Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz kraftxld #26940 üzenetére

Sajnos meg lehet sütni a redundáns tervezést, ha a node-ok mind egyszerre kapnak leállítást. És nem segítség nekem, ha tudom, mikor van a maintenance, ha az pont egy időben van a bérelt node-okon. Ha van 15 node, és egyszerre mind leáll, a redundancia ugyan úgy megbukott. Szoftveresen az ellen nem lehet küzdeni, üzemeltetési fegyelemre is szükség van.

Az lenne segítség, ha bérelni lehetne úgy egy halom node-ot, hogy azok a hosting cég részéről garantáltan ne legyenek azonos időben tervezett karbantartás miatt leállítva. Egy adott időben a node-ok közül 1 állhat le tervezett karbantartás miatt, és már visszakapcsolva kell lennie időráhagyással, mielőtt egy másik állna le. Kettő node egyszerre nem lehet tervezett karbantartás miatt leállítva. A leállítások között a node-okon helyreállási idő kell, mielőtt újra üzemképessé vállnának (nagyon minimum 1 perc, de hosszú állás idő után akár 10 perc).

Szóval azon töröm a buksit, létezik-e hosting cégeknél figyelem arra vonatkozólag, hogy valaki nem csak önálló node-okat akar bérelni, hanem azok szinkronizált működőképesen tartása is szükséges, és úgy kellene tudni node-okat felkínálni?

SLA-ban egy árva szót nem találtam ilyesmiről. Van olyan, hogy 99.99% uptime garantálva, de az egy szem node, és nem node-ok közötti szinkronizált uptime.

Reménytelen lenne, amit keresek?

Új hozzászólás Aktív témák