Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizdav
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a gépem működésével kapcsolatban. Hosszú leírás következik, de TL;DR: a hiba gyakori akadozás, kifagyás rendszer szinten, hogy derítsem ki a pontos okát?
Részletek:
Körülbelül két éve van meg a vasam és eleinte hackintosh futott rajta, ezzel időnként felbukkanó probléma volt a gép fagyása, akadása, amit látszólag csak egymást követő újraindítások oldottak meg. Általában fél órás újraindítgatós szarakodás után hetekig nem produkálta a hibát, így először nem nagyon foglalkoztam vele, párszor sikertelenül módosítgattam az EFI-ben lévő kext fájlokat. A folyamatosan ismétlődő hiba azonban egy idő után arra sarkalt, hogy hagyjam a fenébe a MacOS-t és átálltam Windows-ra, hátha. Az utóbbi egy-két hétben azonban ismét figyelmes lettem gyakori fagyásra, amit az előzőekhez hasonlóan csak kényszer restarttal tudok megoldani. Ahogy én látom, nagyrészt hosszabb alvás után nem tud újra feléledni a gép, ilyenkor felpörög és fekete képernyő, de nem tudok semmit csinálni. Pár napja viszont egy sima Store-os letöltés közben fagyott ki, ma pedig POST közben(friss install után btw), szóval teljesen véletlenszerű. Elvileg minden driver a legfrissebb, Windows is up to date.Alkatrészek:
MOBO: Gigabyte B360M D3H
CPU: i7 8700k
GPU: AMD Vega 64 8GB OC
RAM: HyperX Fury 32GB
SSD: Samsung Evo 250GBHogyan tudnám megfelelően felderíteni a hiba okát? Nem egészen tudom hogy tudnék pontosítani a keresésemen kulcsszavakkal, ezért gondoltam hogy leírom ide pontosan mi történik.
Előre is köszönöm ha valaki így az ünnepi rohanásban segít. További szép napot!

-
Bazsooo
csendes tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Megoldódott, de nem hiszem el, hogy ennyi volt..
Ugye a HDD-t már kihúztam előtte, viszont az alaplapban bennemaradt. Ennyi problémája volt, hogy egy semmihez csatlakozó lógó kábel még a portban volt
-
Essejó
veterán
válasz
laceszgamer
üzenetére
A windows telepítésekor az ssd mellett rajta maradt a hdd is, és a win jó szokásához híven arra is pakolt a rendszerből. Ezért kell win telepitéskor csak a rendszer lemeznek üzemelnie. A többiről vagy a táp vagy az adat kábelt le kell húzni. Le kell menteni az adatokat, mindkét meghajtót formázni, gép kikacs, hdd lehúz, bekapcs win telepít only ssd-re.
-
Bazsooo
csendes tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
M2 ssd
Valamint tényleg csak pár perc telt el köztük és előtte tökéletesen működött, de ahogy említettem nem az aorus logo jelenik meg bekapcsolásnál hanem a windows logo és ott tölt sokat, pedig boot időre 7-11mp között ír.
Az SSD-t hogy tudnám tesztelni? -
Bazsooo
csendes tag
Alaplap: Gigabyte B450 Aorus pro
Processzor: Ryzen 5 3600
Memória: 2x8 GB DDR4 Hyperx Fury
Tápegység: FSP Hyper M 700W
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb
Videókártya: MSI RX 480 GAMING X 4GB
Sziasztok! Ezzel a fajta hibával már írtam ide, viszont újratelepítésnél ismét előjött. Reinstall előtt mindig az aorus logo fogadott bekapcsolásnál de most a windows logo pörög és pörög van hogy 5 percig van hogy 15ig.. Csak az SSD van bedugva amin a rendszer van, alaplapi, cpu, gpu driverekből a legfrissebbeket szedtem le. Amikor a feladatkezelőben megnézem akkor viszont boot időre 11mp-t ír. Múltkor a HDD kihúzása segített, de ez most nem játszik. Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat! Szép estét! -
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy a cyberpunk 2077-be hang problémát hallok és ez a hiba a call of duty warzoneba is elő jön és nem tudok rájönni mi lehet a hiba ugyanis próbáltam már másik procival, rammal, vga-val, táppal és ssd-vel de ez a hang hiba állandóan elő jön. Sőt ez miatt vettem egy alaplapot is (Asus Rog Strix B365-G Gaming lapot és abba is csinálja. Öcsém gépén meg semmi gond aminek a konfigja: Asus Maximus X Hero, 8700K, 2x8 Gb ram Kingston, Gtx 1080, 1 db m2 Ssd samsung 870 Evo plus és 1 db 250 Samsung ssd és ott nem találkoztam ilyen hibákkal.
