járni, azért írtam le részletesebben ha valaki másnak is lenne itt ilyen problémája hátha neki is ilyen egyszerű a megoldás.
..ha meg újra előjön akkor átpártolok a Microsoft csodaböngészőjére[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
DonThomasino
veterán
válasz ridiculous #44743 üzenetére
Érdekes, reméljük nem jön elő többet.
-
ridiculous
aktív tag
válasz DonThomasino #44742 üzenetére
már próbáltam pár dolgot ééés a legérdekesebb hogy csak Chrome-ban csinálja.. ez wtf...?!
szerk.: kipróbáltam többi böngészőbe és nem csinálta.. oké, újraraktam a Chrome - ot és utána már abba is rendesen máködik minden.
életemben nem találkoztam ilyen furcsa hibával.. főleg h böngésző okozta[ Szerkesztve ]
[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
DonThomasino
veterán
válasz ridiculous #44741 üzenetére
Valószínűleg videkártya hiba lesz.
-
Ármester
válasz weres78 #44729 üzenetére
Sorry, nem ide akartam, törölhető
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Laslow
senior tag
-
weres78
senior tag
válasz DonThomasino #44735 üzenetére
Semmit... Már 4x szétszedem és összeraktam. Hangot nem ad.
-
konci79
őstag
válasz Laslow #44732 üzenetére
Akkor a gép megy ,csak a játék fagy ? Ha nem indul újra, csak lefagy a játék, akkor valószínű hogy a játékkal van gond szerintem.
HWInfo 64-el nézd meg azért, hogy terhelés alatt mennyire melegszik, Aida stressz teszt, vagy akár a cpu-z, valami egyszerűbb, hogy mégis mennyit mutat.
Ez az alaplap hajlamos a melegedésre, nincs szinte semmi hűtése. -
weres78
senior tag
válasz DonThomasino #44731 üzenetére
Igen, jó helyen van. Most kipróbáltam saját táppal, ugyanez a jelenség.
-
Laslow
senior tag
válasz konci79 #44635 üzenetére
Már tök boldog voltam, hogy stabilan megy a 2933MHz-re visszavett memória órajellel a Starcraft 2, és a Settlers 2 első küldetését is fagyás nélkül meg tudtam csinálni. Erre a 2. küldetés állásbetöltés után 30 másodpercen belül mindig kilép a játékból, bármit csinálok.
Factory default BIOS-szal is kilép a Settlers 2 (de a Starcraft 2 nem). A kilépés 1 mm-rel a sárga szaggatott vonaltól balra történt. Én semmi extrát nem látok azon kívül, hogy leállt a játék:
A fenti adatokból én azt látom, hogy sem a CPU, sem a Vega 8 GPU nem volt terhelve, sem a RAM-ok, gyakorlatilag kisujjal el kellene bírnia a gépnek a játékkal. Emiatt szerintem nem az állhat a háttérben, hogy túlmelegedne valamelyik alkatrész. Mivel a Starcraft 2 stabilan fut, lehet, hogy a hiba egy Settlers 2 bug, de lehet, hogy valami hardver/szoftver gond a gépemmel.
Viszont engem eléggé zavar, hogy nem tudok a játékkal játszani. Mit lehet ilyenkor tenni?
Ryzen 3 2200G + Asrock B450M-HDV + G.SKILL Aegis 16 GB DDR-400 3000 MHz CL16 KIT RAM 2933MHz-en vagy kevesebben (3000MHz-en játék közben fagy, de azt elvileg az alaplap sem tudja, úgyhogy OK)."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
-
Huvi00
tag
Kedves Tagok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek ha lehetséges.
Van SSD-m, 3 db további HDD
SSD található a rendszer
Van egy merevlemezem amit nem használ a PC sőt nem is látja, ki szereltem és nem indul el a rendszer. windows 0xc00000e hibát írki.
Próbáltam vidók alapján meg csinálni amit mutatnak azt csináltam.
De nem jó.Hogyan tudnám minél egyszerűbben meg csinálni ?
Esetleg egy rendszer mentés ? vagy valami hasonló ? Gondolom a nem használt HDD-én valami windows fáj lehet ?
Valahogyan egy új boot csinálni ?
Köszönöm előre is a segítséget!.
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy gépet,és nem indul. Próbálkozik 3x,majd leáll.
Fractal Design Focus G Window Számítógépház - Fekete 2 év garancia
Gigabyte B460M DS3H 3 év garancia
Intel Core i5-10400F Dobozos 3 év garancia
G.Skill 16GB /3000 Aegis DDR4 RAM KIT (2x8GB)
Crucial 480GB BX500 3 év garancia
Toshiba 1TB P300 2 év garancia
Be Quiet! 500W System Power 9 3 év garancia
EVGA 980TI ClassifiedNem az első szerelésem, de már nagyon régen jártam így.
Szétszedem, leszedtem mindent, és csak akkor indul, ha a lapra nem dogom rá a plusz 8pines csatit.