Ez a hiba jelenség: [link]
-
haxiboy
veterán
válasz
haxiboy
üzenetére
Lekopogom megoldódni látszik a probléma, a lehúzott hdd-vel nem jött hiba 1 napig, kicseréltem a SATA kábelt ez volt az egyetlen öreg hardver a gépemben, még egy Z77 lap mellé kaptam valamikor sok éve. Soha nem gondoltam hogy egy sata kábel ekkora bosszúságot fog valaha okozni.
-
Vakegérke
félisten
válasz
laceszgamer
üzenetére
Másra nem tudok gondolni. Mi másra kéne a rendszernek a HDD?
-
Vakegérke
félisten
válasz
laceszgamer
üzenetére
Windows telepítésnél csak azt a HHD-t, vagy SSD-t szabad bekötve hagyni, amire telepítesz. Gondolom a HDD adatkábelét nem húztad le telepítéskor, így oda is kerültek fontos rendszerfájlok.
-
laceszgamer
addikt
Hali.
Lenne egy kis gond amire nem találunk megoldást. Adott egy 775 alapú HP PC, pontos típust nem tudok. SATA0 helyen egy a végét járó HDD SATA3-ba egy SSD dugva, rajta a rendszerrel. Így bekapcsol a gép. Viszont ha csak az SSD van rajta mindegy hogy SATA0-ban vagy 3-ban akkor nem talál rendszerlemezt. A BIOS-ban látja rendesen a rendszer, meg ugye működött is róla, mindössze ez a diferencia, hogy ha a HDD le van húzva, akkor nem talál boot lemezt, pedig az SSD-n van a rendszer.
Valakinek van valami ötlete, mi lehet a megoldás? -
szagnes69
aktív tag
Szép napot!
Apukám elállította számítógépén a képernyőfelbontást, azóta fekete a képernyő (televízió egyébként) és az jelenik meg a képernyőn, hogy a "Videó nem található." Windows 10 van a számítógépen, régebben az F8-cal, csökkenetett móddal el lehet indulni és lehetett korrigálni, van valami hasonló a Windows 10 alatt is, mert az F8-ra nem reagált és a hibás felbontás után sem állt vissza a kép. A gép bekapcsolásakor a megszokott üzenetek megjelennek, de utána sötétül el a kép. Előre is köszönöm a válaszokat.

-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
MSI B550 Tomahawk friss gép Ryzen 3100 cpu-val, bekapcsolásnál ventik felpörögnek CPU Debug led világít és semmi sem történik.
Tud erre valaki megoldást?
Aztán egyszer csak 3-4 bekapcsolásra pedig van, hogy elindul, ha pedig elindul minden megy normálisan újra is tudom indítani.
Mikor estére áramtalanítva van a gép a táp kapcsolóval akkor pedig reggel ismét nem indul.
-
Rogiii
aktív tag
SziaZtok!
Segítséget szeretnék kérni mert teljesen tanácstalan vagyok.
Új konfigot raktam össze
10700cpu, Msi b460 Toma alaplap, 32gb eagis ram, 5700xt vga, 650w titánium táp
Az első 1-2 órában müködött a gépe rendesen és után egyszercsak lefagyott aztán újraindítás után nem ad képet és 10 másodpercenként újraindul.
Még a bios setup sem jön be.
Mi lehet a gond? Hol kellene keresnem a hibát?
Ha hétfőig nem sikerül vele mit kezdenem akkor 14 napon belül visszaküldöm, csak akkor gép nélkük maradok karácsonyra.
Hátha tudtok segíteni
-
Tukolp
aktív tag
Sziaszok,
Kellene egy kis segítség a gépemmel kapcsolatban,
Eddig csak league of legends közbe tapasztaltam,Specem:
EVGA SuperNOVA G1 650W Táp
Gigabyte Z170X-UD3 Lap
I7 6700 Proci
3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 - 2x8GB Ram
Gigabyte GTX970 Xtreme VGASzóval annyit csinál a gép, hogy nyugodtan játszok, semmi extra, aztán hirtelen semmi előjel nélkül, kifagy a gép,
a monitoron csak ilyen szürkés barnás "ürességet" látok a monitor teljességében.
a gép is kifagy és semmire nem reagál, azt hiszem resetre se, aztán kis idővel később pár másodperc múlva ki lehet resetelni és újraindul mintha semmi baja se lenne.Első sorba most VGA-ra vagy ramra gondolok, de a specem bőven a játék minimuma felett van, meg driverek is frissítve vannak, szóval nem tudom mi lehet a baj.
Segítséget köszönöm.
-
Werkly
őstag
Hát kicsit lehet, hogy konyhanyelves a leírás. Adatlapon a konfigom. Nos a hiba, hogy a CPU játék indításakor még 30-35% mozog majd amikor betöltötte a játékot fölugrik AB szerin 80-90%-ra de droppol az FPS össze vissza! Nos táp döglődik vagy a CPU-nak lesz annyi? Esetleg az alaplap? BIOS-t downgradeltem azzal is ez a jelenség. Kösz ha írtok valamit ezzel kapcsolatban!