Mit lehet tenni ilyenkor? Ráadásul nagyon várják már a gépet... -
Gambito
tag
Sziasztok
Ma szereltem össze az új gepem és mikor tapra dugom semmi nem tortenik.
seasonik 800w platinum, 2080ti, 2x gskill neo, 5900x, tomahawk x570, lian li o11d, 500 gm 980 pro samsung, tomahawk x 570,ujra kiszedtem mindent és vissza dugtam, ramokat azt csereltem( alapbol jo slotba volt , de meg csereltem )
hazbol power switch csatlakozo nem jön ki.
A lapon nem egy 8 pines hanem + egy 4 pines tap csatlakozas van , egy psu felet dugtam rá, lehet ez a baj ? Sima 4 pines nincs a keszletben a cpu power 2 nek .
help pls
-
őstag
-
DonThomasino
veterán
Ha pasztázás is volt.
Eseteg nem kented össze a cput vagy a lapon a foglalatot?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
őstag
válasz DonThomasino #44722 üzenetére
CPU listában támogattja. Egy ilyen proci miatt 270 lapot nem gondolom hogy frissítni kellene. i3 6100al ment.
-
őstag
Hali, használtan vettem egy Pentium G4400 procit. Fatality H270 Perf. és Prime Z270-P lapokban próbáltam. Nem kapcsolja be a monitort se az integráltal se VGA-val. Lap és Ram csere is volt. Speaker nem jelez semmit.
Szerintem ez proci hiba. Vélemény? -
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #44719 üzenetére
Visszapakoltam a kártyát a régi gépbe. Egyértelmű, hogy ott is van CW hasonló körülmények között, de nagyságrendileg csendesebbnek tűnik a dolog. Vagy lehet csak a frekvenciája más, nem tudom. Az is lehet, hogy a régi gép hűtése alapból jóval hangosabb mint az újé, s azért nem tűnik fel ennyire.
I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz chopin42 #44718 üzenetére
Es az elkepzelheto, hogy masik kartyaval ugyanez a tap nem fog cw-zni? Egyik ismerosom szerint igen. De nekem azert vannak ketelyeim. Letezik, hogy van olyan gpu-psu paros, ami egyutt cw-zik, de kulon-kulon nem? Alaplap is lehet kivalto ok? Vagy akkor nem csak 3d-s alkalmazasok kozben lenne ilyen eros a hatas?
-
Drizzt
nagyúr
No, vettem egy új gépet, s a régi videokártyát megtartottam.
A szomorú jelenség:
- Mostantól Witcher 3-ban iszonyat coil whine van. Mind a menüben, mind játék közben. 60 fps korláttal és vsynccel nincs, de nem azért van 120hz-es monitorom, hogy így használjam. Előző géppel nem vol ilyen baj. Menüben még talán volt CW, de játék közben nulla.Az egyebek: Ryzen 5900x, 32GB fury, táp: COOLERMASTER MWE Gold 750W V2, ssd 2tb m.2 Silicon power, Giga X570 Gaming X alaplap, Brocken 3 hűtő, beQuiet 500DX ház.
A megmaradt videokártya: Evga 980ti SC.Előző táp: Corsair HX850W. I7-2600K, Asrock z68 extreme 4.
Extrém esetben még megpróbálom a régi táppal összedugni a gépet, de idegbajt fogok tőle kapni(kábelvezetés, stb.).
Az számít, hogy hova csatlakoztatom a tápn a moduláris kábeleket?
[ Szerkesztve ]
-
Nowhere
tag
Sziasztok
Konfigurációm:
Intel Core i5-3570K 3.40GHz BOX
Asus P8Z77-V LE (Intel s1155) alaplap
Asus ATi Radeon HD7850 2Gb (HD7850/DC2-2GD5)
2XCORSAIR DDR3 4Gb/1333 XMS3
Tápegység Corsair 500W CMPSU-500CXV2
Corsair Carbide Series 500R (midi)
A vga kártyát most átcseréltem 1660S-re (szerintem sikeresen). Ettől a pillanattól kezdve a cpu hőmérséklet 75C-ig felmegy és természetesen leáll a rendszer. Mit rontottam el?
Köszi ha valaki tud segíteni. -
dan83
tag
Most egy gyors teszt után ilyen eredményt kaptam:
Module 0:
Empty
Module 1:
DDR4, 16384 MB, 64-bit, 2133 MHz
ChannelA-DIMM1 BANK 1 029E CMW32GX4M2C3000C15
Module 2:
Empty
Module 3:
DDR4, 16384 MB, 64-bit, 2133 MHz
ChannelB-DIMM1 BANK 3 029E CMW32GX4M2C3000C15
0.000: Detecting usable memory (32687 MB theoretical max)...
42.547: 31232 MB Test starting on 16 CPUs...
42.578: Allocating memory...