-
szagnes69
aktív tag
Szép estét Mindenkinek!
A több mint 10 éves Toshiba laptopom a következőt teszi a bekapcsolás után, elindul a boot folyamat, majd egy fekete képernyőn megjelenik bal oldalon fent a kurzor mozdulatlan állapotban és onnan nem megy tovább. Sajnos sem az F2, sem az F12 gombra nem reagál bekapcsoláskor, amivel bejutnék a Bios-ba, a winchester jelzőlámpája az elején egy picit villog, de aztán a sötét képernyőnél megáll. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja? -
haxiboy
veterán
Sziasztok! Még mindig küzdök a fekete képernyős fagyással?
Sajnos teljesen meg vagyok lőve, de általában idle állapotban jön.
Ryzen 3900X
32GB DDR4 Corsair 3000mhz
512GB NVME WD
most lehúztam az 1TB HDD-t ez az egyetlen amire gyanakodni tudok most.
MSI RX480 8GB
FSP Aurum PT 1200Mivel nem BSOD ezért dump sincs, hwmonitor futott a fagyás pillanatáig.
ezt feltöltöttem : IDE
Én sajnos nem láttam benne semmi rendkívülit de hátha valaki meg tudja mondani hogy mi a probléma. -
Rájmó
tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
4 slotból 3-on próbáltam, a negyediken azért nem, mert rálóg a CPU hűtő.
sajnos a hiba mindig előjött. mérgemben ma újra telepítettem a windowst, de rögtön a telepítés után, még mielőtt bármi drivert felraktam volna, már kaptam egy APC_INDEX_MISMATCH-et.rögtön lefuttattam egy Windows memóriadiagnosztikát, de szokás szerint nem talált hibát.
nem baj, úgy voltam vele, hogy ez még elfogadható, elvégre semmi nem volt up-to-date. felraktam mindent, utána csatlakoztam a netre és a windows update segítségével telepítettem a maradék frissítést is.
ezután 4-5 órát hiba nélkül ment a gép, majd kikapcsoltam 2-3 órára, és most, este mikor bekapcsoltam sima netezés közben újra jött a kékhalál, de most nem volt semmi info a képernyőn, kék háttér, rajta egy " : (" szmájli és ennyi.
azt hiszem lassan feladom, használom így, nem tudok mát tenni.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szia! És mindenki más is!
Érdekességképpen elsőnek a Gyors Rendszerindítás bekapcsolása funkció mellől vettem ki a pipát és a jelenség egyből megszűnt. 3x próbáltam ki és bekapcsolni, 100%-os arányban jött elő és szűnt meg a probléma
Valahogy ráéreztem... -
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Igazán nem tudom mire való, mindig alapból be volt kapcsolva..
Jelentkezem délután ha sikerült próbálkozni. Köszi addig is a tanácsokat! -
DonThomasino
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Én nem szeretem, sztem nincs sok értelme.
Persze ha nem tudsz nélküle élni akkor ok.
A mi ügyünket nem hinném, hogy befolyásolja. -
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Köszi, megfogok mindent próbálni, ez is segítség
Illetve a gyors bootról mi a vélemény? -
DonThomasino
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nem tudom milyen javítások vannak az új BIOS ban
de ha nincs rá szükség én vissza raknám a régit,
mivel azzal jól működött.A driver csere legyen az első lépés, ott is előfordulhat,
hogy a régebbi verzióval fog jól működni. -
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Igen.. de most néztem mégiscsak vannak driverek az MSI honlapján, lehet azokat megpróbálom...
-
DonThomasino
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
BIOS update előtt jó volt ?
-
sladka_pani
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Alaplapi driverek nincsenek az MSI honlapján a Windows Update szed le mindent hozzá, viszont BIOS-t azt én frissítettem telepítés előtt.
-
DonThomasino
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Az alaplapi driverek a legfrissebbek ?
BIOS legfrissebb ? -
sladka_pani
senior tag
Sziasztok!
Új Windows 10 telepítés után vagyok és tanácstalan.. MSI X570 Gaming Plus, Ryzen 3600, 16GB DDR4, 2060 Super, Crucial 512GB SSD, 4TB WD Black SATA3, 6TB Seagate külső USB3-on...
Szóval a probléma az, hogy minden bekapcsolás (be van X-elve alapól a gyors boot az enegiagazdálkodási beállításoknál, nem tudom befolyásolja e?) vagy újraindítás után a Windows betöltése után néhány percig keresi még a SATA3-as és USB3-as csatolókon a nagy méretű HDD-ket. Addig ezek nem elérhetőek (látszanak az Ez a gépben, de nem megnyithatóak), illetve a HD Sentinel (legfrissebb verzió - eddig 1-el régebbit használtam) addig nem is indul el. Biztos valami beállítási dolog lesz, mert eddig nem csinálta sosem. HD Sentinel 100/100-nak lát mindent hiba nélkül. Mindenféle dolog megfordult a fejemben, de mielőtt a friss rendszert legyalulnám, megkérdezlek Titeket, hátha tudtok megoldást, vagy találkoztatok ilyennel. Amíg megtalálja nagyon változó idő, 30 másodperctől 2-3 percig is tarthat, kb. 10x próbálkoztam vele. Utána ha megvan minden, akkor már tökéletes, de elég zavaró és nem akarok együttélni ezzel a jelenséggel.
Köszönöm, ha segítetek. -
Laslow
senior tag
válasz
konci79
üzenetére
Köszönöm neked és jokeph-nek a segítséget.
Tegnap teszteltem a gépet Settlers 2-vel is. Eddig még sosem sikerült fagyás nélkül végigvinni benne egy küldetést, most viszont igen.
Megspóroltatok nekem jó pár tízezer forintot az ötlettel, hogy a 3000-es RAM-ot csak 2933 MHz-en hajtsam. Nem is gondoltam rá, hogy hivatalosan nem is tudja az alaplap kezelni a RAM-okat 3000 MHz-en, pedig ott van a gyártó honlapján feketén-fehéren. -
válasz
DonThomasino
üzenetére
Honnan tudhatnám biztosan, hogy rossz?
-
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy Toshiba Satellite L50-B-27N típusú laptopja, ami nem indul el, ha az akku csatlakoztatva van, akku nélkül működik. Hogyan tudnám legegyszerűbben diagnosztizálni a hibát? Ő már rohanna venni új akksit, szerintem nem feltétlenül az lehet a probléma, hogy régi az akku. -
djfantom
tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az alaplapba lehetne.De a házba nem.Ez nővérem gépe. De csak win7-nél csinálja.Linuxalis néztük ott hibátlan.De nővérem nemtudja használni a linuxot.
-
djfantom
tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Videomag.Gpu
Elözőleg rosszúl írtam a procit.
AMD Athlon X4 5150 1.6GHz van benne Radeon R3 [link] -
Rájmó
tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
A RAM-ot próbáltam default-on és XMP-n is, mindkettő esetben előjött a kékhalál.
Sose állítgattam a lapozófájlokat, most ahogy írtad, lekorlátoztam 1 GB-ra, meglátjuk mi sül ki belőle.A dump-okat a BlueScreenView-val szoktam megnézni, az esetek döntő többségében a Npfs.SYS-re mutat az error, néha pedig az ntoskrnl.exe-re.
Sajnos tudom, hogy csere alkatrészek nélkül eléggé sansztalan megtalálni a hibát, de sajnos ez most nem áll rendelkezésemre, mindenesetre próbálkozom tovább, hátha..

-
DonThomasino
veterán
Gondolom mostanában nem volt állítgatva a lapozó file.
Szerintem az nem okoz ilyen problémát.
SSDn van a lapozó file és a rendszer?
Ha igen esetleg korlátozd be 1gb ra. [link]Csere alkatrészek nélkül nagyon nehezn fog menni.
Ha készül dump a kékhalálról azt kéne valahogy megnézni,
vagy esetleg a syslogban szétnézni. Ezekre valami prog is létezik.A RAM nem lehet default on az XMP helyett ?
-
Rájmó
tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szia,
bocsi a késői válaszért, de próbáltam utánajárni a hibáknak, de sajnos nem jártam sikerrel, azóta is dobálja a kékhalált a gép.
Nem volt hardveres módosítás, még júliusban vettem egy másik videokártyát, de a hibák az utóbbi kb 3 hétben kezdődtek.
Azóta, ahogy említetted, lefuttattam a HD sentinelt, nem talált hibás szektort vagy bármilyen errort.
Viszont, okozhat az ilyen sok féle és különböző kékhalált, ha a gépen lévő lapozófájlok jelenleg lefoglalt mérete nagyobb mint az ajánlott méret? KÉP
Automatikus van hagyva a rendszernek a lapozófájl, hogy foglalja le maga ami neki kell.
Amit a HDD checken kívül még csináltam, hogy teljesen szétszedtem a gépem, újra összeraktam, hátha egy csatlakozó csúszott el vagy félig ki, illetve lefuttattam különböző lépéseket EZEN videó alapján.
Ezeken kívül kilőttem a fast boot-ot, illetve beállítottam az automata XMP profilt a RAM-hoz a biosban.
Sajnos csere alkatrészeket nem tudok szerezni, nem igazán van erre lehetőségem. -
djfantom
tag
Sziasztok. Hibajelenség monitoron elmegy a kép, csíkos lesz és zúg. Majd kikapcsol magától és van, hogy újraindul a gép. Van, hogy ha újraindul a gép, a monitor fekete marad nem érzékel jelet!
Ez lehet ram vagy proci vagy alaplap hiba?
ASRock AM1B-ITX Alaplap
AMD Sempron 2650 1,45GHz AM1 processzor
2x2gb 1333mhz ddr3 kingston ram
120gb kingston ssd -
Eflek
tag
Sziasztok, két hete költöztem el az új lakásomba, ma pakoltam ki és üzemeltem be a gépet, előtte egy zsebkendővel letöröltem mindenhonnan a port a gépházban, meg fújogattam, és most iszonyat lassan tölt be rajta minden. Egy perc, mire megnyílik a youtube. Lehetett hozzá köze a takarításnak? Mi lehet a magyarázat? Win10-em van, szóljatok és csatolok benchmarkot.
-
konci79
őstag
válasz
Laslow
üzenetére
"Elvileg" : AMD Ryzen series CPUs (Raven Ridge) support DDR4 3200+(OC) / 2933 / 2667 / 2400 / 2133 non-ECC, un-buffered memory.
Nincs itt a 3000mhz, lehet hogy a 3200 is menne, de használd így akkor(mondtam hogy 3000-en nekem se ment, felette pedig igen).
Hwinfo64-et azért tedd fel, nem is muszáj más mellé, hagyd futni játék közben, utána csinálj képernyő mentést, tedd be ide, lássuk mit mutat :) -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laslow
üzenetére
Ez esetben hagyd így.
Lehet hogy a 2200G-d nem szeresse a nagyobb ram frekit, vagy csak az adott lapban nem szereti.
Aláírásomban lévő konfigban 3200 volt a vége a 2200G-nek, B450-es PRO 4-ben meg szint ugyanígy 2933 MHZ.
(3200-as és 3600-as ramokkal is).
SC2-őt amúgy se hozza lázba a ram, akkor se ha 4000-en menne.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Közben elindult a gép, újra szétszedés után és kiderült, h vmi kis por miatt a videókártya nem adta a jelet. Most viszont vmiért nem talál netet. Hihetetlen, h 1 1szerű gépösszerakásnál mennyi hiba tud lenni.
-
konci79
őstag
válasz
Laslow
üzenetére
Kapcsold be az xmp-t (akkor mutat majd 3000-et) és utána a mellette lévő sorban állítsd át 2933-ra, mert akkor most csak 2133-on megy.
Hwinfo64+ játék közben MSI afterburner, vagy rivaturner, és nézd a hőmérsékletet, feszültséget. Ki is irathatod hogy lásd játék alatt is, plusz kapcsold be a hwinfo-ban a log files-t, akkor el is menti.Szerk: egyébként alaplapod viszonylag gyenge,melegedhet, pl. gyári hűtő lehet kevés játékokhoz
Nekem 3200G van, szinte ugyanolyan, BF4,Warzone amivel játszogatok, és 1280x1024-es felbontáson simán elmegy, normális hűtővel, kicsivel jobb lapban. -
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi a gépem:
Ryzen 3 2200G
Asrock B450M-HDV - még 1,5 év gari
G.SKILL Aegis 16 GB DDR-400 3000 MHz CL16 KIT RAM - még 1,5 év gari
Samsung 860 EVO 250 GB SSD
WD 2TB HDD
Seasonic Focus Plus 450 Gold táp
Windows 10 Pro2019 nyarán vettem az alaplap+CPU+RAM triót. 2 gondom volt/van vele.
1. Az AMD video driverrel szenvedtem egy ideig, mert vagy a lokál videók, vagy a YouTube videók nem voltak folyamatosak, de a sokadik Windows és/vagy AMD driver reinstall után valahogy megoldódott, ezzel már egyáltalán nincs gondom.
2. A gép nem volt stabil, 1-2-3 naponta - akár idle módban is - kék halállal újraindult, a legkülönfélébb hibaüzenetekkel. A hibaüzenetek nem vittek tovább a megoldáshoz. 8K YouTube videók lejátszása is elég stabilan vezetett újrainduláshoz 1 percen belül.Lecseréltem a SATA kábeleket, nem segített.
Lecseréltem a régi tápot a mostani Seasonicra, nem segített.
Lecseréltem a régi HDD-t a mostani WD-re, nem segített.
Lecseréltem a régi SSD-t a mostani Samsungra, nem segített.
Közben persze rakás Windows újratelepítés, de nem segített.Futtattam Windowsos memóriatesztet, meg memtest86-ot is (pendrive-ról bootolt, majd órákon át futott), nem jelzett egyik sem hibát.
Futtattam CPU stress tesztet, semmi gond nem volt.
Vírusom meg hasonlók elvileg nincsenek. Szkenneltem a gépet fél tucat ajánlott víruskeresővel, semmi. Kéretlen prg keresőkkel is, semmi. Nem szoktam minden nyavalyát feltelepíteni, bár ez alól kivétel most ez a pár játék.
Kaptam olyan tippet, hogy az újraindítások oka esetleg érintkezési hiba. Kiszedtem a 2 RAM modult, visszarakosgattam őket, pár napig csak az egyiket, jó volt. Pár napig csak a másikat, jó volt. Aztán mindkettőt, jó volt. Kezdtem örülni. Megszűntek a random fagyások/újraindulások, tényleg kontakt hiba okozhatta a problémákat.
Mostanában elkezdtem azonban játszani. Nem sokat, csak egy kis Warcraft 2, Settlers 2, meg Starcraft 2. Sajnos játék közben az utóbbi kettőnél ismét előjöttek pár perc után a kék halálok/restartok (a Warcraft 2 stabil, de annak mai szemmel nézve kb. nulla a gépigénye).
Kétlem, hogy mindkét játék csupa bug lenne és attól indulna újra a gépem. Arra gyanakszom inkább, hogy terhelés alatt instabil a gépem. Hogy szoftveres vagy hardveres hiba miatt, azt nem tudom. Már azt nagy előrelépésnek érzem, hogy idle állapotban már hónapok óta stabil, de roppant bosszantó, hogy egy kicsit játszani sem tudok, mert akkor már instabil.
Most kb. ott tartok, hogy pénz nem érdekel, lecserélem az alaplap+CPU+RAM triót, mert ezek valahogy nem alkotnak nálam egy stabil gépet. Hogy valamelyik hardverrel van-e gond, vagy a rájuk épülő szoftverekkel, vagy önmagukban minden jó-e, csak ez a trió egymással nincs rendben, nem tudom.
Van valakinek még valami ötlete?
Igazából nincs szükségem újabb/gyorsabb hardverre, tök jól ellennék ezzel a mostanival, ha stabil lenne. Ha neki is állnék cserélni, nem tudom, hogy melyikkel kezdjem (ha pl. jó a RAM, akkor nem szívesen vennék új 16GB RAM-ot ehelyett). Az alaplapra és a RAM-ra még van másfél év garim. De így nem tudom garanciáztatni sem, mert mit mondjak, hogy nem stabil vele a gépem? Melyik hardverrel? Értitek... Arra sajnos nincs lehetőségem, hogy szerezzek kölcsön valahonnan egy másik alaplapot/CPU-t vagy RAM-ot, és azzal használjam egy ideig.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Bios nincs. Monitor eddig működött. Ma szerektem át mindent új házba, új proci. 1edül vkártya a réggi
Procit megnézném, de nem tudom leszedni a hűtőt róla.
Nem csipog semmi, de töltésjelző villog -
Sziasztok. A következő problémám van: a gép elindul, de a monitor sötét. Kihúztam a két ssd-t, a két régi wd vinyót. Mit tehetek még. A két wd felpörög, azt hallom. Az új ssd-n lenne a win, ha elindulna...
-
I3_Kr1sz16
újonc
Helló mindenki!
( Új vagyok még itt még csak a hardverapro-n voltam szóval ha olyat teszek sajnálom)
Pfuh.. Hogy is kezdjem.. 3 hete vettem használtan egy Ryzen 3 2200g-t egy thermaltake 500w-os tápot és egy Asus Prime A320m-k alaplapot egy személytől...Hazaértem össze dugtam mindent első és sikeres pasztázásommal szépen megcsináltam mindent(!!) aztán 3 nap múlva mikor kiszedtem az RX 470-emet a gépből(mert nem volt átalakítóm sajnos a monitoromhoz és kíváncsi voltam mit tud a vega) normálisan kikapcsoltam win-en keresztül vártam pád másodpercet és lekapcsoltam az elosztót/tápot aztán mikor kiszedtem bekapcsoltam volna de ami fogadott semmi venti mozgás semmi ami volt az csak az alaplapi led ami folyamatosan világított 5-10 másodpercig aztán elaludt.. Ha működik a gép semmi baj nélkül "pulzál" az a 7 led..Az egyik sarkán 2 "szürke kis négyzet alakú modulkák" nagyon felmelegszenek.. Lehet ez segíthet kideríteni mi a baja.. Azt mondták páran hogy ne rakjak a lapba semmit mert lehet megöli..
Sajnálom hogy össze szedetlen lett kicsit ideges vagyok már 3 hete nincs gépem és még a távoktatás miatt is van pótolni valóm..
-
DonThomasino
veterán
Amiket eddig csináltál, nagyon jó, de tovább kéne szűkíteni a kört.
Le kéne testelned az összes disk et , pl ezzel. [link]
Mostanában nem volt semmilyen hardveres módosítás a configban ?
Ha nem látunk hibát csere alkatrészekkel kéne tovább tesztelni,
és valahogy kizárni a jó és a hibás alkatrészeket. (vga, lap ,cpu, táp) -
Rájmó
tag
Sziasztok,
az utóbbi időben elég sokszor kapok kék halált és indul újra a gépem. Volt, hogy IRQL NOT LESS OR EQUAL-ra, APC_INDEX_MISMATCH-re vagy másra hivatkozott, az eredmény az volt, hogy újraindult a gép. KÉP
Eléggé változó, hogy mikor, van, hogy csak egyszer egy nap, de volt már 2x, 3x is.
A konfigom az adatlapomon megtalálható, nem nyúltam hozzá már egy ideje, és egyik napról a másikra elkezdte ezt csinálni.
Amit eddig próbáltam:
- windows reinstall
- driverek naprakészek, az alaplap gyártójától szedtem le őket
- lefuttattam a Windows Memory Diagnostic Tool-t, nem talált hibát
- AIDA stress test-et futtattam kb fél órát(tudom, lehetne ennél több is), de nem jött elő a probléma
- Memtest-et lefuttattam a két memóriamodulra külön-külön, egyiknél sem volt semmi error.
- sfc /scannow-t lefuttattam, de ott sem talált semmi hibát.
Oc-zva nincs a gépem, minden alapjáron megy, főleg a windows újratelepítése után. Amit érszrevettem, hogy első bekapcsolás után, netezés közben egyszercsak bedobja a kékhalált, újraindul és utána csak nagyon ritka esetekben fordul elő a hiba. Általában bekapcsolás után 10-15 percre rá csinálja ezt.
Tudna valaki esetleg segíteni, hogy mi lehet a baj? Kezdem már feladni..
Köszi előre is! -
Dákesz
tag
Sziasztok
Mostanában kék halált kapok BAD_SYSTEM_CONFIG error-ral, csak az ujratelepites segit.
Win 10 eredeti , esetleg hardveres hiba? -
bul07
nagyúr
Köszönöm mindenkinek
Elem cserét fogok végrehajtani, gondolom csak annyi hogy kipattintom és bele az új semmit nem kell majd utána állítanom(#44620) tserrof77
Amire használja bőven elég, böngészés és youtube videók
Amúgy fürge kis gép -
bul07
nagyúr
Szomszéd gépe mostanában rosszalkodik (Ezen a képen az alkatrészek listája amiből a gép áll, 2016, januárjában lett összerakva)
Bekapcsolás után a lenti képen látható módon indul, de nem mindig
F1-et megnyomva simán bejön a Win és megy jól
F2-re meg belép a UEFI biosbaMég olyan hiba van hogy az óra késik, automatikus szinkronizálásra hibát dob
Beállítom és pár nap múlva 20-30percet késikLehet az hogy az alaplapban ki kell cserélni az elemet, hogy a miatt lenne?
Vagy mi lehet? -
Seve2292
friss újonc
válasz
nightvison
üzenetére
Köszi! Ma ez történt: a frissen telepített linux mint rendszeren a gnome-disk-utility-vel lekértem a SMART adatokat: 8 rossz szektor. Azonban csak a gyors tesztet csinálta végig, az általános tesztnél hibaüzenetet kaptam (no supported), a kiterjesztett teszt pedig elindul, de aztán megszakad. Ezt követően telepíteni akartam a hardinfot terminálból, de nem sikerült. Azt írta írásvédett fájlrendszer (persze sudo-val csináltam). Újraindítottam a rendszert és megint nem bootol. Most ezt írja: no suspend buffer for LTR; ASPM issues possible after resume
-
Toushirouxx
újonc
válasz
Toushirouxx
üzenetére
Közben próbáltam a hangszórósat, de semmi hangot nem ad, ami még fura, hogy ez a selftest a debud ledek alapján nem kezdődik előről ha megnyomom a reset gombot. (Régi procival előről kezdte)
-
Seve2292
friss újonc
Sziasztok! Hátha van valami ötletetek.
Van egy 2017-ben vásárolt Dell laptopom ((inspiron 5000 valamennyi, i5-ös), és eddig jól működött windows 10-zel. Videóvágásra, kisebb grafikai munkákhoz használtam, párhavonta egy kis GTA V-tel megspékelve. A merevlemez teljesen megtelt, nagyon lassú volt már, de nem volt időm foglalkozni vele. Két hete bekapcsoltam, és a windows nem indult el. Elindult a "számítógép helyreállítása", de sikertelen volt. Én lökött pár fontos elkészült anyagot a c-re mentettem, így live linux rendszerekkel próbálkoztam pendrájvról. Azonban sem a TinyCore, sem a Puppy, sem az Ubuntu grafikus felülete nem indult el. Végüml a linux mint elindult, live-ról le is mentettem az anyagokat, majd akkor már fel is telepítettem. Az hdd-ről való mentegetésen kívül semmire sem használtam azóta, de tegnap ugyanaz történt ezzel is. A linux mint nem bootolt be. (Hardwere error, CPU, 0, STB). Pendrájvról újra elindult, újra feltelepítettem, most megint jó. Mi okozhatja ezt a jelenséget?
-
Toushirouxx
újonc
Ami még lemaradt igen megfelelőbe, 2. és 4.-et mutatja az alaplap könyvébe, de próbáltam csak az elsőbe (1db-al) csak a 2.-ba (1db-al) illetve 1.-3.-at is egyben. Igen be van dugva a GPU tápja.
-
Toushirouxx
újonc
válasz
RexpecT
üzenetére
Csak most látom a posztot, közben elvittem egy helyre kipróbálni az alkatrészeket, ott egy másik procit beletéve hibátlanul ment a gép. Visszaküldtem garanciába, kaptam is csere processzort viszont megint semmi kép ugyan az a helyzet,de legalább most a debug ledek nem össze-vissza jeleznek, fixen a GPU-nál akad meg, ami számomra érthetetlen, mert hibátlanul ment ezzel a kártyával az ismerősömnél, annyi volt hogy ő ryzen 3 3000-es szériával próbálta, a többi ugyan az volt. Valakinek valami egyéb ötlet? Ezt a hangszórosat holnap megpróbálom.
palfitom: Igen, a GPU-ra csatlakoztattam HDMI-vel.
-
DonThomasino
veterán
-
Topsp3d
csendes tag
Bocsi ha rosszul fejeztem ki magam, konfig alatt arra gondoltam hogy r3 2200g-vel használom tovább.
-
Topsp3d
csendes tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szia!
Köszi a megerősítést kis fejemben sajnos én is erre gyanagodok. Púpos kondit most így hirtelen nem találtam, BIOS-t meg kizárnám mert alapból arra gyanakodtam és szinte minden lehetőséget kizártam. Csak számomra érthetetlen hogy egy efektive nem a leggagyibb lapnál ilyen probléma lesz egy este alatt. Szerinted használjam így még alaplap csere előtt ebben a konfigban, vagy a sz..r alaplap tud még esetleg kárt tenni a többi hardverben?
-
DonThomasino
veterán
válasz
Topsp3d
üzenetére
Ne legyen igazam, de szerintem a rengeteg alvó mód kinyiffantott valamit
a lapon aminek a PCI vezérléshez van köze.
Elég jól, ügyesen leszűkítetted a kört, más nem lehet.Ha van rá lehetőség egy ugyanilyen lappal tennék egy próbát,
könnyen lehet minden gond megoldódna.Esetleg púpos kondit nem látsz a lapon ?
Gondolom a BIOS beállításokat már végig zongoráztad. -
Topsp3d
csendes tag
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán gondoltam kikapcsolom a gépet (szinte mindig alvóban van).
Reset után nem állt fel a rendszer. Win 10 pendrive be, se hibajavító, se visszaállítás. se felhőből nem tudta javítani a rendszert. Jó akkor új rendszer rakok másnap. Bekapcsolom azóta kép sincs. A 3. piros led világít az alaplapon VGA hiba. Kipróbáltam másik gépbe proci-jó, ramok-jók, vga-jó, táp-jó. Bios frissítést csináltam a legújabbra (gondolom sikerült mert ellenőrizni nem tudom). Plusz most próba képen az eggyel régebbi bios-t dobtam rá de ugyanazt csinálja. Próbáltam másik VGA-t, egyik slotban sem ad képet ugyanaz a hiba áll fent. Bios reset is megvolt már, további hardverek mind lehúzva. Nem értem mi lehet a a baj. Az alaplap MSI tomahawk b450. Egy éjszaka alatt tönkrement mind a két PCI Expresz foglalatom??? Vagy haldoklik az alaplap??? Viszont ha belevágok egy r3 2200g-t akkor az integrált vga-val meg van kép. Esetleg v.mi ötlet??? Vagy kuka lesz az alaplap.
Előre is köszönöm mindenkinek! -
Sdi
addikt
válasz
donpari
üzenetére
Én személy szerint nem tenném, mert ezt írják az 1.10-hez "Lenovo G530 (MT 4446 only)", a tiéd pedig elvileg 4151-es a bios száma alapján, elvileg nem ugyan olyan a két gép.
-
Sdi
addikt
válasz
donpari
üzenetére
Valószínűleg nem fog menni. Nincs újabb bios és ezt a procit nem kezeli. Ilyen procival viszont adtak ki ilyen gépet, esetleg szerezz egy ilyet, a cerkához képest ez is előre lépés.
-
winbox
senior tag
válasz
winbox
üzenetére
Közben megoldódott, feltelepítettem a hdd-s win-re az easeus partition mastert és azt jelezte, hogy van az ssd-n egy kicsi partíció. A programmal töröltem a partíciót, most meg tökéletesen indul róla a frissen telepített win10. Azt nem értem, hogy vagy 5x telepítettem fel rá a win-t és mindegyik előtt a telepítővel letöröltettem mindegyik partíciót, amit ő hozott létre, a HDD-n sem volt egy partíció sem.
Ilyen se volt még velem, de legalább jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jelentkezem délután ha sikerült próbálkozni. Köszi addig is a tanácsokat!