72.078: Memory locking failed (might be reserved by other apps/kernel)
82.500: Test finished with no errors detected -
dan83
tag
válasz DonThomasino #44712 üzenetére
A régi gépemből mindent, konkrétan a házat is Tápot, alaplapot, procit, memóriát, ssdt, vinyót. Azért fura a dolog, mert játék alatt egyszer sem csinálja, nagy gépigényű játékoknál sem. 3D mark is simán lefut.
Memtest-et mindjárt megpróbálom, de ha játékok alatt semmi gondja, akkor nem értem miért fagy meg néha böngészés közben.
Köszönöm a választ!
-
dan83
tag
ami kimaradt, egy 3080 van benne még.
-
dan83
tag
Sziasztok! Szeretnék kis segítséget kérni, mert már teljesen tanácstalan vagyok.
Adott egy új gép ( ami fura, hogy a régivel is ez volt ) . Asrock Z390 P.Gaming 7 alaplap, i9900k proci vízhűtéssel, 32GB memória, HDD, SSD.
A gép teljesen változó időközönként lefagy pár mp-re, majd újraindul.
Ami fura, hogy csak és kizárólag netezés közben csinálja, van hogy órákat megy, van hogy hamarabb. Volt hogy játszottam estétől reggelig, és nem fagyott meg. Játék közben soha, netezésnél ( pl Youtube ) szokta eljátszani,és már baromira idegesít.
Már tényleg minden lehetséges hardware-t lecseréltem egészen az SSD-ig, de továbbra is előjön a hiba.Amit találtam eseménynaplóban hiba :
Kernel Power Eseményazonosító 41 , feladatkategória ( 63 )
EventData BugcheckCode 126 BugcheckParameter1 0xffffffffc0000005 BugcheckParameter2 0x0 BugcheckParameter3 0x0 BugcheckParameter4 0x0 SleepInProgress 0 PowerButtonTimestamp 0 BootAppStatus 0 Checkpoint 0 ConnectedStandbyInProgress false SystemSleepTransitionsToOn 0 CsEntryScenarioInstanceId 0 BugcheckInfoFromEFI true CheckpointStatus 0 CsEntryScenarioInstanceIdV2 0 LongPowerButtonPressDetected false
A gép nincsen húzva, gyári feszültségen megy minden, proci nagyon hűvös hála a vízhűtésnek ( és órákon át tartó játék alatt sem melegszik ) . Eszközkezelőben minden stimmel.
Van esetleg valakinek valami tippje, mi lehet? Én már csak a tápkábelre tudok gyanakodni ahonnan a gép az áramot kapja, mert azon kívül tényleg szinte minden kicseréltem.
Köszi!
-
nagyúr
válasz ColdMan #44704 üzenetére
Egyetértek, ez már közel 10%-os eltérés lefelé, a szabványban meg +/- 5% van megadva.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Moonline.
aktív tag
Hali.
Néha random lefagy a gép, és újraindul, de nem kékhalállal. Először a videókártyára gyanakodtam, mert újraindítás után mindig feldobta hogy a default beállítások visszaálltak, mert hibát észlelt a program.
Viszont, amikor újraindul, akkor "beragad", az újraindítás parancs kimegy, de a ventik maxon pörögnek, az alaplapon pedig a hibajelző lámpák közül a CPU világít. Utána ha gombbal újraindítom, elindul, és megy is tovább. Nem sűrűn csinálja, hetente 2-3x, de elég idegesítő hogy nem tudom mitől.
Ami még érdekes, hogy mindig akkor csinálja, amikor csak simán böngészek, és gyakorlatilag a gép terhelése 0. Több óra játéknál még sosem jött elő, mindig csak idle állapotban.
Ryzen 5 1600 a CPU, és egy Sapphire RX 470 a kártya, de igazából nem tudom hol kéne keresnem a problémát. Minden driver és a BIOS is mindig a legfrisebb. Próbáltam úgy is, hogy a vidkari drivert letöröltem és hagytam hogy a win update tegye fel, de úgy is ugyanez a helyzet.
Túlmelegedés gondom nincs, jók az értékek mindennek.
[ Szerkesztve ]
-
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e de egy hardver problémával kapcsolatos kérdésem lenne.
Játék közben random kikapcsol és azonnal újraindul a PC.
Windows 10
I5 4590
GTX970
FSPRaider 550
8 GB RAM.A konfig kb 6-7 éves.
A proci, vga, stb hőfokok rendben vannak.
Aida64 stressz tesztet csinálok épp és a következőt vettem észre:
A Voltages résznél a 12V mellett a jelenlegi értékek 11,035-11,400 között mozognak ha az egész gépet stresszelem. Nem értek hozzá, ezért szeretném kérdezni hogy ez normális-e?
[kép]
Nem állandó 12 V körüli értéket kéne mutatnia?A gép szét lett szedve, az alkatrészek portalanitva, átmozgatva.
Tegnap 1 órán belül 3x indul újra.Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- IMac 24 Zöld
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest